0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aracı kapatınca kuruyor. hani park ettik durduk diyelim, motoru kapatınca dııııııızt ediyor kuruyor kendiliğinden. ben öyle gözlemlemiştim nasıl çalıştığını merak etmiştim
Şemaları inceledim daha doğrusu kablo şemalarını.Dikkat ederseniz park freni mandalı normalde ortada duruyor ya kendinize çekiyorsunuz( serbest bırakma) yada basıyorsunuz(kurma).İki kademe falan yok yani cam düğmelerimiz gibi değil.Aracı stop edince otomatik kurar,araç çalışıp hareket etmek üzere iken yani debriyaj/gaz pedalı ikilsinde bırakır.Burada auto sistemi kullanırken kalkışta kendim serbest bıraktırıyorum kurma otomatik.Manuel serbest bıraktırmamın nedeni ilk kalkışta bir miktarda olsa arka tekerleklerin frende hareket etmesi ve balatanın erken bitmesi.Merak edilen her şeyi sorabilirsiniz arkadaşlar.selamlar
Talat hoca frene tetik olmazki.Onu ECU kendi içinde hallediyor.Biz dışardan sadece tutma tetiği vereceğiz kontak kapatılınca.
tamam işte abi düğme nin kabloları nerede acaba resimdeki şemalarda var mı?
Ümit abi elektrik şemasına baktıysan 4 anahtar var gibi ve 4 kablo var Ecuya giden ben bundan dolayı dedim 2 kademeli mi diye. Atıyorum sizde 4 kablo vardır bizde 2 kablo. Demin arabaya indim bastım dibine kadar tepki yok çektim bekledim tepki yok. Mesaj Birleştirildi: Aralık 02, 2016, 21:09:47Var ama bunlar sende de var ara bul yahu azcık merak et.
merak ediyorum ama inan bilemiyorum tahayyül edemiyorum. tamam dediğin yere bakarım inşallah foto atarım nasipse. çok kar yağıyor pazartesi öğle arası nasip olursa bir bakayım. Peki bu kablolar bulununca tetiğin + mı - mi olduğunu nasıl anlayabiliriz abi
Boşta yerini buldu isen Murat hocam.O noktadan bir röle tetikleyeceksin röle kilitlenip kalacak taki arac stop edene kadar Bu kadar basit
Bu düğme vites boşta oluncamı -(nötr) veriyor yoksa viteslere geçincemi bana onu söyle ona göre bir çizim yapayım sana
Avelerde stop edince çekmiyor mu freni ? Yazın Bahadır abiyle bakıma gittiğimizde aveyi life kaldırdılar el freninin inik kalabilmesi için aracı çalışır durumda bırakmak zorunda kalmıştık diye hatırlıyorum . Bunun dışında kullandığım a3 te eğer emniyet kemeri takılı ise ve auto hold aktif ise kemeri çıkarınca freni otomatik çekiyor . Mesaj Birleştirildi: Aralık 03, 2016, 02:12:21Birde arkadaşlar araç çalışır durumda iken el freni tuşunu 3-4 sn kadar çekili durumda bırakın eğer otomatik çekme özelliği var ise aktif olabilir . Ben halen şaşkınım Bahadır abinin arabasını bakımda sırf bu yüzden çalışır durumda bıraktık iyi hatırlıyorum .