0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
anlattıklarınızdan anladığım galiba el freni düğmesi direkt 12v gönderip aç kapa yapmıyor. Yani sistem kısa devre vs yapabilir diye belli bir dirençle aç kapa yapıyor diye anladım. eğer öyleyse bu işi çözmek biraz daha mı zorlaştı acaba
Benim anladığım öyle sakın sol alt köşedeki kabloları elleme. biz bu kablolara ilave kablo falan çekersek direnç değişir o zamanda mevcudu bozarız gibime geldi. Ümit abi çözüm üretene kadar dokunmayalım bence. Riskli gibi geldi bana.
Bu şemasını bulduğunuz buton eskilere mi yenilere mi ait? Bütün numara butonda olmasın
Abi bırakın siz işinizi manuel yapın, emin olun. Elektroniğe güven olmaz.
Aracın en korktuğum yeri zaten bu park freni Mutlu, yabancı forumlarda 1000 küsür pound falan demişler.
Eskiler de olabilir hepside olabilir. Bütün numara butonda olsa bizim ekranda da bu sağ üst köşede o işaret olurdu. Baktınız mı var mı orada bir işaret var mı gündüz gözü
Mahmut, bizimkiler eski model konu başlığındaki modeller
Aynen Mehmet, bende okudum o forumları iyi para maşallah. Bende bu elektrik modifikasyon işinden iyicene tırsar oldum, yangın falan çıkarır mazallah. Hatta Çin malı bu ayna kameram daki lipo bataryayı söküp yerine metal liion kalem pil taktım Bu otomatik park freni de olmazsa olmaz değil benim için. Talat camları falan otomatik yapınca artık böyle fantezi işlerle uğraşıyor [emoji14]
Aynen Mehmet, bende okudum o forumları iyi para maşallah. Bende bu elektrik modifikasyon işinden iyicene tırsar oldum, yangın falan çıkarır mazallah. Hatta Çin malı bu ayna kameram daki lipo bataryayı söküp yerine metal liion kalem pil taktım Bu otomatik park freni de olmazsa olmaz değil benim için. Talat camları falan otomatik yapınca artık böyle fantezi işlerle uğraşıyor
Arkadaşlar merhaba,elektrik şemada gösterilen LOK1-LOK2 uçları arasına 1,29-1,32 kohm arası yani yaklaşık 1,3 kohm bir direnç ile dokunursak park freninin kilitlemesi gerekir.Bunu denemek gerekiyor.Bundan sonrasında yapılacak bir mini röle ile sitem çalışır.Bu arada Hakan bey araçta akü biterse arka bagajda bir delik var normalde kapalı ilk kullanımda deliniyor ve bildiğimiz alien anahtar ile yaklaşık 600 tur saat istikametinin tersine çevrilerek park frenleri serbest bırakılıyor.(kitap yaklaşık 20 dak. diyor)Bu araçta ve elektrik donanımı fazla araçlarda aküye gözümüz gibi bakmalıyız en ufak şüphede daha götürür demeden AKÜ DEĞİŞİMİ yapmak gerekir çünkü akü voltaj düşümlerinde ilk olarak elektrikli direksiyon sertleşmeye başlıyor. Selamlar