0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kömürlü merkezi sistemden sonra doğalgazla yeni tanıştık. Henüz iki hafta oldu9 günde 46 m3 gaz yakmışım. Henüz ocak bağlı değil tüpü yeni almıştım ve sıcak suyu termosifondan alıyorum. Apartmanda 90 m3 ü gören de var 15 m3 yakanda. Kombiyi hiç kapatmıyorum. Alarko yoğuşmalı kombi taktırdım. Gündüzleri 40-41, akşamları ise 42-43 te yakıyorum. Ara katta oturuyorum. Şimdilik ısınma sorunumuz yok. Tabiki merkezi sistem kömürlüyle kıyaslanamaz. O resmen işkence oluyor Sizlerde durum nedir, doğalgazla ilgili tavsiyeleriniz var mı ?
Termostatik vana bir ev için gereksiz maliyetten başka bir şey değil.
Yoğuşma dediğiniz olay bacadan atılacak olan Çiğ Gazın kombi tarafından bacaya verilmeden önce sisteme tekrar alınıp içindeki gazı tekrar yakması sonucu oluşan Su Buharının Yoğunlaşarak dışarı su tahliye kanalı ile atılması olayıdır kabaca.Kombinizin yoğunlaşmış su buharını su damlası olarak dışarı atmasını sağlayacak sistemi kombi tesisatçısının ayarlaması gerekir öncelikle.Yani bu ufak bir boru uzantısı olabilir (balkona bir kova veya şişe koyarsınız onun içine dolabilir) yada daha profosyonelce olanı duvarın içinden ek boru yapılarak balkon giderine akıtılması yada gizli olmasıdır.Eğer kombinizde bu tahliye sistemini yapmadılarsa kombiden tam yoğuşma ve yakıt tasarrufu beklemeyin.Diğer konu ise Yoğuşmanın en verimli kaç derece su sıcaklığında yapılacağıdır.Bu değer genellikle 50-54 derece arasıdır.Eğer kombiniz 40-45 derece arasına ayarlıysa tam yoğuşma olmaz ve tasarrufta olmaz.Dolayısıyla ısınmada gerçekeşmez.Hem ideal ısınma hemde doğru tasarruf için mutlaka kombinizin modeline uygun olan wireless yada bluetooth ile iletişim kurabilen oda sensörü kullanmanızı tavsiye ederim.Bu 3 şartı yerine getirdiğinizde en verimli enerji şeklidir diyebilirim.(Nükleer enerjiyi saymazsak tabiki )
Murat ebi neden gereksiz gördün? teknik bir açıklaması var mı? ben 6 senedir kullanıyorum da
Ek olarak tam yoğuşma sağlanabilmesi için evdeki toplam petek uzunluğunun yaklaşık 5.20m'den daha yüksek olması gerekir.Konfor/Ekonomi oranını sağlayabilmek için yalıtım ve tesisat kalitesinin (dirsek sayısı, kullanılan boru iç çapı vs.) dışında yapılabilecek en iyi şey termostatik vana ve alüminyum radyatör kullanmaktır.
6 senede kaç kere tüm vanalara elini attın hocam? Elini attınsa ne kadar sıklıkla attın?
Hiç atmadım abi, kışın evin "her yeri !" 24-25c, yani salondan hole geçince donma gibi bir durum söz konusu değil Zaten gerekli olan da bu değil mi? sürekli vanayı elleyeceksen termostatik olmasının ne özelliği olur ki?
Sanırım o termostatlara verilen 1 çuval parayı tasarruf etmek için 100 yıl falan geçmesi gerektiğinden bahsediyor ki o zamana kadar 5 kere bozulur o termostatlar.
Termostatik vanaların radyatörlerin neresinde üstte mi altta mı?