Gönderen Konu: Kışın Konusu KOMBİ :)  (Okunma sayısı 12740 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Kışın Konusu KOMBİ :)
« Yanıtla #40 : Aralık 02, 2016, 07:47:52 »
Bazı iştigal konusu bu iş olanlar hariç, buradaki bilgilerin toplamı kılavuz niteliğinde olmuş gerçekten.

Bir süre önce bir tanıdığın evine yapılacaktı. Ustaya! anlayamamışlar doğalgaz borusunun eve (müstakil) giriş konumunu. Tuhaf bir dolaşım ve sonra mutfaktan geçirecek, arka balkona çıkacakmış.
Neyse denk geldi, aynı yolu anlattı bana, başka yola izin vermezler dedi.
Ee, asıl mutfakta fırının, buzdolabının arkasından boydan boya geçmesi sakıncalı dedim. Hem bunlar bu sefer kaç cm öne çıkacak dedim.
En fazla 3cm dedi. ;)
En az 8cm dedim. :)
Sen bu işi bilen birisine benziyorsun dedim (işin en teknik tarafı buydu), bak direk buradan çıkarsan hem köşe sayısı azalır, hem direk kombiye ulaşırsın dedim ve oldu.

Uzun lafın kısası, bu iş bir defa oluyor, iyi hesaplamak, projelemek lazım. Buradaki her bilgi çok önemli.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 02, 2016, 07:47:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Ynt: K
« Yanıtla #41 : Aralık 02, 2016, 09:59:45 »
Termostatik vana veya oda termostatı yada her ikiside. İşi kolaylaştıran, konfor sağlayan ve tasarruf ettiren ürünler. Çevremizden duyuyoruz görüyoruz. Biz merkezi sistemden geçtiğimiz için mobil sistem değil tesisatımız. Kesinlikle mobil sistemi öneriyorum! Neden çünkü her peteğe aynı sıcaklığı ancak bu yöntemle ulaştırabilirsiniz.

Naçizane kısa süreli kombi kullanan biriyim. Gözlem yönteminin de yabana atılmaması gerektiğini düşünüyorum. Evim 155 m2. Ara katta oturuyorum. Alt komşum akşamları kombisini yakıyor. Analog termometrem var 25 dereceyi gösteriyor. Evimizde kazakla falan da gezmiyoruz. Dışarının sıcaklığı şu sıralar aksamları 0' a yaklaşıyor.

24 saat boyunca kombim hep 42 derece. Günlük 5,5 m3 gaz tüketmişim bu dereceyle. Denemesini yaptım 43 derece yaptığımda günlük tüketim 6,5 m3 çıkıyor. Kombim yoğuşmalı Alarko.

42 derecede sabah akşam yanıyor hiç ellemiyorum.  Havalar biraz ısınırsa 40-41 e düşürürüm. Biraz soğursa 43-44 e çıkarırım diyorum.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Aralık 02, 2016, 14:24:03 »
Kombi bacasının eğiminden dolayı yoğuşma sıvısının dışarı akması yakıt tasarrufu olarak size artı veya eksi yönde yansıyacağını düşünmüyorum.
Ancak bir süre sonra kombinin sağlıklı çalışmasında sıkıntı doğuracağını biliyorum bunu söyleyebilirim.
O sıvının kombinin içine özellikle bacadan geri kaçış tarzında girmemesi gerekiyor.

Diğer bir konu ise Kablosuz Oda Termostatları.
Bu tip kumandalar 2012 yılından itibaren yaydıkları RAD değerleri bakımından akıllı telefonlardan bile fazla tespit edildikleri için Avrupa Birliği Üyesi ülkelerde kullanımı ve üretimi kaldırılacaktı diye biliyorum.

Piyasada bu tip kumandalardan çok var halen ancak bir çoğu Uzak Doğu üretimi.
Örneğin Buderus ve Bosch markasında halen üretimi varmı bilemiyorum.
Bu nedenle ben 2011'de evin en arka odasından en öne yani balkona kadar,parke süpürgeliklerinin içinden dolanarak kablolu oda termostatı taktırmıştım.

cevabınız için teşekkür ederim, tahliye borusu var balkon giderine bağlanmış olan ama baca eğiminden dolayı suyun bir kısmı bacadan bir kısmı sanırım oradan tahliye oluyor.
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Aralık 02, 2016, 14:37:02 »
m3 olayına bakmadım ben hiç, saatin üzerinde ki rakamlardan mı hesaplıyorsunuz :)
Akşamları eco da çalışıyor kombi 57-58 derecede, gece min. seviyesine alıyorum 41 dereceye geliyor bu şekilde bir döngü var geçen ay 109tl geldi bu ayda böyle gelir tahminim bir değişiklik yapmadım çünkü, ama ne kadar m3 yaktığımı merak ettim faturada yazmıyor mu bu meret
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Aralık 02, 2016, 16:59:08 »
m3 olayına bakmadım ben hiç, saatin üzerinde ki rakamlardan mı hesaplıyorsunuz :)
Akşamları eco da çalışıyor kombi 57-58 derecede, gece min. seviyesine alıyorum 41 dereceye geliyor bu şekilde bir döngü var geçen ay 109tl geldi bu ayda böyle gelir tahminim bir değişiklik yapmadım çünkü, ama ne kadar m3 yaktığımı merak ettim faturada yazmıyor mu bu meret

Biz taze doğalgazlıyız :) Henüz iki hafta oldu gaz kullanmaya başlayalı. Sayacın üzerindeki siyah rakam tam m3 gösteriyor. Vergiler dahil m3 fiyatı 1 liraymış. O şekilde hesaplıyorum.

109 lira iyiymiş :) Bütün petekler açık mı ? Ev kaç m2 ?
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 35
  • 4 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Aralık 02, 2016, 16:59:32 »

Yazar hocam ilk endeks ve son son endesk olarak görebilirsiniz( son dört rakam)yanlış hatırlamıyorsam.
-KARABÜK ÜNİVERSİTELİ TRABZONSPORLULAR-
-CEVAP YAZARKEN ALINTI YAPINIZ-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Aralık 02, 2016, 19:10:59 »
yeni dogalgaza gecmis biri olarak bir sorum olacak. ev 2+1 108 m2 kombi bosh yogusmasiz biraz adi galiba cevirmeli tuslari var ve en dusuk 40°c de calisiyor. evdeki tum petekler acik daha isitma kullanimli fatura gelmedi. salonu kapatsam tasarruf olurmu? salona gunde 2-3 kere giriyoruz biraeyler almaya okadar. petekleri kapamak tam tersi daha mi zarari olur? evde ne oda termostadi nede peteklerde termostatik vana var. tum konuyo okudum anladigim kadsriyla ekonomi sagliyor ama bende kombi yogusmasiz kombi bende de ise yararmi? koss diye bi marka gordum facedeki reklamlarda arastirdim bana sadece kombiyi balkona cikmadan kontrol etmek icin yapilmis bisey gibi geldi. kombiyi hic kapatmiyorum sabit 40°c de calisiyor daha aza inmiyor. benim gibi olanlar nasil tasarruf yapabilir. 15 gundur calisiyor kombi ve sayaca baktim 70 m3 olmus. ocak ve sicak su dahil.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Aralık 02, 2016, 19:20:01 »
yeni dogalgaza gecmis biri olarak bir sorum olacak. ev 2+1 108 m2 kombi bosh yogusmasiz biraz adi galiba cevirmeli tuslari var ve en dusuk 40°c de calisiyor. evdeki tum petekler acik daha isitma kullanimli fatura gelmedi. salonu kapatsam tasarruf olurmu? salona gunde 2-3 kere giriyoruz biraeyler almaya okadar. petekleri kapamak tam tersi daha mi zarari olur? evde ne oda termostadi nede peteklerde termostatik vana var. tum konuyo okudum anladigim kadsriyla ekonomi sagliyor ama bende kombi yogusmasiz kombi bende de ise yararmi? koss diye bi marka gordum facedeki reklamlarda arastirdim bana sadece kombiyi balkona cikmadan kontrol etmek icin yapilmis bisey gibi geldi. kombiyi hic kapatmiyorum sabit 40°c de calisiyor daha aza inmiyor. benim gibi olanlar nasil tasarruf yapabilir. 15 gundur calisiyor kombi ve sayaca baktim 70 m3 olmus. ocak ve sicak su dahil.

Dostum 15 gunde 75 m3 cok iyi ayrica en cok kullandiginiz odaya termostat taktirirsaniz hen konforlu isinir hemde tasarruf saglarsiniz en kotu durumda bile 2 petek yanmasi gerekiyor zaten bu durumda oda gunde 2 ,3 saatte olsa kullaniyorsaniz kapamayin

LG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Aralık 02, 2016, 19:29:27 »
Emrah olayı tamamen ısı transferi olarak düşün. Bu transfer radyatörlerde ve tesisatta olur dış ortam ile.  Sen salondaki peteği kapatacağın için   kalorifer hattında gezen sıcak suyun sıcaklığını düşüren bir radyatörü iptal edeceksin böylece sıcak su daha az soğuyarak kombiye dönecek. Ve kombi çalışma süresi azalacak. Bu işin kötü tarafı direk dış cephe olmasada salona bitişik odaların duvarları soğuk olacağı için o odalarda hafiften bi soğuma olacak ama zaten kombideki su petek azaltmadan dolayı daha sıcak olacak vs vs. 2-1=1 kazancın olabilir.
Kombinin özelliklerine bak oda termostatı girişi var mı diye. 40 derece çalışırken odalar sıcak oluyor diyorsan 30 derece ayarlı bir oda termostatı kombiyi kapatıp açarak sana tasarruf sağlar
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Aralık 02, 2016, 20:12:35 »
40 da calisirken  surekli kullandigimiz oda ideal oluyor. ama odalardaki petekler arasinda isi farki var. gecenlerde hava vsrmi diye kontrol ederken farkettim. ev yalitimli en ust kattayim ve alt katim bos.  oda termostati icin kombiyi arastirmam lazim bakalim desteliyormu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Aralık 02, 2016, 20:48:23 »
40 da calisirken  surekli kullandigimiz oda ideal oluyor. ama odalardaki petekler arasinda isi farki var. gecenlerde hava vsrmi diye kontrol ederken farkettim. ev yalitimli en ust kattayim ve alt katim bos.  oda termostati icin kombiyi arastirmam lazim bakalim desteliyormu.

Yeni kombilerin tamami destekler ayriica kablo cekmek istemezseniz kablosuz temostadda kullanabilirsiniz

LG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Aralık 06, 2016, 18:28:51 »
Bu kısımda üstüme alınayım mı?

Murat bey, evet biraz üzerinize alabilirsiniz. Ama kötü anlamda değil. :) :)
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Aralık 06, 2016, 18:46:04 »
Murat bey, evet biraz üzerinize alabilirsiniz. Ama kötü anlamda değil. :) :)

Üzerime alınmaktan vaz geçtim  :P
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Aralık 06, 2016, 18:53:47 »
Üzerime alınmaktan vaz geçtim  :P

Bu mudur? Budur.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Ocak 21, 2017, 01:50:51 »
Yaptigim denemelerde fazla kullanılmayan odadaki peteği kapatmak kar saglamadi. Oda termostati almaya karar verdim. Bu iki urun arasında kaldım sizce hangisi daha iyi olur

http://urun.n11.com/termostat/general-dijital-isikli-kablolu-oda-termostati-ht-200-P39401853?icid=990008_prudsys_productdetail_bysameseller

http://urun.n11.com/termostat/in-therm-mrl-300-tm-programlanabilir-kablolu-oda-termostati-P36212930

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ocak 21, 2017, 10:11:09 »
Evet, çoğunlukla sağlamıyor. Musluk suyu kullanımında ise enerji tüketimi açısından en önemli etmen gelen suyun sıcaklığı ve alınan suyun debisi gördüğüm kadarı ile.
Petekli ısınmada petek arkası yalıtım da eykili, yoksa duvar çok ısı emiyor ve dışarı gidiyor bu ısı. Bu yüzden duvar- petek mesafesi ve çerçeve altı mermerin konumu önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ocak 21, 2017, 10:32:15 »
40 da calisirken  surekli kullandigimiz oda ideal oluyor. ama odalardaki petekler arasinda isi farki var.
Bunun 2 sebebi olabilir, ya filtre kirlenmiştir, ya da petek suyu kirlenmiş ve yoğunlaşmıştır. Temizlik yaptırmanız gerekir, termostat bu durumda fayda etmez, ayrıca çok pahalı teknoloji, attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ocak 21, 2017, 10:37:32 »
Ek olarak peteklerden hava alınması gerektiği unutulmamalı. Sıcaklık farkı bundan da kaynaklanabilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.