0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kombi bacasının eğiminden dolayı yoğuşma sıvısının dışarı akması yakıt tasarrufu olarak size artı veya eksi yönde yansıyacağını düşünmüyorum.Ancak bir süre sonra kombinin sağlıklı çalışmasında sıkıntı doğuracağını biliyorum bunu söyleyebilirim.O sıvının kombinin içine özellikle bacadan geri kaçış tarzında girmemesi gerekiyor.Diğer bir konu ise Kablosuz Oda Termostatları.Bu tip kumandalar 2012 yılından itibaren yaydıkları RAD değerleri bakımından akıllı telefonlardan bile fazla tespit edildikleri için Avrupa Birliği Üyesi ülkelerde kullanımı ve üretimi kaldırılacaktı diye biliyorum.Piyasada bu tip kumandalardan çok var halen ancak bir çoğu Uzak Doğu üretimi.Örneğin Buderus ve Bosch markasında halen üretimi varmı bilemiyorum.Bu nedenle ben 2011'de evin en arka odasından en öne yani balkona kadar,parke süpürgeliklerinin içinden dolanarak kablolu oda termostatı taktırmıştım.
m3 olayına bakmadım ben hiç, saatin üzerinde ki rakamlardan mı hesaplıyorsunuz Akşamları eco da çalışıyor kombi 57-58 derecede, gece min. seviyesine alıyorum 41 dereceye geliyor bu şekilde bir döngü var geçen ay 109tl geldi bu ayda böyle gelir tahminim bir değişiklik yapmadım çünkü, ama ne kadar m3 yaktığımı merak ettim faturada yazmıyor mu bu meret
yeni dogalgaza gecmis biri olarak bir sorum olacak. ev 2+1 108 m2 kombi bosh yogusmasiz biraz adi galiba cevirmeli tuslari var ve en dusuk 40°c de calisiyor. evdeki tum petekler acik daha isitma kullanimli fatura gelmedi. salonu kapatsam tasarruf olurmu? salona gunde 2-3 kere giriyoruz biraeyler almaya okadar. petekleri kapamak tam tersi daha mi zarari olur? evde ne oda termostadi nede peteklerde termostatik vana var. tum konuyo okudum anladigim kadsriyla ekonomi sagliyor ama bende kombi yogusmasiz kombi bende de ise yararmi? koss diye bi marka gordum facedeki reklamlarda arastirdim bana sadece kombiyi balkona cikmadan kontrol etmek icin yapilmis bisey gibi geldi. kombiyi hic kapatmiyorum sabit 40°c de calisiyor daha aza inmiyor. benim gibi olanlar nasil tasarruf yapabilir. 15 gundur calisiyor kombi ve sayaca baktim 70 m3 olmus. ocak ve sicak su dahil. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
40 da calisirken surekli kullandigimiz oda ideal oluyor. ama odalardaki petekler arasinda isi farki var. gecenlerde hava vsrmi diye kontrol ederken farkettim. ev yalitimli en ust kattayim ve alt katim bos. oda termostati icin kombiyi arastirmam lazim bakalim desteliyormu. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu kısımda üstüme alınayım mı?
Murat bey, evet biraz üzerinize alabilirsiniz. Ama kötü anlamda değil.
Üzerime alınmaktan vaz geçtim
40 da calisirken surekli kullandigimiz oda ideal oluyor. ama odalardaki petekler arasinda isi farki var.