0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu yerli otomobil yapma konusunu hiç takip etmemişsin hiç haberin bilgin yok ama güzel yorum yapmışsın...tebrikler..
Burada adı geçen 55000 Tl için net ibaresi var.Bu durumda ÖTV ve KDV hariç fiyatının 55000 altı olması durumu kuvvetli muhtemel.Böyle olursada etkilenen grup yaklasık 100000 Tl ve üstü olacaktır. (Umarım)Birde,Yaris hybrid in durumu ne olacak?
ayranı yok içmeye, kürkle gider çeşmeye durumunu düzenleme açısından bu tür vergileri doğru buluyorum.Eğer:vergi sistemi ithal ürünlerde düşük olursa bu ülke çöker. İç sanayi kollandığı sürece benim ötv ye itirazım yok. Hem yakıtta, hem otomotivde.Kusura bakmasın, her 5 yılda sıfır araca bineceğim diyen de vergi ödeyip devleti ayakta tutsun bir zahmet. Bu vergi düzenlemesi de gayet mantıklı. Tenekelere bineceğiz diyen arkadaşlara soruyorum. 1.33 AURİS ile 1.6 Premium, cam tavanlı corolla arasında ne güvenlik farkı var? Neredeyse hiç yok. Yani 'baz' donanım araçlara binince güvensiz araca binmiş olmuyoruz. Aradaki muazzam fiyat farkının nedeni Türkiye gibi , petrolü olmayan, teknoloji ihraç edemeyen, tarım devi olmayan, turizmi de her an sallantıda olan bir ülke için LÜKS. O lüksü isteyen de bence de devlete fazladan vergi vermeli.Ben yeni düzenlemenin büyük çoğunluğu etkilemeyeceğini düşünüyorum. Zaten premium D segmenti veya üstü, eşdeğer araçlara binecek olan kitlenin geliri de uçurum olduğu için , onlar zaten dert etmez. Bir premium araç dediğin 1+1 daire parası bile değil.Toyota'nın veya benzer markaların, içerisinden lüks kısmı alınmış, güvenli, 1.33 yerine, 1.2 turbo gibi tasarruflu kaliteli motorları olan araçları uygun fiyatlı sunması mevcut piyasa şartlarında mantıklı olur. Biz kendimizi bir şey sandık, Highline araçalara binince. Bizim petrolümüz YOK, gelişmiş teknoloji ihracımız YOK, yurda para getiren savunma sanayimiz YOK, doğal gazımız YOK. Dolayısıyla YOK donanımlı , güvenlik donanımı tam araçların cazip olması lazım. En üst donanım alacak kadar çok kazananlardan da devletin daha fazla vergi alması gayet doğru bir düzenleme.Yerli otomobil gelecekse de , önce kamu kurumlarının tamamı bu araçları alsın, piyasanın önünü açsın. Önce devlet kendisi kullansın ürettiğini... Sonra vatandaştan yerli otomobile ilgi beklesin devlet.
bizim ülkede, üstelik ekonomi dibe doğru vururken, ÖTV gibi sorma ver tarzı vergilere indirim beklemek saflık olur. Önleminizi alın, kış geliyor.
ayfonlarada vergi artışı gelsin.