0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abi yapma Allah askina bu soylediklerini sen mantikli buluyormusun? gulu seven dikenine katlansin ne demek. ben sahsim adima konusayim kendi evimide aldim gecen senede arabami aldim. bu zamanda rabbim kirada olanlara yardim etsin. artik otomobil gunumuzde her kapida 1 tane olmasi gereken bir arac nasil ki evimizde buzdolabi camasir makinasi var kapinin onunde de bir tane araba sart. maddi durumun iyi olur alirsin range rover durumun iyi olmaz alirsin linea ama mutlaka 1 tane lazim. simdi bizim krediyle har borc aldigimiz sifirina 100bin tl + faizini verdigimiz ve borcunu en az 3 yilda ikinarak zorlanarak odedigimiz corollayi dis ulkelerde yuzune bile bakmiyorlar. arabanin ciplak fiyati 50 bin tl bize satisi 100 bin tl. neden sormuyoruz ki kendi kendimize bu nimetleri bize cok goruyorlar? vergiyi yine alsin devletimiz ama bu kadar fahis vergi nedir?aracin ciplak fiyatina otv ekleniyor otvli haline 18 kdv veriyorsun (vergininde kdvsini veriyoruz) mtvsi + plakasi + harci pulu + fahis fiyata zorunlu olarak sigorta + kasko hadi buyur bakalim. benzin fiyatlarindan da zaten iteliyorsun. neden bizim koylumuzde kapisina diger ulkelerdeki gibi hulux veya L200 pikap cekmesin. neden bizim cefakar turk milleti guzel donanimli kaliteli saglam araclara binmesin ki ? bunu kendimize neden cok goruyoruz?devletimiz arabadan vergiyi %20 alsin yetmezse %30 alsin zaten diger kalemlerden de vergi aliniyor. halkin odedigi vergilerle yapilan yol kopru gibi hizmetleri halka fahis fiyattan ucretlendirerek hizmete sunuluyor. kendisini kac kez amorti etmis olan yerler var bunlari neden ucretsiz yapilmiyor? bir asgari ucretli calisanin odedigi vergi ornek veriyorum kuyumcu esnafi yada doktordan fazla ise orada oturup dusunmeksi gerekir bu vergi sistemindeki yetkililer. bence ulkemizde adaletli vergi sistemi olsa herkez kazandigini adam gibi vergilendirse ulkemizin kalkinmasi daha iyi olacaktir. belirli kalem urunlere sirf cok talep goruyor diye vergi ustune vergi bindirerek degil. egerki bu kadar fahis vergilendirmeyi gulu seven dikenine katlansin diyerek makul goruyorsan baska diyecek bi sey yok.
develüasyon yapıldığı günleri çok iyi hatırlıyorsunuz. bizden alacaklarsa her türlü alırlar, burası kesin. ötv ne zaman geldi ve yaygınlaştı? gölcük depremi. güya geçici bir vergi idi. kalıcı oldu ve ötv nin vergisini bile ödüyoruz. ülkemiz büyüsün, çocuklarımıza, geleceğimize güçlü bir ülke bırakmak istiyorsak ısraftan uzak durmalıyız. burda sayfalarca yazıp kavgalar ediyoruz, benim gibi- bizim gibi alt-orta gelir düzeyindeki insanlar dacia yı ladayı renoyu beğenmez durumdayız, hondaların, mazdaların, bmv lerin mercedeslerin peşindeyiz. herkes baktığı pencereden görüyor, kimseye bi şey diyemeyiz. herkes kendince haklı. ama doğru bir tane.
Bence evim var, arabam var diye övünmek yerine. Kredi borcum yok diye övünmek lazım. Evim var, arabam var, kredi borcum yok, gelirim-giderimi karşılıyor ve birikim yapabiliyorum diyebilmek lazım. Bunu diyebilmek için de uzun vadeli borçlanmamak lazım. Onun için de en fazla 3-4 yılda ödeyebileceğimiz şeyleri almamız lazım. Onun için de belki biraz , ucuz olanı , asgariyi tercih etmek lazım.