Gönderen Konu: Otomobilde ÖTV sistemi silbaştan  (Okunma sayısı 10194 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobilde ÖTV sistemi silbaştan
« Yanıtla #80 : Kasım 20, 2016, 11:59:14 »
Bizim (çözemediğim) sıkıntımız ihtiyaca göre tüketim yapMAMAK. İkinci olarak da dürüstlüğümüzü kaybetmemiz. Kendi sektörümden örnek vereyim; ben eczanede çalışıyorum, annem eczacı. 1991 senesinden beri hizmet vermekteyiz. Ben yaklaşık son 10 yıldır bu meslekteyim. Annemin aktardığına göre 90 yıllarda suda eritilen şu meşhur C vitamini kutularca reçete ettirilip bayramlarda portakal suyu diye ikram edilmiş bazı "uyanık"lar tarafından; bu ve bunun gibi musriflik neticesinde bugun sistem içinde 30 tabletlik 1 kutu hap aldığınızda ve bunu gunde 1 tane kullanıyorsanız, 30 gun aynı ilaçtan tekrar alaMAMAnız yönünde düzenlene yapılması ihtiyacını doğurmuştur. Doguda aşiretlerin yeşil kartları toplanarak zorla hekimlere reçeteler yazdırılıp mağaralarda stok yapıldığını da ilave etmeliyim. Bugun en çok bilinçsizce tuketilen antibiyotik kutu sayısı da şanlıurfadan başlar gider. Burada olay doğu batı olayı değil olay. Biz ihtiyaçlarımızı doğru belirlemediğimiz müddetçe devlet tarafından veya özel sektörden maddi veya manevi tedbirler veya yaptırımlar mutlaka gelecektir. Ben şehir içinde ağırlıklı yaşantımı sürdürüyorsam, ailem de çok kalabalık değilse SUV almam çok da mantıklı değil. Para var ama ihtiyaç değilse mantıksız. Avm de indirimi görüp lazım olup olamayacığını değerlendirmeden tüketen çılgınlar var ülkemizde. Paylaşım yok. Insan komşusuna güvenemez duruma gelmiş. Acilen bu tabuları yıkmamız lazım. Toplumda yaşayan bireyler olarak herkes kendi kusurunu örtme çabasına girmeden de ne vergi sistemi düzelir ne de güven ortamı oluşur......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Kasım 20, 2016, 11:59:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Kasım 20, 2016, 12:39:12 »
abi yapma Allah askina bu soylediklerini sen mantikli buluyormusun? gulu seven dikenine katlansin ne demek. ben sahsim adima konusayim kendi evimide aldim gecen senede arabami aldim. bu zamanda rabbim kirada olanlara yardim etsin. artik otomobil gunumuzde her kapida 1 tane olmasi gereken bir arac nasil ki evimizde buzdolabi camasir makinasi var kapinin onunde de bir tane araba sart. maddi durumun iyi olur alirsin range rover durumun iyi olmaz alirsin linea ama mutlaka 1 tane lazim. simdi bizim krediyle har borc aldigimiz sifirina 100bin tl + faizini verdigimiz  ve borcunu en az 3 yilda ikinarak zorlanarak odedigimiz corollayi dis ulkelerde yuzune bile bakmiyorlar. arabanin ciplak fiyati 50 bin tl bize satisi 100 bin tl. neden sormuyoruz ki kendi kendimize bu nimetleri bize cok goruyorlar? vergiyi yine alsin devletimiz ama bu kadar fahis vergi nedir?
aracin ciplak fiyatina otv ekleniyor otvli haline 18 kdv veriyorsun (vergininde kdvsini veriyoruz) mtvsi + plakasi + harci pulu + fahis fiyata zorunlu olarak sigorta + kasko hadi buyur bakalim. benzin fiyatlarindan da zaten iteliyorsun. neden bizim koylumuzde kapisina diger ulkelerdeki gibi hulux veya L200 pikap cekmesin. neden bizim cefakar turk milleti guzel donanimli kaliteli saglam araclara binmesin ki ? bunu kendimize neden cok goruyoruz?
devletimiz arabadan vergiyi  %20 alsin yetmezse %30 alsin zaten diger kalemlerden de vergi aliniyor. halkin odedigi vergilerle yapilan yol kopru gibi hizmetleri halka fahis fiyattan ucretlendirerek hizmete sunuluyor. kendisini kac kez amorti etmis olan yerler var bunlari neden ucretsiz yapilmiyor? bir asgari ucretli calisanin odedigi vergi ornek veriyorum kuyumcu esnafi yada doktordan fazla ise orada oturup dusunmeksi gerekir bu vergi sistemindeki yetkililer. bence ulkemizde adaletli vergi sistemi olsa herkez kazandigini adam gibi vergilendirse ulkemizin kalkinmasi daha iyi olacaktir. belirli kalem urunlere sirf cok talep goruyor diye vergi ustune vergi bindirerek degil.
 egerki bu kadar fahis vergilendirmeyi gulu seven dikenine katlansin diyerek makul goruyorsan baska diyecek bi sey yok.

Ben de tam bunu söylüyorum. ABD fazileri düşük tutup , piyasaya para sürüp, herkesi mutlu etti de ev araba öyle alındı.
Bence evim var, arabam var diye övünmek yerine. Kredi borcum yok diye övünmek lazım. Evim var, arabam var, kredi borcum yok, gelirim-giderimi karşılıyor ve birikim yapabiliyorum diyebilmek lazım. Bunu diyebilmek için de uzun vadeli borçlanmamak lazım. Onun için de en fazla 3-4 yılda ödeyebileceğimiz şeyleri almamız lazım. Onun için de belki biraz , ucuz olanı , asgariyi tercih etmek lazım. 
Ben serbestte çalıştım , ücretli de. Devletin adil olmadığı kesin. Çünkü vergi toplayamıyor. Üreteni zor durumda bırakıyor.
Dolaylı vergi topluyor. Bunu yapmak zorunda. Sistem de buna göre adapte olmuş zaten. Bunu kimse değiştiremedi. Esnaf vergi kaçırıyor. Ama araç alıp çatır çatır ötv yi ödüyor. Sonra onu gider gösterip kdv den kazanıyor. Böyle gider bu, değişmesi zor.
Parası olan ne mi yapıyor. Arsa alıyor benim etrafımda. Doktorlar vs deli gibi arsa alıyor. O arsa 4-5yıl sonra satılınca zaten istediği aracı ötv sine bakmadan alıyor.  Ben o parası olmayanlara söylüyorum. Krediyle araç almak yanlış. Evi uzun vadeli krediyle almak yanlış. Bakın görün 2017 de neler olacak. Çok kötü geliyor haberiniz olsun.
Ev alacaklar Aralık içinde alsın, araba alacaklar da alsın. Ama uzun vadeli borçlanmadan.  Şuan yaptığımız ve 1 yıl sonra bitecek şantiyeye demiri 1200 TL den almışız. Demir 1800 TL lelere dayandı. Bütün malzemeler öyle. Yani ev fiyatları ucuzlamaz. Arabadan önce ev alın alacaksanız.
Araba fiyatlarının da düşme imkan ihtimali yok. Sadece donanım eksilterek, maliyet düşürerek alınabilir, güvenli araçlar piyasaya sürülebilir.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Kasım 20, 2016, 17:38:54 »
2003  emlak piyasasının ayağa kalktığı zamandı.  babam 2004 te milli eğitimden hizmetli olarak emekli oldu, 14.800 tl emekli ikramiyesi aldı. 5.000 tl dedem borç verdi 9. tl de akrabalardan altın vs borç aldık, asteğmen olarak askere gittim 2004-2005 astğm 800 tl maaşım vardı. 500-600 biriktirip babama yolladım 5.000 tl gelince de işe girip borcu bitirdik. biz evi 29.000 tl ye aldık ben askerde iken 40.000 tl vermiş emlakçı, ben gelince 52.000 tl verdi emlakçı. bu dediğim fiyat artışı 1 yıl içinde oluyor.
 askere gitmeden önce ve geldikten sonra emlakçı-mütahit yanında çalışmıştım. 2004 ten önce bir daire maliyeti 20-25 bin tl idi 35-40 bine satılırdı ve alan olmazdı, 2005 ten sonra daire maliyeti 35-40 bin idi 80 den aşağı verilmezdi. 2006-2007 de maliyet 45-50 civarı idi daire 110 dan aşağı verilmezdi.
neden anlatıyorum, aç gözlülük ve sömürü her zaman birilerinin elinde oluyor olacak. fiyatlara bakın. nasıl saçmalamış. ve bu satışlarda fiyatlar tapuda 3 te 1 gösteriliyordu, öte yandan bankalarda arada bir sürü vurgun yapıyordu. emlakçı-banka anlaşmaları....
vergiler düşük olsa araba satan firmalar bize düşük fiyattan mı satacak sanıyorsunuz arkadaşlar. bizden alacakları para belli, siz bir arabayı 100 tl ye alacaksanız, emin olun o parayı devlet almazsa, firma kesin alacaktır, bizim karımız 100 değilde 95 e almak olur bize başkada bi şey yedirmezler.
 KOÇ ailesinin bu memlekete tek kuruş vergi verdiği görülmemiştir. ariel-ricoyz-orkit (prokter) omo-panten-parfüm(lever) firmaları tek kuruş vergi ödemezler. şarkıcılar, futbolcular bedava para kazananlar hiç vergi ödemezler.
 gülben ergen vereceği vergi yerine okul yaptırır, devletin parası ile yaptırdığı okulu ben yaptırdım diye çarşaf çarşaf reklam yapar.
 asgari ücret artsın deriz. artsın, siz asgari ücretin yüksek olduğu bir yerde fabrika açarmısınız? fabrikaya uygulanan asgari ücret ile markette temizlikte, sağda solda çalışana aynı asgari ücreti veremezsiniz, buraların düzeltilmesi lazım. şirketlerdeki vergiden düşme sisteminin kontrol altına alınması, kısıtlamalar getirilmesi lazım.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Kasım 20, 2016, 18:00:00 »
Arkadaşlar uzun uzun yazıyorsunuz güzel muhabbet.Teferruattan sarfinazar edilirse;10 liralık mala 10 lira vergiyi deli Dumrul bile almaz.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Kasım 20, 2016, 18:11:18 »
develüasyon yapıldığı günleri çok iyi hatırlıyorsunuz. bizden alacaklarsa her türlü alırlar, burası kesin. ötv ne zaman geldi ve yaygınlaştı? gölcük depremi. güya geçici bir vergi idi. kalıcı oldu ve ötv nin vergisini bile ödüyoruz.  ülkemiz büyüsün, çocuklarımıza, geleceğimize güçlü bir ülke bırakmak istiyorsak ısraftan uzak durmalıyız.
 burda sayfalarca yazıp kavgalar ediyoruz, benim gibi- bizim gibi alt-orta gelir düzeyindeki insanlar dacia yı ladayı renoyu beğenmez durumdayız, hondaların, mazdaların, bmv lerin mercedeslerin peşindeyiz. herkes baktığı pencereden görüyor, kimseye bi şey diyemeyiz. herkes kendince haklı. ama doğru bir tane.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Kasım 20, 2016, 18:14:29 »
develüasyon yapıldığı günleri çok iyi hatırlıyorsunuz. bizden alacaklarsa her türlü alırlar, burası kesin. ötv ne zaman geldi ve yaygınlaştı? gölcük depremi. güya geçici bir vergi idi. kalıcı oldu ve ötv nin vergisini bile ödüyoruz.  ülkemiz büyüsün, çocuklarımıza, geleceğimize güçlü bir ülke bırakmak istiyorsak ısraftan uzak durmalıyız.
 burda sayfalarca yazıp kavgalar ediyoruz, benim gibi- bizim gibi alt-orta gelir düzeyindeki insanlar dacia yı ladayı renoyu beğenmez durumdayız, hondaların, mazdaların, bmv lerin mercedeslerin peşindeyiz. herkes baktığı pencereden görüyor, kimseye bi şey diyemeyiz. herkes kendince haklı. ama doğru bir tane.

Tam tersini düşünüyorum ama keşke teknoloji üreten bir ülke olaydık da israf yapaydık. ABD, ALmanya araba, telefon üretiyor fikri satıyorlar ve vatandaşlarını refah içinde yaşatıyorlar. Bizim gibi gelişmekte olan ve bir şey üretmeyen ülkelerde de vatandaşının üstüne biniyorlar.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Kasım 23, 2016, 14:00:36 »

Bence evim var, arabam var diye övünmek yerine. Kredi borcum yok diye övünmek lazım. Evim var, arabam var, kredi borcum yok, gelirim-giderimi karşılıyor ve birikim yapabiliyorum diyebilmek lazım. Bunu diyebilmek için de uzun vadeli borçlanmamak lazım. Onun için de en fazla 3-4 yılda ödeyebileceğimiz şeyleri almamız lazım. Onun için de belki biraz , ucuz olanı , asgariyi tercih etmek lazım. 

arkadasim ben evim var arabam var diye belirtirken ovunmek hava atmak icin demedim. daha onceki murat abinin yazdiklarina istinaden dedim. lutfen dikkatli okuyup iyi anlayip oyle yorum yapalim.

araba ve ev gibi degerli seyleri alirken genelde bir cogumuz kredi ile alabiliyoruz.  her ay ufak bi miktar kenara koymussun yada kredi odemissin fark eden nedir? herkes ister nakit parayi gazeteye sarip masaya koymayi ama olmayinca mecbur yapcak bi sey yok. herkes odeyebilecegi kadar yukun altina giriyor  faiz verip bi seyler sahibi olunabiliyor.

Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu