Gönderen Konu: Otomobilde ÖTV sistemi silbaştan  (Okunma sayısı 10195 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '16
  • 6 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobilde ÖTV sistemi silbaştan
« Yanıtla #20 : Kasım 06, 2016, 23:00:10 »
55000₺%74
160000₺%120
200000₺%168
Kopru geçişinin dolar üzerinden belirlendiği dönemde ötv zammını ₺ üzerinden yapmak da ne demek. Ben auris aldım, vergisiz fiyatı 42000 ₺ (yaklasik 14000 dolar) idi, dolar 2.81₺ iken. Bugün dolar 3,15 arabanın vergisiz halı 47000₺ oluyor. Bu fark 6 ayda ortaya çıkmış bulunmaktadır.1,5 bilemediniz 2 yıl sonra dolar 5 tl oldugunu varsayarsaniz benim arabam lüks sayılıp %45ötv den %74e çıkacak. Tabi bide %18 KDV var. Dolar 5 tl den hesaplarsak 14000 dolar eder 70000₺ ötv ve kdv ekleyince yaklaşık fiyatı 143000₺ oluyor. Bu aracın nisan 2016 da bayi fiyatı 76450₺ idi.
Sizin anlayacağınız 1-2 yıl içinde en dusuk vergi %74+18 (%105) olacak. :wacko:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 06, 2016, 23:00:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 06, 2016, 23:00:50 »
 Özetle 'sizin iyi araca binmeye hakkınız yok, her tarafta sıfır Bmw, Mercedes, Audi, Toyota, Vw olur mu onlara sadece boynu kalınlar binsin' diyor hökümetimiz. Bu 2. ele de yansır, 20 yaşındaki tofaşlar 20 bin liraya kapışılır yakında, ilk kazada içindekilerle beraber 3'e bölünse ne olacak? Ölsünler, bize ne..
 Vatana millete hayırlı olsun, çıplak fiyatı 56 bin tl olan araç yeni vergilerle 110 bin liraya alınacak bundan sonra. Bu otomobil uretenler gerizekali :) Adamlar bir dünya arge çalışması yapıp üretim yapıyor ama bizim sevgili hökümetimiz kadar kazanç sağlayamiyorlar. Ben de şubat-mart gibi araç alacaktım, yarın aracımı tertemiz yıkayıp öpücüklere boğacağım :)
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Kasım 06, 2016, 23:12:36 »
Bahadır bey benim hesaplamam doların tl karşında değer kazanması durumunda ortaya çıkacak.
Belki dünya tersine dönerse dolar tl karşında değer kaybeder :asikadam:
Sanırım etiyopyada Tofaş araçların sıfırı üretiliyordu. Bu gidisle Türkiye de de üretim yeniden başlar. 20 yıllık tofaslar 20000₺ olursa sıfır ne olur dersiniz? :o
2014 nisanda 1 dolar 2.13₺
2015 nisanda 1 dolar 2,71₺
2016 nisanda 1 dolar 2,81₺
2016 kasımda 1 dolar 3,15₺ :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Kasım 06, 2016, 23:41:46 »
Hasan bey bunlar iyi günlerimiz ülke olarak büyük bir girdabın içindeyiz şu anda. Sadece firat kalkanı operasyonu için 25 milyar Tl ve ulkemizde yaşayan suriyeliler içim 10 milyar dolar para harcadık. Adana'da ögretmenlik yapıyorum sadece benim şehrimde 18000 bin tane eğitim çağında Suriye'li mülteci var ve bunların ailelerinin sağlık, gıda barınma vs harcamaları malesef bu vergilerle bizim ceplerimizden çıkacak. Ben geçtim arabasını falan artık. Ne olacak 3 senedir bindiğim araca bir 3 sene daha binerim ama bu işin sonu hiç iyi gözükmüyor. Malesef iyi şeyler olacağına dair umutlarımı yitirdim. Çevremdeki bir çok insanda da aynı tepkilerimi görüyorum ve en acısı bu. Allah korusun hepimizi ve vatanımızı.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 06, 2016, 23:45:26 »
Bahadır bey benim hesaplamam doların tl karşında değer kazanması durumunda ortaya çıkacak.
Belki dünya tersine dönerse dolar tl karşında değer kaybeder :asikadam:
Sanırım etiyopyada Tofaş araçların sıfırı üretiliyordu. Bu gidisle Türkiye de de üretim yeniden başlar. 20 yıllık tofaslar 20000₺ olursa sıfır ne olur dersiniz? :o
2014 nisanda 1 dolar 2.13₺
2015 nisanda 1 dolar 2,71₺
2016 nisanda 1 dolar 2,81₺
2016 kasımda 1 dolar 3,15₺ :alkis:

İşte burada kısır bir döngü var. Araç ithalatını kolaylaştırır ve herkes istediğine binsin derseniz dış ticaret açığı baş edilemez seviyeye gelir ve dolar fırlar gider.Yok ben ithalatı dizginleyeyim deyip vergiyi bindirirseniz bu sefer herkes gönlündeki araca binemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 06, 2016, 23:51:11 »
Vergiyi arttırarak dış ticaret açığını kapatabilseydik 1₺ 3 $ olurdu. Ülkemizin istikrara ihtiyacı var. Ancak ne yazıkki bu kadar istikrarsız bir coğrafyada bu da pek mümkün görünmüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 07, 2016, 00:04:00 »
Vergiyi arttırarak dış ticaret açığını kapatabilseydik 1₺ 3 $ olurdu. Ülkemizin istikrara ihtiyacı var. Ancak ne yazıkki bu kadar istikrarsız bir coğrafyada bu da pek mümkün görünmüyor.

Vergiyi arttırarak dış ticaret açığı azalmıyor zaten.Vergi zamları sayesinde bu tür malların alına birliği düştüğü zaman otomatikman satışı dolayısı ile de ithalatı azalıyor.Ticari anlaşmalar gereği ithalat yasağı koyamadığınız zaman en sık kullanılan yöntem budur mala olan talebi azaltıp ithalatı düşürmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 07, 2016, 00:27:39 »
Hamza bey biraz ironi yapmıştım. Vergi artışı dışında çözümler uretilemezsse vergi artışları sadece günü kurtarıyor. Devletin tek geliri vergi ve ne yazıkki her zamankinden daha fazla paraya ihtiyacı var canım ülkemin. Sanki bu vergi yasasida kaynak yaratma amacli. Biz millet olarak yerlisini uretmedigimiz ve satacak ülke bulamadığımız sürece dış ticaret açığı artar. Vergi zamlariyla dis ticaret açığının azalacağını sanmıyorum. Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 07, 2016, 01:49:00 »
vergilr değişmezden önce kaç tane BMW Mercedes lüks araç alıdınız, yda almayı düşünüyordunuz. orta sınıfta zaten böyle b,r durum yok ve dolayısı ile adalet bir şekilde sağlanmış oluyor. 1.4 aynı motorlu polo ile passat ın aynı katogoride olması mı daha mantıklı? , 1.4 120.000 tl lik bir araca binen insanla 1.4 15.000 tl lik araca binen insanın aynı yıllık vergiyi ödüyor olması mı daha adil.
 1.4 2005 dacia yatırdığım son bandrol 164 tl idi araç 11.000 tl      1.4 2004 audiye yatırılan bandrol 94 tl idi araç 95.000 tl  buradaki farkında düzenlenmesi gerekiyor.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 07, 2016, 08:07:42 »
Hayırlı olsun, keşke düzenlemeler daha ince, teknik düşünülüp yapılsa. Daha önce söylediğim noktaya gelir bu şekilde yasalaşırsa.

Araca sonradan kolayca eklenecek şekilde donanımlar geliştirilir. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 07, 2016, 08:46:39 »
devletimiz 5 milyar dolar verip kopru yapacagina yada 4 milyar dolar verip yol yapacagina daha once ve suan hala krizde olan satilmasi gundemde olan otomotiv markalarindan birini satin alsin getirsin ulkemizde uretime baslasin. hem ithalat duser hemde ulkemiz kazanir vatandasimiz ucuz kaliteli arabaya biner. devlet yapamiyorsa is adamlarina kolaylik saglasin vergi indirimi yer tahsisi vs. yapsin. o kadar zengin is adami var birisi alsin fabrikayi yada 2 veya 3 kisi birlesip yapsalar olmaz mi sanki  devletimiz uretmek yerine nedense bize zulm ediyor. hic olmadi fabrika satin alamiyorsan bari turkiyede uretilen araclardaki vergiyi indirin o zamanda ithalat dusmus olur. ama bence bu yapilanin ithalatla falan alakasi yok resmen insanlara yapilan zulmdur baska bi sey degil.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 07, 2016, 09:47:38 »
devletimiz 5 milyar dolar verip kopru yapacagina yada 4 milyar dolar verip yol yapacagina daha once ve suan hala krizde olan satilmasi gundemde olan otomotiv markalarindan birini satin alsin getirsin ulkemizde uretime baslasin. hem ithalat duser hemde ulkemiz kazanir vatandasimiz ucuz kaliteli arabaya biner. devlet yapamiyorsa is adamlarina kolaylik saglasin vergi indirimi yer tahsisi vs. yapsin. o kadar zengin is adami var birisi alsin fabrikayi yada 2 veya 3 kisi birlesip yapsalar olmaz mi sanki  devletimiz uretmek yerine nedense bize zulm ediyor. hic olmadi fabrika satin alamiyorsan bari turkiyede uretilen araclardaki vergiyi indirin o zamanda ithalat dusmus olur. ama bence bu yapilanin ithalatla falan alakasi yok resmen insanlara yapilan zulmdur baska bi sey degil.
Bu yerli otomobil yapma konusunu hiç takip etmemişsin hiç haberin bilgin yok ama güzel yorum yapmışsın...tebrikler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 07, 2016, 10:20:54 »
Kimisi trafik diyo kimisi adaletsizlik var diyor ama yapılan şeyin tek amacı devlette para yok ve vergileri arttırıyor her zaman yaptığı gibi.passatla dacia aynı vergiyi ödüyorsa passatın vergisini arttırmak yerine dacianın vergisini düşürebilirdi ama amaç bu değil para sadece adalet falan değil.Bu gidişle zaten çok net 3 4 yıl içinde en boş corollanın bile net fiyatı 55 binin üstüne çıkar %45 + %18 kdv gibi aşırı fazla olan vergi %74 e çıktı üst sınıflara bişey yazmıyorm zaten onlar artık sadece rüya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 07, 2016, 10:58:02 »
Kimisi trafik diyo kimisi adaletsizlik var diyor ama yapılan şeyin tek amacı devlette para yok ve vergileri arttırıyor her zaman yaptığı gibi.passatla dacia aynı vergiyi ödüyorsa passatın vergisini arttırmak yerine dacianın vergisini düşürebilirdi ama amaç bu değil para sadece adalet falan değil.Bu gidişle zaten çok net 3 4 yıl içinde en boş corollanın bile net fiyatı 55 binin üstüne çıkar %45 + %18 kdv gibi aşırı fazla olan vergi %74 e çıktı üst sınıflara bişey yazmıyorm zaten onlar artık sadece rüya

Genel olarak herkeste "dacia ile passat aynı vergiyi ödüyor" yanılgısı var.  Aslında aynı vergiyi ödemiyorlar.

Atıyorum dacia'nın net fiyatı  30.000 TL, daica alan kişi %45 oran ile 13.500 TL ÖTV öderken, passat 60.000 TL olduğundan aynı oran ile 27.000 TL ötv ödüyor.

ÖTV zammını tabi ki desteklemiyorum.Net fiyatı 100.000 TL olan bir aracın, 200.000 TL vergi ile 300.000 TL'ye satılmasının tabi ki izahı yok ancak sapla samanı ayırmak gerekir.
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Kan Grubu: A+
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 07, 2016, 13:34:34 »
Haddinden fazla vergi alınıyor zaten. Diyecek kelime bulamıyorum. Tamam vergi vatandaşlık borcu da bu kadarı da olmamalı...
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Kasım 07, 2016, 14:35:23 »
Aslında vergi oranını dolar üzerinden belirleseler en azından lüks araçla gariban arabası ayrılmış olurdu. Ancak 55000 ₺ gibi Türk lirası sınır kabul edilirse 5-6 yıl sonra en ucuz a sınıfı araçlarda %74 vergi dilimine girecek ve yine gerekçe olarak gosterdikleri ''adaletsizlik'' ortaya çıkacak. Aaa adaletsizce denilip bu sefer bu araçlarla lüks araçlar aynı oranda denilip yeniden vergi zammı gelecek. İnsanları kaldırmanın bir anlamı yok. Adaletsiz olan Avrupalının artık binmediği araçlara %45 ötv alınması. Ötv kaldırılacağına zam yapmak da nedir anlamakta güçlük çekiyorum.
Pırlanta ya uygulanmayan vergi araba için alınıyor. Otomobil günümüzde ihtiyaç ancak pırlanta her devirde lüks olan bir takı. İnşallah bir gün bu güzel vatanın güzel insanları da vergi zammiyla arabam değerlendi diye sevinmeyecegi kadar varlıklı ve bilinçli olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 07, 2016, 14:39:34 »
Basit gibi ggörünmüyor. Sorun büyük. 3. Dünya savasinin  tohumları atildi, dünya yeniden şekilleniyor. En az 5 yillik bir bilinmezin icindeyiz. Yerli vatansever bilim insani ülke zengini isadami olmadan da proje sahibi olmak kolay değil. Devletin kasasi vergi haricinde hicbirseyle dolmuyor. Yine şöyle 30 yas ustu arkadaşlar hatırlarlar eskisi kadarda kotu değiliz. Daha iyilerini hak ediyoruz. En yuksek vergi bizde diyoruz ama biraz arastirirsak İngiltere Fransa Almanya İtalya yunanistan genel vergide bizden yuksek.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 07, 2016, 14:47:24 »
Basit gibi ggörünmüyor. Sorun büyük. 3. Dünya savasinin  tohumları atildi, dünya yeniden şekilleniyor. En az 5 yillik bir bilinmezin icindeyiz. Yerli vatansever bilim insani ülke zengini isadami olmadan da proje sahibi olmak kolay değil. Devletin kasasi vergi haricinde hicbirseyle dolmuyor. Yine şöyle 30 yas ustu arkadaşlar hatırlarlar eskisi kadarda kotu değiliz. Daha iyilerini hak ediyoruz. En yuksek vergi bizde diyoruz ama biraz arastirirsak İngiltere Fransa Almanya İtalya yunanistan genel vergide bizden yuksek.

Arif bey direk vergi olarak dediğiniz doğru ancak birde endirekt vergiler ciddi bir kalem oluşturuyor. Elektrik yada su faturaları buna küçük bir örnek
direk ve endirek vergilerle ödenen vergi miktarı %70 leri buluyor ve bunun vergi iadesi de yok maalesef.
Esnaf arkadaşlarımız vardır elbet içimizde durumları onlar yaşadıkları için daha rahat açıklarlar
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 07, 2016, 14:55:38 »
Arif bey, keşke bizde İngilteredeki güç olsa. O zaman vergi zammı bu kadar tartisilmazdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Kasım 07, 2016, 19:08:46 »
Meseleyi anlamadan dümdüz  yorumlar yapılmış. NE trafik sıkışıklığını azaltmak ne de vergi adaletsizliğini ortadan kaldırmaktır bu yapılanın amacı.  Bildiğiniz soygun. 55000 limiti yarın öbür gün dolar 3.50'yi gectiginde B segmenti bomboş arabaların ulaşacaği limit ve 100000 tl üstüne gidip Yaris, Polo gibi araçlar alacağız demek. Bunun neresini anlamıyor bazı arkadaşlar çok merak ediyorum?  Neyse hani derler ya alan memnun satan memnun aynen o durumdayız. Yakında böbreğimizi bile alır bu adamlar, kimsede durun demez :)
Avensis elegant extra