0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Her markanın her modelinde farklı programlar var, yalnız kesin bir şey var, o da kontak kapalı ise havayastıkları çalışmaz.Kontak açık iken, sürücü emniyet kemeri takılı değil ise ön yolcu için de aynı şey oluyor, yani ön hava yastıkları patlıyor. Bu sebeple eğer önde yolcu yoksa torpidodaki kilit ile havayastığı iptal ediliyor. Bu aynı zamanda sağ yan ve perde havayastığını ve emniyet kemer gergi sistemini iptal ediyor olmalı. Emniyet kemeri takılı olmadan, patlayan yastıklar acı verici yada çok tehlikeli olabilir. O nedenle emniyet kemerlerini herkesin kesinlikle kullanması gerekir.
Tekin abi, emniyet kemerini takıyoruz bizde alışkanlık haline geldi zaten de bazen birşeyler almak için falan yada hemen duracağım fazla gitmeyeceğim hesabı takmadığımız zamanlarda oluyor olaki Allah muhafaza böyle durumlara gelmemek için hava yastığının açılması için acaba çiftli erkek dişi emniyet kemeri aparatı alıp her daim kemer takılı gibi kandırsak mı ki arabayı? Bu sahte tokalardan değil yine kemer takılabilir şekilde olanlar var
Belli hızların altında kazanın olası etkilerinden çok hava yastığının tepkisi (çarpma, gaz, ses vs) daha zararlı olabilir yolcular için. Belli hızların üstünde de tepki sürelerine bakmak lazım, açılma hızı yeterli gelmiyor olabilir.
Bunlardan taksak emniyet kemeri takılıydı takılmadıydı derdi ortadan kalkar o zaman
Paket olmuş Beyaz Vw !? çok garip.. monoblok gövdede bu tip hasar oluşmaz.Ya gövdenin üstü kesildi ve paketlendi yada altındaki şasi başka bir araca ait.
O fotonun olay yeri bu.C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu sensörler noktasal değilde kırılabilen bir çubuk gibi uzunca olsa sanki daha iyi olacak. Mesela radyatör arkasında böyle bir sensör olsa bu bacımızın sorunu olmazdı
Amaç alarm sesini duymamaksa, forumda bir yerlerde sesin nasıl kapatıldığı konuşulmuştu, bu tokalara ihtiyaç yok.
Amaç o değil hocam, ben zaten sesi kapadım . Amaç yukarılarda da dediğim gibi eğer Toyota da Hava yastıkları sadece emniyet kemerleri takılı iken çalışıyorsa diye.
Sürücü tarafında kemer takılı olmasa bile çalışıyor olmalı, sonuçta sürücü olmadan araç gitmez mantığı ile.En iyisi ihtimalleri boşverip, kemerleri herzaman kullanmak.
Tamamen katılıyorum. Çok doğru. Kemerleri her zaman kullanmak gerekli ve Toyota da hava yastıklarında bir problem olabileceğine ihtimal vermiyorum çünkü rastgele bir firma değil, ciddi ve sorumluluk sahibi bir firma imajı var gözümde.