0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hava yastıkları sensörleri ön şasilerde ve yan direklerde konumlandırıldığından, Bu kazada bu bölümler doğrudan darbe almamış, yumuşak bölümler yavaşça ezilerek araç durmuş.Camdan çıkan yok, yaralanan yok, yaşamsal bölge %100 güvende.Sensörlerde sorun olduğu görünmüyor.Dolayısiyle tamir masrafı minimumda olacaktır.Henüz 2 gün önce kavşakta olan kazada Vw cipin ön tamponu, tampon demiri ve farları parçalandı, kaputun önü yamuldu ve çamurluklarının ön ucları hafif eğildi, fakat tam önden, direkt diğer araca çarptığı için 9 hava yastığıda patladı. Ön emniyet kemerleri gergi sistemleri aktif oldu. Her bir hava yastığının ve emniyet kemerlerinin tamir masraflarını 5.000 Euro üzerinden hesaplayın. Tabii burda Vw'nin sensörlerin yanlış olduğunu yada Toyotanın kaza maliyetini düşük tutmak istediğini vurgulamıyorum. Büyük ihtimalle Toyotanında aynı marka sensörleri kullandığını ve doğru yönde ve ivmede etkiye maruz kaldığında hatasız olarak zamanında havayastıklarını ve emniyet kemerlerini aktif hale getireceğini düşünüyorum ve inanıyorum.
Tekin abi,forumda bir arkadaşımız yeni aldığı arabası ile kaza yapmıştı. Mahalle arası yolda başka bir araç kenarından çarpmıştı ve tüm hava yastıkları açılmıştı. Onun araba ile bu arabayı karşılaştırınca insan biraz şaşırıyor
Aynen abi. O konuyu bende hatiliyorum. O kazadada bence sikinti vardi. Piyasadaki kaza yapan araclara bakiyorum. Misal kapiya carpmis yan ve koltuk acmis, sag on ve yan hasar almis yolcu ve sag taraf hava yastiklari acmis. Toyotaya bakiyorum ya hepsini aciyor yada acmiyor.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sensöre denk geldi patlat gelmedi patlatma sıkıntı bence
Hatırladın dimi Mehmet, bende o konuyu arıyordum bol bol foto vardı konuda ve araba perte çıkmıştı ama arabada hiçbirşey yoktu sadece o çarpmadan dolayı tüm hava yastıkları patlamıştı Aynen dediğin gibi, bu önden çarpmalı kazada hayli hayli açmalıydı o kazaya bakınca ya hiç olmadı bari sürücü tarafını açaydı [emoji38]Sensöre denk geldi patlat gelmedi patlatma sıkıntı bence
Murat abi işte o bahsettiğimiz kazanın konusu http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=68042.100
Aynalar kirilmamis ters dönmemiş tavanda bükülme yok kapi agizlari kapi direkleri sağlam çamurluk saglam on camda hasar yok. Kaput tampon ve izgara radyatör elden geçecek araçta bi şey yok. Kaskosuz ve 6-7 yasinda olsa ve hava yastiklari açsa idi ne düşünülürdü acaba?
Şimdi aklıma bir soru takıldı, yolun kenarına çektik. Uygun bir yer diyelim, arkadan yada önden birisi geldi vurdu. Hava yastıkları açılır mı? 4 olasılık olsun, kontak açık veya kapalı , emniyet kemeri takılı veya değil. Durum ne olur?
Büyük ihtimalle açılmaz 2016 da yaşanmışı var.Tanıyamayan çıkabilir, araç VW Passat.
Konu neden Vw kayiyor. Dusundurucu.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi