Gönderen Konu: Corolla hava yastıkları ne kadar güvenli?  (Okunma sayısı 11142 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla hava yastıkları ne kadar güvenli?
« Yanıtla #60 : Ekim 31, 2016, 07:52:23 »
O modelin çarpmadaki verdiği tepkimeye göre ihtiyaç varsa çift açılımlı hava yastığı patlayıcıları kullanılabiliyor.

Yavaş çarpmalarda normal sürede açılıyor, hızlı çarpmalarda ise çok daha çabuk.
Daha önce belirttiğim gibi Tekin abi, ama belli hızların üzerinde o tepki süresi de yeterli gelmiyor (karşılaştırma şart), zaten pist araçlarında onca güvenlik önleminin yanında hava yastığı yok.
Muhtemelen bazı eşik hızlar var.

Evet, araç önden de sıkışmış gibi ve muhtemelen yine büyük bir araç ile.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ekim 31, 2016, 07:52:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ekim 31, 2016, 09:25:31 »
abiler konu disi oldu ama emniyet kemeri ikaz sesini nasil kestiniz?
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ekim 31, 2016, 09:56:03 »
abiler konu disi oldu ama emniyet kemeri ikaz sesini nasil kestiniz?
Yazılımda ayar var oradan  :tamam: elm cihazın varsa yada techstream kablosu sende yapabilirsin  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ekim 31, 2016, 10:40:02 »
Daha önce belirttiğim gibi Tekin abi, ama belli hızların üzerinde o tepki süresi de yeterli gelmiyor (karşılaştırma şart), zaten pist araçlarında onca güvenlik önleminin yanında hava yastığı yok.
Muhtemelen bazı eşik hızlar var.

Pist/arazi araçları Roll Bar'larla çevrili olduğundan yaşam bölgesinde ezilme olması istenmiyor ayrıca emniyet kemerleride sabit, çarpma esnasında sürücünün öne/yana doğru hareket etmesi söz konusu değil. Yan darbeler için de en kaliteli kasklardan kullanıyorlar. Birde ralli araçları bazen savrulup ağaca duvara falan vurduktan sonra yola devam ediyorlar, böyle durumlarda patlayan hava yastıkları sadece ele ayağa dolanır.

F1 araçlarında neden yok ? mühendisler her türlü simülasyonu muhakkak yapmışlardır. Belki yetersiz tepki süresi belkide fıtratında varsa diyorlardır.. :)
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #64 : Ekim 31, 2016, 13:30:46 »
Pist/arazi araçları Roll Bar'larla çevrili olduğundan yaşam bölgesinde ezilme olması istenmiyor ayrıca emniyet kemerleride sabit, çarpma esnasında sürücünün öne/yana doğru hareket etmesi söz konusu değil. Yan darbeler için de en kaliteli kasklardan kullanıyorlar. Birde ralli araçları bazen savrulup ağaca duvara falan vurduktan sonra yola devam ediyorlar, böyle durumlarda patlayan hava yastıkları sadece ele ayağa dolanır.

F1 araçlarında neden yok ? mühendisler her türlü simülasyonu muhakkak yapmışlardır. Belki yetersiz tepki süresi belkide fıtratında varsa diyorlardır.. :)
Zaten gava yastığı tek başına bir güvenlik donanımı olarak geçmez, emniyet kemerinin tamamlayıcı unsuru.  Koltuğun kendisi de koruyucu olabiliyor ralli araçlarındaki gibi. Aslında bir ara hava yastığı teknik konusuna girmek lazım hep beraber, içindeki gazlardan, açılma sürelerine kadar. Zamanında, ön koltukta oturan ve kemer taknayan çocuklar için ne kadar tehlikeli olabileceğini hatırlar eskiler, tıpkı ilk dönem mikro dalga fırınlar gibi.

Yeri gelmişken, arka koltuktaki yolcuların da emniyet kemeri takması gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Kasım 01, 2016, 12:50:14 »
Yazılımda ayar var oradan  :tamam: elm cihazın varsa yada techstream kablosu sende yapabilirsin  :saygi:

abi benim arac 1.4 dizel mmt active techstream kablom yok ama bi arkadastan duymustum km sifirlama tusuna basip kontagi 7 kere ac kapa yapiyorsun sonra menu ekranina bazi seyler geliyor oradans eciyorsun demisti denedim beceremedim. servise sordum onlarda biz yapamayiz demislerdi. normalde aliskanlik oldu kemer takiyorum fakat kisa yolculuklarda yanimda oturanlar bazen takmiyor cok gicik bi ses oldugu icin rahatsiz ediyor
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Kasım 01, 2016, 13:00:30 »
abi benim arac 1.4 dizel mmt active techstream kablom yok ama bi arkadastan duymustum km sifirlama tusuna basip kontagi 7 kere ac kapa yapiyorsun sonra menu ekranina bazi seyler geliyor oradans eciyorsun demisti denedim beceremedim. servise sordum onlarda biz yapamayiz demislerdi. normalde aliskanlik oldu kemer takiyorum fakat kisa yolculuklarda yanimda oturanlar bazen takmiyor cok gicik bi ses oldugu icin rahatsiz ediyor
O yöntemi bilmiyorum ama dediğim şekilde kapanıyor ses.  O yanında oturan kişileri uyar hocam, taksınlar kemeri.  Ben park ederken çok gürültü oluyor diye kapattım
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Kasım 01, 2016, 13:05:56 »
Aracın hava yastığı açma kapama tuşunu kapatıyorlar OFF yapıyorlar.
Bunda da öyle bir şey olma ihtimali olabilir bence ?

Birde 77 bin TL'si nasıl çöp olmuş anlamadım ?
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #68 : Kasım 01, 2016, 13:31:53 »
Kemer uyarı sesi kesinlikle faydalı, alışkanlığı olanlar bile bazen eşyadır, çantadır derken unutabiliyor. Özellikle arkada oturan kemeri açtığında net bir uyarı vermesi çok faydalı bence.