0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O modelin çarpmadaki verdiği tepkimeye göre ihtiyaç varsa çift açılımlı hava yastığı patlayıcıları kullanılabiliyor.Yavaş çarpmalarda normal sürede açılıyor, hızlı çarpmalarda ise çok daha çabuk.
abiler konu disi oldu ama emniyet kemeri ikaz sesini nasil kestiniz?
Daha önce belirttiğim gibi Tekin abi, ama belli hızların üzerinde o tepki süresi de yeterli gelmiyor (karşılaştırma şart), zaten pist araçlarında onca güvenlik önleminin yanında hava yastığı yok.Muhtemelen bazı eşik hızlar var.
Pist/arazi araçları Roll Bar'larla çevrili olduğundan yaşam bölgesinde ezilme olması istenmiyor ayrıca emniyet kemerleride sabit, çarpma esnasında sürücünün öne/yana doğru hareket etmesi söz konusu değil. Yan darbeler için de en kaliteli kasklardan kullanıyorlar. Birde ralli araçları bazen savrulup ağaca duvara falan vurduktan sonra yola devam ediyorlar, böyle durumlarda patlayan hava yastıkları sadece ele ayağa dolanır.F1 araçlarında neden yok ? mühendisler her türlü simülasyonu muhakkak yapmışlardır. Belki yetersiz tepki süresi belkide fıtratında varsa diyorlardır..
Yazılımda ayar var oradan elm cihazın varsa yada techstream kablosu sende yapabilirsin
abi benim arac 1.4 dizel mmt active techstream kablom yok ama bi arkadastan duymustum km sifirlama tusuna basip kontagi 7 kere ac kapa yapiyorsun sonra menu ekranina bazi seyler geliyor oradans eciyorsun demisti denedim beceremedim. servise sordum onlarda biz yapamayiz demislerdi. normalde aliskanlik oldu kemer takiyorum fakat kisa yolculuklarda yanimda oturanlar bazen takmiyor cok gicik bi ses oldugu icin rahatsiz ediyor