Gönderen Konu: 2009 Avensis ( Test Ettim :) )  (Okunma sayısı 21387 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 2009 Avensis ( Test Ettim :) )
« Yanıtla #40 : Nisan 21, 2009, 16:14:43 »
VW marka araçlarda sırf marka parası diye kafadan 5000-10000 TL fark oluyor . yani hava parası . parası çok olana . yoksa o kadar fiyat farkını gerektirecek fazladan özellikleri de yok hani . dolayısıyla ben Toyota derim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #41 : Haziran 12, 2009, 11:53:36 »
2 gün önce test etme fırsatım oldu 1,6 elegance' ı.. Aracın ön görünüşü ilk çıktığından beri pek hoşuma gitmiyordu. hala da dış görünüşü biraz daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.. dizaynı hakkında bu kadar yorum yapabiliyorum.. ancak; aracın içine girmemle beklediğim avensis konforuyla karşılaştım.. koltuklar çok rahat, evdeki koltukları aratmıyor. resmen koltuğa gömüldüm diyebilirim. 2000 vvti corolla da yaptığımız analog ayarların çoğunun dijital olması çok hoşuma gitti.. direksiyonun hafifliğine söyleyecek söz bulamıyorum.. vites geçişleri harika yalnız onlara alışmam da biraz uzun sürdü.. motor performansı bana bizim arabayla neredeyse aynı gibi geldi pek bir fark göremedim sanki 10 Nm tork ve 22 beygir güç fazlalığı ağırlığıyla nötrleşmiş gibi geldi.  içeriye motor sesi neredeyse hiç girmiyor.. yaklaşık 4200 devire çıktım bir ara içeriye sadece çok derinden boğuk bir motor sesi geldi o kadar.. bence içeride tek eksiği etrafı görmenin biraz zor olması.. içeride hareket etmek zorunda kaldım çevreyi görebilmek için.. sonuç olarak içi; gerek dizaynı gerek konforu, gerek ergonomisi olsun benim için ortalamanın üzerindeydi. ancak başta da söylediğim gibi dışı biraz daha güzel olabilirdi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #42 : Haziran 12, 2009, 12:23:00 »
kesinlikle yeni accord bence ne avensısı yanından geçmez:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #43 : Haziran 14, 2009, 18:06:29 »
kesinlikle yeni accord bence ne avensısı yanından geçmez:)
katılıyotum atakan bey tasarım olarak eskiden avensiis baba ,klasik, ağır görüntüsünü bırakıp spor bir görünüş kazanmış.. bunun tek sebebi sportif ve karizması olan honda accord ile rekabet edebilmek için...
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #44 : Haziran 15, 2009, 01:22:40 »
Ama accordun yerini tutmaz honda tasarım harikası her zaman:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Temmuz 02, 2009, 12:12:50 »
tasarımı bilmemde accord 2.0 daha bizim corollaya kafa tutamıyor daha ibre 80 i yeni geçmiştiki 10 metre fark yedi allahtan yol çok uzun değildi bide viraj yoktu yoksa geçebilirdi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Temmuz 02, 2009, 12:13:56 »
teşekküler
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Temmuz 17, 2009, 12:04:07 »
tasarımı bilmemde accord 2.0 daha bizim corollaya kafa tutamıyor daha ibre 80 i yeni geçmiştiki 10 metre fark yedi allahtan yol çok uzun değildi bide viraj yoktu yoksa geçebilirdi :)
Accord çok sağlam ve (oldum olası) estetik açıdan güzel bir araba. Fakat 2000 motorlu avensis kadar hızlı olduğunu sanmam. Avensis az farkla üstün gelecektir. Corolla'yı ise bence normal şartlar altında geçer.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Temmuz 23, 2009, 12:44:06 »
Ahmet abi accorda 2.0 motor performans tipi için çok zayıf kalıyor.2.0ile ancak ekonomi süşünürsünüz corolla ile asla kapışamaz drag şeklinde ama virajlarda yada uzun dragda geçer çünkü ulaştığı hız yüksek ve yeei kavraması çok iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Temmuz 23, 2009, 12:45:58 »
Bu arada amcam ta Trabzona gidip siyah avensis 1.6 Elegant aldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #50 : Ağustos 08, 2009, 03:14:10 »
o geçti bu geçti şöföre de bakıcaksınız düz müz otomatik pilot değil sonuçta.benim gönlümde accord yatar başkasını bilmem:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ağustos 11, 2009, 09:35:26 »
1.6 valvematic motor 1405 kg araba için gene çok ağır kalmış.birçok yerde gene okudum.devir çevirinde motor kendini gösteriyor buda doğal olarak ekonomik kullanımdan çıkıyor.toyota'yada akıl sır erdiremiyorum.1405 kg arabaya 1.6 niye koyarsın
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ağustos 11, 2009, 09:36:18 »
Ahmet abi accorda 2.0 motor performans tipi için çok zayıf kalıyor.2.0ile ancak ekonomi süşünürsünüz corolla ile asla kapışamaz drag şeklinde ama virajlarda yada uzun dragda geçer çünkü ulaştığı hız yüksek ve yeei kavraması çok iyi.

accord'ların 2.4'lt leri var onlar tam bir makine.
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ağustos 11, 2009, 13:49:15 »
accord'ların 2.4'lt leri var onlar tam bir makine.

Evet işte 2.4 litreye ne passat ne avensis nede corolla hiçbiri kafa tutamaz ama yakıtıda içer 2.4 ile.

1.6Elegant 2010 avensis amcam trabzondan aldı geldi ve test ettik aracın iç mekeanı çok geniş ve sessiz yanlız ön cem çok yatık ve kolonların kalın olması görüş açısını çok daraltmış ve ufak alanlara girmek imkansız gibi.Milimetrik yaklaşımlar yapılamaz.1,6 motor zayıf kalıyor ancak 6ileri manuel şanzumanla kapatılabilir bir fark fakat yinede rampalarda zayıf.corolla ile 2.viteste kalkınca bile pek anlamazken bunda ibra 15km nin altındaysa çekmiyor.Yere tutunuş çok iyi.Ekonomik bir araç.Yol bilgisayarının olmayışıda dezavantajdır.Şöyle renkli bir lcd olsaydı tam olurdu ön göğüs ve kapı malzemelerini beğenmedim arkadan görünüşü mondeonun ikizi olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ağustos 11, 2009, 15:24:56 »
Nasıl yani yol bilgisayarı yok mu yeni avensiste?
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ağustos 11, 2009, 15:32:53 »
Nasıl yani yol bilgisayarı yok mu yeni avensiste?
Var olmaz olurmu var fakat beklenen yol bilgisayarı gibi değil siyah beyaz ekran turuncu ışıklandırma dreksiyondan kumandalı.kalan yakıtı gidilen yolu falan hepsi orda ibrelerin ortasında bi küçük ekran.Ama şöle konsolun ortasında kocaman bir renkli lcd dokunmatik birşey olsaydı çok süper oldurdu teybi falanda ordan kontrol ederdik.Yakıt deposu gidilen yol falan onunda gösterge paneledine yaparları tam süper kullanım kolaylığı olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Elegant
« Yanıtla #56 : Eylül 14, 2009, 17:40:55 »
avensis tek kelimeyle süper ötesi bişey görünüşü biraz kasabilir ama detaylı düşündüğünüzde tam bir beyefendi arabası karizma fışkıyor arabadan... tabi bu benim görüşüm:))
Bi AwEnSiS GördÜm SanKİ!!!  :o  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Eylül 14, 2009, 19:00:30 »
Merhaba
şu anda 2010 model yeni AVENSİS ile 200 km civarında yol yaptım. Yol tutuş, iç dizayn,konfor, rahatlık. mükemmel. Fakat ön camın çok yatık olması, yan direklerin kalın ve kaputun biraz dışa kambur olması nedeni ile görüş alanını biraz kısıtlamış. Arka görüş te yine yüksek olması nedeni ile kısıtlı. Daha önceki arabam  97 Corolla XEİ ae101 e alışık olduğum için onun görüş alanı çok çok iyi idi.biraz daha zaman geçsin alışma devresini atlattıktan sonra tekrar değerlendirebilirim. Ancak konfor, rahatlık ve en önemlisi GÜVENLİK ve GÜVEN... harika. alışma devresini atlattıktan sonra görüş alanını tekrar değerlendirmek daha doğru olur diye düşünüyorum.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Eylül 15, 2009, 12:48:01 »
Görüş açısına alışmak biraz zor olacaktır fakat aracı kullanırken ne yaparsanıuz yapın sürücüye muhteşem bir güven veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #59 : Eylül 16, 2009, 11:27:44 »
Yeni bir video ..Çok hoşuma gitti. Yalnız Lane Keeping Assist , Cam Tavan, adaptif far gibi bazı seçenekler sanırım daha ileride sunulacak.
Bu da çok iyiymiş.