Gönderen Konu: 2009 Avensis ( Test Ettim :) )  (Okunma sayısı 21383 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: 2009 Avensis ( Test Ettim :) )
« Yanıtla #80 : Aralık 13, 2009, 12:44:45 »
ben de yeni accord la yeni avensisi çok benzetiyorum... ee ne de olsa japonyada akraba sayılırlar :P :D
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Aralık 15, 2009, 11:29:05 »
Accordlar güzel araçlar...Avensisin bu yeni kasasında birşey dikkatimi çekti iç döşemelerdeki işçilik berbattı şahsen çapak vardı heryerinde aracın.Onun dışında muhteşem bir araç ama türkiyede üretilenlerle yurt dışında üretilen mallar arasında çok fark var diyorlar nasıl acaba merak ettim.Ve avensisin yol bilgisayarı yok demiştim konunun başında var ama corolladaki gibi göğüste değil avensistede öyle birşey olsa renkli ekran navigasyon dokunmatik ekran bütün araç içi konfor elemanları ordan yönetilse müzik klima vb şeyler çok güzel olurdu tuşların şu anki yeri hiçte kullanışlı değil ama sürerken kullanıcıya muhteşem bir güven veriyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #82 : Aralık 15, 2009, 21:06:31 »
yaklaşık 2 ay önce aldık araba dış görünüşü olsun iş görünüşü olsun çok güzel , konforlu , ergonomik , yukardakı yorumlarda soylenıldıgı gıbı koltuklar olsun dıreksıyon olsun çok konforlu , evet ufak tefek görüş problemi yaşıyorum ama arabaya biniyoruz sonuçta normaldir diye düşünüyorum.performans konusuna gelince 1.6 motor 132 beygir kullanılmış araba biraz ağır olduğu için kasayı taşır mı taşımaz mı gibi ufak tefek endişelerimiz oldu ama taki arabayı alıp binene kadar :) ilk kalkışta 1.viteste biraz ağır kalıyor yüksek devirlerde kulanmak gerekiyor ama performansına diyecek hiç bir söz yok . güvenlik açısından yol tutuşu olsun duruş mesefasi olsun çok kısa . yakıta gelincede .25 kuruş ile 0.35 kuruş arasında kullanıma göre fark ediyo . KISACASI SINIFIN EN İYİSİ DEMEK İÇİN TEREDDÜT ETMİYORUM ..!

Hayırlı olsun , bende çok düşünmüştüm siyah mı alayım , beyaz mı diye siyaha karar kılmıştım , fakat beyaz da çok yakışıyor. Benim aracım İzmir trafiğinde 0.25 yakıyor, 150 TL'lik yakıtla 600 km gidiyorum yaklaşık , sanırım devirli kullanıyorsunuz. Araca xenon mu taktırdınız resimde öyle gözüküyor ?

----

İç döşemeleri kalitesiz denmiş, bunu ilk defa duydum bende iç malzeme çok kaliteli kullanılmış , 4-5-6 . viteste ayrıca içeri hiç ses almıyor. Ayrıca Türkiye'de üretilmiyor yeni avensis , İngiltere'den gemiyle geliyor(ithal ediliyor), Avrupa için üretilmiş bir araç ( direksiyon bile bu yüzden büyük ).
2010 Yeni Avensis 132Hp Valvematic(Siyah)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Aralık 19, 2009, 09:58:43 »
merhaba
arabanın Türkiyede üretildiği yazılmış.
Hayır İNGİLTERE de üretilip gemi ile gebzeye, oradan da bayiilere dağıtılıyor.
09.09.2009 tarihinde trafiğe çıktım
eylül -ekim-kasım-aralık 4 ayı aşkın süredir ağırlıklı şehir içi kullanıyorum
aylık ortalama 600 km şehir içi - 1 depo civarında /150-160 TL, 50-55 Lt civarında yakıt kullanıyorum
Gösterge de 8-8,4 Ltkm arasında değer gösteriyor.
Rahatlık konfor konusunda rahatsızlık duymadım. çok memnunum.Önceki arabam da Toyota Corolla idi. Onunla kıyaslayabiliyorum. özellikle uzun yolda büyük keyif veriyor. Çünkü aracın sürat yaptığını bile hissetmiyorsun. 140- 150 civarında ortalama giderken bile sanki 80-100 ile gider gibisin.
Kasanın büyüklüğü ve ağırlığı süratin görünmesini engelliyor
Tek sıkıntı hem  ön - arka kasa tipi hem de yan direkler nedeniyle görüş alanını biraz zorluyor.
Ne kadar alışsak ta daha itidalli, dikkatli ve kontrollu davranmak zorunluluğu hissediyoruz.
tüm araç sahiplerinin trafikte daha dikkatli,kazasız, sağlıklı olmaları dileklerimle
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #84 : Aralık 20, 2009, 17:33:50 »
merhaba
arabanın Türkiyede üretildiği yazılmış.
Hayır İNGİLTERE de üretilip gemi ile gebzeye, oradan da bayiilere dağıtılıyor.
09.09.2009 tarihinde trafiğe çıktım
eylül -ekim-kasım-aralık 4 ayı aşkın süredir ağırlıklı şehir içi kullanıyorum
aylık ortalama 600 km şehir içi - 1 depo civarında /150-160 TL, 50-55 Lt civarında yakıt kullanıyorum
Gösterge de 8-8,4 Ltkm arasında değer gösteriyor.
Rahatlık konfor konusunda rahatsızlık duymadım. çok memnunum.Önceki arabam da Toyota Corolla idi. Onunla kıyaslayabiliyorum. özellikle uzun yolda büyük keyif veriyor. Çünkü aracın sürat yaptığını bile hissetmiyorsun. 140- 150 civarında ortalama giderken bile sanki 80-100 ile gider gibisin.
Kasanın büyüklüğü ve ağırlığı süratin görünmesini engelliyor
Tek sıkıntı hem  ön - arka kasa tipi hem de yan direkler nedeniyle görüş alanını biraz zorluyor.
Ne kadar alışsak ta daha itidalli, dikkatli ve kontrollu davranmak zorunluluğu hissediyoruz.
tüm araç sahiplerinin trafikte daha dikkatli,kazasız, sağlıklı olmaları dileklerimle

Değerler benimkine çok yakın 150 TL, 600 km mesafe ,45 litre şehir içi trafik ( İzmir trafiği )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Aralık 24, 2009, 23:55:50 »
Benimki de Karaman trafiği,
Ayrıca çok ta aman aman yakıt tasarruflu olsun düşüncesi ile de hareket etmiyorum. Özellikle kalkışlarda biraz seri kalkıp seri hareket ediyorum.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Aralık 25, 2009, 13:37:13 »
Mehmet Abi ben kalitesiz demedim işçilik kötü dedim...Koltuk konforunda koltukları sağlam tutuyo adamı ama 2005 corollanın koltuk dolgunluğu ve kumaşı muhteşemdi...Halende öyle bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #87 : Aralık 25, 2009, 17:03:11 »
yeni kasa dizel kullanan yok mu aramızda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #88 : Aralık 26, 2009, 22:23:16 »
kabin ve motor sesi testleri için  Oto Haber Test Verileri ;

D SEGMENTİ

Yeni Avensis 1.6
İç gürültü
Rölantide: 40 dB (A)
50 km/s (4.viteste): 57 dB (A)
80 km/s (5.viteste): 60 dB (A)
120 km/s (6.viteste): 67 dB (A)

Passat 1.4 TSI
İç gürültü
Rölantide: 42 dB (A)
50 km/s (4.viteste): 57 dB (A)
120 km/s (6.viteste): 65 dB (A)

BMW 318D
İç gürültü
Rölantide: 48 dB (A)
50 km/s (D’de): 57 dB (A)
80 km/s (D’de): 60 dB (A)
120 km/s (D’de): 66 dB (A)

Yeni Laguna 1.5 dci
İç gürültü
50 km/s (4.viteste): 56 dB (A)
120 km/s (6.viteste): 65 dB (A)

Ford Mondeo 1.6
İç gürültü
Rölantide: 42 dB (A)
50 km/s (3.viteste): 57 dB (A)
80 km/s (4.viteste): 62 dB (A)
120 km/s (5.viteste): 68 dB (A)

Ford Mondeo 2.0 TDCI AT
İç gürültü
80 km/s (D’de): 62 dB (A)
120 km/s (D’de): 69 dB (A)

Honda Accord 2.0
İç gürültü
Rölantide: 43 dB (A)
80 km/s (D’de): 60 dB (A)
120 km/s (D’de): 65 dB (A)

Citroen C5 1.6 HDI
İç gürültü
Rölantide: 46 dB (A)
50 km/s (3.viteste): 57 dB (A)
80 km/s (4.viteste): 61 dB (A)
120 km/s (5.viteste): 66 dB (A)

Mercedes C180K BE
İç gürültü
Rölantide: 41 dB (A)
50 km/s (D’de): 58 dB (A)
80 km/s (D’de): 63 dB (A)
120 km/s (D’de): 63 dB (A)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #89 : Ocak 11, 2010, 15:28:04 »

Hayırlı olsun , bende çok düşünmüştüm siyah mı alayım , beyaz mı diye siyaha karar kılmıştım , fakat beyaz da çok yakışıyor. Benim aracım İzmir trafiğinde 0.25 yakıyor, 150 TL'lik yakıtla 600 km gidiyorum yaklaşık , sanırım devirli kullanıyorsunuz. Araca xenon mu taktırdınız resimde öyle gözüküyor ?

----

İç döşemeleri kalitesiz denmiş, bunu ilk defa duydum bende iç malzeme çok kaliteli kullanılmış , 4-5-6 . viteste ayrıca içeri hiç ses almıyor. Ayrıca Türkiye'de üretilmiyor yeni avensis , İngiltere'den gemiyle geliyor(ithal ediliyor), Avrupa için üretilmiş bir araç ( direksiyon bile bu yüzden büyük ).

----

----

evet kesinlikle beyaz diyorum araba ben burdayım diyor yani :) ama siyahta fena durmuyor ;) ya belli olmuyo normalde devire pek dikkat etmem o yuzden yakıtı biraz fazla helede benzine gelen şu zamlardan sonra dahada artacağa benziyor . evet orjinallerinde xenon far yok digerlerinden bi farkı olsun dedim çorum şamlıoğlu toyota plaza da taktırdım istedigim gibide oldu :) iç döşemeleri kalitesiz diyen arkadaşlarada gülüyorum sadece :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #90 : Ocak 11, 2010, 19:48:30 »
Hocam , sadece kısa farlara taktılar değil mi ? philips marka , 350 TL fiyat ? bende düşünüyorum , ayrıntılı resim paylaşırsanız xenon larla sevinirim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Ocak 12, 2010, 17:46:15 »
avensisin sessizliği çok iyi bence

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #92 : Ocak 13, 2010, 12:20:29 »
Hocam , sadece kısa farlara taktılar değil mi ? philips marka , 350 TL fiyat ? bende düşünüyorum , ayrıntılı resim paylaşırsanız xenon larla sevinirim :)

evet sadece kısa farlar değişiyo . phlips marka 350 tl ye takmışlardı .ya hiç resim çekmedim ama bu akşam çekiyim yarın koyarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #93 : Ocak 15, 2010, 11:15:59 »
bekliyorum hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #94 : Ocak 30, 2010, 22:55:17 »

Bende dün taktırttım , parklara da dipsiz süper beyaz Mtec ampullerle birlikte tamamen bi-xenon görüntüsü verdi, ayrıca görüşüm %50 oranında arttı . Düşünenlere tavsiye ediyorum . Fotoğraf makinam kötü fakat 2-3 resim ekledim , düşünenlere fikir verir hernekadar güzel çekim olmasa da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Ocak 31, 2010, 15:26:44 »
Hayırlı olsun Mehmet Kemal Bey. Konu bütünlüğünün kaybolmaması açısından modifiye bölümü altında ayrı bir konu açabilir misiniz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #96 : Ocak 31, 2010, 20:11:33 »
Hayırlı olsun Mehmet Kemal Bey. Konu bütünlüğünün kaybolmaması açısından modifiye bölümü altında ayrı bir konu açabilir misiniz?

Teşekkürler , konuyu modifikasyonda açtım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Toyota Türkiye Forum
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Şubat 04, 2010, 09:49:24 »
Merhaba.
Yeni Avensis çok düşük hızlarda özellikle kalkış yaparken içeriye şanzıman, diferansiyel (hangisi ise artık) seslerini almakta, bana mı öyle geliyor yoksa aynı durumu yaşayan arkadaşlar var mıdır acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #98 : Şubat 04, 2010, 12:03:54 »
Merhaba.
Yeni Avensis çok düşük hızlarda özellikle kalkış yaparken içeriye şanzıman, diferansiyel (hangisi ise artık) seslerini almakta, bana mı öyle geliyor yoksa aynı durumu yaşayan arkadaşlar var mıdır acaba.

Benim öyle bir şikayetim yok , arabanın tatlı bir sesi var kalkarken verdiği (oda egzoz) ve düşük hız da çok sessiz  gidiyor araç. Diğer kullanıcılardan da hiç duymadım , ilk defa duyuyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Şubat 04, 2010, 15:33:14 »
avensis passattan farksız ses yönünden ne şanzıman ne motor hepsi aynı