Gönderen Konu: 2014 Avensise Kısmetse LPG Takılıyor!  (Okunma sayısı 26852 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '16
  • 15 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensise Kısmetse LPG Takılıyor!
« Yanıtla #80 : Eylül 22, 2016, 12:57:05 »
imzamdaki aracım 4 ayda 8000km yaptı, BRC ile geziyorum,
hadi yaz ve bayram tatilleri dönemi çok oldu desek seneyi min 20.000km ile bitireceğim kesin gibi,

lpg tüketim miktarım taktırmadan önceki hesaplarımla birebir uyuştu,
km de 0.16-0.17 kuruş ekonomiklik farkı var,

hiç zamlanmadı diyelim

1yıl/ 20.000 km * 0,17 kuruş = 3400 tl
7yıl aracıma binmeyi düşünüyorum, 7* 3400 tl = 23800 tl

kit filtre bakımları : 14 bakım * 50 tl = 700 tl
birer kez regülatör ve enjektör değişimi: 1000 tl
kitin başka bakımlarına = 500 tl
lpg montaj ve rapor ve ruhsat masrafları: 2500 tl

kabaca sadece 7 yıl için 19000 tl fark çıkıyor,

bu fark ile bir sonraki yeni model aracın alımı için ekstra bütçe oluştur...

yıllık iyi km yapan kişi için hesaplar ortada %10-%15 den fazla farketmez bu hesaplar benim düşüncem lpg şuan büyük nimet, hele ki sisteme en uyumlu araçları kullanıyorken...!!!
Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S (2016)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Eylül 22, 2016, 12:57:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Eylül 22, 2016, 13:06:27 »
Mutlunun parmaklarında tüğ bitti yaza yaza. Ben de okumaktan bıktım :) araca uyumlu lpg, lpg ye uyumlu araç diye tabirler yok maalesef. Lpg yi iyi takan ayarını iyi yapan usta var
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Eylül 22, 2016, 13:13:53 »
Dolum ağzını mutlaka avrupa tipi yaptırmanızı tavsiye ederim. Kapalı garaj girişinde içeri alınmamak insana sıkıntı yaşatabiliyor. Tek dikkat etmeniz gereken dolum ucunu kayıp etmemek, takması sökmesi toplam 10  sn sürmüyor. Zaten 400-500 kilometrede bir yakıt alacağınız için takıp sökmek problem olmaz diye düşünüyorum. Linkteki konuda fotolarını paylaşmıştım, İlker Bey'in servisinde yapıldı bu montaj. Hayırlı olsun şimdiden.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=69334.msg943004#msg943004

@Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Eylül 22, 2016, 13:21:01 »
Dolum ağzını mutlaka avrupa tipi yaptırmanızı tavsiye ederim. Kapalı garaj girişinde içeri alınmamak insana sıkıntı yaşatabiliyor. Tek dikkat etmeniz gereken dolum ucunu kayıp etmemek, takması sökmesi toplam 10  sn sürmüyor. Zaten 400-500 kilometrede bir yakıt alacağınız için takıp sökmek problem olmaz diye düşünüyorum. Linkteki konuda fotolarını paylaşmıştım, İlker Bey'in servisinde yapıldı bu montaj. Hayırlı olsun şimdiden.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=69334.msg943004#msg943004

@Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160)

MEhmet hocam az önce telefonda Kaan ile bu konuyu konuştuk.
Sadece duyduğum şey Avrupa Tarzı dolum ağzı bir sire sonra pompacıların kaba sök tak olaylarından dolayı alttaki plastik hortum yada kelepçe gibi bir parça artık ismi neyse kırılma yada gevşeme olabiliyormuş.

Bu yüzden tereddütteyim!

Aliexpressten Elm327 cihazı siparişide verdim.5,6 dolar.
Verdiniz bana zehri,artık damarlarımda geziyor iflah olmam :rofl:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Eylül 22, 2016, 13:30:21 »
MEhmet hocam az önce telefonda Kaan ile bu konuyu konuştuk.
Sadece duyduğum şey Avrupa Tarzı dolum ağzı bir sire sonra pompacıların kaba sök tak olaylarından dolayı alttaki plastik hortum yada kelepçe gibi bir parça artık ismi neyse kırılma yada gevşeme olabiliyormuş.

Bu yüzden tereddütteyim!

Aliexpressten Elm327 cihazı siparişide verdim.5,6 dolar.
Verdiniz bana zehri,artık damarlarımda geziyor iflah olmam :rofl:

Tıpayı diyorsanız benim araçtaki bir senedir sağlam duruyor, kopsa gitse üzülmem, uydururum bir tıpa. Önemli bir işlevi yok benzin kapağının altında kaldığı için. İyi sabitlendiğinden esnese bile hiç boşluk sallantı falan yapmıyor, aracın o bölgesi epey sağlam, geniş yüzeyli kaporta parçaları gibi esnek değil. Yine de siz bilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Eylül 22, 2016, 13:48:09 »
peki depoyu simit mi silindir mi düşünüyorsunuz. simit tüpte yedek lastik sensör sıkıntısı olacaktır sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Eylül 22, 2016, 14:00:22 »
peki depoyu simit mi silindir mi düşünüyorsunuz. simit tüpte yedek lastik sensör sıkıntısı olacaktır sanırım.

Samed bey bizim kasada stepnedeki lastikte basınç sensörü uyarısı yok.
O konuda rahatım yani!

Tek sorun Avrupa tarzı dolum muhabbeti işte.İleride kırılma yada kopma filan olursa işin yoksa bir daha git uğraş.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Eylül 22, 2016, 14:09:35 »
O konuda rahatım yani!

Tek sorun Avrupa tarzı dolum muhabbeti işte.İleride kırılma yada kopma filan olursa işin yoksa bir daha git uğraş.

Sök taktı uğraşamam dersen hiç bulaşma hocam.  Pompacı eğilsin taksın.  Elinden kaçar kaportaya çarpar falan strese girersin.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Eylül 22, 2016, 14:18:42 »
O konuda rahatım yani!

anladım o zaman benim araçta da yok stepnede sensör.

bana kalırsa tampon altındaki siyah muhafazaya gömdür dolum azını eğilip bakmadıkça kesinlikle görünmüyor. ben eski corollamda öyle yaptırmıştım hiç bir sıkıntıda çekmedim 4 yıl. Allah utandırmasın inşallah bu arada lpg şart artık kıştan çıkınca bende taktıracam. çorum yolları taştan selamlar özençler  :rofl: @MEHMET ÖZENÇ (12871)

Sök taktı uğraşamam dersen hiç bulaşma hocam.  Pompacı eğilsin taksın.  Elinden kaçar kaportaya çarpar falan strese girersin.

murat bey düşününce ben şimdiden sitrese girdim.  :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Eylül 22, 2016, 14:21:24 »
Samed hocan sizin araç yanlış bilmiyorsam 2015 modeldi.
Araçta yan aynaların otomatik katlanması olayı varmı sizde?(düğmeden değilde,kumanda veya her start-stopta)
Bizimkiler sadece düğmeden oluyor.
Sanki bir yerde 2015 modellerde standart aç-kapa yapmışlar diye okumuştum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Eylül 22, 2016, 14:23:41 »
Samed hocan sizin araç yanlış bilmiyorsam 2015 modeldi.
Araçta yan aynaların otomatik katlanması olayı varmı sizde?(düğmeden değilde,kumanda veya her start-stopta)
Bizimkiler sadece düğmeden oluyor.
Sanki bir yerde 2015 modellerde standart aç-kapa yapmışlar diye okumuştum.

evet 2015 model T27 ama otomatik ayna kapama yok. dediğiniz gibi içeriden düğme ile oluyor.varsa da ben bilmiyorum. belki yeni kasalarda vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #91 : Eylül 22, 2016, 14:29:59 »

murat bey düşününce ben şimdiden sitrese girdim.  :rofl: :rofl:

Yav bak hocam hayali bile strese sokuyor,  yanaştın pompaya,  Ule nerde bu uç hade arada bul sonra bulunca çık dışarı benzin kapağı açma düğmesine basmak için bir daha arabaya gir bas çık kapak açılacak sonra tıpası açılacak çevirip monte edecen. Oda monte ederken diş atacak sıkışacak falan bu arada pompacı elinde pompa bekleyecek sonra tamam taktım deyip pompacıya gülüş atacan.  Pompacı of puf derken sırada bir sürü araba kıl kıl bakacak ondan sonra pompacı takacak hop yanlış takmış falan olacak yada sen gevşek takmış olacaksın pusssssss diye bir ses. Kobra gibi sağa sola giden bir hortum tak tak kaportaya saldıracak  :rofl: :rofl: :rofl: valla hiç bana göre değil şimdi bile o kapağı kapatmış mı deyip eğilip bakıyorum her seferinde bu bile fazla geliyor  :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Eylül 22, 2016, 14:32:33 »
bu arada pompacı elinde pompa bekleyecek sonra tamam taktım deyip pompacıya gülüş atacan.

o gülüşte çok mana var ama   :rofl: :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #93 : Eylül 22, 2016, 14:33:52 »
o gülüşte çok mana var ama   :rofl: :D

Aynen  :rofl: :rofl: :rofl: ahhh ahhh
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Eylül 22, 2016, 14:36:32 »
Bide olumlu düşünelim abi :D
Aracı kapatıp depoyu açıyoruz. Sizde düğme bizde kol :) tam inerken yerde sürünen pompacıyı "deponun içinde dur" deyip sol altta düğmelerin altındaki çekmeceden dolum ağzını çıkartıp kendimiz takacağız. Derseniz ki ses yapar tıkır tıkır, ben torpidoyu ve çekmeceyi kapladım. Alaman arabası gibi oldu :D
Pompacının başında durduğumuz için özenle illa davranacak. Kapak unutma yada açık kalması gibi bir durum olmayacak. Kontrol sizde olacak. Eski zamanda çok sorun yaşadık. 20 tl deyip 10 tl dolduran mı dersiniz, pompayı tamponda bırakıp devam edin deyip tamponu kırdıran mı, bu yüzden kontrol bende olmalı :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Eylül 22, 2016, 14:39:02 »
şimdi @Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160) hocam bunlar hayatın gerçekleri ve fıkra gibi bir ülkede yaşıyor olmamızda ekstra kaymaklı ekmek kadayıfı. Şimdi hala lpg dolum ağzı için yer arıyor musun ?   :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Mesaj Birleştirildi: Eylül 22, 2016, 14:40:40
Aracı kapatıp depoyu açıyoruz. Sizde düğme bizde kol :) tam inerken yerde sürünen pompacıyı "deponun içinde dur" deyip sol altta düğmelerin altındaki çekmeceden dolum ağzını çıkartıp kendimiz takacağız. Derseniz ki ses yapar tıkır tıkır, ben torpidoyu ve çekmeceyi kapladım. Alaman arabası gibi oldu :D
Pompacının başında durduğumuz için özenle illa davranacak. Kapak unutma yada açık kalması gibi bir durum olmayacak. Kontrol sizde olacak. Eski zamanda çok sorun yaşadık. 20 tl deyip 10 tl dolduran mı dersiniz, pompayı tamponda bırakıp devam edin deyip tamponu kırdıran mı, bu yüzden kontrol bende olmalı :)

eyvallah her yönüyle inceledik yemin ederim bir dolum ağzı için bukadar komplo üretilen başka bi yer yoktur. Kaan hocam sende artık imzanı değiştirsen diyorum.  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #96 : Eylül 22, 2016, 14:46:34 »

Kaan inan diğer türlü daha kontrollü,  sadece adam basma yeri ne tarafta söylüyorsun adam o arada eğilmiş oluyor zaten.  Bazı yerlerde acayip sıra oluyor. Düşünsene para ödemeye gidiyorsun zaten o arada birde gelip aparat sökeceksin yerine koyacaksın falan filan.  Birde bu aparatı kaybetmeyeceksin.  Arabayı yıkamaya vereceksin herifçi oğlu temizlik için bir yere koyacak haydeee.  Beni gerer aga bu.  Bende hevesliydim bu tip işe ama iyiki yapmamışım dedim bu lpg aldıkça  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Eylül 22, 2016, 15:01:04 »
Murat abiye katılıyorum. Yoğun olduğu zamanlar pompacılar kafayı yiyor dolum ağzıyla filan uğraşamazlar, saklama kaybetme mevzuları beni aşıyor... Zaten pompayı taktıktan sonra 2-3arabaya daha koşuyor. O ara dolumu offa getirip kartı çektiriyorum. Geldiğimde de adam pompayı dolum ağzından çıkartmış oluyor. Fiş verirken arabanın arkasından dolaşırsanız kontrol size geçer :rofl: :rofl: tampon kırılmasına  pompa kalmasına gerek kalmaz. Bir zahmette tamponunu seven aracın arkasından dolaşsın.. Zor bir olay değil
Prinse gerek yok diye düşünüyorum, Kit parası , bakım masrafları, üstünede  yedek parça işin içine girerse bence tasarruf etmekten öteye geçiyor. Lpg tasarruf içinse ideal markalar...Brc Lovato ve Atiker Golddur.. Forumda ustası iyi işçilik çıkaran üyelerimizden hiçbir sıkıntı duymadık... Bence işin yedek parçasıda uzun vadeli önemli...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Eylül 22, 2016, 15:06:41 »
Ben Forever kart yüzünden Bp den alıyorum,pompa araçtan çıkıp yerine takılmadan puan yüklenmiyor,rahatım yani bazen tapayı takmayı unutuyorlar ama alıştık yedek bulundurmak lazım.Bir de şunu merak ettim arkadaşlar Avrupa tarzı dolum ağzı bizde yasal mı ?muayeneden geçiyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '12
  • 47 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Eylül 23, 2016, 13:18:44 »
Ben Forever kart yüzünden Bp den alıyorum,pompa araçtan çıkıp yerine takılmadan puan yüklenmiyor,rahatım yani bazen tapayı takmayı unutuyorlar ama alıştık yedek bulundurmak lazım.Bir de şunu merak ettim arkadaşlar Avrupa tarzı dolum ağzı bizde yasal mı ?muayeneden geçiyor mu?

Eğer aracın lastiği üstünde davlumbaz varsa geçiyor. İkinci parametre de dolum ucu çıkış borusunun etrafında hareketli bir parça olmaması.
When a man lies, he murders some part of the world...