0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dolum ağzını mutlaka avrupa tipi yaptırmanızı tavsiye ederim. Kapalı garaj girişinde içeri alınmamak insana sıkıntı yaşatabiliyor. Tek dikkat etmeniz gereken dolum ucunu kayıp etmemek, takması sökmesi toplam 10 sn sürmüyor. Zaten 400-500 kilometrede bir yakıt alacağınız için takıp sökmek problem olmaz diye düşünüyorum. Linkteki konuda fotolarını paylaşmıştım, İlker Bey'in servisinde yapıldı bu montaj. Hayırlı olsun şimdiden.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=69334.msg943004#msg943004 @Bekir Uğur YAVUZCAN (29160)
MEhmet hocam az önce telefonda Kaan ile bu konuyu konuştuk.Sadece duyduğum şey Avrupa Tarzı dolum ağzı bir sire sonra pompacıların kaba sök tak olaylarından dolayı alttaki plastik hortum yada kelepçe gibi bir parça artık ismi neyse kırılma yada gevşeme olabiliyormuş.Bu yüzden tereddütteyim!Aliexpressten Elm327 cihazı siparişide verdim.5,6 dolar.Verdiniz bana zehri,artık damarlarımda geziyor iflah olmam
peki depoyu simit mi silindir mi düşünüyorsunuz. simit tüpte yedek lastik sensör sıkıntısı olacaktır sanırım.
Samed bey bizim kasada stepnedeki lastikte basınç sensörü uyarısı yok.O konuda rahatım yani!Tek sorun Avrupa tarzı dolum muhabbeti işte.İleride kırılma yada kopma filan olursa işin yoksa bir daha git uğraş.
Sök taktı uğraşamam dersen hiç bulaşma hocam. Pompacı eğilsin taksın. Elinden kaçar kaportaya çarpar falan strese girersin.
Samed hocan sizin araç yanlış bilmiyorsam 2015 modeldi.Araçta yan aynaların otomatik katlanması olayı varmı sizde?(düğmeden değilde,kumanda veya her start-stopta)Bizimkiler sadece düğmeden oluyor.Sanki bir yerde 2015 modellerde standart aç-kapa yapmışlar diye okumuştum.
murat bey düşününce ben şimdiden sitrese girdim.
bu arada pompacı elinde pompa bekleyecek sonra tamam taktım deyip pompacıya gülüş atacan.
o gülüşte çok mana var ama
Bide olumlu düşünelim abi Aracı kapatıp depoyu açıyoruz. Sizde düğme bizde kol tam inerken yerde sürünen pompacıyı "deponun içinde dur" deyip sol altta düğmelerin altındaki çekmeceden dolum ağzını çıkartıp kendimiz takacağız. Derseniz ki ses yapar tıkır tıkır, ben torpidoyu ve çekmeceyi kapladım. Alaman arabası gibi oldu Pompacının başında durduğumuz için özenle illa davranacak. Kapak unutma yada açık kalması gibi bir durum olmayacak. Kontrol sizde olacak. Eski zamanda çok sorun yaşadık. 20 tl deyip 10 tl dolduran mı dersiniz, pompayı tamponda bırakıp devam edin deyip tamponu kırdıran mı, bu yüzden kontrol bende olmalı
Ben Forever kart yüzünden Bp den alıyorum,pompa araçtan çıkıp yerine takılmadan puan yüklenmiyor,rahatım yani bazen tapayı takmayı unutuyorlar ama alıştık yedek bulundurmak lazım.Bir de şunu merak ettim arkadaşlar Avrupa tarzı dolum ağzı bizde yasal mı ?muayeneden geçiyor mu?