0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlker İbrahim Aydan şu anda verdiğin cevaplar,yardımın ve samimiyetin için bir kez daha teşekkür ederim sana.1-2 gün içinde kararımı verip sizi ararsam en geç kaçta servisinizde olmam gerekir acaba?Mesaj Birleştirildi: Eylül 21, 2016, 18:07:38Bizim motorlarda acaba 1ZF kodlu olan 1.6 vvti için konuşuyorum,subaplar Magnezyum alaşimmı yoksa Çelikmi acaba?
İşte aynı müdahaleyi lpg dede yapıyor
İlker bey müsadeniz ile benimde bir sorum olacak, LPG kontrol modülleri (nam-ı diğer beyin) içerisinde OEM ECU'ler (Marka fark etmez Marelli,Siemens, Denso vs.) ile kıyaslanabilecek hızda işlem yapabilen bir modül var mı?
Ufuk Bey abi, yeni nesil lpg EKÜ'lerinde, mikro işlemci değişikliklerine gidilmeye başlandı. Ancak bu çok yeni bir gelişme, şu anda sadece direk enjeksiyonlu araçlara takılan lpg sistemlerinin yeni tiplerinde bu şekilde Arge yapılmaya başlandı. Ancak ne olursa olsun, benim şahsi düşüncem, hiç bir zaman bu işlemciler aracın kendi EKÜlerinde olduğu kadar kuvvetli-hızlı olmayacaktır. Çünkü bu tamamen maliyet ile alakalı ve lpg EKÜsünün kontrol etmesi gereken parametre sayısı ile benzin EKÜsünün kontrol etmesi gereken parametre sayısı arasında dağlar kadar fark var.
İşte o müdahaleyi LPG kontrol modülü yapıyor hocam, bu cevabı vereceğinizi bildiğim için de İlker bey'e aşağıdaki soruyu yönelttim
Arkadaşlar 10 yıllık bir yakıt hesaplaması yapıcam.Eğer yanlış bir yer varsa düzeltin lütfen!yılda 15 bin km yol yapalım.aracımı 10 yıl boyunca kullandığımı farz ediyoruz.toplamda 150 bin km eder.depoyu şu anda 240 tl ye full yapıyorum.Şehir içinde 600 km yol gidelim bu benzin ile.10 yıl boyunca lpg ve benzine hiç zam gelmediğini farz edelim.10 yıl boyunca toplam benzin parası 150 bin km için 60 bin tl eder.Lpg için konuşursak.240 tl ile şehir içinde en az 1000 km uzun yolda 1200-1300 km gider gibime geliyor.10 yılda 150 bin km gitmek için gerekli Lpg ücreti ise 36 bin tl yapar.10 yıl boyunca LPG için 10 kez periyodik bakıma 200 tl den girsek-->2000 tl.10 yıl içinde LPG çeşitli arızaları şunlar bunlar için gidecek masrafa-->2000 tl10 yıl içinde subaplar değişse bir sefer buda 2500-3000 tl desekBenzin-->60 bin tlLPG-->36 bin + 3 bin + 2 bin + 2 bin-->43 bin tlAradaki fark 10 yıl için 17 bin tl/Yani yılda 1700 tl.Hadi diyelim yılda 2000 tl olsun.Ayda yapar 166 tl.Hadi olsun ayda 200 tl kar.Bu hesabın içinde LPG sisteminin çalışması için gerekli olan Benzin Alımları+Sızdırmazlık Raporu Ücreti+LPG takma ücreti v.b masraflar hariçtir.Siz olsanız hala LPG'mi derseniz?Yoksa boşver kardeşim aylık 150-200 tl için arabanın orjinalliğini hiç bozmamı dersiniz?Not:hesapta yanlışlık varsa söyleyin lütfen.10 yıl içinde tabiki benzin biraz daha fazla oynayacaktır LPG'ye göre orası ayrı konu!
Selam öncelikle. 2011 model t27 landirenzo sistemli bir avensis sahibi olarak şahsen sıfırdan taktırıyor olsam atiker gold taktırırdım. (Ümraniye candan mühendislik adını baya duydum iyi işçilik ve satış sonrası alaka olarak) Neden derseniz yedek parçası çok uygun. Fiyatına göre de kaliteli yorumlara göre tabi. Ayar konusunda da 1 sene önce yol ayarı yaptırdım. Filtreyi kendim değiştiriyorum şimdiye kadar bir sorunum yok. 2 yılda 50bin km yapıyorum bir ara telefonda yakıt verilerini tutuyordum 10.000km tüketim verileri 100km de 8.9 litre lpg + toplamda 30 litre benzinSent from my iPhone using Tapatalk
İstanbulda landirenzoya yol ayarını nerde yaptırdınız acaba
@Talat Serkes (28471) yani bu hesap doğrumu sence nedir yorumun esas öğrenmek istenileni yazmamışsın Eğer bu hesap doğru ise bence taktırmaya gerek yok diye düşünüyorum.Üstadlar yorumları alalım.Selamlar
Başka forumdan bu işlere meraklı bi arkadaş var 50 liraya çözmüştü sıkıntıyıSent from my iPhone using Tapatalk