Gönderen Konu: 2014 Avensise Kısmetse LPG Takılıyor!  (Okunma sayısı 26851 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensise Kısmetse LPG Takılıyor!
« Yanıtla #60 : Eylül 21, 2016, 18:05:48 »
İlker İbrahim Aydan şu anda verdiğin cevaplar,yardımın ve samimiyetin için bir kez daha teşekkür ederim sana.

1-2 gün içinde kararımı verip sizi ararsam en geç kaçta servisinizde olmam gerekir acaba?

Mesaj Birleştirildi: Eylül 21, 2016, 18:07:38
Bizim motorlarda acaba 1ZF kodlu olan 1.6 vvti için konuşuyorum,subaplar Magnezyum alaşimmı yoksa Çelikmi acaba?
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Eylül 21, 2016, 18:05:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Eylül 21, 2016, 18:14:30 »
İlker İbrahim Aydan şu anda verdiğin cevaplar,yardımın ve samimiyetin için bir kez daha teşekkür ederim sana.

1-2 gün içinde kararımı verip sizi ararsam en geç kaçta servisinizde olmam gerekir acaba?

Bizim motorlarda acaba 1ZF kodlu olan 1.6 vvti için konuşuyorum,subaplar Magnezyum alaşimmı yoksa Çelikmi acaba?

Bekir hocam sakın dediğimi unutma ne taktırırsan taktır ama arabanı benzinde tanı  :tamam: mutlaka ELM327 torque Pro ile log kaydı al tüm verilerin  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Eylül 21, 2016, 18:26:39 »
İşte aynı müdahaleyi lpg dede yapıyor  :tamam:

İşte o müdahaleyi LPG kontrol modülü yapıyor hocam, bu cevabı vereceğinizi bildiğim için de İlker bey'e aşağıdaki soruyu yönelttim ;)

İlker bey müsadeniz ile benimde bir sorum olacak, LPG kontrol modülleri (nam-ı diğer beyin) içerisinde OEM ECU'ler (Marka fark etmez Marelli,Siemens, Denso vs.) ile kıyaslanabilecek hızda işlem yapabilen bir modül var mı?

Mesaj Birleştirildi: Eylül 21, 2016, 18:31:19
Ufuk Bey abi, yeni nesil lpg EKÜ'lerinde, mikro işlemci değişikliklerine gidilmeye başlandı. Ancak bu çok yeni bir gelişme, şu anda sadece direk enjeksiyonlu araçlara takılan lpg sistemlerinin yeni tiplerinde bu şekilde Arge yapılmaya başlandı. Ancak ne olursa olsun, benim şahsi düşüncem, hiç bir zaman bu işlemciler aracın kendi EKÜlerinde olduğu kadar kuvvetli-hızlı olmayacaktır. Çünkü bu tamamen maliyet ile alakalı ve lpg EKÜsünün kontrol etmesi gereken parametre sayısı ile benzin EKÜsünün kontrol etmesi gereken parametre sayısı arasında dağlar kadar fark var.

İşte en gelişmiş LPG dönüşüm sistemlerinde bile asıl sorun bu noktada başlıyor İlker bey, yüksek devirlerdeki hızlı hesaplayabilme konusu LPG dönüşüm sistemlerinin asıl belalı noktası.

Aracın kendi ECU modülünü kullanan LPDI sistemleri haricinde, maliyet konusunda ise sizinde dediğiniz gibi LPG kontrol modülü sadece enjeksiyon parametrelerini kontrol etmesi gerektiğinden, çok çok hızlı bir işlemci dahi kullansa (ki bu türdeki en hızlı işlemcilerin fiyatlarını az çok biliyoruz) konu maliyet ile alakalı olmaktan çıkarak, "kullanıcının servislere bağımlı" olması konusu haline geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Eylül 21, 2016, 18:32:00 »
İşte o müdahaleyi LPG kontrol modülü yapıyor hocam, bu cevabı vereceğinizi bildiğim için de İlker bey'e aşağıdaki soruyu yönelttim ;)

Yok hocam, o dediğiniz şekilde değil.  Arabanın ecusu sensörlerden gelen veriyi değerlendirip benzin enjeksiyon süresini ayarlıyor.  lpg ecusu da bu enjeksiyon sürelerine göre lpg enjeksiyon süresini ayarlıyor.  Direk lpg beyni ayar çekmiyor.  Obd li sistemde ilave olarak duruma göre ltft stft lambda değerine göre kendi lpg enjeksiyon süresine müdahale ediyor adaptasyon açık ise.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '12
  • 47 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Eylül 21, 2016, 18:35:20 »

Bekir Bey abi, önceden planlanmış bir organizasyon olursa en geç 10.30da bizde olmanı isterim. Böylelikle sana söz verdiğim gibi Dyno performans testleri yol ayarı için yeterli zamanımız olacaktır.
When a man lies, he murders some part of the world...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Eylül 21, 2016, 19:11:54 »
Arkadaşlar 10 yıllık bir yakıt hesaplaması yapıcam.Eğer yanlış bir yer varsa düzeltin lütfen!

yılda 15 bin km yol yapalım.aracımı 10 yıl boyunca kullandığımı farz ediyoruz.toplamda 150 bin km eder.
depoyu şu anda 240 tl ye full yapıyorum.Şehir içinde 600 km yol gidelim bu benzin ile.

10 yıl boyunca lpg ve benzine hiç zam gelmediğini farz edelim.
10 yıl boyunca toplam benzin parası 150 bin km için 60 bin tl eder.

Lpg için konuşursak.
240 tl ile şehir içinde en az 1000 km uzun yolda 1200-1300 km gider gibime geliyor.
10 yılda 150 bin km gitmek için gerekli Lpg ücreti ise 36 bin tl yapar.

10 yıl boyunca LPG için 10 kez periyodik bakıma 200 tl den girsek-->2000 tl.
10 yıl içinde LPG çeşitli arızaları şunlar bunlar için gidecek masrafa-->2000 tl
10 yıl içinde subaplar değişse bir sefer buda 2500-3000 tl desek

Benzin-->60 bin tl
LPG-->36 bin + 3 bin + 2 bin + 2 bin-->43 bin tl
Aradaki fark 10 yıl için 17 bin tl/Yani yılda 1700 tl.

Hadi diyelim yılda 2000 tl olsun.Ayda yapar 166 tl.
Hadi olsun ayda 200 tl kar.

Bu hesabın içinde LPG sisteminin çalışması için gerekli olan Benzin Alımları+Sızdırmazlık Raporu Ücreti+LPG takma ücreti v.b masraflar hariçtir.

Siz olsanız hala LPG'mi derseniz?Yoksa boşver kardeşim aylık 150-200 tl için arabanın orjinalliğini hiç bozmamı dersiniz?

Not:hesapta yanlışlık varsa söyleyin lütfen.
10 yıl içinde tabiki benzin biraz daha fazla oynayacaktır LPG'ye göre orası ayrı konu!
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Eylül 21, 2016, 19:27:01 »
Selam öncelikle. 2011 model t27 landirenzo sistemli bir avensis sahibi olarak şahsen sıfırdan taktırıyor olsam atiker gold taktırırdım. (Ümraniye candan mühendislik adını baya duydum iyi işçilik ve satış sonrası alaka olarak) Neden derseniz yedek parçası çok uygun. Fiyatına göre de kaliteli yorumlara göre tabi.

Ayar konusunda da 1 sene önce yol ayarı yaptırdım. Filtreyi kendim değiştiriyorum şimdiye kadar bir sorunum yok.

2 yılda 50bin km yapıyorum bir ara telefonda yakıt verilerini tutuyordum 10.000km tüketim verileri 100km de 8.9 litre lpg + toplamda 30 litre benzin

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Eylül 21, 2016, 22:00:36 »
Hayırlı olsun bekir hocam  ben olsam gözü kapali takdirirdim yalnız çok pahalli sistem değil  normal piyasa şartlarında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Eylül 21, 2016, 22:00:52 »
Arkadaşlar 10 yıllık bir yakıt hesaplaması yapıcam.Eğer yanlış bir yer varsa düzeltin lütfen!

yılda 15 bin km yol yapalım.aracımı 10 yıl boyunca kullandığımı farz ediyoruz.toplamda 150 bin km eder.
depoyu şu anda 240 tl ye full yapıyorum.Şehir içinde 600 km yol gidelim bu benzin ile.

10 yıl boyunca lpg ve benzine hiç zam gelmediğini farz edelim.
10 yıl boyunca toplam benzin parası 150 bin km için 60 bin tl eder.

Lpg için konuşursak.
240 tl ile şehir içinde en az 1000 km uzun yolda 1200-1300 km gider gibime geliyor.
10 yılda 150 bin km gitmek için gerekli Lpg ücreti ise 36 bin tl yapar.

10 yıl boyunca LPG için 10 kez periyodik bakıma 200 tl den girsek-->2000 tl.
10 yıl içinde LPG çeşitli arızaları şunlar bunlar için gidecek masrafa-->2000 tl
10 yıl içinde subaplar değişse bir sefer buda 2500-3000 tl desek

Benzin-->60 bin tl
LPG-->36 bin + 3 bin + 2 bin + 2 bin-->43 bin tl
Aradaki fark 10 yıl için 17 bin tl/Yani yılda 1700 tl.

Hadi diyelim yılda 2000 tl olsun.Ayda yapar 166 tl.
Hadi olsun ayda 200 tl kar.

Bu hesabın içinde LPG sisteminin çalışması için gerekli olan Benzin Alımları+Sızdırmazlık Raporu Ücreti+LPG takma ücreti v.b masraflar hariçtir.

Siz olsanız hala LPG'mi derseniz?Yoksa boşver kardeşim aylık 150-200 tl için arabanın orjinalliğini hiç bozmamı dersiniz?

Not:hesapta yanlışlık varsa söyleyin lütfen.
10 yıl içinde tabiki benzin biraz daha fazla oynayacaktır LPG'ye göre orası ayrı konu!
Lpg bakımı sadece filtre değişimidir netten alırsanız 30 TL 10 liraya da değiştirir hadi 20 olsun toplam 50tl. Lpg filtresi ortalama 15 binde değişir hatta 20 bin bile yapsanız sorun olmaz.
Onun dışında enjektörler rahat 80 bin gider 4 tanesi 300 lira civarı. Regulator de 100 bin gider  450 lira civarı ( hesap lovato için) 
Bir de araç ilk çalışmada benzin ile çalışacak çok az miktar benzin sarfiyatı da olacak. Lakin kışın kısa mesafe kullanırsanız kısa mesafede lpg ye geçmez sarfiyatı bir miktar artar benzinin.

Onun dışında 10 yılda bir tank değişecek. 5 6 yılda bir enjektör kütüğünden enjektöre giden hortumlar değişirse iyi olur en fazla  20 30 liralık iş.

Dolum ağzı bence tampon altı yapılmalı. Zırt pırt benzin depo kapağı açmamak bile yeterli sebep benim için. Hem aracın o kısımları sökülecek ellenecek boru geçecek falan.
Ha Avrupai görüneyim pompacıya havam olsun dersen orası ayrı abi. Lpg reklamlarında civic ine lpg alan ünlü şarkıcı gibi [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Son olarak lpg katalitik konvertör ısısını benzinden bir miktar daha fazla artırdığını tespit ettim bununla ilgili kaynak var mı bilemem. Kendi tespitim. Uzun vadede katalitik e de zarar verecek. Ama iyi bir ayar ile sorun olacağını sanmıyorum
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Eylül 21, 2016, 22:24:28 »
yok artık  :blink:
yaklaşık 2 aydır foruma doğrudürüst giremiyorum, neler olmuş neler  :)
kıymayaydın canım arabaya iyiydi  :islik:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Eylül 21, 2016, 23:33:58 »
Selam öncelikle. 2011 model t27 landirenzo sistemli bir avensis sahibi olarak şahsen sıfırdan taktırıyor olsam atiker gold taktırırdım. (Ümraniye candan mühendislik adını baya duydum iyi işçilik ve satış sonrası alaka olarak) Neden derseniz yedek parçası çok uygun. Fiyatına göre de kaliteli yorumlara göre tabi.

Ayar konusunda da 1 sene önce yol ayarı yaptırdım. Filtreyi kendim değiştiriyorum şimdiye kadar bir sorunum yok.

2 yılda 50bin km yapıyorum bir ara telefonda yakıt verilerini tutuyordum 10.000km tüketim verileri 100km de 8.9 litre lpg + toplamda 30 litre benzin

İstanbulda landirenzoya yol ayarını nerde yaptırdınız acaba ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Eylül 22, 2016, 01:07:11 »
öncelikle hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin :)

prins vs2 kehin enjektör'lü 2011 evensis kullanıyorum 2 yıldır kitin kalitesine vs söylenecek söz yok hatta satarken bile sizi 1 adım öne alır karşılığını para bazında alırsınız

kullanıcı olarak yorumum diğer üyelerinde belirttiği gibi bakım maliyetleriniz biraz fazla olur filtre değişimi 160 tl falan çifti ve aynen Allah muhafaza enjektörleri vb bozulursa yeni kit alın daha makul oluyor ben bu kiti kullanan kullanıcı olarak OBD'li kit kullanak isterdim hem yazılıma müdahale edersiniz hemde bildiğim kadarıyla OBD'ler mevsim geçişlerinde vb kendini tolere edebiliyor burada murat köse mutlu tekir vb üstadlar duruken bana yorum yazmak düşmez sadece kullanıcı olarak fikirlerimi beyan etmek istedim saygılar :)

not:prins kullanacaksanız prins farkını hissetmek istiyorsanız kehin enjekttörlü olanını alın hatta o enjektörlerin rengi vardı mavi vs onlarıda araştırın derim
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Eylül 22, 2016, 01:21:51 »
@Talat Serkes (28471)  yani bu hesap doğrumu sence nedir yorumun esas öğrenmek istenileni yazmamışsın :)
Eğer bu hesap doğru ise bence taktırmaya gerek yok diye düşünüyorum.Üstadlar yorumları alalım.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Eylül 22, 2016, 01:32:28 »
Şöyle söyleyeyim
Bayramda dönüşümüz gazla oldu aynı yolu aynı şartlarda bi kaç ay önce benzinle döndüm
190 a fulledim yola çıktım ankara çevreyolu öncesi bi daha fulledim 190 eve geldim çeyrek depo kaldı
Aynı şekilde lpg yi fulledim 73 e, babam ankaradan almış yine 72 ye, bursada bitti diyor (ama galiba Ankarada saçma yerden almış 420 km de 70 e fullemiş)                         
Çeyrek depoya 30-40 tl desek, 350 tl benzin
140 tl gaz                         
Hadi 150 tl                         
1020 km yol tam olarak. kağıt üzerindeki hesaplar tutmaz, tutmaz hocaaaaaaam :D  :rofl:
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 65000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Eylül 22, 2016, 08:20:10 »
İstanbulda landirenzoya yol ayarını nerde yaptırdınız acaba ???
Başka forumdan bu işlere meraklı bi arkadaş var 50 liraya çözmüştü sıkıntıyı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Eylül 22, 2016, 08:21:56 »
Prinste enjektorlerde renk olayı kalmadı diye biliyorum. Üstünde yazıyor ne kadarlık enjektor olduğu.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Eylül 22, 2016, 09:25:43 »
Lpg - Benzin tartışmasını günlerce yapılsa sonuç değişmez fakat .Düşünceler farklı ise sonuca varılamaz . Şimdi ben yılda 5-6 bin km yapıyordum o sebepten dolayı 3 yıl aracıma benzinde bindim hiçde sorun sıkıntı yaşamadım daha sonra işe aracımla gidip gelmeye başladım baktım aylık 50-100 liralık yakıt tüketimim 250-300 tl ve üstü olmaya başladı  4-5 ay devam ettim baktım ki yakıta ayırdığım para şahsi giderlerimin üstüne çıktı gidiyor ve de araca rahat binemez hale geldim gidilecek mesafe hesaplıyorum arabaya her bindiğimde gözüm benzin ibresinde gaz pedalına basmaya korkuyorum sürekli düşük devir yüksek vites kullanmaya özen gösteriyorum falan . Sonra iş yerinden  arkadaşım aracına lpg taktırdı araçlarımız aynı benle dalga felan geçiyor 50 liraya şu kadar gittim felan derken bir gün ani bir kararla lpg işine karar verdim şu anki düşüncelerim iyi ki karar vermişim iyi ki taktırmışım şeklinde öncelikle yukarıda bahsettiğim  araca binmeyle ilgili olumsuzluklardan kurtuldum .Yazın tatile gittim 1050 km yolda  137 tl lik yakıt tüketimim oldu .Yukarda yılda 200tl bakım masrafı yazılmış ama Brc için yanlış bilmiyor isem 30 tl filtre ücreti dışında bir bakım masrafı yok diye biliyorum . 10 yıl üzerinden değerlendirmekte yanlış kaçımız aynı araca  10 yıl ve üzeri bindik genel olarak ortalama bir araca binme süremiz 2-6 yıl arası değişir zaten lpg bir araç  yaklaşık 12-15 bin km arası kendi  parasını amorti ediyor .Ne açıdan bakarsanız bakım lpg her yönü ile avantajlı . Ben yıllarca forumda benzin lpg mücadelesi verdim benzinli şöyle böyle diye ama o dönemler  5-6 bin km yılda yol yapıyordum bu  10 - 15 km ye çıkınca işin rengi değişti mecburen arabayı değil kendimi düşünmek zorunda olduğumu anladım .Kaliteli bir kit iyi bir yol ayarı ile kesinlikle sorun yaşamazsınız . Yeter ki aracınızın rutin km bakımlarını yaptırın lpg nin düzenli km bakımlarını yaptırın hiç başınız ağrımaz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Eylül 22, 2016, 09:41:46 »
Rıza’nın Garaj’ı (lpg garage) – LPG ÇÖZÜM MERKEZİ   ( alıntı )

evet sevgili okurum. artık inşallah birlikteyiz.
lpg takılı aracı olanlar, eksikleriniz ve şikayetleriniz...
lpg taktırmayı düşünenler, sorularınız ve merak ettikleriniz...
lpg ustalarımız, bilgi paylaşımı ve işimizi daha iyi nasıl yapabiliriz'i çözmek...
öncelikle lpg dönüşümündeki önemli 10 altın kuralı bi hatırlayalımmı, ne dersiniz?
rabbim utandırmasın, başlıyoruz inşallah...
lpg dönüşümünde yapılması gerekenler, ( 10 altın kural)
1- lpg regülatörü radyatör seviyesi altında olucak, sıralı karbüratörlü farketmez...
2- manifoltlar kesinlikle sökülecek. içeriye hiç bir şekilde çapak gitmeyecek. ( yanma yüzeyi çizildiği taktirde, yağ yakma oluşabilmektedir araçta. kompresyon oranlarında değişiklik olacağı için bir ihtimal de olsa aracın performansını etkileyebilmektedir.)
3- kontak elektriği kesinlikle, bobin, enjektör vs gibi yerlerden alınmayacak...
4- lpg enjektörlerinin hortum uzunlukları tüm enjektörler dahil aynı olacak... (3,4,5,6,8,10,12 silindir, lpg enjektör uzunlukları aynı olacak)
5- lpg tankı simit tank ise şamandıra mekanizması aracın arka tarafında konumlandırılacak şekilde montajlanacak... (yani araçta 5 litrenin altında dahi gaz olsa, araç ileri doğru hareket ederken gaz aracın arkasına doğru harakete geçeceği için daha uzun kilometre, ve daha az yakıt tüketimi olarak bize geri dönücek)
6- regülatör vakum çıkışı, kesinlikle ama kesinlikle gaz kelebeğinin altından alınacak. gaz kelebeğine ulaşılamıyorsa, tüm manifoltun birleştiği yerden, o da imkansızsa, fren vestanavuzunun bağlantı yerinden alınacak. ya da hortumun arasına girilecek...
7- tüm kablo bağlantıları lehimlenecek. lpg sisteminin akü bağlantıları da dahil. bu arada devir ucuda lehimlenecek. akü bağlantılarına dönücek olursak, aküye bağlantı yapılmamasını tavsiye ederim. sigorta kutusuna kırmızı kabloyu konumlandırarak akü elektiriği buradan bağlanabilir. şaseyi de sağlam bir yerden şaseleyebiliriz. sağlam bir kule civatası somunu, yada bazı araçlarda şaselerinde orjinal boşta civatalar bulunmakta. oralara bağlantı yapabiliriz... (eğer bağlantı yapılıyorsa, lehimlenecek kablolar için OBD kabloları da dahildir)
8- ecu nun arkaya giden gaz kesici kablosuna kesinlikle sigorta bağlanacak. (aracın altını vurdunuz, farzedin alt kablo koptu kısa devre yaptı, bazı lpg markalarının ecu ları, bu kısa devre sonucu zarar görmekte, içinde maliyeti yüksek zararlar göstermekte. hatta bazı markanın ecu ları, bu konum sonucu tamamiyle iletişimi kesmekte, araçlar hiç bir şekilde çalışmamaktadır. montajcının ortalama 3 dk sını almaktadır bu işlem. ama tabi burasıda lehimlenecek:)
9- aracın altından çekilmekte olan lpg boruları kesinlikle bakır olmalıdır. elastik hortum, çeşitli hafif ve sert darbelere, bakır borunun göstermiş olduğu direnci kesinlikle ama kesinlikle gösteremez...
10- araç ister karbüratörlü ister sıralı olsun, kesinlikle ama kesinlikle yağlama sistemi takılmalıdır. (orjinal yağlama sisteminin yağı kullanılmalıdır. motor yağı, atf, hidrolik yağı, mazot gibi sıvılar kullanılmamalıdır. bazı akıllı ustalarımız böyle yapmaktadır) motorun sağlığı için kesinlikle taktırın. bazı ustalar, bu çelik subap bir şey olmaz gibi konuşmalara taviz vermeyin. lpg kuru, buhar bir yakıt sistemidir. haliyle ısı artışları olacaktır, bunu en aza indirmemiz gerekmektedir...
evet sevgili okurum. bu saymış olduğumuz kuralları uygulayarak montaj yaptırırsak, sistemimizden çok daha iyi neticeler alırız, bundan emin olabilirsiniz...
şimdi gelelim tek nokta enjektörlü araç kullanıcılarına.
aracınıza montaj yaptırmayı düşünen okurlarım. montajı yapan ustaya şu bilginizi paylaşın. aracımda muhakkak tek nokta emilatör görmek istiyorum. aracımda yağlama sistemi görmek istiyorum. bu sizin en doğal hakkınız. bir çok araçlarda tek nokta emülatör yerine sağolsun bir çok ustamız, 3 tl lik, 87 a çift platinli role kullanmakta. sonra aracınızın dash board'unda check, injection, yada bu gibi püskürtme arıza ışığı yanmaktadır. bu doğru bir uygulama değildir. ancak orjinal tek nokta emülatör kullanılırsa, bu gibi arıza sinyalleri, ışıkları ile karşılaşmayız...
allah sizi inandırsın:) kendimi şu an AKP kongresine alınmayan ULUSAL gazetecilerine benzettim. umarım anlaşılmışımdır...
efendim burada her akşam görüşmek dileğiyle inşallah. kalın sağlıcakla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Eylül 22, 2016, 10:52:01 »
@Talat Serkes (28471)  yani bu hesap doğrumu sence nedir yorumun esas öğrenmek istenileni yazmamışsın :)
Eğer bu hesap doğru ise bence taktırmaya gerek yok diye düşünüyorum.Üstadlar yorumları alalım.
Selamlar
Benin matematik zayıf abi ilkokul öğretmeni adamım [emoji16] şu an iki elmam var 3 elma da arkadaşım getirdi kaç elmam oldu seviyesinden çıkamıyorum [emoji23]
Başka forumdan bu işlere meraklı bi arkadaş var 50 liraya çözmüştü sıkıntıyı

***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Eylül 22, 2016, 12:14:51 »
Arkadaşlar kararımı verdim artık. :tamam:

Kısmetse Pazartesi günü İstanbulda LOVATO İlker Bey ve Rıza Usta ile LPG montajını yaptırıyorum. :tamam:

Herkese fikirleri ve görüşleri için tekrar teşekkür ediyorum.

Prinsin hem takılma maliyeti ayrıca yedek parça fiyatları,yazılımına kullanıcıya hiç müdahele şansı vermemesi,servislerindeki mühendis veya ustaların hangisiyle konuştuysam burunlarından kıl aldırmaması gibi tavırlar nedeniyle Prins'ten vazgeçtim.(daha doğrusu içime sinecek Bursa içinde bir usta bulamadım.)

Lovatoda ise montajı yapacak yer olan İlker bey ve Rıza Usta ile telefonda konuşmalarım sırasında verdikleri güven duygusu ve sıkılmadan usanmadan cevaplamaları,bu kiti kullanan kullanıcıların memnuniyetleri,yedek parça fiyatları,OBD üzerinden bazı müdaheleler için servise ihtiyaç duymayacak olmam LOVATO'yu seçmeme sebep oldu.

üst mesajlarda dün akşam yaptığım bir hesap vardı.Aslında bu hesap tamamen doğru bir hesap.
Yani şu anda yıllık yaptığım kilometre nedeniyle ayda 200 tl LPG'de cebimde para kalacak.Değermi değmezmi gibi sormuştum sizlere!

Ancak LPG takıldıktan sonra benim yıllık kilometrem yükselicek,çünkü gezmeyi seven bir aileyiz ve şu anda çocuklar ufak olduğundan 2 yıldır gezemedik.
Kısmet olursa 2017 yazından itibaren gezmeye başlayacağız.Yıllık kilometrem yükselicek haliyle.

Dolayısıyla bu fark pozitif anlamda bana yansımaya başlayacaktır diye düşünüyorum.

Sağlıcakla kalın :saygi: