0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ufuk bey merhabaÖncelikle mücadelenizde başarılar dilerim.Umarım kısa sürede bırakırsınız bu illeti.Bende sizin gibi sigara illetinden uzun süre ayrı kalamayanlardanım maalesef.Elektronik sigarayı bir süre denedim ama ben başarılı olamadım geri dönüş yaptım.Bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim.Tekrar en kısa zamanda bu illetten kurtulmanızı dilerim.Selamlar
Benim arkadaş bu konunun piri Hatta demin buradaydı gittiler keşke o varken açsaymışım forumu. Bizde bu mevzuyu konuşmuştuk. Satışlar malesef legal değil,
Allah yardımcın olsun kardeşim. 18 yıl deli gibi ve hiç ayrılmayacak gibi içip 5,5 yıl önce bir arkadaşım aracılığı ile bıraktığım sigara.Sigarayı bırakmak isteyen gördüğüm/duyduğum kişilere çok ama çok yardım etmek isterim.Ben Hakkari de günde 3 paket(abartmıyorum) içerken bıraktım Ufuk Bey. Nikotin oranları yüksek sigara içtim sürekli.--Nikotin eşik değeriniz nasıl acaba.Kimilerinde yüksek olduğundan sürekli sigara yakmak ihtiyacı duyulabiliyor. Klasik söylemler bişeye yaramıyor;yok aklına gelince sakız al yok fıstık ye yok başka bişey düşün falan filan.--Bir kere sigaranın yerine kısa süreliğine geçecek bişey bulmak gerek(onu şu anlık bulmuşsunuz).--Aslında bu olay tamamen beynimize verilen bir ödül.Ama beyin ödül alırken diğer organlar başka bişey alıyo orası da ayrı Dopamin/serotonin maddelerini duymuşsunuzdur.Özellikle serotonin düzeyi yükseldiğinde mutlu oluruz,işte sigara aklımıza gelip yakmak istediğimizde bu madde yükselir ve mutlu oluruz.Tolerans gelişmesi çoğu bağımlılık gibi sigarada da var malesef. Nedir bu olay: ilk zamanlar 5 dal günlük yeterken sonraları 40 dal yetmez olur işte bu artış tolerans gelişmesini ifade eder ve biz ilk zamanlar mutlu olmak için 5 dal içerken sonraları 40 dal içeriz,arttırırız yani.Serotonin düzeyini artırıcı faaliyetler yaparsak sigaranın verdiği mutluluğu inanın baskılayabiliyoruz.Yani serotoninin nikotin ile yükselmesini engelleyebiliyoruz.Bunun pratik bir örneği: Amerikalı askerlerin Vietnam da depresyon tedavileri için kullanılan bi ilaç onlara sigarayı bıraktırmış mesela,şu an bu ilaç ülkemizde de kullanılıyor,hem de psikiyatri merkezlerinde sigara bağımılık tedavisinde.Ama bazen ne yaparsak yapalım hiçbir şey engelleyemiyor irademizle başbaşa kalıyoruz .Ben o anlarda açık akciğer ameliyatlarını izledim kocaman tümörleri ciğerden çekip çekip aldıklarını görünce inanın sigarayı o yoksunluk krizlerinde içmedim,belki sizdede işe yarayabilir.Yazı uzun oldu kusura bakmayın. Her zaman yardıma hazırım Ufuk Bey,inanın özgür olduğunuzu onu bırakınca anlayacaksınız.
Benim bir arkadaşım da Balıkesir de bir yere gitti, orada bir amca bunun kafayı okşamış ve adam tak diye bıraktı yahu. Hayret ettim bende gitmeyi düşünüyorum. Arkadaşta sıkı içiciydi.
Elektronik sigaranın yasaklanması rant meseleai olarak yorumlandı. Bırakan çok kişi oldu. Mahallede sevdiğimiz bir abimiz beyin kanaması geçirdi... Samsun Tıp Fakültesinde yoğun bakımda uzın süre kaldı. Fakültedeki hoca" Elektronik sigara kullandı mı ? diye sormuş. Rahmetli uzun bir süre Elektronik Sigara kullanmış. Beyinde pıhtlaşmaya sebebiyet vermiş. Biz hem sebebine hemde abimizin rahmetli olmasına çok üzüldük genç yaşta.. Kim kullanacaksa ciddi şekilde araştırsın belki sigaradan kurtulabilrsiniz ancak hayatın kısa yolunu da bulabilirsiniz..
geçen gün birisi bahsetti ilaçlada birakabiliyomusuz sigarayi ilacla yani anda tuketiyomusunuz ve sigarayi birakiyosunuz dedi babasi öyle birakmis ben birakmayi dusunmuyorum dedim GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abi olay kafada nasıl biter bunuda tartışmak lazım şimdi. Bende Gaziantepte okuyorum. Lisede yatılı okudum haliyle içtim bende. Lisede ilk yakalanana kadar rahattım. Sonra ambargolar derken üniversite başladı. Sonra kaçak sigara işin içine girince iyice içmeye devam ettim. Günde 2-3 pakete kadar içiyordum. Hatta haftada 1 karton içiyordum Nasıl bıraktım? Olaya şöyle bakalım. Her gün belli bir alışkanlık vardır. Sabah kalkılır işe gitmek için hazırlanıp evden çıkılır. Marketten bir paket Marlboro (Ufuk abi için tahminim bu ) alınır. İşe gidilir. Elinizi cebinize atınca o sigara parası olmazsa? Yani yanınıza o an için para almayın. Eşinizde dursun cüzdan yada para. Sonrası da alışkanlıkları değiştirmeye yöneliktir. Ooo çayla sigara güzel, yemekten sonra çok güzel, iftardan sonra enfes, tatlının üstüne de bi tane iyi gider, uyumadan bir tane içeyim iyi uyurum, uyanınca bi tane içeyim uyanayım... Böyle böyle gidiyor. Bunlar sadece bahane. Zoru sevmek lazım biraz kıvranılacak ama değişiyor hayat Ama bırakıldığında bir süre ev hapsi tavsiye ederim çok işe yarıyor. Ev temiz olacak ama Ben bıraktığım dönemde maddi sıkıntım vardı. En son bıraktığım gün cebimde 5 tl vardı. Eve gideceğim otobüs param yok. Babamda ben sana para verdim nasıl bitirdin diye kızdı. Dedim bugün almayayım. Arkadaşlardan bi kaç dal aldım içtim. Sonra bi tane Parliament içtim gece. Arkadaşlarıma bu son sigaram daha da içmem dedim. Bayaaaa güldüler O gün dışarı çıkmadım. Sonraki gün okula gittim sınavlarım vardı hemen geri yurda döndüm dışarı çıkmadım. Derken derken bir kaç hafta oldu. E haliyle insan sıkılıyor. Sakız çiğnemeye başladım. Bütüüüün kıyafet nevresim havlu ne varsa makinede yıkadım yurtta. Odamdaki çakmak kibrit , tabaka, sarma makinesi ne bulduysam attım. En son hayatımı düzene sokmak için çalışmalar yaptım. Baktım ki aramıyorum artık İnanır mısınız, bıraktığımda eve gittim geri döndüm. Aşağı yukarı 2 ay sonra tekrar eve geldim babam beni almaya geldi. Dediği ilk şey "ne kadar değişmişsin,yüzünün rengi açılmış" oldu Kısacası, inanmak lazım. Sağlık durumuna gelirsek, nefes alma şekli bile değişiyor insanın. Elektronik sigara, haptır hocadır gibi şeylerle bahane aramaya gerek yok. Bence kişi ben bıraktım demeli sadece. Elektronik sigara yerine sakız stresi bayaaaaa alıyor abi
O sakızlar falanda vız gelip tırıs geçiyor kardeşim, "nikotin sakızıyla sigara içen" adam diye dalga geçilmişliğim var Mesaj Birleştirildi: Ağustos 29, 2016, 02:13:47https://www.youtube.com/watch?v=Ye6ZypZnB4Y
yahu kardeşim bu forumun resmi bir doktoru filan yokmudur, Ne elektroniği ne sigarası ne yapıyorsunuz yahu
Maalesef ben de içenlerdenim bu zıkkımı. fiziksel bağımlılığı aşmak zor olsa da mümkün gibi ama psikolojik bağımlılığı aşmak çok zor. Ben öğretmenim ve her ders çıkışı ister istemez içesim geliyor. Bıraktığım dönemler oldu, hep şunu yaşadım : Kahvaltı ya da yemekten sonra özellikle dışardaysam elim direkt ceketin montun cebine gidiyor. Bakıyorum yok sigara, bıraktığımı hatırlıyorum ama yine de el uzanıyor işte Elektronik sigara olayını ben de düşünmüştüm, bakalım nasıl bilgiler edineceğiz.
Ufuk bey ; Öncelikle sizin adınıza çok mutlu oldum. Hatırlarsanız ben bilgisayar programı yazan bir firmanın sahibiyim. Günce iki paket sigara içen, sigara ve kahve içmeden kod yazamayan biriydim. Bende sigarayı bıraktım. 2 ayı geçti. Olay kafada bitiyor doğrudur, sizin için elektronik sigara doğru tercih çünkü bununla bırakabileceğinize inanmışsınız. Sigara bırakmak için inat ve kararlılık ne kadar önemli ise yönteme inanmak da bir o kadar önemli. İdam sehpasındaki adamın son isteği sorulduğunda neden "waffle" demediğini, "sigara" dediğini anlamış biriyim. - "ölmeden önce yapılacak en iyi şey..." Öyle mi ? (Bence hayır öyle değil) İçmeyen anlayamaz. Kolumda nikotin bandı, ağzımda nikotin sakızı, elimde sigara ile kod yazarken düşünüyordum ; "Acaba nasıl bırakmalıyım ?"
Ufuk bey neler duyuyorum hiç yakıştıramadım size bu sigara olayını Gerçi belirttiğiniz gibi çağımızın lanet illeti kimler kimler içmiyor ki. Elektronik sigara, sakız, ilaç vs. bunların hepsinin birden bir pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyorum. Bu tarz nesnelere başvuranlar zaten kafada sigarayı bırakmak olduğu için kimisi başarılı oluyor ama bir çoğunu bu tarz aletler kesmiyor yine eski sistem sigaraya dönüyor. Sigaranın zararlarından bahsetmeye gerek yok herkes o konuya fazlasıyla vakıf Ufuk bey siz zaten sigarayı bırakmak istiyorsunuz. Ve bunun için elektronik sigarayı vesile etmişsiniz ancak bu elektronik sigaraların faydasından çok zararı olduğunu duyuyoruz(ben demiyorum haberlerde duymuştum ) Ben hayatım boyunca hiç sigara kullanmadım içenin halinden anlayamayabilirim ama sigaraya karşı olduğum için çok gözlem yaptım. Bunu kullananlarda destekleyecektir. Sigara her insanda farklı periyotlarda istek oluşturur. Bunu içenler gözlemlesin bana hak vereceklerdir. Kimisi yarım saatte bir kimisi saat başı, 45dk bir vs. vs. Ekstrem durumlar hariç tabi ki. Bu ekstrem durumlar çoğu insanda aynıdır. Bunlar çoğunuzun belirttiği gibi; yemekten sonra, yatmadan önce, sinirlenince, mutlu olunca, arkadaşlarla bir araya gelince, yolda birini görünce, biri sigara uzatınca vs. vs. Ancak hepsinin ortak bir özelliği vardır. İRADE. Yarım saatte bir sigara içen birini ele alırsak.Sigara içme arzusu en fazla 5 dk sürer. O 5 dk lık süreç içerisinde sigara içilmezse bir sonraki içme süresine kadar rahat edilir ve yarım saat sonra sigara krizi dediğimiz nöbeti geçirir ve bu böyle böyle her sigara içme isteği geldiğinde o 5 dklık kıymetli zamanı geçirebilirse sigarayı bu şekilde yavaş yavaş bırakabilir. Gerçekten sigarayı bırakmaya niyetli olan insanlar 1hafta 10 gün imkan dahilinde ya tatile çıksın yada sigara içilen ortamlarda çok bulunmamaya çalışsın. Sigara içtiğinizi bilen insanlara da sigarayı bıraktığınızı ne olursa olsun sigara ikramında bulunmaması konusunda uyarın. Dikkat edin ramazan ayında en baba sigara tiryakileri bile 17-18 saat sigara içmeden durabildi. Ama sigara içenlerin hepsinde aynı düşünce hakim sigarasızlıktan başım dönüyo, sinirlerime hakim olamıyorum gibi. O sigarasızlıktan değil AÇLıKTAN Ama sigara içenler kendilerini ezana şartlandırdıkları için hoca ezan okuduktan hemen sonra nasılsa sigara içip rahatlayacağım düşüncesi var. Halbuki ramazan ayı sigara bırakmak için mükemmel bir zaman. Selman hoca sen sigara içmemişsin ne anlarsın bizim halimizden diye söylenebilirsiniz, ama Ufuk beyinde dediği gibi klişeleşmiş bir tabir var bu iş tamamen kafada bitiyor. İrade meselesi bir yerde. Özellikle bırakmak isteyenler için daha kolay olacağını düşünüyorum. Sigarayı uzun süre kullanıp Önder beyin dediği gibi fiziksel bağımlılığı devam eden kişiler var. Hatta 10 yıl olmuş sigarayı bırakalı ama adam elini ağzına götürmeden edemiyor diyor ki 1 tane içsem arkası kesin gelir diyor yada yemeklerden sonra nasıl canım çekiyo biliyomusun diyor. Ama iradesine sahip olan bu savaşı kazanıyor.Bırakmak isteyenlere Allah dayanma gücü versin. Sigarasız günlere inşallah
@Ufuk Sönmez (16363) Değerli Kardeşim;İzlediğin yol her ne kadar mantıklı görünse de, Aynı yoldan geçen birisi olarak seni kesmeyeceğini garanti ederim.Ayrıca kendinde yeterince bilgi edinmişsin, sıvısı, cihazı... Belirli bir süre sonra o da kesmemeye başlıyor. İlk başta iyi geliyormuş gibi görünse de nefes darlığı yapıyor. Bu konuda ki en kaliteli marka olan Red Kivi miydi neydi ondan kullandım. Hatta Türkiye den değil yurt dışından temin ettik garanti olsun diye Sonuç???Bulursan kaliteli tütün, yoksa tekel grubuna hurra!Ben tavsiye etmiyorum kullanmanı!Malum ülkemizde her şeyin illegal tarafı var! Sürekli de yurt dışından getirme şansın olamayacağına göre ki resmi olarak yasal değil!Likit bitti mi çakma likitlerle sağlığına zarar verirsin!Müsait bir vakit arayayım da detaylıca konuşuruz.
Bırakıyorum ulen, ama şu son paketimdeki sigaralar bi bitsin öyle ziyan olmasın
Hastanelerden profesyonel destek alın ilk etapta. Olmadı bitkisel ürünler var. Onu çiğneyip sigara içince ağız tadını bozan ürünler. Elektronik sigara ile sigara bırakıldığını açıkçası duymadım görmedim. Çevremde heves edip alan çok vardı babam dahil. Yine inanç meselesi saygı duyarım ama bol bol dua edin. Olay beyinde bitecekse o beynin manevi desteğe de ihtiyacı var. Babamı küçükten beri öksürürken gördüğümden midir nedir hiç heves etmedim. Yaş 29 oldu çok şükür hiç başlamadım. İnşallah bırakmak isteyen herkese Allah yardım eder. Kolay gelsin.