Gönderen Konu: Elektronik Sigara Hakkında  (Okunma sayısı 11955 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Elektronik Sigara Hakkında
« : Ağustos 28, 2016, 22:18:35 »
Merhaba arkadaşlar,

Beni tanıyan ve beraber az buçuk vakit geçirdiğim arkadaşlar bilirler, o lanet sigarayı iki saatliğine bile olsa bırakamam maalesef.

Uzun bir süre önce bir arkadaşım elektronik sigara ile tanıştırdı bizleri ancak sigaranın yerini tutmayacağını düşündüğüm için denemek bile istemedim.

Şimdi hem bazı sağlık sorunları hemde gelecek için sigarayı bırakmaya karar verdim ancak nasıl yapacağımı uzunca bir süre araştırdıktan sonra gelişen teknoloji ve bilinçli kullanıcılar sayesinde artık elektronik sigaranın yardımcı olabileceğine karar verdim.

Elektronik sigara hakkında uzunca bir süredir araştırma halindeyim, yaklaşık 4 gündür de (bazıları için kısa bir süre olabilir ancak benim için imkansız gibi) elektronik sigara haricinde normal sigara kullanmıyorum.

4 günlük süreç sonucunda ilk farkına varabildiğim (sigara kullanmayanlar gülebilir) çok derin bir şekilde nefes alabiliyorum :)

Şimdi elektronik sigaranın ne olduğuna gelecek olursak,

Elektronik sigara basitçe bir sargı (bobin) içerisinde bulunan emici maddenin (pamuk, silika vs.), içerisinde PG (Propylene Glycol) ve/veya VG (Vegetable Glycol) + Sıvı Nikotin (İsteğe bağlı oranda yada hiç) + Aroma (İsteğe bağlı oranda yada hiç) ile oluşturulan sıvıyı buharlaştırmasına dayalı nargile benzeri bir cihaz.

Elektronik sigarayı oluşturan parçalar basitçe, Pil, Atomizer, Bobin, Likit Haznesi ve Ağızlıktır.

Piller;

Elektronik Sigarada en önemli kısımlardan biri olan piller dahili yada değiştirilebilir yapıda olabilir. Dahili pilli cihazlar ile değiştirilebilir pilli cihazların avantaj ve dezavantajları vardır ancak bu konuda profesyönel değilseniz "dahili pilli" cihazlar rahatlıkla işinizi görecektir. Başlangıç için bugün piyasada satılan ve hiç bir ayar içermeyen cihazlar dahi başlangıç için rahatlıkla iş görebilmektedir.

"18650" gibi değişik standartlarda harici pil kullanan cihazlar için genellikle anlık 20A deşarj olabilen piller önerilir,

Elektronik sigaranın pil içeren yada içermeyen ana makinesine "Mod" ismi verilmektedir. Basit bir şekilde "bas çalıştır" mantığında olanlar olduğu gibi, voltaj ayarlı, ısı ayarlı, hem voltaj hem ısı ayarlı hatta akıllı telefon üzerinden takip ve müdahale edilebilen gelişmiş modelleri mevcuttur.

Elektronik sigara içerisindeki piller için aşağıdaki linkteki bloğu okumanızı da tavsiye ederim ayrıca piller konusunda @Hakan Öztürk (3676) abimin ekleyeceği şeyler olabilir,

http://goo.gl/gjHTMB

Atomizer;

Atomizer adından da anlaşılabileceği gibi likiti buhar (dikkat edin duman değil buhar) haline getiren kısım. Üzerindeki haznede bulunan likiti, bobin içerisindeki emici kısım ve hava odacığı sayesinde buhara çevirir.

Atomizer'i seçerken önemli konular, bobini değiştirilebilir ve bulunabilir olması (zira ürüne göre bir hafta ile bir ay arasında kullanılabiliyor), haznesinin yeterince büyük ve kolay doldurulabilir olması, sağlık açısından haznenin cam olması sıralanabilir.

Yaygın kullanım oranları ile "RBA" (Rebuildable Atomizer) yani yeniden yapılandırılabilir ve "RDA" (Rebuildable Dripping Atomizers) yeniden değiştirilebilir çeşitleri vardır, daha az kullanım oranları ile "RDTA" ve "RTA" modelleride görülebilir.

Bobinler;

Elektronik sigara üzerindeki bobinleri, pil üzerinden çektiği akım ile ısınan tel (yada teller) olarak düşünebilirsiniz. Bobinlerin birlikte kullanıldıkları atomizerlere göre "tek" yada "çift" olarak görebilmek mümkündür.

Bobinler kalitelerini üretildikleri element ve sarım kalitesi gibi değişkenliklere göre gösterirler. Günümüzde NiTi (Nickel Titanyum) alaşımlı bobinler revaçtadır.

Bobinlerin en önemli konusu dirençtir, düşük dirençli bobinler "subohm" olarak adlandırılır ve genellikle 1ohm altındaki bobinler için kullanılır. Düşük dirençli bobinler tahmin edebileceğiniz üzere aklımı çok çabuk geçirir ve çok kısa sürede yüksek ısıya ulaşırlar, dolayısı ile çok kısa sürede çok yüksek seviyede buhar elde edilir. Bu iyi mi? kötü mü? kullanıcının kararıdır, zira "likitler" konusunda bu duruma da değineceğiz.

Likit Haznesi;

Basit görünen hayati parçadır kendisi :) Cam yapıda olması ancak kolay kırılmaması gereklidir bu yüzden plastik, paslanmaz, metal ve çeşitli kalite ve üretim teknikleri ile üretilmiş camdan imal edilebilirler.

Ağızlık;

İç kısmının pürüzsüz ve akışın kolay olması için tasarlanması gereken bir parçadır, dış şekli tamamen kulanıcı seçimidir, bazı atomizerler için değiştirilemez yapıda olabilir.

Likitler;

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi PG (Propylene Glycol) ve/veya VG (Vegetable Glycol) + Sıvı Nikotin (İsteğe bağlı oranda yada hiç) + Aroma (İsteğe bağlı oranda yada hiç) ile oluşturulan sıvıdır.

Sigara hazzı için buhar şarttır bu yüzden PG yada VG yada her ikisi birden likitin içinde bulunmalıdır,Nikotin ve Aroma kısmı ise kullanıcının tercihidir. Gündelik sigara kullanıcıları için elektronik sigarada 24mg nikotin içerikli liktler ile başlanarak 3 aylık periyot ile 18-16mg., 12-11mg., 6-0mg. nikotin içeren likitler ile 12-18 ay içerisinde nikotinsiz baz likit kullanımına geçilmesini hedeflemesi beklenilmektedir.

Yani elektronik sigara ömür boyunca yüksek nikotin oranı ile tüketilmesi hedeflenerek değil, nikotin seviyesini kademeli olarak düşürerek ilerleyen bir sigara bırakma yardımcısıdır.

Likitlerin içerisindeki PG ve VG buharlaştığında basitçe "su buharına" dönüşür diyebiliriz, ancak çok yüksek ısılarda (VG 187c / PG 290c) durum değişir ve kanserojen madde (Dehidre Ethilen Glychol, yani bir nevi antifiriz) ortaya çıkarır.

Bu yüzden subohm bobinler ile sık sık ve uzun süreli çekimler sonucunda ortaya çıkan buhar "su buharı" kadar masum olmaz :) Bu yüzden kullanım şeklimiz, kullandığımız bobin ve likitimizi doğru seçmeliyiz.

Ayrıca baz likiti (VG-PG) ve diğer katılacak likitleri seçerek kombinasyon yapabileceğimiz gibi kendi likitimizi tamamen kendimizin yapabilme ihtimalimiz de mevcut. Likitler hakkında detaylı bilgiler için aşağıdaki linki kontrol etmenizi tavsiye etmek ile beraber, konu "motor yağı" olmadığı için fourmumuzdan birini çağıramıyorum ne yazık ki :)

http://goo.gl/dw4CWp

Ne yazık ki ülkemizde hemen her şeyde olduğu gibi "bunun şarjı uzun gidiyor", "bu çok pis buhar veriyor" şeklinde bilgisiz ve bilinçsiz satış yapılabiliyor.Ayrıca bir çok dünyaca ünlü markanın taklit ve yan sanayi ürünleri likitleri satılabiliyor, lütfen dikkatli olun.

Çağın lanet iletti olan sigarayı bırakmak için elektronik sigara kullanmak isteyip bilgi almak isteyen ve kullanıp tecrübe edinen arkadaşların bilgisini rica ederim.

Toyota Club Türkiye

Elektronik Sigara Hakkında
« : Ağustos 28, 2016, 22:18:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Elektronik Sigara Hakkında
« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2016, 22:42:37 »
Ufuk hocam cihaza lafım yok lakin kullanılan likitlerin sağlıklı olmadığını yapılan aramalarda ele gecen kaçak likitleri gördükten sonra çok iyi anladım. Yedek parça olarak değerlendirirsek orjinal likitin orjinalliği bile başlı başına bir sorun. Sanırsam zamanında yasal olsada şuan yasal olmayan cihazlar.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2016, 22:46:04 »
Ufuk bey merhaba
Öncelikle mücadelenizde başarılar dilerim.Umarım kısa sürede bırakırsınız bu illeti.Bende sizin gibi sigara illetinden uzun süre ayrı kalamayanlardanım maalesef.Elektronik sigarayı bir süre denedim ama ben başarılı olamadım geri dönüş yaptım.
Bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim.
Tekrar en kısa zamanda bu illetten kurtulmanızı dilerim.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2016, 22:50:48 »
@MEHMET AKIN (32918)  hocam cihaz deyip geçmeyin, elinde bir "bomba" etkisinde patlayabilecek cihaz bunlar.

Maalesef sahtekarlık her sektörde mevcut bu yüzden iyi araştırılarak cihaz ve likit konusunda doğru karar vermek, güvenilir yer ve kişilerden alış veriş yapmak gerekli.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 28, 2016, 22:56:18
Ufuk bey merhaba
Öncelikle mücadelenizde başarılar dilerim.Umarım kısa sürede bırakırsınız bu illeti.Bende sizin gibi sigara illetinden uzun süre ayrı kalamayanlardanım maalesef.Elektronik sigarayı bir süre denedim ama ben başarılı olamadım geri dönüş yaptım.
Bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim.
Tekrar en kısa zamanda bu illetten kurtulmanızı dilerim.
Selamlar

Teşekkür ederim Ümit bey,

"Sigara illeti" bildiğiniz gibi "önce kafada bitiyor" klişesi var :) ama gerçek bu. Önce kafada bitirmek ve sonrasında gerektiği takdirde yardımcı ürün kullanarak atlatılabileceğini düşünüyorum.

Elektronik sigara kullanarak sigarayı bırakamayanların büyük bir çoğunluğu yanlış yada uygunsuz ürün kullanımı sonucunda bırakamamış (bunlardan biri de kayınbiraderim ama şu an o da bırakmış durumda).

Yazıda da belirttiğim gibi gelişen teknoloji ile birlikte yeni cihazlar, doğru likit ve kullanım şekli ile ben hala bırakabileceğinizi düşünüyorum, hadi gelin siz de bırakın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 28, 2016, 23:08:15 »
Benim arkadaş bu konunun piri  :islik:

Hatta demin buradaydı gittiler keşke o varken açsaymışım forumu.  Bizde bu mevzuyu konuşmuştuk.

Satışlar malesef legal değil,
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 28, 2016, 23:34:55 »
Allah yardımcın olsun kardeşim. 18 yıl deli gibi ve hiç ayrılmayacak gibi içip 5,5 yıl önce bir arkadaşım aracılığı ile bıraktığım sigara.Sigarayı bırakmak isteyen

gördüğüm/duyduğum kişilere çok ama çok yardım etmek isterim.Ben Hakkari de günde 3 paket(abartmıyorum) içerken bıraktım Ufuk Bey. Nikotin oranları

yüksek sigara içtim sürekli.

--Nikotin eşik değeriniz nasıl acaba.Kimilerinde yüksek olduğundan sürekli sigara yakmak ihtiyacı duyulabiliyor. Klasik söylemler bişeye yaramıyor;yok aklına gelince sakız al yok fıstık ye yok başka bişey düşün falan filan.

--Bir kere sigaranın yerine kısa süreliğine geçecek bişey bulmak gerek(onu şu anlık bulmuşsunuz).

--Aslında bu olay tamamen  beynimize verilen bir ödül.Ama beyin ödül alırken diğer organlar başka bişey alıyo orası da ayrı :)  Dopamin/serotonin

maddelerini duymuşsunuzdur.Özellikle serotonin düzeyi yükseldiğinde mutlu oluruz,işte sigara aklımıza gelip yakmak istediğimizde bu madde  yükselir ve

mutlu oluruz.Tolerans gelişmesi çoğu bağımlılık gibi sigarada da var malesef. Nedir bu olay: ilk zamanlar 5 dal günlük yeterken sonraları 40 dal yetmez olur

işte bu artış tolerans gelişmesini ifade eder ve biz ilk zamanlar mutlu olmak için 5 dal içerken sonraları 40 dal içeriz,arttırırız yani.

Serotonin düzeyini artırıcı faaliyetler yaparsak sigaranın verdiği mutluluğu inanın baskılayabiliyoruz.Yani serotoninin nikotin ile yükselmesini

engelleyebiliyoruz.Bunun pratik bir örneği: Amerikalı askerlerin Vietnam da depresyon tedavileri için kullanılan bi ilaç onlara sigarayı bıraktırmış mesela,şu an

bu ilaç ülkemizde de kullanılıyor,hem de psikiyatri merkezlerinde sigara bağımılık tedavisinde.

Ama bazen ne yaparsak yapalım hiçbir şey engelleyemiyor irademizle başbaşa kalıyoruz .Ben o anlarda açık akciğer ameliyatlarını izledim

kocaman tümörleri ciğerden çekip çekip aldıklarını görünce inanın sigarayı o yoksunluk krizlerinde içmedim,belki sizdede işe yarayabilir.

Yazı uzun oldu kusura bakmayın. Her zaman yardıma hazırım Ufuk Bey,inanın özgür olduğunuzu onu bırakınca anlayacaksınız.

2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ağustos 29, 2016, 00:01:34 »
Benim bir arkadaşım da Balıkesir de bir yere gitti, orada bir amca bunun kafayı okşamış ve adam tak diye bıraktı yahu. Hayret ettim bende gitmeyi düşünüyorum. Arkadaşta sıkı içiciydi.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 29, 2016, 00:18:15 »
Elektronik sigaranın yasaklanması rant meseleai olarak yorumlandı. Bırakan çok kişi oldu. Mahallede sevdiğimiz bir abimiz beyin kanaması geçirdi... Samsun Tıp Fakültesinde yoğun bakımda uzın süre kaldı. Fakültedeki hoca" Elektronik sigara kullandı mı ? diye sormuş. Rahmetli uzun bir süre Elektronik Sigara kullanmış. Beyinde pıhtlaşmaya sebebiyet vermiş. Biz hem sebebine hemde abimizin rahmetli olmasına çok üzüldük genç yaşta.. Kim kullanacaksa ciddi şekilde araştırsın belki sigaradan kurtulabilrsiniz ancak hayatın kısa yolunu da bulabilirsiniz..
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 29, 2016, 00:20:33 »
geçen gün birisi bahsetti ilaçlada birakabiliyomusuz sigarayi ilacla yani anda tuketiyomusunuz ve sigarayi birakiyosunuz dedi  babasi öyle birakmis ben birakmayi dusunmuyorum dedim :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 29, 2016, 00:49:14 »
Abi olay kafada nasıl biter bunuda tartışmak lazım şimdi.
Bende Gaziantepte okuyorum. Lisede yatılı okudum haliyle içtim bende. Lisede ilk yakalanana kadar rahattım. Sonra ambargolar derken üniversite başladı. Sonra kaçak sigara işin içine girince iyice içmeye devam ettim. Günde 2-3 pakete kadar içiyordum. Hatta haftada 1 karton içiyordum :)
Nasıl bıraktım? Olaya şöyle bakalım. Her gün belli bir alışkanlık vardır. Sabah kalkılır işe gitmek için hazırlanıp evden çıkılır. Marketten bir paket Marlboro (Ufuk abi için tahminim bu :D ) alınır. İşe gidilir. Elinizi cebinize atınca o sigara parası olmazsa? Yani yanınıza o an için para almayın. Eşinizde dursun cüzdan yada para. Sonrası da alışkanlıkları değiştirmeye yöneliktir. Ooo çayla sigara güzel, yemekten sonra çok güzel, iftardan sonra enfes, tatlının üstüne de bi tane iyi gider, uyumadan bir tane içeyim iyi uyurum, uyanınca bi tane içeyim uyanayım... Böyle böyle gidiyor. Bunlar sadece bahane. Zoru sevmek lazım biraz kıvranılacak ama değişiyor hayat :)
Ama bırakıldığında bir süre ev hapsi tavsiye ederim çok işe yarıyor. Ev temiz olacak ama :)
Ben bıraktığım dönemde maddi sıkıntım vardı. En son bıraktığım gün cebimde 5 tl vardı. Eve gideceğim otobüs param yok. Babamda ben sana para verdim nasıl bitirdin diye kızdı. Dedim bugün almayayım. Arkadaşlardan bi kaç dal aldım içtim. Sonra bi tane Parliament içtim gece. Arkadaşlarıma bu son sigaram daha da içmem dedim. Bayaaaa güldüler :D
O gün dışarı çıkmadım. Sonraki gün okula gittim sınavlarım vardı hemen geri yurda döndüm dışarı çıkmadım. Derken derken bir kaç hafta oldu. E haliyle insan sıkılıyor. Sakız çiğnemeye başladım. Bütüüüün kıyafet nevresim havlu ne varsa makinede yıkadım yurtta. Odamdaki çakmak kibrit , tabaka, sarma makinesi ne bulduysam attım. En son hayatımı düzene sokmak için çalışmalar yaptım. Baktım ki aramıyorum artık :)
İnanır mısınız, bıraktığımda eve gittim geri döndüm. Aşağı yukarı 2 ay sonra tekrar eve geldim babam beni almaya geldi. Dediği ilk şey "ne kadar değişmişsin,yüzünün rengi açılmış" oldu :)
Kısacası, inanmak lazım. Sağlık durumuna gelirsek, nefes alma şekli bile değişiyor insanın.
Elektronik sigara, haptır hocadır gibi şeylerle bahane aramaya gerek yok. Bence kişi ben bıraktım demeli sadece. Elektronik sigara yerine sakız stresi bayaaaaa alıyor abi :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #10 : Ağustos 29, 2016, 02:10:28 »
Benim arkadaş bu konunun piri  :islik:

Hatta demin buradaydı gittiler keşke o varken açsaymışım forumu.  Bizde bu mevzuyu konuşmuştuk.

Satışlar malesef legal değil,

Evet abi maalesef demek için belki biraz erken ama satışları şu an için legal değil.Gerçi bu konu ile ilgili o kadar illegal satış var ki ? Açık tütünden tutun da vs. v.s

Allah yardımcın olsun kardeşim. 18 yıl deli gibi ve hiç ayrılmayacak gibi içip 5,5 yıl önce bir arkadaşım aracılığı ile bıraktığım sigara.Sigarayı bırakmak isteyen

gördüğüm/duyduğum kişilere çok ama çok yardım etmek isterim.Ben Hakkari de günde 3 paket(abartmıyorum) içerken bıraktım Ufuk Bey. Nikotin oranları

yüksek sigara içtim sürekli.

--Nikotin eşik değeriniz nasıl acaba.Kimilerinde yüksek olduğundan sürekli sigara yakmak ihtiyacı duyulabiliyor. Klasik söylemler bişeye yaramıyor;yok aklına gelince sakız al yok fıstık ye yok başka bişey düşün falan filan.

--Bir kere sigaranın yerine kısa süreliğine geçecek bişey bulmak gerek(onu şu anlık bulmuşsunuz).

--Aslında bu olay tamamen  beynimize verilen bir ödül.Ama beyin ödül alırken diğer organlar başka bişey alıyo orası da ayrı :)  Dopamin/serotonin

maddelerini duymuşsunuzdur.Özellikle serotonin düzeyi yükseldiğinde mutlu oluruz,işte sigara aklımıza gelip yakmak istediğimizde bu madde  yükselir ve

mutlu oluruz.Tolerans gelişmesi çoğu bağımlılık gibi sigarada da var malesef. Nedir bu olay: ilk zamanlar 5 dal günlük yeterken sonraları 40 dal yetmez olur

işte bu artış tolerans gelişmesini ifade eder ve biz ilk zamanlar mutlu olmak için 5 dal içerken sonraları 40 dal içeriz,arttırırız yani.

Serotonin düzeyini artırıcı faaliyetler yaparsak sigaranın verdiği mutluluğu inanın baskılayabiliyoruz.Yani serotoninin nikotin ile yükselmesini

engelleyebiliyoruz.Bunun pratik bir örneği: Amerikalı askerlerin Vietnam da depresyon tedavileri için kullanılan bi ilaç onlara sigarayı bıraktırmış mesela,şu an

bu ilaç ülkemizde de kullanılıyor,hem de psikiyatri merkezlerinde sigara bağımılık tedavisinde.

Ama bazen ne yaparsak yapalım hiçbir şey engelleyemiyor irademizle başbaşa kalıyoruz .Ben o anlarda açık akciğer ameliyatlarını izledim

kocaman tümörleri ciğerden çekip çekip aldıklarını görünce inanın sigarayı o yoksunluk krizlerinde içmedim,belki sizdede işe yarayabilir.

Yazı uzun oldu kusura bakmayın. Her zaman yardıma hazırım Ufuk Bey,inanın özgür olduğunuzu onu bırakınca anlayacaksınız.

Allah razı olsun hocam, Benimde 15 yıl oldu :) günde rahatlıkla iki paket içiyordum.

Olaya gerçekçi ve bilimsel yaklaşmanız da doğru, sigara aynen anlattığınız gibi sinsi bir illet.Ben ne videolar izledim hocam bana mısın demedi, hatta o videoları izlerken bile sigara içmişliğim vardır :)

Benim bir arkadaşım da Balıkesir de bir yere gitti, orada bir amca bunun kafayı okşamış ve adam tak diye bıraktı yahu. Hayret ettim bende gitmeyi düşünüyorum. Arkadaşta sıkı içiciydi.

:rofl: Murat abi, sigara değil de senin bu konunun can alıcı noktasında girişlerin yok mu? o beni bir gün öldürecek.

Abi kimse kusura bakmasın ama ben okşamalara, koklamalara falan inanmıyorum, hepimiz insanız, aklımız, fikrimiz ve zikrimiz var ;)

Elektronik sigaranın yasaklanması rant meseleai olarak yorumlandı. Bırakan çok kişi oldu. Mahallede sevdiğimiz bir abimiz beyin kanaması geçirdi... Samsun Tıp Fakültesinde yoğun bakımda uzın süre kaldı. Fakültedeki hoca" Elektronik sigara kullandı mı ? diye sormuş. Rahmetli uzun bir süre Elektronik Sigara kullanmış. Beyinde pıhtlaşmaya sebebiyet vermiş. Biz hem sebebine hemde abimizin rahmetli olmasına çok üzüldük genç yaşta.. Kim kullanacaksa ciddi şekilde araştırsın belki sigaradan kurtulabilrsiniz ancak hayatın kısa yolunu da bulabilirsiniz..

Aynen bende o gözle bakıyorum, kesinlikle rant meselesi Barış bey.

Allah rahmet eylesin ama rahmetlinin elektronik sigarayı nasıl kullandığı, ne kullandığı vs. çok önemli, belki zaten bir sorun olasılığı vardı ve kullandığı likit alerjik reaksiyon gösterdi ? Özellikle PG oranı yüksek likitler için bu tür söylemler mevcut ama hepsi söylem seviyesinde tabi, bir de bu elektronik sigarayı nikotinli likit ile senelerce kullanmış, nikotini bırakmış ama yinede sıfır nikotin likit ile kullanmaya senelerdir devam eden zıpkın gibi adamlar var ama yine de temkinli olmak gerekli.

Bir de yazıda bahsettiğim gibi bu iş pazardan patlıcan almaya benzemiyor, işin içinde biraz teknik, biraz kimya var.Sizin de dediğiniz gibi kim kullanacaksa çok iyi araştırsın, alerjen testi yaptırsın ve kararını buna göre versin.

geçen gün birisi bahsetti ilaçlada birakabiliyomusuz sigarayi ilacla yani anda tuketiyomusunuz ve sigarayi birakiyosunuz dedi  babasi öyle birakmis ben birakmayi dusunmuyorum dedim :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Okan, bahsettikleri ilaç muhtemelen "Champix", benim dayımda eczacı ama bende senin gibi sigara içmeyi seviyorum :) ama belli bir üsreden sonra vücut gerçekten çekilmez bir hal alıyor, her ne şekilde olursa olsun umarım en kısa sürede bırakırsın o illeti, sevecek başka bir şey bul kardeşim :)

Abi olay kafada nasıl biter bunuda tartışmak lazım şimdi.
Bende Gaziantepte okuyorum. Lisede yatılı okudum haliyle içtim bende. Lisede ilk yakalanana kadar rahattım. Sonra ambargolar derken üniversite başladı. Sonra kaçak sigara işin içine girince iyice içmeye devam ettim. Günde 2-3 pakete kadar içiyordum. Hatta haftada 1 karton içiyordum :)
Nasıl bıraktım? Olaya şöyle bakalım. Her gün belli bir alışkanlık vardır. Sabah kalkılır işe gitmek için hazırlanıp evden çıkılır. Marketten bir paket Marlboro (Ufuk abi için tahminim bu :D ) alınır. İşe gidilir. Elinizi cebinize atınca o sigara parası olmazsa? Yani yanınıza o an için para almayın. Eşinizde dursun cüzdan yada para. Sonrası da alışkanlıkları değiştirmeye yöneliktir. Ooo çayla sigara güzel, yemekten sonra çok güzel, iftardan sonra enfes, tatlının üstüne de bi tane iyi gider, uyumadan bir tane içeyim iyi uyurum, uyanınca bi tane içeyim uyanayım... Böyle böyle gidiyor. Bunlar sadece bahane. Zoru sevmek lazım biraz kıvranılacak ama değişiyor hayat :)
Ama bırakıldığında bir süre ev hapsi tavsiye ederim çok işe yarıyor. Ev temiz olacak ama :)
Ben bıraktığım dönemde maddi sıkıntım vardı. En son bıraktığım gün cebimde 5 tl vardı. Eve gideceğim otobüs param yok. Babamda ben sana para verdim nasıl bitirdin diye kızdı. Dedim bugün almayayım. Arkadaşlardan bi kaç dal aldım içtim. Sonra bi tane Parliament içtim gece. Arkadaşlarıma bu son sigaram daha da içmem dedim. Bayaaaa güldüler :D
O gün dışarı çıkmadım. Sonraki gün okula gittim sınavlarım vardı hemen geri yurda döndüm dışarı çıkmadım. Derken derken bir kaç hafta oldu. E haliyle insan sıkılıyor. Sakız çiğnemeye başladım. Bütüüüün kıyafet nevresim havlu ne varsa makinede yıkadım yurtta. Odamdaki çakmak kibrit , tabaka, sarma makinesi ne bulduysam attım. En son hayatımı düzene sokmak için çalışmalar yaptım. Baktım ki aramıyorum artık :)
İnanır mısınız, bıraktığımda eve gittim geri döndüm. Aşağı yukarı 2 ay sonra tekrar eve geldim babam beni almaya geldi. Dediği ilk şey "ne kadar değişmişsin,yüzünün rengi açılmış" oldu :)
Kısacası, inanmak lazım. Sağlık durumuna gelirsek, nefes alma şekli bile değişiyor insanın.
Elektronik sigara, haptır hocadır gibi şeylerle bahane aramaya gerek yok. Bence kişi ben bıraktım demeli sadece. Elektronik sigara yerine sakız stresi bayaaaaa alıyor abi :)

Kaan, "kafada bitirmek" yeterli olmuyor işte bazen, bu zıkkım bildiğin gibi vücutta ve beyinde bağımlıık yapıyor, 1-2 senelik içici olsan biraz zorlama ile de olsan bırakırsın ama 15 sene dile kolay :)

Benim senin gibi "kendimi hapsedecek" bir pozisyonumda yok :) Aynen anlattığın gibi sabah hadi bir tane ile başlıyor akşam yatmadan üçüncü paketi açıyorsun :)

Ben zıkkımı "Muratti Rosso" kullanıyordum, öyle bakkala gireyim alayım falanda yok bende "aylık stok" ile çalışıyordum :D Üstelik arabada, evde, iş yerinde de bazen kendimin bile yerini unuttuğum "emergency" paketleri bulunduruyordum :D

O sakızlar falanda vız gelip tırıs geçiyor kardeşim, "nikotin sakızıyla sigara içen" adam diye dalga geçilmişliğim var :D

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 29, 2016, 02:13:47
https://www.youtube.com/watch?v=Ye6ZypZnB4Y

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 29, 2016, 02:27:49 »
Maalesef ben de içenlerdenim bu zıkkımı. fiziksel bağımlılığı aşmak zor olsa da mümkün gibi ama psikolojik bağımlılığı aşmak çok zor. Ben öğretmenim ve her ders çıkışı ister istemez içesim geliyor. Bıraktığım dönemler oldu, hep şunu yaşadım : Kahvaltı ya da yemekten sonra özellikle dışardaysam elim direkt ceketin montun cebine gidiyor. Bakıyorum yok sigara, bıraktığımı hatırlıyorum ama yine de el uzanıyor işte :) Elektronik sigara olayını ben de düşünmüştüm, bakalım nasıl bilgiler edineceğiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 29, 2016, 09:21:01 »
Ufuk bey ;

Öncelikle sizin adınıza çok mutlu oldum. Hatırlarsanız ben bilgisayar programı yazan bir firmanın sahibiyim. Günce iki paket sigara içen, sigara ve kahve içmeden kod yazamayan biriydim. Bende sigarayı bıraktım. 2 ayı geçti. Olay kafada bitiyor doğrudur, sizin için elektronik sigara doğru tercih çünkü bununla bırakabileceğinize inanmışsınız. Sigara bırakmak için inat ve kararlılık ne kadar önemli ise yönteme inanmak da bir o kadar önemli.

İdam sehpasındaki adamın son isteği sorulduğunda neden "waffle" demediğini, "sigara" dediğini anlamış biriyim.

- "ölmeden önce yapılacak en iyi şey..."

Öyle mi ? (Bence hayır öyle değil)

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 29, 2016, 09:24:33

O sakızlar falanda vız gelip tırıs geçiyor kardeşim, "nikotin sakızıyla sigara içen" adam diye dalga geçilmişliğim var :D

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 29, 2016, 02:13:47
https://www.youtube.com/watch?v=Ye6ZypZnB4Y

İçmeyen anlayamaz. Kolumda nikotin bandı, ağzımda nikotin sakızı, elimde sigara ile kod yazarken düşünüyordum ; "Acaba nasıl bırakmalıyım ?"  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 29, 2016, 09:38:06 »
Ufuk bey neler duyuyorum hiç yakıştıramadım size bu sigara olayını :kötü:

Gerçi belirttiğiniz gibi çağımızın lanet illeti kimler kimler içmiyor ki. Elektronik sigara, sakız, ilaç vs. bunların hepsinin birden bir pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyorum. Bu tarz nesnelere başvuranlar zaten kafada sigarayı bırakmak olduğu için kimisi başarılı oluyor ama bir çoğunu bu tarz aletler kesmiyor yine eski sistem sigaraya dönüyor.  :)

Sigaranın zararlarından bahsetmeye gerek yok herkes o konuya fazlasıyla vakıf :lol:

Ufuk bey siz zaten sigarayı bırakmak istiyorsunuz. Ve bunun için elektronik sigarayı vesile etmişsiniz :) ancak bu elektronik sigaraların faydasından çok zararı olduğunu duyuyoruz(ben demiyorum haberlerde duymuştum :D ) Ben hayatım boyunca hiç sigara kullanmadım içenin halinden anlayamayabilirim ama sigaraya karşı olduğum için çok gözlem yaptım. Bunu kullananlarda destekleyecektir. Sigara her insanda farklı periyotlarda istek oluşturur. Bunu içenler gözlemlesin bana hak vereceklerdir. Kimisi yarım saatte bir kimisi saat başı, 45dk bir vs. vs. Ekstrem durumlar hariç tabi ki. Bu ekstrem durumlar çoğu insanda aynıdır. Bunlar çoğunuzun belirttiği gibi; yemekten sonra, yatmadan önce, sinirlenince, mutlu olunca, arkadaşlarla bir araya gelince, yolda birini görünce, biri sigara uzatınca vs. vs.

Ancak hepsinin ortak bir özelliği vardır. İRADE. Yarım saatte bir sigara içen birini ele alırsak.Sigara içme arzusu en fazla 5 dk sürer. O 5 dk lık süreç içerisinde sigara içilmezse bir sonraki içme süresine kadar rahat edilir ve yarım saat sonra sigara krizi dediğimiz nöbeti geçirir ve bu böyle böyle her sigara içme isteği geldiğinde o 5 dklık kıymetli zamanı geçirebilirse sigarayı bu şekilde yavaş yavaş bırakabilir. Gerçekten sigarayı bırakmaya niyetli olan insanlar 1hafta 10 gün imkan dahilinde ya tatile çıksın yada sigara içilen ortamlarda çok bulunmamaya çalışsın. Sigara içtiğinizi bilen insanlara da sigarayı bıraktığınızı ne olursa olsun sigara ikramında bulunmaması konusunda uyarın. Dikkat edin ramazan ayında en baba sigara tiryakileri bile 17-18 saat sigara içmeden durabildi. Ama sigara içenlerin hepsinde aynı düşünce hakim sigarasızlıktan başım dönüyo, sinirlerime hakim olamıyorum gibi. O sigarasızlıktan değil AÇLıKTAN  :rofl:  Ama sigara içenler kendilerini ezana şartlandırdıkları için hoca ezan okuduktan hemen sonra nasılsa sigara içip rahatlayacağım düşüncesi var.  Halbuki ramazan ayı sigara bırakmak için mükemmel bir zaman.

Selman hoca sen sigara içmemişsin ne anlarsın bizim halimizden diye söylenebilirsiniz, ama Ufuk beyinde dediği gibi klişeleşmiş bir tabir var bu iş tamamen kafada bitiyor. İrade meselesi bir yerde. Özellikle bırakmak isteyenler için daha kolay olacağını düşünüyorum. Sigarayı uzun süre kullanıp Önder beyin dediği gibi fiziksel bağımlılığı devam eden kişiler var. Hatta 10 yıl olmuş sigarayı bırakalı ama adam elini ağzına götürmeden edemiyor diyor ki 1 tane içsem arkası kesin gelir diyor yada yemeklerden sonra nasıl canım çekiyo biliyomusun diyor. Ama iradesine sahip olan bu savaşı kazanıyor.

Bırakmak isteyenlere Allah dayanma gücü versin. :) Sigarasız günlere inşallah  :alkis:
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 29, 2016, 10:10:17 »
@Ufuk Sönmez (16363)  Değerli Kardeşim;
İzlediğin yol her ne kadar mantıklı görünse de, Aynı yoldan geçen birisi olarak seni kesmeyeceğini garanti ederim.
Ayrıca kendinde yeterince bilgi edinmişsin, sıvısı, cihazı... Belirli bir süre sonra o da kesmemeye başlıyor. İlk başta iyi geliyormuş gibi görünse de nefes darlığı yapıyor.
Bu konuda ki en kaliteli marka olan Red Kivi miydi neydi ondan kullandım. Hatta Türkiye den değil yurt dışından temin ettik garanti olsun diye :)
Sonuç???
Bulursan kaliteli tütün, yoksa tekel grubuna hurra!
Ben tavsiye etmiyorum kullanmanı!
Malum ülkemizde her şeyin illegal tarafı var! Sürekli de yurt dışından getirme şansın olamayacağına göre ki resmi olarak yasal değil!
Likit bitti mi çakma likitlerle sağlığına zarar verirsin!
Müsait bir vakit arayayım da detaylıca konuşuruz.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 29, 2016, 10:16:06 »
Açılın, ben 25 yıllık tiryakiyim.

Evet, 15-16 yaşlarımda başladığım sigarayı, zaman zaman başarısız bırakma girişimlerim olsa da, bu yaşıma kadar içtim.
Çayla, kahveyle içtim
Mutluyken de içtim, üzgünken de içtim
Her yemekten sonra içtim
Her güzel manzaranın tadını sigarayla çıkardım
Her dost muhabbetini sigarayla taçlandırdım
Uzun yolda her mola verdiğimde içtim
Ama arabada hiç içmedim bak, kıyamadım arabama
Yani, sigarayı hayatımın her alanında bir ritüel haline getirdim

Arkadaşlar yukarıda birçok noktaya değinmişler, hepsine katılıyorum, o yüzden tekrar etmeyeceğim.
Ancak şunu söylemek istiyorum, sigara nikotinden ziyade, öğrenilmiş motor davranışların yarattığı bir bağımlılık.
Yani yıllardan beri beyine öğretmiş olduğumuz alışkanlıklar.
Bunlardan vazgeçmek için çeşitli yöntemler vardır elbet ama, bence en etkili yöntem sizi bırakmaya yöneltecek bir motivasyon bulmak.
Bu herkes de farklı şekilde olabilir.
Mesela, hayat boyu günde 2 paket sigara içen birisinin, kalp krizi geçirmesi sonucu sigarayı bir anda bırakması gibi. Sağlık sorunu bu kişiyi motive etmiştir.
Bu anlamda spor, en etkili motivasyon yöntemi.

Ben de yakın zamanda yüzmeye başladım. Havuzun yarısına gelmeden nefesim kesilmeye başladı. Diğer insanlar yanımdan vızır vızır gidip gelirken, ben havuzun ortasında durup dinlenme ihtiyacı hissediyorum. Kulvarı bitirdikten sonra ise 2-3 dk soluk soluğa anca kendime gelebiliyorum ve kalp atışlarım normale dönebiliyor. İşte o zaman sigarayla kendimi nasıl mahvettiğimle yüzleştim. Bakın burası önemli, zararlarını biliyordum, ama şimdi zararlarıyla yüzleştim. İşte size farkındalık yaratacak bir olay, ve bunun aktive edeceği bir motivasyon, sigarayı bırakma konusunda en etkili çözüm.

Bu havuz davasından sonra, zaman zaman kaçamak yapsam da sigara içmiyorum. Kendimdeki fiziksel değişimi bizzat görebiliyorum ve bu beni sigara içmekten daha fazla mutlu ediyor. Sigarayı hiçbir şeye ihtiyaç duymadan herkes bırakabilir, sadece istemek ve gerekli motivasyonu bulmak.

Ayrıca, sigarayı bırakınca, hemen bir diş hekiminde dişlerinizi temizletip bembeyaz yapın. Aynaya bakmaktan zevk duyacak ve sigarayla sarartmaya kıyamayacaksınız.

Ayrıca,
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=69905.msg950377#msg950377

Sağlıklı günler,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 29, 2016, 10:35:55 »
yahu  kardeşim bu forumun resmi bir doktoru filan yokmudur,  :rofl: :rofl:

Ne elektroniği ne sigarası ne yapıyorsunuz yahu  :kötü: :kötü:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ağustos 29, 2016, 10:37:42 »
yahu  kardeşim bu forumun resmi bir doktoru filan yokmudur,  :rofl: :rofl:

Adam haklı beyler dağılın  :lol:

Bırakıyorum ulen, ama şu son paketimdeki sigaralar bi bitsin öyle ziyan olmasın  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 29, 2016, 11:11:10 »
Hastanelerden profesyonel destek alın ilk etapta. Olmadı bitkisel ürünler var. Onu çiğneyip sigara içince ağız tadını bozan ürünler.
Elektronik sigara ile sigara bırakıldığını açıkçası duymadım görmedim. Çevremde heves edip alan çok vardı babam dahil.
Yine inanç meselesi saygı duyarım ama bol bol dua edin. Olay beyinde bitecekse o beynin manevi desteğe de ihtiyacı var.
  Babamı küçükten beri öksürürken gördüğümden midir nedir hiç heves etmedim. Yaş 29 oldu çok şükür hiç başlamadım. İnşallah bırakmak isteyen herkese Allah yardım eder.
Kolay gelsin.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #19 : Ağustos 29, 2016, 11:55:20 »
Maalesef ben de içenlerdenim bu zıkkımı. fiziksel bağımlılığı aşmak zor olsa da mümkün gibi ama psikolojik bağımlılığı aşmak çok zor. Ben öğretmenim ve her ders çıkışı ister istemez içesim geliyor. Bıraktığım dönemler oldu, hep şunu yaşadım : Kahvaltı ya da yemekten sonra özellikle dışardaysam elim direkt ceketin montun cebine gidiyor. Bakıyorum yok sigara, bıraktığımı hatırlıyorum ama yine de el uzanıyor işte :) Elektronik sigara olayını ben de düşünmüştüm, bakalım nasıl bilgiler edineceğiz.

Sizin adınıza çok üzgünüm, gerçekten bir yolunu bulun ve bırakın lütfen. Lütfen diyorum çünkü emin olun şu forumda aracınız için araştırdığınız, uğraştığınız kadar uğraşsanız bile bırakabileceğinize inanıyorum.

Ufuk bey ;

Öncelikle sizin adınıza çok mutlu oldum. Hatırlarsanız ben bilgisayar programı yazan bir firmanın sahibiyim. Günce iki paket sigara içen, sigara ve kahve içmeden kod yazamayan biriydim. Bende sigarayı bıraktım. 2 ayı geçti. Olay kafada bitiyor doğrudur, sizin için elektronik sigara doğru tercih çünkü bununla bırakabileceğinize inanmışsınız. Sigara bırakmak için inat ve kararlılık ne kadar önemli ise yönteme inanmak da bir o kadar önemli.

İdam sehpasındaki adamın son isteği sorulduğunda neden "waffle" demediğini, "sigara" dediğini anlamış biriyim.

- "ölmeden önce yapılacak en iyi şey..."

Öyle mi ? (Bence hayır öyle değil)

İçmeyen anlayamaz. Kolumda nikotin bandı, ağzımda nikotin sakızı, elimde sigara ile kod yazarken düşünüyordum ; "Acaba nasıl bırakmalıyım ?"  :D

Sizi hatırlıyorum Recep bey :) ,

Gerçekten bende çok mutlu oldum kendi adıma :) en yakın arkadaşım yazılım mühendisi olduğundan, çalışma düzensizliği ve sonucunda ortaya çıkan görüntüyü anlayabiliyorum ki benim de çok farkım olduğu söylenemez.

Ufuk bey neler duyuyorum hiç yakıştıramadım size bu sigara olayını :kötü:

Gerçi belirttiğiniz gibi çağımızın lanet illeti kimler kimler içmiyor ki. Elektronik sigara, sakız, ilaç vs. bunların hepsinin birden bir pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyorum. Bu tarz nesnelere başvuranlar zaten kafada sigarayı bırakmak olduğu için kimisi başarılı oluyor ama bir çoğunu bu tarz aletler kesmiyor yine eski sistem sigaraya dönüyor.  :)

Sigaranın zararlarından bahsetmeye gerek yok herkes o konuya fazlasıyla vakıf :lol:

Ufuk bey siz zaten sigarayı bırakmak istiyorsunuz. Ve bunun için elektronik sigarayı vesile etmişsiniz :) ancak bu elektronik sigaraların faydasından çok zararı olduğunu duyuyoruz(ben demiyorum haberlerde duymuştum :D ) Ben hayatım boyunca hiç sigara kullanmadım içenin halinden anlayamayabilirim ama sigaraya karşı olduğum için çok gözlem yaptım. Bunu kullananlarda destekleyecektir. Sigara her insanda farklı periyotlarda istek oluşturur. Bunu içenler gözlemlesin bana hak vereceklerdir. Kimisi yarım saatte bir kimisi saat başı, 45dk bir vs. vs. Ekstrem durumlar hariç tabi ki. Bu ekstrem durumlar çoğu insanda aynıdır. Bunlar çoğunuzun belirttiği gibi; yemekten sonra, yatmadan önce, sinirlenince, mutlu olunca, arkadaşlarla bir araya gelince, yolda birini görünce, biri sigara uzatınca vs. vs.

Ancak hepsinin ortak bir özelliği vardır. İRADE. Yarım saatte bir sigara içen birini ele alırsak.Sigara içme arzusu en fazla 5 dk sürer. O 5 dk lık süreç içerisinde sigara içilmezse bir sonraki içme süresine kadar rahat edilir ve yarım saat sonra sigara krizi dediğimiz nöbeti geçirir ve bu böyle böyle her sigara içme isteği geldiğinde o 5 dklık kıymetli zamanı geçirebilirse sigarayı bu şekilde yavaş yavaş bırakabilir. Gerçekten sigarayı bırakmaya niyetli olan insanlar 1hafta 10 gün imkan dahilinde ya tatile çıksın yada sigara içilen ortamlarda çok bulunmamaya çalışsın. Sigara içtiğinizi bilen insanlara da sigarayı bıraktığınızı ne olursa olsun sigara ikramında bulunmaması konusunda uyarın. Dikkat edin ramazan ayında en baba sigara tiryakileri bile 17-18 saat sigara içmeden durabildi. Ama sigara içenlerin hepsinde aynı düşünce hakim sigarasızlıktan başım dönüyo, sinirlerime hakim olamıyorum gibi. O sigarasızlıktan değil AÇLıKTAN  :rofl:  Ama sigara içenler kendilerini ezana şartlandırdıkları için hoca ezan okuduktan hemen sonra nasılsa sigara içip rahatlayacağım düşüncesi var.  Halbuki ramazan ayı sigara bırakmak için mükemmel bir zaman.

Selman hoca sen sigara içmemişsin ne anlarsın bizim halimizden diye söylenebilirsiniz, ama Ufuk beyinde dediği gibi klişeleşmiş bir tabir var bu iş tamamen kafada bitiyor. İrade meselesi bir yerde. Özellikle bırakmak isteyenler için daha kolay olacağını düşünüyorum. Sigarayı uzun süre kullanıp Önder beyin dediği gibi fiziksel bağımlılığı devam eden kişiler var. Hatta 10 yıl olmuş sigarayı bırakalı ama adam elini ağzına götürmeden edemiyor diyor ki 1 tane içsem arkası kesin gelir diyor yada yemeklerden sonra nasıl canım çekiyo biliyomusun diyor. Ama iradesine sahip olan bu savaşı kazanıyor.

Bırakmak isteyenlere Allah dayanma gücü versin. :) Sigarasız günlere inşallah  :alkis:

Selman bey bende kendime yakıştıramadığım için derdime derman arıyorum işte :)

Kendime yakıştırmayı geçtim, vücudum artık fiziksel olarak bazı belirtiler/tepkiler gösteriyor artık, dur diyor resmen. "İrade" konusuna katılıyorum ama işin bir de "fiziksel bağımlılık" tarafı var, vücudun 15 yıldır alıştığı nikotini günde bir kilo patlıcan yiyerek mi gidereceğiz ? :D

Ramazan konusu ise bambaşka, yine beni tanıyanlar bilir, ben zaten yılın 365 günü oruçlu sayılırım (teşbih yapıyorum, kimse aaa, uuu yapmasın), günde bir öğün yemek, 2-3 litre su, 3-4 fincan Türk kahvesi ve 2 paket sigara ile hayatımı idame ediyorum :) yani açlık ve susuzluk benim için hiç önemli değil ancak sigara sebebiyle oruç da tutamıyorum.

Ben elektronik sigarayı amaç olarak değil araç olarak kullanmaya başladım ve kendime bir program hazırladım, kısmet olursa 15 ay sonra ne sigara ne de elektronik sigara kullanıyor olacağım :)

İyi dilekleriniz ve dualarınız için çok teşekkür ederim.

@Ufuk Sönmez (16363)  Değerli Kardeşim;
İzlediğin yol her ne kadar mantıklı görünse de, Aynı yoldan geçen birisi olarak seni kesmeyeceğini garanti ederim.
Ayrıca kendinde yeterince bilgi edinmişsin, sıvısı, cihazı... Belirli bir süre sonra o da kesmemeye başlıyor. İlk başta iyi geliyormuş gibi görünse de nefes darlığı yapıyor.
Bu konuda ki en kaliteli marka olan Red Kivi miydi neydi ondan kullandım. Hatta Türkiye den değil yurt dışından temin ettik garanti olsun diye :)
Sonuç???
Bulursan kaliteli tütün, yoksa tekel grubuna hurra!
Ben tavsiye etmiyorum kullanmanı!
Malum ülkemizde her şeyin illegal tarafı var! Sürekli de yurt dışından getirme şansın olamayacağına göre ki resmi olarak yasal değil!
Likit bitti mi çakma likitlerle sağlığına zarar verirsin!
Müsait bir vakit arayayım da detaylıca konuşuruz.

Merhaba Kadir abi,

Ben karar vereceğim bir şeyi araştırmadan edemiyorum :) dibine kadar inip karar vermek en güzeli.

Şu an için "kesmek" konusunda sıkıntı yok abi, bugün 5. gün hala ağzıma tütün sürmemişim, bu benim için inanılmaz bir başarı inan bana :)

Cihazlar konusunda bende başlangıç için Türkiye'den uygun fiyatlı, az detaylı ama kaliteli bir cihaz seçtim. Diğer karar verdiğim cihaz ve yedeklerini yurt dışından sipariş verdim, bir aksilik olmaz ise posta ile gelecek.

Sıvı konusunda da şimdilik, baz sıvı ve esansı ayrı ayrı alıyorum ancak likit yapımı konusunda da araştırmalarım sürüyor :)

@Ender  Eruysal (21081) bey,

Sizinde tütün ürünlerini bırakmanıza çok sevindim, umarım tekrar aynı hataya düşmeyiz, sağlıklı kalın.

yahu  kardeşim bu forumun resmi bir doktoru filan yokmudur,  :rofl: :rofl:

Bekir abi senin görüşün nedir? :D

Bırakıyorum ulen, ama şu son paketimdeki sigaralar bi bitsin öyle ziyan olmasın  :islik:

Heh işte !!! klasik Türk kullanıcısının sigara bırakma şekli :D

Hastanelerden profesyonel destek alın ilk etapta. Olmadı bitkisel ürünler var. Onu çiğneyip sigara içince ağız tadını bozan ürünler.
Elektronik sigara ile sigara bırakıldığını açıkçası duymadım görmedim. Çevremde heves edip alan çok vardı babam dahil.
Yine inanç meselesi saygı duyarım ama bol bol dua edin. Olay beyinde bitecekse o beynin manevi desteğe de ihtiyacı var.
  Babamı küçükten beri öksürürken gördüğümden midir nedir hiç heves etmedim. Yaş 29 oldu çok şükür hiç başlamadım. İnşallah bırakmak isteyen herkese Allah yardım eder.
Kolay gelsin.

Aynen Talat sana katılıyorum, özellikle VG ve PG'ye karşı alerjen testi mutlaka yapılmalı, aksi takdirde "iyi olacak" derken mazallah saçma sapan rahatsızlıklar görülebiliyor.

O heves edip elektronik sigara kullanmaya başlayan "duman meraklıları" sigarayı bırakmak için kullanmıyor genelde, Elektronik Sigara forumları bu tip ergen zekalılarla dolu maalesef :)