0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hastanelerden profesyonel destek alın ilk etapta. Olmadı bitkisel ürünler var. Onu çiğneyip sigara içince ağız tadını bozan ürünler. Elektronik sigara ile sigara bırakıldığını açıkçası duymadım görmedim. Çevremde heves edip alan çok vardı babam dahil. Yine inanç meselesi saygı duyarım ama bol bol dua edin. Olay beyinde bitecekse o beynin manevi desteğe de ihtiyacı var. Babamı küçükten beri öksürürken gördüğümden midir nedir hiç heves etmedim. Yaş 29 oldu çok şükür hiç başlamadım. İnşallah bırakmak isteyen herkese Allah yardım eder. Kolay gelsin.
Adam haklı beyler dağılın Bırakıyorum ulen, ama şu son paketimdeki sigaralar bi bitsin öyle ziyan olmasın
Ha gayret Allah'ın izniyle olacak bu iş Ufuk bey ve diğer arkadaşlar
Ufuk bey,yaklaşık 3,5 - 4 yıl kadar önce bende bu elektoronik sigaraya başladım ve elektronik sigaraya başladıktan sonra normal sigara içmedim. ara sıra normal sigara denemelerim oldu ancak keyif alamadım. bu süreç yaklaşık 6 ay kadar devam etti. 6 ayın sonunda likitlerin ve sigaranın artık keyif vermemesi, dumanın yeterli gelmemesi, sarjın çabuk bitmesi v.b olumsuzluklar üzerine komple sigarayı bırakmış oldum. 1.5 yıl kadar hiç sigara içmedim ama sonunda kilomun fazlalaşması nedeniyle yeniden başladım. 6 ay öncede hiçbir şey kullanmadan bıraktım. (ara sıra tek tük içmelerim olabiliyor). eğer ki sigarayı gerçekten bırakmayı istiyorsanız elektronik sigaranın bu süreçte size yardımcı olacağını ve sürecin sonunda kurtulabileceğinize inanıyorum. yeter ki istemekten vazgeçmeyin. Allah yardımcınız olur inşallah.
Baltalimanı Metin Sabancı hastanesinde sigara bırakma polikliniği var Ufuk. Şimdi senin için baktığımda 06/09 tarihinde en yakın randevu var. Randevu alıp bir git bakalım ne olacak. Tavsiyemdir
Ya Ufuk bak, ben bu champix denen ilacı kullandım, kullanımı çok ciddi bir ilaç şükür ki bende ters etki yapmadı. Çok ciddi uyarıları var bu ilacı kullanmada. Neyse kullandım 2-3 ay bıraktım ama başladım tekrar ve ne yazık ki eskiden kalkar kalkmaz sigara istemeyen ben daha beter oldum. İçmeyen anlayamaz bizleri, bizi biz tanırız Elektronik sigara deneyimi geçirdim, o zamanlar legaldi sonra yasaklandı falan. O da bir etki yapmadı. Dün yazmıştım arkadaşım var bu işin piri diye, o kendi imal ediyor likiti falan yurtdışı getirip kimya mühendisi. Ama gördüğüm kadarıyla arkadaş sanki bu elektronik sigara tiryakisi olmuş bir tiryakilikten bir başka tiryakiliğe geçmeyelim. Zaten kullandığı şey eskisi gibi sigara ya da püroya falan da benzemiyor, kocaman sandık gibi birşey. Demir falan değişik, bu sektör de baya gelişmiş. Neyse bak geçen yazdım dalgaya aldın, okumacı üflemeci bir adam değil bu Balıkesir deki amca, ben görmedim arkadaş ciddi tiryaki idi. Amca biyoenerjici gibi birşey, telkin meselesi belkide ama arkadaş sigarayı bıraktı Şırnak'a öğretmen olarak tayini çıktı dedim orada kesin başlar, yahu adam hala daha içmiyor. Niyetin olursa eğer o amcanın numarasını adresini falan alayım arkadaştan. Benimde niyetim var bu aralar bakalım
Sizinle bırakmaya çalışan biri var mı Ufuk Bey? Önemli bir durum çünkü,ben arkadaşım olmasa hayatta bırakamazdım mesela. İlk 10 günü atlatırsan emin ol ilk sıkıntılı süreci atlatmış olursun. Allah yardımcın olsun
Servis kısmımızda Suat Usta (kayınbiraderim) elektronik sigara ile sigarayı bırakalı 15 gün oldu hocam.Yaklaşık 1 hafta oldu, tütün ürünü kullanmıyorum aramıyorum da, inşallah bir gün herkes çağımızın belasından vazgeçebilir.
Geçenlerde bir haber vardı, küçük çocuk pil yutmuş diye ve maalesef üzücü bir sonuç. Genel olarak ve özellikle küçük boyutlu liion pillerde dikkatli olmak lazım.
Bu illeti bende iciyordum.94 ila 98 senesi arasında 4 sene içmedim biraktim.98 senesinde arkadasımın oğlu oldu ve iş yerine sigara ve tatlı getirmiş rabiki banada sigara tuttular bendd aldım ve agzimda tutuyorum bu arada bir arkadas siğaramı yaktı bir fırt cektim.Baktım unutmamısım ve içmeye tekrar basladim taki 2001 senesinde babam akciğer kanseriden vefat edene kadar.Cebimdeki paketi bitirip ben artik sigara içmeyeceğim dedim ve o gün bügündur 15 senedir agzima sürmedim.Birakamıyorum demekle bu is olmaz önce kafadan silmek lazım.Bacanagım gunde iki paket icerdi ve ramazanda oruç tuttuğunda yanina kimse yanasamazdı.Bacanağım bıraktiki gerisini düsunemiyorum bile.Azaltarak bırakayimla bu iş olmuyor ben bunu icmeyecegim deyip paketi yanıniza almayacaksıniz.Beş ay evvel eşimı kanserden kaybettim o zaman kendimi bir bosluk icinde buldum. O zaman baslamadım artik bir daha başlamam diye düşünüyorum.İlk basta kendi iradenize sahip çıkın ben bunu icmeyecegim derseniz belkide yardima bile ihtiyacinız olmayacakTapatalkla gönderildi
Merhaba arkadaşlar,Fark ettiniz mi bilmiyorum ancak kullanım oranı oldukça arttı ve artmaya devam ediyor, benim de kullanmaya başlayalı tam 120. günüm ve hala normal sigara içmiyorum (denedim ama artık içermiyorum). Bu arada elektronik sigara ile sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlar olur ise bilgi ve tecrübemi paylaşabilirim, keza ülkemizde satışı yasak olduğu için kara borsa ve dolandırıcılık olayları da yaşanabiliyor ne yazık ki.
Ufuk hocam elektronik sigarayi ne zaman birakacaksin [emoji16] GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi