Gönderen Konu: Erdogan  (Okunma sayısı 6928 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • rakip firma :D
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Erdogan
« Yanıtla #60 : Ocak 31, 2009, 17:05:09 »
osmanlı tokatı :D
ne oldu len kim tokatlandı :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ocak 31, 2009, 17:05:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #61 : Ocak 31, 2009, 18:01:33 »
Yahudi cesaret madalyalı İslam mücahidi

Adı: AJC (ABD Yahudi Kongresi)
1906’da New York’ta Yahudi bankerler tarafından kuruldu.
Misyonu: İsrail devletini kurmak ve Siyonizm’i dünyaya egemen kılmak.
Dünya Musevi Örgütleri’nin çatısı olan AJC  sadece Siyonist önderlere layık gördüğü cesaret madalyasını kuruluşundan beri ilk kez bir Müslüman’a verdi.
Peki kim midir bu Müslüman?
Bütün gençliğini “Kahrolsun İsrail” diye bağırarak geçiren Recep Tayyip Erdoğan’dır.
Adı: ADL (Anti Deformation Launge)
Yahudilerin ABD’deki bir diğer büyük örgütü.
Başkanı Abraham Foxman, Recep Tayyip Erdoğan’a üstün hizmet madalyasını takarken onu Musevilerin ebedi dostu olarak ilan etti.
Bu sütunu izleyenler Foxman ismine yabancı değil, çünkü  Abraham efendi bu satırların yazarı ile hemşerisi Tayyip Erdoğan’ın yakın ilişkisini bitiren adamdır.
2001 yılında, yani AKP’nin kuruluş aşamasında Abraham Foxman İstanbul’a gelmiş, Erdoğan ve Gül ile gizlice buluşarak Dünya Yahudi Cemaati’nin AKP’ye vereceği desteği taahhüt etmişti. İşte bu gizli buluşma bu satırların yazarı tarafından kaleme alınarak o dönem Ankara temsilciliğini yaptığı Star’a manşet yapılmış ve Erdoğan da bu manşet üzerine bizi aforoz etmişti.
Soruyorum size, siyasal İslamcı güruh tarafından Morrison lakabıyla onlarca yıl hedefe oturtulan Süleyman Demirel’e bile verilmeyen bu Yahudi madalyalarının bir önemi ya da anlamı yok mudur?
Varsa Tayyip Erdoğan’ın takındığı o sözde Filistin yanlısı tavır ve tutumlar hiç inandırıcı olabilir mi?
Ne yani, Filistin’e sempati duyanların kakalarını bile izleyip tahlile sokan İsrail, Tayyip Erdoğan takiye yapıyor da fark mı edemiyor acaba?
Güldürmeyin beni, AJC ve ADL birini bu biçimde madalyalarla kucaklamışsa onun misyonu ortada demektir.
Buradan hareketle bu madalyaları alan birinin Gazze katliamı edebiyatlarını yapmasının zerre bir değeri ve inandırıcılığı olamaz.
Bir insan hem Yahudi madalyalı hem de Hamas sevdalısı nasıl olabilir?
Gelelim Başbakanımızın Ortadoğu turuna:
Yapılan açıklamaya göre Erdoğan Suriye, Ürdün ve Suudi Arabistan’a gidecek!
İyi de Gazze’yi bombalayanlar bunlar değil ki!
Katliamı durduracaksan ya İsrail’e ya da sevgili Hasan Demir’in dün yazdığı gibi ABD’ye gitmen gerekmiyor mu?
Öyleyse çıkılan bu sefer tamamen gösterişe, yani hamasete endeksli olmuyor mu?
Aklınca zerre yaptırım etkisi olmayan bu gezilerle Gazze katliamı bağlamında toplumumuzda oluşan gazı alacak ve sempati toplayacak!
Hatırlayın benzer şeyleri Rusya’nın Gürcistan işgali sürecinde görmüştük!
Sahi Başbakanımızın büyük gürültülerle sunduğu Kafkas Paktı girişiminin sonucundan haberi olanınız var mı?
Hafıza-ı beşer nisyan ile maluldür öyle mi?
Yazık ya...
Koca bir ülkeyi yıllardır tiyatroyla yönetmenin tarihi  vebalini de mi düşünmezler bunlar!
Sen hamaseti ve nafile Ortadoğu turuna bırak da Gazze’de  şehadete eren bebelerin hatırına şu Yahudi madalyalarından birini iade etsene!
Hadi etsene!..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ocak 31, 2009, 18:16:32 »
senelerce memleketi satıp savıp amerikancı tavırlar sergileyen yargıyı alt üst eden memlekette yapmadığı ayırım kalmayan din din diye benim zavallı halkımı sömüren mahveden senelerin amerikancısı bir adam çıkıyor birgün israile laf söylüyor üstelik iyi dinleyin konuşulanları israiilli  adam orada söylediklerini bugün ilk defa söylemiyor ama erdoğan durup dururken böyle bir tepki veriyor yav bukadar anlayışsız olmayın lütfen.. bu çok açık bişey  ki seçim yatırımıdır.. erdoğan dediğiniz adam ekrar söylüyorum 1 mart teskeresinde amerikaya izin vermiştir ırağa saldırsın diye madem bir halkın ezilmesine taraf değildi o zaman neredeydi. askerlere çuval geçirildiği zaman neredeydi.. amerikalı ülkemize geldi bir gün içinde pkk operasyonu durduruldu o zaman neredeydi.. yav allahınaşkına btün dünya biliyor pkk yı amerikanın beslediğini şu tayyip birgün çıkıp da desin amerikaya bir söz.. "ATMA TAYYİP DİN KARDEŞİYİZ" derler adama.. ben ona üzülmüyorum bizim daha öncede çok satılık amerikancı başbakanımız oldu fakat bu halk 2002 den beri yapılanları görmüyor da bir gün bir söze aldanıp aslan tayyip diyor ya işte bu memleket bu yüzden adam olmuyor.. seçim yatırımıııı bu başka hiçbişe değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #63 : Ocak 31, 2009, 18:19:54 »
 yazılarımda demek istediklerimi özetlemişsin arkadaşım aynen katılıyorum ağzına sağlık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ocak 31, 2009, 18:26:11 »
senin ağzına sağlık gökhan kardeşim birilerinin gerçekleri görebilmesi beni nekadar sevindiriyor anlatmam sana. alkışlıyorum seni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #65 : Ocak 31, 2009, 18:30:03 »
teşekkürler..çok yeni üye olduğumdan buradan şimdilik alkışlayamasam da gönülden alkışlıyorum ben de:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ocak 31, 2009, 18:32:32 »
Arkadaşlar bu konu uzar gider. İşin acı yanı Perşembe gününden beri milyonlar başbakanı gerçekten kahraman sanıyor. Tamam yaptığı hareket benim de gururumu okşadı ama şöyle bir akıl ve mantık süzgecinden geçirip öyle değerlendirmemiz lazım bu olayı. Aslında potansiyel olarak çok güçlü bir enerjiye sahip olan ülkemiz, 70 yıldır bizi yönetenlerin basiretsizliği, halkımızın da bu en ufak populist politikalara, hareketlere kanması yüzünden sahip olduğu o potansiyel enerjiyi kinetik enerjiye dönüştüremiyor... (Biraz Fizik dersi gibi oldu ama idare edin :) )

Bu tavır bundan sonra da dış politikada daima dik durmayı, masaya yumruğunu vurmayı gerektirir. AB, ABD bile olsa. Dikkat ediyorum, Atatürk'ten alıntılar yapmalar, Atatürk ile eş koşmaya başlamalar reklam hareketlerinin geldiği çılgınlık noktasını gösteriyor. Bir defa ne bu başbakan ne de muhalefettekiler ya da hepsi birden birleşseler bile Atatürk tırnağı olamazlar...

Dikkat diyorum, bu tür çıkışlar devlet adamındaki mantık süzgecini tıkarsa felaket olur. Bakınız: Enver Paşa.....
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #67 : Ocak 31, 2009, 18:37:57 »
tabi ki Atatürk dünya çapında bir liderdi..sadece bizim ülkemizin değil, mazlum ülkelerin de ışık kaynağı olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Tanrı ondan razı olsun ve onun gibi samimi insanları bizlere sevdirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ocak 31, 2009, 18:44:57 »
atatürke benzetmeyi aklından geçirenleri bile kınıyorum. üstelik burada dikkat çekilmesi gereken bişey var tayyip in tabanının atatürk ve atatürkçülere bakış açısı çok açık herkes biliyor bunu.. ben burada bahsedilen atatürk benzetmesinde de çok büyük bir artniyet seziyorum acaba amaç cumhuriyetin kurulduğu zamandan beri içlerine sindiremedikleri atatürkü ;başka bir lideri ön plana çıkararak arka plana atma isteği olabilirmi. unutmayalım hümeyniyi atatürke tercih eden kişiler var bu tayyip tabanı dediğim kişiler içinde..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Ocak 31, 2009, 18:59:13 »
Zaten Atatürk'ten alıntılar yaparken asıl başardığı büyük iş olan, İngiliz emperyalizminin bacaklarını kırdığı Kurtuluş Savaşı'nı ve sonrasında bu milletin yaşantısını değiştiren devrimlerini değil de, mantık süzgeci tıkanmış, hayalperest Enver Paşa'nın yüzünden girdiğimiz 1. Dünya Savaşı'nın en önemli savaşı olan Çanakkale Savaşlarını örnek gösteriyorlar.

Burada Çanakkale Savaşları'nı küçümsediğimi sanmayın, haşa o bizim kahramanlık destanımız. Ama Erdoğan'ın bu diplomasi çıkışını Atatürk'ün savaş alanlarında gösterdiği kahramanlıklarla anmak kelimenin tam anlamıyla populizmdir. Atatürkçü olduklarından değil, Atatürk'ü kullanmak heveslerinden...

Burada Atatürk'ü tartışmıyoruz. Asıl tehlikeye dikkat çekmek istiyorum. Nasıl Allah'ın adını kullanarak, din tüccarlığı yaparak siyasi olarak bir yerlere geldilerse şimdi de Atatürk'ün adını kullanarak, geldikleri yerde kalıcı olmaya çalışıyorlar. 
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ocak 31, 2009, 19:04:27 »
sonuna kadar katılıyorum ali rıza abi.. benim anlatmak istediğim de buydu zaten..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Ocak 31, 2009, 19:25:07 »
Şu yazı bizim gerçeğimizdir....

Yeni Türk kültürü
Kültür, siyaset dahil her şeyi belirler.

Bir ülkenin kültürü neyse, lideri de ona uygun olur.

Elbette ülkelerin kültürü zaman içinde değişikliğe uğrar, farklılıklar gösterir.

Mesela Birinci Dünya Savaşı’ndan yenik çıkmanın ezikliğini yaşayan Almanya’nın ruhuna hitap eden lider Adolf Hitler’di.

Ama İkinci Savaş felaketinden sonra Willy Brandt gibi sol entelektüel liderleri başa getirdi. Çünkü ülkenin kültürü ve ruhu değişmişti.

Türkiye kültür değişiminin en çarpıcı örneklerinin yaşandığı bir ülkedir.

Yüz yıl önceki kültürümüzle hiçbir ilgimizin kalmadığını söylesem inanması zor gelir ama doğrudur. Türklerin, dünyada kendilerini temsil ettiğine inandıkları döner kebap ve göbek dansı, yüz yıl öncenin Türkiye’sinde hiç bilinmeyen şeylerdi.

Ne sarayda vardı bunlar, ne de halkta. Ama değişen kültür, göbek dansını ve döner kebabı Türkiye’nin sembolleri haline getirdi.

Siyasi liderler açısından da durum böyledir.

Son Halife Abdülmecit resim yapan, piyano çalan bir aristokrattı.

O dönemin siyasi figürleri, yoksul ailelerde doğmuş olsalar bile kendilerini geliştirmiş, lisan öğrenmiş kişilerdi.

Cumhuriyetin liderlerine bakalım:

Mustafa Kemal binlerce kitap okumuş, büyük çabalarla Fransızca öğrenmiş, edebiyat üzerine yazılar yazmış bir liderdi ve her görüşmede İngiltere Kralı Edward dahil olmak üzere Batılı liderleri kendisine hayran bırakan bir zarafete sahipti.

İsmet Paşa da öyleydi.

Celal Bayar, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu gibi siyasetçiler de “efendiliği” değer olarak kabul eden bir eğitime ve geleneğe sahiptiler. Çünkü o dönemin Türkiye’sinde efendilik, kibarlık, zarafet gibi kavramlar, bir değer ölçüsüydü.

Anneler çocuklarını “oğlum ne ayıp şey. Büyük gelince ayağa kalkacaksın, bir şey verilince teşekkür edeceksin” vs. gibi öğütlerle yetiştirirlerdi.

Zaman değişti.

Nüfus çok arttı; köylerden kentlere büyük bir akın oldu ve sonuçta ne köy ne kent değerleriyle bütünleşmiş, boşlukta sallanan elli milyon kişi ülkenin zevkini, eğlencesini, mutfağını, davranış biçimlerini belirler oldu.

Bu yeni kültürün neye benzediğini hepimiz biliyoruz. Televizyonları açıp, en çok seyredilen programlara bir gece bakmak bile bu yeni kültürü anlamak için yeterli.

Yeni Türk kültürünün en belirgin özelliklerinden birisi de kabadayı erkekler.

Bu halk her gece; kodu mu oturtan, bileği kuvvetli, yan bakana bir tane çakan delikanlılara bayılmıyor mu?

Bayılıyor.

Kurtar Vadisi’ndeki öfkeli, adamı gözleriyle öldürmek isteyen tipleri kahraman olarak sevmiyor mu?

Seviyor.

Eeeee? Neyi merak ediyorsunuz ki.

Bu halk elbette Abdülmecit Efendi’leri, Mustafa Kemal’leri hatta Adnan Menderes’leri lider seçecek değil.

Kendisine en çok benzeyen insanı, şaşmaz bir biçimde buluyor.

Demokrasi var memlekette.

Zülfü Livaneli  (Vatan Gazetesi)
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #72 : Ocak 31, 2009, 19:27:40 »
paylaşım için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #73 : Ocak 31, 2009, 20:11:58 »
Engin, Gökhan, Ali Rıza Abi ; hepinize katılıyorum. Çok güzel paylaşımlar, yorumlar yapmışınız. Ama bardağa biraz da dolu yerinden bakalım. Evet, belki de başbakanımız sütten çıkma ak kaşık değil. Ama şu ortamda tüm dünyanın gündemine Türkiye'yi bu şekilde getirmesi çok güzel bir olay. Bu yüzden asıl konudan biraz uzaklaştığımızı düşünüyorum.
Saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • rakip firma :D
« Yanıtla #74 : Ocak 31, 2009, 20:18:11 »
keşke  çağdaş, bilgili, gereksiz konuları kendine konu edinip ülkenin gelişiminde katkısı olmayan hatta kendi içinde kendi savunduğu ilkelere ters düşen bir muhalefet olmasada hükümetin eksiklerini gidermek hükümetle beraber devletin daha ileriye gitmesini kendine görev bilen partisinin ilkelerindeki konuları kendince yorumlayıp kendini çağdaş sayıp kendi gibi düşünmeyenleri yobaz saymayan sorun değil çözüm üreten bir muhalefetimiz olsa
yani içinde bulunduğumuz düzenin tek sorumlusu hükümet değil herkes kendi payına düşeni kabul etse hatalarını gidermeye çalışsa içte güçlü bir yapımız olsaki dış dünyada da söz sahibi olabilsek

bu arada başbakan davosu terk etmesinin ardından diğer ülkelerin gazetecileri yapılan davranışın haklı ve doğru olduğunu söylerken bizim iç basınımız taraflı olduğu için çok farklı ifadeler kullandı halen davosun forum başkanı ve toplantı moderatörü üzgün olduğunu blidiriyorken ve israil başbakanı yanlış anlaşıldığını söyleüyor ve özür diliyorken ülkemizin ortadoğu barışı üzerindeki önemli rolü tüm ülkelerce kabul ediliyorken biz ülkenin başbakanına (ki ben makamlarla ilgileniyorum kişilerle değil) saygı duymuyor ve alay edebiliyorsak diğer devlet başkanlarının başbaknlarının bizim başbakanımıa karşı saygı duymasınıda bekliyor olmamız bence güldürücü
her ne kadar aile içinde çatışmalr olsada ailenin her ferdini dışarıda savunmalıyız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ocak 31, 2009, 20:27:54 »
Değerli arkadaşlarım;

Hiç bir ülkenin lideri Türkiye Cumhuriyetinin bir liderine aşşağlayıcı ve ezici bir tarzla konuşamaz. Bu ister sağcı ister solcu olsun. Bu sebeple her ne olursa olsun burada tavır gösterilmesine %100 katılıyorum. Sayın Ecevitin ABD başkanı karşısında çekilmiş bir fotoğtafını hiç unutmam ezilmiş büzülmüş gibi ABD başkanı gözlerine bakarken.Asıl o anı gördüğümde ahhh milletim ahh diye düşünmüştüm. Şimdi neyi tartışıyoruz. Çok güzel konuştunu Peres tebrik ederim deseydi daha mı iyiydi bırakalım bu tartışmayı.

Ülkemiz üzerinde Türk-Kürt, Sünni - Alevi, Sağcı - Solcu, Demokrat - Dinci v.s.  Cumhuriyet tarihince her 10 Yıllık dönemlerde bölücülük oyunları denendi. Biz birlik olmaz da sen laiksin sen alevisin sen kürtsün diye birbirimiz ile uğraşırsak daha çok yüzyıl uğraşırız. Karşımızdaki insanı önce kardeşimiz olarak görelim sonra hatalarını söyleyelim. Amerikancılar son 10 yılda bu ülkede türemedi İncirliğe Amerikalıları kim getirdi ? F-16 lar ilk satın alındığında üzerlerinde gece görüş kabiliyeti olmadan kim satın aldı ? Niye hala türk savaş uçakları sınırlarımız dışında ABD den izin almadan saldırı yapamıyor ? Bu ülkenin eski başbakanını kim astı ? Niye hala hiç bir yer altı zenginliğimizi yer üstüne çıkartamıyoruz. ?? Bu  politikaların tamamı son 10 yılda mı imzalandı ?

Biz nasılsak Öyle yönetiliriz. Önce kendimizi düzeltelim sonra herşey düzelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #76 : Ocak 31, 2009, 20:29:29 »
son sözün çok doğru mustafa..ben her ne kadar ülkemin başbakanı nı sevmiyor olsam da, yabancı birisi ona hakaret etmeye kalkarsa uyarırım...ancak burada hiç kimse başbakan la alay etmiyor. eleştiriyoruz ve bence bu eleştirilerimiz de çok haklı..tabi ki sırf muhalefet için muhalefet edenler var onları da tartışırız ama bu konu başlığı "erdoğan" dikkatini çekerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ocak 31, 2009, 20:30:49 »
  Her farklı görüşü savunan herkese selamlar.
 Öncelikle daha önceki benzer konuların Yönetimce kapatılma sebei konunun kendisi değildir. Sebep tartışmanın ulaştığı boyut ve sarfedilen kimi sözlerdir. Hiç kimse unutmamalıki tartışmanın amacı tarafların fikirlerini saygı ve sevgi kuralları birbirlerine aktarmalarıdır. Burada amaç kesinlikle empoze etmek olmamalıdır. Yanlış isem, söyleyin lütfen.
 Bu konuda fikirlerini beyan eden arkadaşlarımız tarafından diğer dikkat edilemsi gereken mevzu ise, paylaşımlarda adı geçen kişi ve her türlü kuruluşun kişisel tüzel kişiliklerine hukuki ve manevi saygıyı göstermeleri gerektiğidir. Bu gereklilikten ziyade, zorunlulukturda. Bu konuda tüm arkadaşların gerekli hassasiyeti göstereceğini düşünüyorum ve bekliyorum.
 Bahsi geçen konunun özüne gelirsek; herkesin bu konuda çeşitli yönelrden fikir sahibi olduğu açık ancak bence bu konuya girmeden önce tarih konusunda da yeterince araştırma yapılmış olması gerektiğini düşünüyorum. Örnek olarak ise, bazı düşünce akımlarını, bunların nereden geldiklerini ve kimler ya da ülkeler tarafından desteklendiklerini, ulaşılmak istenen amaçları iyice öğrenmek lazım. Ayrıca tarihde adı geçen ve hatta tarihte yegane kişiliklerden biri olarak (bütün dünya da büyüklüğü, zekası, cesurluğu, ileri görüşlüğü ve dahası kabul edilmiş ki dünyanın bunu kabul etmiş) dahada doğrusu tarihi yazmış bir kişilik olarak Atatürk, yaptıkları ile ayrı bir uzmanlık gerektiren bir araştırma konusudur. Toplumda çeşitli zamanlarda değişik şekillerde nasılki din için yaratılan ve topluma atılan hurafeler gibi Atatürk içinde benzer oluşumların (aslı olmayan hurafeler)  hurafelerin toplumun özellikle konuya tam hakim olmayan kesimlerine nüfuz etme çabalarını izlemek oldukça düşündürücü ve manidardır ve bu oluşumlarım kimler ve ne amalarla ortaya çıktığı ise konunun özüne hakim kişiler için bence çok açıktır. Bu konuda benim tercihim gerçek delillere dayanan tarihtir, yazılı kanıtlardır. Konuya vakit bulduğum aman çok daha detaylı aktarımlar yapacağımı bilmenizi isterim ancak şunuda eklemek isterimki, 90 yıl önce başarılanlar bir dünya olayı  olarak açıklanamaz ve en önemlisi onun daha önceki bir örneği de yoktu kendileri için emsal teşkil edebilecek, feyz alınabilecek.
 İnsanoğlu çabuk unutur, alışır. Elindekinin değerini kaybedince anlar. İnsanoğlunun doğasında ayrılık vardır, zor olan bir araya gelebilmektir. Çürük elmalar 90 sene öncede vardı (örnek, bakınız Müslüman Gavurlar) ve her zaman olacaktırda. Önemli olan bizim boğru bilgiye sahip olmamız ve tarihimizi doğru şekilde bilmemizdir. Yoksa siyasi oyunlar, danışıklı dövüşler ve benzeri çokda etik bulmadığım hareketlerle ulaşılan sonuçlar faydasız ve geçici olmaktan öte gidemez.

Not:Üstte parantez içinde vermiş olduğum tabir benim ifadem değildir ve tarihte bu şekilde anılmış bir ifadedir ve bu terim hakkında bilgi sahibi olmak için araştırmanızı tavsiye ederim.
 Saygılar, teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #78 : Ocak 31, 2009, 20:31:53 »
Değerli arkadaşlarım;

Hiç bir ülkenin lideri Türkiye Cumhuriyetinin bir liderine aşşağlayıcı ve ezici bir tarzla konuşamaz. Bu ister sağcı ister solcu olsun. Bu sebeple her ne olursa olsun burada tavır gösterilmesine %100 katılıyorum. Sayın Ecevitin ABD başkanı karşısında çekilmiş bir fotoğtafını hiç unutmam ezilmiş büzülmüş gibi ABD başkanı gözlerine bakarken.Asıl o anı gördüğümde ahhh milletim ahh diye düşünmüştüm. Şimdi neyi tartışıyoruz. Çok güzel konuştunu Peres tebrik ederim deseydi daha mı iyiydi bırakalım bu tartışmayı.

Ülkemiz üzerinde Türk-Kürt, Sünni - Alevi, Sağcı - Solcu, Demokrat - Dinci v.s.  Cumhuriyet tarihince her 10 Yıllık dönemlerde bölücülük oyunları denendi. Biz birlik olmaz da sen laiksin sen alevisin sen kürtsün diye birbirimiz ile uğraşırsak daha çok yüzyıl uğraşırız. Karşımızdaki insanı önce kardeşimiz olarak görelim sonra hatalarını söyleyelim. Amerikancılar son 10 yılda bu ülkede türemedi İncirliğe Amerikalıları kim getirdi ? F-16 lar ilk satın alındığında üzerlerinde gece görüş kabiliyeti olmadan kim satın aldı ? Niye hala türk savaş uçakları sınırlarımız dışında ABD den izin almadan saldırı yapamıyor ? Bu ülkenin eski başbakanını kim astı ? Niye hala hiç bir yer altı zenginliğimizi yer üstüne çıkartamıyoruz. ?? Bu  politikaların tamamı son 10 yılda mı imzalandı ?

Biz nasılsak Öyle yönetiliriz. Önce kendimizi düzeltelim sonra herşey düzelir.

tüm bunlar son 10 yılda mı oldu diyorsunuz...ben de diyorum ki bu kimseler biz ötekiler gibi değiliz diyerek bu kadar çok oy aldı..ancak izledikleri politika aynı.. bir yanlış varsa düzeltilmeli.. unutmayalım ki yanlışta birleşmek doğruyu getirmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Ocak 31, 2009, 20:39:09 »
Gökhan Kardeşim tabiki de düzeltilmeli ama hiç birimizin elinde sihirli değnek  yok bu gün sen ben başta olsak dediklerimiz ha diye yapabilirmiyiz. ??? Yada ne kadar sürede düzeltiriz Türkiye 'yi ne dersin ???  Mümkün mü bu ?? 100 YIL boyunca hükmünü kaybetmeyen ve bu gün sırtımızda kambur olan kaç yane uluslar arası anlaşma var biliyormusun ?? Bu ülke İktidarı (sağ sol fark etmez) Muhalefeti (sağ sol fark etmez) ile bu ülke için ortak adım atmayıp sen böylesin sen şöylesin ile hiç bir yere gitmez. Sayın Başbakan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına  yakışanı  yapmıştır.