Gönderen Konu: Erdogan  (Okunma sayısı 6924 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Erdogan
« Yanıtla #40 : Ocak 31, 2009, 16:00:52 »
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 31, 2009, 16:00:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #41 : Ocak 31, 2009, 16:06:24 »
Ama arkadaşlar şimdiye kadar hep pasif kalmış bir başbakan,birden aslan kesiliyor! peki Irak'ta askerimizin başına çuval geçirilip milli onurumuz ayaklar altına alınırken,başbakana gazateci tarafından nota verilip verilmeyeceği sorulunca, sayın başbakan " ne yahu müzik notası mı veriyorsunuz" diyerek tebessüm etmedi mi? nerede aynı kasımpaşalı,delikanlı insan! Bu küçük bir örnek sadece... ya da Amerika Müslüman Irak'a Türkiye'den girmek isteyip tezkere istedi. Ve başbakan bunun geçmesi için elinden geleni yapmadı mı? Filistin müslümandı da, Irak değil miydi? Lütfen kafa yoralım arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • rakip firma :D
« Yanıtla #42 : Ocak 31, 2009, 16:11:49 »
sende haklısın ama notayı verip arkasında duramamak daha kötü ırak a giriş konusunda da düşmaınımın düşmanı olayı vardı biraz amerikanın ırak a girmesi bizimde işimize yaraya bilirdi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #43 : Ocak 31, 2009, 16:13:51 »
dış politikadaki dengeler bazen bizim gördüğümüzden çok farklı olabiliyor bu da bizim öncelerden beri yeterince itibar sahibi olmamızdan kaynaklanıyor fakat bence artık dünya siyasettinde bizimde söyleceğimiz bir iki sözümüz olmaya başlıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 31, 2009, 16:14:22 »
Ama arkadaşlar şimdiye kadar hep pasif kalmış bir başbakan,birden aslan kesiliyor! peki Irak'ta askerimizin başına çuval geçirilip milli onurumuz ayaklar altına alınırken,başbakana gazateci tarafından nota verilip verilmeyeceği sorulunca, sayın başbakan " ne yahu müzik notası mı veriyorsunuz" diyerek tebessüm etmedi mi? nerede aynı kasımpaşalı,delikanlı insan! Bu küçük bir örnek sadece... ya da Amerika Müslüman Irak'a Türkiye'den girmek isteyip tezkere istemedi. Ve başbakan bunu geçmesi için elinden geleni yapmadı mı? Filistin müslümandı da, Irak değil miydi? Lütfen kafa yoralım arkadaşlar
doğru soyluyosun ama ozaman bukadar gücümüzü hissettirmiyorduk
son zamanlarda türkiyede inanılmaz değişiklikler var gizli bir devrim gibi
heryerde biz varız bu kadar aktif bir lider insanın hoşuna gitmiyor değil hani
gürcü savaşı rum ilişkileri ve son filistin olayı artı ırağın bombalanması türk f 16 larınca
bukadarınında seçim çalışması  olması mümkün değil gibi görünüyor
son zamanlarda yerli üretim türk tankları
f-35 in ürteminde türkiyenin de pay alması
bunların hepsi türkiyenin kendine olan özgüvenini arttırıyor
ve ileride büyük bir güç olma yönünüde adım adım ilerliyor
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #45 : Ocak 31, 2009, 16:15:58 »
peki arkasında duramamasından dolayı endişe ediyorsun...ama bu konuyu küçümseyici ve alaycı ele almasını gerektirir mi? ben bir Türk olarak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın bu olaya tebessüm ederek bakmasını esefle kınıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #46 : Ocak 31, 2009, 16:19:19 »
Gökhan Bey uçakla ilgili gelişmeden haberim yok ancak aslı varsa bu beni de çok mutlu eder...İktidarda her kim olursa olsun ben başarılı olmasını,ülkemizi ileri götürmesini isterim..Ancak sinek küçük ama mide bulandırıyor..daha kısa zaman önce başbakan ın baş danışmanı zapsu amerikalılara bu adamı süpürüp atmayın, kullanın demiştir..ve bu basında da yer aldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 31, 2009, 16:21:20 »
linke bakabilirmisiniz
http://img128.imageshack.us/img128/203/750pxf35testpy5.jpg
ortadaki bayrağa dikkat
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #48 : Ocak 31, 2009, 16:24:52 »
F-35’ler ABD’den habersiz uçamayacak!HABER MERKEZİ Aralarında Türkiye ve ABD’nin de bulunduğu 9 ülkenin ortak üretimi olan yeni nesil F-35 saldırı uçaklarının sistemlerini kontrol eden yazılım kodlarının Pentagon tarafından gizli tutulacağı ve Türkiye’ye verilmeyeceği açıklandı.
TBMM’de konuyla ilgili bir açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, özellikle uçağın silah sistemleri üzerindeki tüm kontrolün ABD’ye bırakılmış olmasının ciddi bir güvenlik sorunu olduğunu kabul etti. Gönül, projeden vazgeçilmesi durumunda şimdiye kadar ödenen paranın geri alınmasının ve üretim tamamlandığında F-35’leri satın almanın mümkün olmayacağını özellikle vurguladı.

Toplam bedeli 260 milyar dolar olan F-35 Ortak Saldırı Uçağı (Joint Strike Fighter) projesine Türkiye’nin 175 milyon dolarlık katkı yapması kararlaştırılmış ve bu paranın bir kısmı ödenmişti. Proje bitimindeyse tanesi 60 milyon dolar olan uçaklardan en az 150 adet satın alınacağı teminatı verilmişti.

Pentagon F-35’leri istediği gibi kontrol edebilecek
F-16’lar da dahil olmak üzere ABD tarafından geliştirilen saldırı uçaklarının hiçbirisinin uçuş ve silah sistemlerin yazılımlarına ait kaynak kodları Türkiye’ye teslim edilmedi. Dolayısıyla uçakları Pentagon’un istemediği hedeflere yöneltmek mümkün değil. F-16’ların yazılımlarında yer aldığı bilinen bu kontrol teknolojisi henüz geliştirilme aşamasındaydı.

Yeni nesil F-35’lerde bulunan son derece gelişkin uydu bağlantılı kontrol sistemleri sayesinde ise ABD’nin Türk Hava Kuvvetleri’nin tüm manevralarını denetleyebilmesi ve gerektiği durumda engelleyebilmesi mümkün hale gelecek. “Kapalı kutu” olarak tasarlanması nedeniyle bu kontrol sistemlerinin üzerinde değişiklik yapmak mümkün olamıyor.

Projenin gerçekleşmesiyle beraber Türk Hava Kuvvetleri’nin şu an bünyesinde olan F-16’ların yerini süpersonik, çok fonksiyonlu ve beşinci jenerasyon casus - saldırı uçakları olan F-35’ler alacak. Proje 10 yılda tamamlanacak ve 3 binden fazla uçak üretilecek.

daha yoruma gerek yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 31, 2009, 16:29:38 »
ozaman bu uçaklar insansızda uçabilir bence haberin kaynağına dikkatli bakmak gerek
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #50 : Ocak 31, 2009, 16:32:09 »
sizin daha önceden dediğiniz gibi durmak yok seneryolara devam:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 31, 2009, 16:36:56 »
detaylı bilgi sahibi değilim ama bildiğim ve görünen bir şey var
türkiye ordusuyla çok güçlü bir ülke ki olmasaydık emin olun tepemizde şu anda israil uçakları olurdu davos olayına bile varmadan
filisstinden bir farkımız kalmazdı
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #52 : Ocak 31, 2009, 16:38:47 »
benim ordumuzun gücünden şüphem yok zaten..en disiplinli ve cesur askerler mevcut..ve benim bu ülkedeki en büyük dayanağım,güven kaynağım ordumdur..ama onunla paralelliği gösterecek bir iktidara ihtiyaç vardır diyorum ben

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #53 : Ocak 31, 2009, 16:40:18 »
peki arkasında duramamasından dolayı endişe ediyorsun...ama bu konuyu küçümseyici ve alaycı ele almasını gerektirir mi? ben bir Türk olarak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın bu olaya tebessüm ederek bakmasını esefle kınıyorum
evet o da onun büyük hatası olmuş onun bir sebebi de öyle bir ciddi knuda kullanılacak sözcükleri seçmekteki acemiliğidir o yüzdendir ki böyle büyük devlet adamlarını daha donanımlı olmsı gerektiğidir
devletin üst yüzey yöneticileri zamanında donanımlı olanları bulundukları mevkileri istismar edip kendi çıkarları peşine koştuklarından onlara tepki olarak seçilmiş daha çok belediyecilikten gelen birinin dış politikadaki eksiklerinin birden yok olması beklenemez
inş sen ve senin gibi şu anda ülkenin daha ileri gitmesini istiyen genç kişiler bundan bir 10 sene sonrada bu idaelleri peşinde koşmaya devam eder

:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #54 : Ocak 31, 2009, 16:44:11 »
haklısınız..bu hükümet alternatifsizlikten ve daha öncekilerin soygunculuğundan dolayı seçildi...başbakan ın dediği gibi hortumları kestiler..kestiler ama kendi yandaşlarına bağladılar..birçok örnek verebilirim ama en son olarak şaban dişli olayı mehmet dengir mir fırat olayı çıktı..bu kişileri parti neden üyeliğinden atmadı? neden hala dokunulmazlıkları kaldıramadı? mhp-chp hadi diyor ama hükümet kaçamak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #55 : Ocak 31, 2009, 16:52:50 »
evet hortumlar yer değiştirdi ama eskisinden biraz küçüldü denilebilir :D
keşke siyasetcilerin hepsi sadece devlet çıkarları için çalışsa keşke kişiler arasında ayrım olmasa bunlar için yönetci geleneklerinin daha sağlam temellerde olması ve şeffaflık gerekiyor ben bir gün bu isteklerimizin yerine geleceğini ümit ediyorum her ne kadar o günü bizim inşa etmemiz gereksede ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #56 : Ocak 31, 2009, 16:56:27 »
mustafa arkadaşım, yolsuzluk azaldı bile diyorsan borçlar katlandı..neyse çok uzun konular bunlar inş bir tanışma ortamında yüz yüze gelirsek tartışmak isterim:) şimdilik burda bitirelim güzel dileklerine katılıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ocak 31, 2009, 16:57:43 »
ordu tek başına güçlü olamaz
ülkenin siyaseti ve ekonomisiyle paraleldir
orduya ayrılan bütçeyi kim belirliyor
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
« Yanıtla #58 : Ocak 31, 2009, 17:00:08 »
osmanlı tokatı :D
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #59 : Ocak 31, 2009, 17:04:34 »
mustafa arkadaşım, yolsuzluk azaldı bile diyorsan borçlar katlandı..neyse çok uzun konular bunlar inş bir tanışma ortamında yüz yüze gelirsek tartışmak isterim:) şimdilik burda bitirelim güzel dileklerine katılıyorum
işte oda var eskiden hortum çoktu borç gözükmüyodu şimdi hortumlar daralınca borçlar meydana çıktı ki borçlanma konusunda haklısın öyleki 4 sene içinde bir yola yapılan yatırımla (her yapılan yapı eskisini aratıyor) yapılan yolun kmde cinsinden 4 katı daha fazla yol yapılabiliyorsa bir şehirde hortumunda şekli değişmiş demektir
eski hortumlar şimdinin atıl hizmetleri oldu :D