0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
otobüs niye böyle büyük ve zevk veren bir taşıt ? ben de maraton kullandım kısa mesafe, vites değiştirirken çift debriyaj yapma olayı çok hoşuma gitmişti, sakin sakin hızlanışı, sesi, konforu.. güzel aletler.. bir de özcan abi, en acayip sesi O303 veriyordu hatırlarmısınız bilmem, arkasında durulmuyordu
hatalı üretim muhabbetleri vardı bir ara, alev alıyor falan cinsinden Benim favorim Neoplan'larHatta reklamcı olsaydım "Neoplan, On Kaplan gücünde" diye slogan bulurdum
Çok saçma gelecek ama ben de İzmirde Konaktan karşıyakaya geçen ufak vapurlar var. Volvo Marin Dizel motorları, gargargar manevra yaparken Plymouth Barracuda gibi çalışıyor titreme geliyor bana dinlerken:)))))))) Hanım sen hastasın dediydi en son:)))))))))))))
Bekir o dediğin aletin adı Takograf.Takograf,hız sınırı ölçmekle beraber,sürücülerin değişim saatlerini ve diğer bilgileri ölçer ve içindeki kağıda otomatik olarak yazar.800 metreyi bulan hız aşımlarını yazmaz.Eskiden takografı devre dışı bırakan bir anahtar yaparlardı.Bu anahtar açıldıgı zaman elektrik gitmez ve istedikleri hızı yaparlardı.Günümüz otobüslerinde takograf aracın standart özelliklerinden oldugu için hile pek işlemiyor artık.Kanun da bununla ilgili bir cezada kondu ve epeyda yüksek bir cezası var artık.
bir de özcan abi, en acayip sesi O303 veriyordu hatırlarmısınız bilmem, arkasında durulmuyordu
302 leri ne çabuk unuttuk bir de 302 lerin europa gibi bişey yazan değişik bir modeli vardı
travegoda aynı şekilde ilk versiyonu almanyada üretildi. 2000 li yılların başlarında (2001 modeli var biliyorum)
otomarsan ın açılımı nedir ? mercedeslerde yazıyordu
kösbahrer setra , alman malı bildigim kadarı ile.varanı varan yapan otobuslerdi zamanında.artık uçak var
özcan abi resimler arasında en güzeli passatla beraber çektiğin, avatarındaki.. çok klas olmuş
resim çok güzel çekilmiş, tebrikler
Kazasız belasız Kullanın..Insan sevdiği işi yapmalı..