Gönderen Konu: 13,500 CC'lik Platonik aşkım.....  (Okunma sayısı 19667 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: 13,500 CC'lik Platonik aşkım.....
« Yanıtla #120 : Nisan 21, 2009, 15:47:33 »
  Yolculuklarımda çocuğunun susması için hiç bir girişimde bulunmayan anne-babalara uyuz oluyorum.Ayakkabılarını çıkaran,cep telefonunu açık bırak ki sanki cep telefonu ile dünyaya gelmiş gibi,uyurken yan koltukta başka biri olduğunu unutan tipleri hiç sevmem..Çok önceleri yani Hidayet Turizm satılmadan önce hep bu firmayla seyahat ederdim.Ankara müdürü manevi ablam olugu için mümkün mertebe yanıma bilet kesilmez,yolculuklarımı tek başıma ve rahat rahat yapardım...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Nisan 21, 2009, 15:47:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Nisan 22, 2009, 00:59:36 »
Orta 1'den Lise 1 'e kadar Pamukkale, Üniversite Esadaş ile geçti... Bir Refahiye'deki bir de Gemerek'teki dinlenme tesislerini unutamam... :) :)
Bir keresinde Burdur'da otobüs perona girince "Alanya-Antalya istikametinden gelen, Isparta-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum yönüne gidecek olan Esadaş Turizm'in değerli yolcuları. Aracınız perona girmiştir." anonsunu duyunca bu kadar çok ile gidiş sırasını hem de hiç bir yazılı metne bakmadan sıralayarak anons yapabilen kişinin, ilkokul diplomasının bile olmadığını öğrendiğim an ne kadar şaşırmıştım. :) :) Demek ki iş okul bitirmekte değil... Nice okumuşlar şu güzergahı dosdoğru sayamaz...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #122 : Nisan 22, 2009, 02:00:44 »
  Vallahi ben okuyarak deneyeyim deim ama zor oldu.Kartal kalkar tekerlemesi gibi oldu..İller bölgeler birbirine girdi..Otobüs bence hiç durmadan devam etmeli.O dinlenme tesisleri genelde eziyet tesisleri oluyor.Sevdiğim tesisler yokmu?Elbetteki var.Ankara-İstanbul istikametinde ki Berceste,Denizli-Muğla yönünde Denizliden çıkar çıkmaz rampaların sonun da ki otel-tesis karışımı olan yer.Çam ormanı içinde güzel bir yer...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Nisan 22, 2009, 09:30:29 »
benim yolculukta en nefret ettiğim ve malesef her yolculukta başıma gelen şey önümde saygısızca sormadan izin almadan koltuğu yatıran tipler !!! ben dizimi dayıyorum koltuğa yatıramasınlar diye, bu sefer yol boyunca bıkmadan zorluyorlar belki yatar diye, ya bi bak arkana, arkanda oturan adam 1.92, bacaklarını nereye soksun, sen yatırmadan bile anca sığıyor, üstelik bir de sormadan yatırıyorsun, bir gün böyle yatıran bir amcanın kafasına patlatcam bi tane, kaldır şunu dicem öyle rahatlıcam...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #124 : Nisan 22, 2009, 12:57:57 »
  Senin boy uzun ise amca ne yapsın Türkay:rofl: .Yatırmak en doğal hakkı.MAn'a binersen öyle olur.Sana bir tavsiye...Bilet almadan önce sor.Gideceğin otobüs MAN ise arka dörtlüden al.Arkası müthiş geniş..Rahat edersin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Nisan 22, 2009, 14:31:55 »
özcan abi yatırmak en doğal hakkı falan değil, arkadakine sorması lazım, arkadaki olur derse yatırsın..ben zaten hep en arkadan alıyorum bileti hatta kamil koç rahat hattan alıyorum, en arkadan tekli koltuktan, ama önümdeki amca yatırınca kafayı yiyorum deliriyorum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Nisan 22, 2009, 14:36:43 »
özcan abi yatırmak en doğal hakkı falan değil, arkadakine sorması lazım, arkadaki olur derse yatırsın..ben zaten hep en arkadan alıyorum bileti hatta kamil koç rahat hattan alıyorum, en arkadan tekli koltuktan, ama önümdeki amca yatırınca kafayı yiyorum deliriyorum

bende Özcan abi gibi düşünüyorum
yalnız ben yolculuklarda şunu dikkat ediyorum..
otobüsün içindeki ışıklar sönünce yatırıyorum koltuğumu, o zaman kimse sorun yapmıyor...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #127 : Nisan 22, 2009, 15:39:31 »
bende Özcan abi gibi düşünüyorum
yalnız ben yolculuklarda şunu dikkat ediyorum..
otobüsün içindeki ışıklar sönünce yatırıyorum koltuğumu, o zaman kimse sorun yapmıyor...
   En doğrusu da budur.Tabii ki de ben amca gibi hızlı yatırmıyorum.Kademe kademe yatırıyorum ki arkamda ki rahatsız olmasın.Oturduğun koltuk senindir.Yolculuğun boyunca onu firmadan kiralamışsındır.Bu kiralama eğer yolculuk sonrası servis imkanı varsa,servisten ininceye kadar da devam eder.Sonuçta senin koltuğuna değil,kendi koltuğuna müdahele ediyor.Tabii  bunu yaparkende sırf kiraladı diyede insanları rahatsız edcek anlamına da gelmiyor.Nasıl ayakkabısını çıkartamazsa,başkasını da rahatsız edemez.Uzun boylu MİNİK kardeşim Türkay...
   Ayrıca ışıklar sönmeden koltuğu yatırdıgın taktirde görevli tarafından uyarı alırsınız..KAyıt ve servis işlemleri bitmeden de ışıklar sönmüyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Nisan 22, 2009, 15:53:39 »
      Ayrıca ışıklar sönmeden koltuğu yatırdıgın taktirde görevli tarafından uyarı alırsınız..KAyıt ve servis işlemleri bitmeden de ışıklar sönmüyor..

Bindiğim hiç bir otobüste bugüne kadar böyle bir uyarı yapıldığını görmedim ama doğrusu bu bence de. Koltuğu yatırma konusunda ben de sana katılıyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Nisan 22, 2009, 18:05:38 »
   En doğrusu da budur.Tabii ki de ben amca gibi hızlı yatırmıyorum.Kademe kademe yatırıyorum ki arkamda ki rahatsız olmasın.Oturduğun koltuk senindir.Yolculuğun boyunca onu firmadan kiralamışsındır.Bu kiralama eğer yolculuk sonrası servis imkanı varsa,servisten ininceye kadar da devam eder.Sonuçta senin koltuğuna değil,kendi koltuğuna müdahele ediyor.Tabii  bunu yaparkende sırf kiraladı diyede insanları rahatsız edcek anlamına da gelmiyor.Nasıl ayakkabısını çıkartamazsa,başkasını da rahatsız edemez.Uzun boylu MİNİK kardeşim Türkay...

özcan, koltuğun oturduğu ve yaslandığı kısım kişinin olabilir, ama unutmaki bu yaslanma kısmının bir de arka tarafı var, servis tabağı, gazete filesi, vs.. bunlar da türkay ın kiralama alanına giriyor.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Nisan 22, 2009, 18:41:45 »
Bindiğim hiç bir otobüste bugüne kadar böyle bir uyarı yapıldığını görmedim ama doğrusu bu bence de. Koltuğu yatırma konusunda ben de sana katılıyorum.
  Servis yapılırken koltuklar dik konumda tutulmalı ki arkada ki yolcuda servis masasını kullanabilsin.Uyarı bu nitelikte yapılıyor.Taki bir daha ki servise kadar.

özcan, koltuğun oturduğu ve yaslandığı kısım kişinin olabilir, ama unutmaki bu yaslanma kısmının bir de arka tarafı var, servis tabağı, gazete filesi, vs.. bunlar da türkay ın kiralama alanına giriyor.
   Konunun koltuğu yatırma kısmında bahsetmiştim ben sadece.Ama diğer taraftan da,görevlinin yaptığı uyarıda,Türkay'ı ilgilendiren kısım içindir.Türkay gazetesini,mp3 çalarını koysun da kullansın diye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #131 : Nisan 23, 2009, 01:08:26 »
Eğer eşimle, ya da arkadaşımla vs. (iki kişi yani) yolculuğa çıkmışsak yanımdakinin gideceğimiz yere kadar horul horul uyumasından nefret ederim. Bi kalk be kardeşim iki dakka gözünü aç da sohbet edelim... Kiminle gittiysem hep uyurdu, evlendik eşim de horul horul uyuyor... Ben 4 sene 1270 km yani 19 saat yol gittim belki 50 sefer, toplasan 2 saat uyumamışımdır otobüste... Bir keresinde Aydın'dan çıktık, Sarayköy'e kadar sohbet, sonra inanın Kayseri'ye kadar bir dakika gözünü açmadı sevgili eşim...

Kıssadan Hisse: Herhalde ben otobüste yan yana oturmak için en son tercih edilecek sıkıcı bir insanım :(
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #132 : Nisan 23, 2009, 11:11:13 »
Kıssadan Hisse: Herhalde ben otobüste yan yana oturmak için en son tercih edilecek sıkıcı bir insanım :(
   Ben varım hocam dert ettiğin şeye bak ya...Bende gözünü kırpmadan seyahat edenlerdenim.Hatta gözüm kapalıyken,şoför Retarder frenini bir tık indirse neden fren yaptı diye hemen gözlerim açılır....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #133 : Nisan 24, 2009, 01:59:00 »
Retarder dedin de aklıma geldi... Nasipse Çanakkale gezisine gideceğiz. Şu retarder frenini inşallah kullanacağım... :) Eğer gene geçen seneki otobüs denk gelirse Aydın-İzmir otoyolu'nda mis gibi sürerim... Bu defa şansı yok o otobüsün... :) Ben sürünce eminim kimse uyuyamayacak.. :)
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Nisan 24, 2009, 09:21:29 »
ali rıza hocam, boşken sürün ama yolcuyla lütfen denemeyin. otobüs kullanmak otomobil kullanmaya benzemiyor. Allah korusun  bir problemde otobüs şoförü ve sahibi yanar ve aradan çıkar. o otobüs geziye gidebilmek için milli eğitimden, kaymakamlık (ya da valilikten) izin belgesi alıyor. şoförün ehliyetinden tutun aracın sigortalarına ruhsatına kadar herşey dosyaya giriyor. böyle bir durumda sorumlu kim olacak? mal sahibi mi? şoför mü? siz mi? sizin araç kullanmaya teşebbüs ettiğinizi görüp de itiraz etmeyen gezideki diğer hocalar mı? ...

ben söyleyeyim direk mal sahibi. bu sebeple mola yerlerinde ya da boş bir alanda araçta kimse yokken deneyebilirsiniz, bu şoförün insiyatifine kalmış. ama yolcu varken lütfen denemeyin. ufak bir kazada dahi siz direk haksızsınız ki E sınıfı ehliyetinizin olmadığını varsayıyorum.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #135 : Nisan 24, 2009, 09:57:19 »
Retarder dedin de aklıma geldi... Nasipse Çanakkale gezisine gideceğiz. Şu retarder frenini inşallah kullanacağım... :) Eğer gene geçen seneki otobüs denk gelirse Aydın-İzmir otoyolu'nda mis gibi sürerim... Bu defa şansı yok o otobüsün... :) Ben sürünce eminim kimse uyuyamayacak.. :)

Şoför Hidayet olacağım diyorsun yani Ali Rıza hocam :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Nisan 24, 2009, 10:41:16 »
Şoför Hidayet olacağım diyorsun yani Ali Rıza hocam :D

Yaşa :D :D :D
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Nisan 24, 2009, 11:35:36 »
benimde aşırı merakım vardır bu 0403 lere her yaz memlekete tek başıma 1400 kmlik yolu gider gelirdim onunla.şimdi travegolar var, sormak istediğim bir soru var özcan abi, bu 0403 lerde motorun yanma sorunu vardı yanlış hatırlamıyorsam, bu herhangi bir nedenemi bağlı yoksa motordanmı kaynaklanıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #138 : Nisan 24, 2009, 18:59:30 »
Kaptan Hidayet neymiş yahu? O benim gibi olsun... :) :)

Bahsettiğim otobüs'ün şoförü benim ilkokul arkadaşım... Murat Bey, süreceğim dediğim bir kaç km... Boş bir yolda ve tabi ki boş bir şekilde böyle bir şans elime geçerse kullanmayı düşünüyorum bu sefer... Nasip tabii... Eğer bu otobüs denk gelirse... Bir sürü düşük ihtimalin bir arada gerçekleşmesi lazım... Yoksa bir sürü insanın hayatını tabi ki tehlikeye atmam...

İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #139 : Nisan 24, 2009, 22:21:17 »