Gönderen Konu: Renault Megane Sedan Geri Dönüyor!  (Okunma sayısı 5860 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 799 kere teşekkür edildi
Renault Megane Sedan Geri Dönüyor!
« : Temmuz 17, 2016, 01:55:20 »
https://www.youtube.com/watch?v=KgXl-BUMANA

yeni megane sedan hakkındaki düşünceleriniz neler ?

Toyota Club Türkiye

Renault Megane Sedan Geri Dönüyor!
« : Temmuz 17, 2016, 01:55:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Renault Megane Sedan Geri Dönüyor!
« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2016, 11:35:09 »
Sonra renault niye tutulmuyor. Zırt pırt model ismi mi değişir. Özellikle d segmentinde bir türlü karar veremediler.

iPhone cihazımdan tapatalk ile gönderildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2016, 12:24:21 »
Abi megane C segmentiydi hep. D segmenti Lagunaydı. Şuanda Talisman. Megane C segmenti olacak peki Fluence ne olacak acaba?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2016, 12:40:54 »
Fluence zaten megane sedanın yerine gelmişti şimdi tekrar megane sedan oldu. D segmenti ise laguna safrane latitude ve şimdide talisman oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 17, 2016, 13:07:00 »
vw'nin izinden gidilmiş passat-jetta benzerliği gibi talisman-megane benzerliği yapmışlar ha tasarım güzel ama  :)
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 17, 2016, 13:35:53 »
Süper olmuş,  piyasaya çıksın  yeni corolla mı satıp direk almayı düşünüyorum.  Fiyat aralığı çok uçurum olmazsa yeni corollaya geçmiş olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '16
  • 15 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 17, 2016, 18:00:56 »
Megane st ciddi düşündüğüm bir araçtı sıfır bulabilseydim değerlendiricektim acaba yeni megane st çıkıcakmı.?
Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S (2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #7 : Temmuz 19, 2016, 07:38:14 »
Abi megane C segmentiydi hep. D segmenti Lagunaydı. Şuanda Talisman. Megane C segmenti olacak peki Fluence ne olacak acaba?
Biliyorum Kaan. Fluence Megane sedan olarak devam edecek. Fluence alanlarda bu sebepten az çok zarar edecek. Sen fluence almış olsan bir daha reno alırmısın. Ben 2010 corollayı almadan önce laguna 10000-15000 tl daha pahalıydı ve o zaman kararsız kalmıştım. Şimdi 2010 corolla ile 2010 laguna fiyatlarına bak 15000 tl daha pahalı olan şu an daha ucuz. Corollaya arada laf ediyoruz ama gerçekten 2. elde değerini koruyor ve satacam dedin mi 500 tl ucuz yaz en fazla 2 günde satarsın. Renoya geri dönecek olursak bence talismanda hüsran olacak arabanın kötü oluşundan değil renonun geçmişinden dolayı. Şahsen ben bir renoya ne olursa olsun o parayı vermem. Kimse parayı yolda bulmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 19, 2016, 08:36:16 »
Katılmıyorum Mahmut. Corolla hb Auris oldu Türkiye'de, bence sorun olmadı. Zaten bazı ülkelerde hala Corolla hb olarak mevcut.
Renault'un geçmişini sadece Toros zannetmemek lazım. Eskiden Abd pazarında da Japon araçlar ile dalga geçilirdi. Nissan işbirliği de her iki tarafa çok yaradı bu arada. Teknik olarak incelenebilir.
Camry'de bence Türkiye'deki en iyi binek Toyota ama ikinci eli onun da çok düşük, bu araçtan değil, tüketici önceliklerinden. Bence sınıfının da en iyilerinden. İkinci elini en iyi koruyanlar; Vw, Renault ve Ford, diğerleri bunlardan sonra sıralanıyor Türkiye'de. Bunun nedeni de tuhaf kampanyalar.

Bu arada Infinity de takip edilmeli, iyi işler çıkarıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Temmuz 19, 2016, 12:05:36 »
Katılmıyorum Mahmut. Corolla hb Auris oldu Türkiye'de, bence sorun olmadı. Zaten bazı ülkelerde hala Corolla hb olarak mevcut.
Renault'un geçmişini sadece Toros zannetmemek lazım. Eskiden Abd pazarında da Japon araçlar ile dalga geçilirdi. Nissan işbirliği de her iki tarafa çok yaradı bu arada. Teknik olarak incelenebilir.
Camry'de bence Türkiye'deki en iyi binek Toyota ama ikinci eli onun da çok düşük, bu araçtan değil, tüketici önceliklerinden. Bence sınıfının da en iyilerinden. İkinci elini en iyi koruyanlar; Vw, Renault ve Ford, diğerleri bunlardan sonra sıralanıyor Türkiye'de. Bunun nedeni de tuhaf kampanyalar.

Bu arada Infinity de takip edilmeli, iyi işler çıkarıyor.
Abi istisnalar kaideyi bozmaz. Renaulta bazı segmentlerde ikinci elini koruyor. Ama özellikle d segmentinde geçmişi çok kötü. Talismanı çok iyi yaptılar fakat bu geçmişinden dolayı benim tercihim olmaz en azından bu fiyatlarla. Fluencede bence baştan hata yapıldı ismi megane olarak kalmalıydı ki zaten geri megane sedan olarak satışa çıkacak. Ben model ismi değişiminede ön yargılı değilim hatta bazen markalar için avantajıda oluyor buna da katılıyorum. Fakat renonun özellikle d segmentinde yaptığı eşeğin kulağına su kaçırmak oldu. Kısaca firmaların isim değiştirme konusunda ince eleyip sık dokuması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 19, 2016, 13:07:24 »
Renault D segmenti için konuşuyorum, benim için ne yapsa yaranamaz. Auris'imi satsam belki Fluence alırım,binerim 
Fakat mahmut'un dediği gibi Renault D segmenti geçmişi bana göre de hala kötü ve gözümde hiç yeri yok :(
Renault D sınıfı üretmese bile piyasaya her zaman Clio,Kangoo ve Fluence ile girer..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #11 : Temmuz 19, 2016, 13:16:21 »
Mahmut, ben de segmentinde Passat'dan daha iyi (bu kavram tartışılabilir) araçlar olduğunu düşünüyorum ama o segmentin açık ara hakimi Türkiye'de. Fluence'de beğendiğim bir araç değildi ama o da çok sattı, eller serbest olmadığı için araç beğenmeyenler de olabiliyor, saygı duymak gerek. Talisman ise gerçekten orijinal olmuş, içi ve dışı ile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 19, 2016, 13:39:31 »
talisman'ın bir alt versiyonu gibi olmuş. kim ne derse desin bence megane çok ciddi bir değişiklik yaptı ve çok da güzel oldu. özellikle tasarım şaheser. her şey güzelde şu vitesi bir kısaltamadılar. hala kazzık gibi ortada öylece duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 19, 2016, 14:38:57 »
Araba cidden mükemmel olmuş, donanım ile de piyasaya iyi giriş yaparsa, tutar, şu an arabasız kalan benim bile olsa gidip alasım geldi :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 19, 2016, 22:53:17 »
Araba cidden mükemmel olmuş, donanım ile de piyasaya iyi giriş yaparsa, tutar, şu an arabasız kalan benim bile olsa gidip alasım geldi :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abi sana sıfır yaramaz abi. Alıcısı çok olur. Aldığın fiyatada veremezsin  çıksın 6 ay bekle Aydın Abi..
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 20, 2016, 00:46:55 »
Bence şuanda C sınıfı sedanların içinde  üç büyüklerden sonra en etkileyici tasarıma sahip.Bayıldım!

Küçük talisman olmuş ama araç gövdeside gayet büyük valla Renault u tebrik etmem lazım.Bayide Megane hatckback içine girdim ve hayran kalmıştım tasarımına buda aynısı zaten.

Ayrıca Renault'un muhteşem dizel motorlarıda mükkemmel bir artı bu araç için.
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhaba toyota ailesi
  • Kilometre: 15000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 20, 2016, 16:10:23 »
Reno grubu Türkiye'de sadece geniş bir bayi ağına sahip.Ötesine araçları beş para etmez.Donanım olarak doyurucu,fakat çok fazla sorun veren araçlar.Yol tutuşu berbat.Megane2 ve fluence kullanmış biri olarak,asla ve asla birdaha renault grubu araç almam.Zaten bu araçların sorunlarından bıktığım için sorunsuz olan Toyota corolla aldım.

Şimdi bazı arkadaşlar az yaktığını falan söyleyecek.Doğrudur,az yakıyor.Fakat sürekli arıza ve sorunları yüzünden insanı bıktırıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #17 : Temmuz 27, 2016, 01:01:02 »
Mahmut, ben de segmentinde Passat'dan daha iyi (bu kavram tartışılabilir) araçlar olduğunu düşünüyorum ama o segmentin açık ara hakimi Türkiye'de. Fluence'de beğendiğim bir araç değildi ama o da çok sattı, eller serbest olmadığı için araç beğenmeyenler de olabiliyor, saygı duymak gerek. Talisman ise gerçekten orijinal olmuş, içi ve dışı ile.

Abi d segmentinde passatın ülkemizde lider olduğunu kimse inkar edemez fakat size katılıyorum d segmentinde passattan çok daha iyi araçlar var. Passatın bu kadar öne çıkmasının sebebi doğuşun satış politikası ve bazı görmemişlerin passatı alıp premium otomobillerle karşılaştırması. Hatta bununla yetinmeyip daha iyi olduğunu iddia edenlerle bile karşılaşıyorum . Şunu da belirtim belki aramızda passat alan veya alacak olan vardır (bende passat almayı düşünmüştüm) görmemiş lafım passat alana değil aksine almak için mantıklı sebepler var fakat alıp premium otomobil yerine koyanlar kusura bakmasınlar benim gözümde görmemişler . Passatın ülkemizde şişmiş bir balondan farkı yok .

C segmentide ise abi fluence lider olabilir benim eleştirdiğim ve anlam veremediğim nokta niye isim değişikliğine gidiliyor . Belki renonun bunun için mantıklı bir açıklaması vardır fakat ben anlam veremiyorum . Umarım reno ve kullanıcıları için iyi olur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Temmuz 27, 2016, 13:24:58 »
Önceki kasada hb ile sedan C segment araçları çok farklıydı Renault'da, tıpkı Toyota gibi. Bu yüzden farklı isim getirmiş olabilirler o zaman. Aynı şekilde Avensis de yoktu eskiden, Corona bence daha uyumlu idi seri ile, belki yarın yine isim olarak gelir, ya da yeni bir seriye geçilir. Aynısı Jetta için de geçerli. Ama dediğim gibi, her ülkede aynı olmuyor bu değişimler Mahmut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 799 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 13, 2016, 04:17:44 »
yeni megane sedan görüntülendi