Gönderen Konu: Renault Megane Sedan Geri Dönüyor!  (Okunma sayısı 5862 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 35
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Ynt: Renault Megane Sedan Geri Dönüyor!
« Yanıtla #20 : Ağustos 13, 2016, 16:19:44 »
Logoyu büyük yapmak adetleri haline zira kadjar ve captur d bu ayrıntıya gözüm çarptı . Bu hoşuma gitti ayrıca renault son zamanlarda ön ızgaralar üzerine bayağı mesai harcamış. Ama bu megan ismine hb çok yakışıyor.
-KARABÜK ÜNİVERSİTELİ TRABZONSPORLULAR-
-CEVAP YAZARKEN ALINTI YAPINIZ-

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 13, 2016, 16:19:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '17
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 13, 2016, 18:32:11 »
Bursa da deneme sürüşleri esnasında  gördüm yeni Megane sedan'ı, seyir halinde olduğum için resim çekme şansım olmadı. Kendi adıma tanıtım resim ve videolardaki gibi "muhteşem" görünmedi bana. Belki deneme aracı renginin bej benzeri olmasından kaynaklanmış olabilir.
Talismanın bir boy küçüğü gibi, ancak segment farkından olsa gerek Talisman kadar oturaklı görünmüyor. Sorunsuzluk ve sürüş kalitesi olarak Corolla'ya tercih edilebilinir mi bilemem, ancak yenilendi denilen Corolladan çok daha donanımlı bir araç olacak sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 799 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 13, 2016, 18:54:11 »
Bursa da deneme sürüşleri esnasında  gördüm yeni Megane sedan'ı, seyir halinde olduğum için resim çekme şansım olmadı. Kendi adıma tanıtım resim ve videolardaki gibi "muhteşem" görünmedi bana. Belki deneme aracı renginin bej benzeri olmasından kaynaklanmış olabilir.
Talismanın bir boy küçüğü gibi, ancak segment farkından olsa gerek Talisman kadar oturaklı görünmüyor. Sorunsuzluk ve sürüş kalitesi olarak Corolla'ya tercih edilebilinir mi bilemem, ancak yenilendi denilen Corolladan çok daha donanımlı bir araç olacak sanırım.

renault kendini kadjar talisman yeni megane sedan megane 4 hb de çok aştı fazlasıyla fiyatlarıda epey arttı tabi ama eskisi gibi güvenesim yok renoya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 16, 2016, 10:04:02 »
renault kendini kadjar talisman yeni megane sedan megane 4 hb de çok aştı fazlasıyla fiyatlarıda epey arttı tabi ama eskisi gibi güvenesim yok renoya
Renault-21 güvenme ne sebebi nedir, yaşadığınız kötü tecrübe varsa paylaşırmısınız.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 799 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 16, 2016, 10:34:56 »
Renault-21 güvenme ne sebebi nedir, yaşadığınız kötü tecrübe varsa paylaşırmısınız.

Clio Symbol 2005 kullandım corolladan önce açıkçası arabadan başka herşeye benziyor
reno bana cidden fransız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 17, 2016, 23:51:48 »
bizimde corolladan önceki arabamız 2001 clioydu cidden renoult güven vermiyor
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 18, 2016, 15:21:02 »
Yıl 2017 yeni megane sedan corolla kadar olmazsa da en azından yakın kalitede olmalı. 10-15 sene önceki clio ile kıyaslanamaz diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 18, 2016, 21:53:36 »
Bir konuda Kalite'nin genel bir tanımını yapmıştım, tam yeri.

Bu arada bazı genellemeler ya da ön yargılar ile yapılan yorumlardan ziyade, bilgiye dayalı yorum daha doğru olur.
Örneğin; Symbol ile Clio arasında bile çok fark var. Yurt dışondaki ilk kasa Avensis ile buradakiler arasında da, özellikle uzun yol gidişte fark var. Neyi, hangi yönleri ile. veriler ortaya koyarak karşılaştırmak doğru olur, değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 18, 2016, 23:06:26 »
Talişmana benzerliği aşikar. Ama fiyatı biraz uygun olursa Renault Megane her zaman olduğu gibi iyi satar .2. elde de en çok aranan araçlardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 19, 2016, 00:53:42 »
bizimde corolladan önceki arabamız 2001 clioydu cidden renoult güven vermiyor

B sınıfı bir araç ile C sınıfı kıyaslama bence şuanda kendi aracınız olan Corolla'dan inip Megane II'ye binip o şekilde kıyaslama yapman bence daha doğru olur.Kaldiki toyota yine donanım fakiri kalır renault'un yanında  :)
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 19, 2016, 10:08:20 »
 Bakalım kullananlar ve bir iki yıl sonraki tecrübeler ne gösterecek. İnşallah Renault gözümüzde "reno"luktan çıkar. Ülkem insanı kaliteyi hakediyor. Otomobil tamamen 'Kişisel'dir. Biri bir model için ayılıp bayılırke, kimisi de üreticisine söver...
 Megane II ' ler piyasaya iyice yayılıp iki üç sene geçmeden çoğu dökülünce Megane 1 ' lerin nasıl prim yaptığını görmüş insanlarız. Hala düzgün sayılan ve içi temiz genel olarak bakımlı Megan 1 almak isteyen ve ciddi paralara alış-veriş bulan kasadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 19, 2016, 10:48:56 »
Bakalım kullananlar ve bir iki yıl sonraki tecrübeler ne gösterecek. İnşallah Renault gözümüzde "reno"luktan çıkar. Ülkem insanı kaliteyi hakediyor. Otomobil tamamen 'Kişisel'dir. Biri bir model için ayılıp bayılırke, kimisi de üreticisine söver...
 Megane II ' ler piyasaya iyice yayılıp iki üç sene geçmeden çoğu dökülünce Megane 1 ' lerin nasıl prim yaptığını görmüş insanlarız. Hala düzgün sayılan ve içi temiz genel olarak bakımlı Megan 1 almak isteyen ve ciddi paralara alış-veriş bulan kasadır.
Benim gözümde MEGANE I de beş para etmeyen bir araba bence.
Arkadaşta 290.000 KM'de 98 1.6 8 VALF olan modeli var.
Aldıklarından beri 4 defa bobin problemi yüzünden yolda kaldı. En son 2 ay kadar önce beraberken yolda kaldık, gitti orijinal VALEO ateşleme bobini aldı. 3 gün önce bu sefer babası yolda kaldı, yine gitti orijinal VALEO bobin aldı.

Benim 2004 COROLLA'm 337.000 KM'de. 1 ay önce bobin problemi çıkardı ve 3. bobini değiştirdik. Üzerindeki bobinlerin hepsi orijinal fabrikasyon bobinleri çıktı.
Bana göre kalite budur bence.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 19, 2016, 11:26:21 »
megan 2 arkadasimda var 300 bini devirdi enjektor hatasindan yolda kaldi donanim olarak corolladan dolu oldugunu zannetmiyorum tabi o aracinda dolulari vardir cam tavanli olani falan  en azindan arkadasimdaki arabanin tek farki corolladan hiz sabitliyicisi  arka camlar bile manuel :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 19, 2016, 11:44:32 »
 Dün akşam yolda gördüm hb kasasını, gerçekten çok farklı olmuş bayağı bir çekici olmuş
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 19, 2016, 12:54:57 »
Dün akşam yolda gördüm hb kasasını, gerçekten çok farklı olmuş bayağı bir çekici olmuş
Clionun şişirilmiş hali
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 19, 2016, 13:03:48 »
Uzun süre önce önemli felsefe değişikliğine gidildi ve gelecekte bunun etkileri daha da fazla görülecek. Aslında araştırınca görülüyor da.
Hep dediğim gibi bazı şeyler "miş" ile yorumlanıyor genelde.
Ülke ya da marka konusu ise farklı bir tartışma konusu.
Dünyanın sayılı bir üreticisi, kendi motorunu yapmak için bile 30 senenin üzerinde uğraştı. Burada çok beğenilmeyen Psa grubu ise, net ortamında yapılan yorumlar ile (öznel) alkasız bir yerde ve her geçen gün daha da büyüyor. Yani bazı tespitler ile gerçekler uyuşmuyor gibi.
Yine unıtmamak lazıö, 2000 lerin ancal ortasından sonra bazı küçük hacimli dizeller gelebildi ülkemize Renault vs nin aksine ama buna rağmen çok sıkıntılar yaşandı, tıpkı klima kompresörü ya da bobin, şanzıman, devirdaim, komple motor, sensör vs sorunu yaşayanlar gibi. Bunların da Altı Sigma kapsamında bazı açıklamaları var aslında.

Lüks bir matkanın, üst segment bir aracı gelmişti ülkemize. İlk alanlar çok sorun yaşamıştı elektronik olarak. Hatta kimi fırsatçılar anlamsız yorumlar yapmıştı. Ondan sonra anlaşıldı ki, bayide çok kurcalamanın ve yüklü dpnanımın etkisi ile aküler performans kaybediyordu ve soruna neden oluyordu.

Bu arada gerçek anlamda iyi bir araç yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 19, 2016, 15:18:13 »
Benim gözümde MEGANE I de beş para etmeyen bir araba bence.
Arkadaşta 290.000 KM'de 98 1.6 8 VALF olan modeli var.
Aldıklarından beri 4 defa bobin problemi yüzünden yolda kaldı. En son 2 ay kadar önce beraberken yolda kaldık, gitti orijinal VALEO ateşleme bobini aldı. 3 gün önce bu sefer babası yolda kaldı, yine gitti orijinal VALEO bobin aldı.

Benim 2004 COROLLA'm 337.000 KM'de. 1 ay önce bobin problemi çıkardı ve 3. bobini değiştirdik. Üzerindeki bobinlerin hepsi orijinal fabrikasyon bobinleri çıktı.
Bana göre kalite budur bence.

Tamam işte benim anlatmak istediğim bu. En iyi Megane olarak buydu anlamında. Hatta "reno" ifadesi de buradan.
 *Aracınıza maşallah deyin. Bu tarz arıza işleri biraz nasip kısmet. Doğru bakımlı araç her zaman 1 puan fazladır. Bununla beraber markanın kalite geçmişi ve sağlamlığı da puan ekler veya düşürür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 19, 2016, 15:19:01 »
Clionun şişirilmiş hali
Kullananlar bu araba üzerinde bayağı bir çalışılmış diyor, dışardan bakınca da öyle gibi ama denemeden net bir şey söylemek yanlış olur tabi. Dış görünüş olarak clioya da talismana da benzerlikleri var bu da firmanın yeni tasarım dilini yansıtıyor. Bence megan modelinin üretilmiş en iyi kasası
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 19, 2016, 15:52:05 »
  Tamam işte benim anlatmak istediğim bu. En iyi Megane olarak buydu anlamında. Hatta "reno" ifadesi de buradan.
 *Aracınıza maşallah deyin. Bu tarz arıza işleri biraz nasip kısmet. Doğru bakımlı araç her zaman 1 puan fazladır. Bununla beraber markanın kalite geçmişi ve sağlamlığı da puan ekler veya düşürür.
2 mesajdır "reno" ifadesi demissiniz. Markanın okunuşu zaten "reno". Dandik olduğu icin "reno" denmiyor yani...

SM-G710 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ağustos 19, 2016, 16:01:57 »
B sınıfı bir araç ile C sınıfı kıyaslama bence şuanda kendi aracınız olan Corolla'dan inip Megane II'ye binip o şekilde kıyaslama yapman bence daha doğru olur.Kaldiki toyota yine donanım fakiri kalır renault'un yanında  :)

şöyle kıyaslama yaptım clioda yol tutuşu denen bişey yok hızlı bi virajda takla atıcak hissi veriyor güvensizliğim bu konuda fren mesafesi gidişatı falan iyi sayılır cliodan önce hyundai accent vardı bizde oda b segment diye biliyorum 2000 model yumurta kasadan değil onun bi üst kasası aynı segment olmalarına rahmen o arabanın yol tutuşu cliodan kat kat iyiydi megane2yle e12corollayı kıyaslarsam corolla donanım olarak daha düşük kalabilir ama fakir diycek kadar kalmıyor ve iki aracada bindim corolla daha kaliteli geliyor zaten Renaultun piyasa yaptığı tek yerin türkiye olduğu Toyotanın dünya markası olduğu gerçeğide var :)
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)