Gönderen Konu: Renault Megane Sedan Geri Dönüyor!  (Okunma sayısı 5861 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Ynt: Renault Megane Sedan Geri Dönüyor!
« Yanıtla #40 : Ağustos 19, 2016, 16:06:05 »
Clionun son kasası yeni çıktığında Ankara armadanın yanındaki adını unuttuğum reno bayisine gitmiştim baya da niyetliydim almaya. Taki aracın içine binene kadar, bu kadar mı kotu plastik kullanılır bir araçta anlatamam. Elini dokunduğun yer gacur gucur ses çıkartıyor. Dolayısıyla yeni megane da clioya benzediği için ben de kötü bir his uyandırdı. Alan arkadaşlara da hayırlı uğurlu olsun.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 19, 2016, 16:06:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 19, 2016, 18:03:15 »
İç malzeme kalitesi olarak Renault araçların içinde farklar var, bazıları Toyota, Honda vs ile aynı, bazıları daha kaliteli.
Sağlamlık tabirini de doğru kullanmak lazım.

Kimileri için güncel kasa bir üst segment aracın önüne x marka amblem konsa, yine genelleme ile yorum yapacaklardır, bu kaçınılmaz ve her daim olacak.

Yol tutuş konusunda C segmentteşu anda Focus ön planda, o zaman diğerleri kalitesiz gibi bir sonuç varmış gibi çıkıyor bazı yorumlardan.

Bu arada fikirleri değiştirmek için yazmıyorum kendi adıma ama bazı ortamlarda Toyota için içi dolu olmadan söylenen kimi şeylere benzer şeyler görmek üzücü, halbuki bizim sitemiz bilgi kültürünü yaymaktadır.
Örneğin; yüksek devirli benzinli motor üretebilen çok az üretici vardır, Honda, Renault ve Toyota bunlardan birkaçıdır. Biraz bilen için bu çok anlam içerir.
Bugün kaçınılmaz olan aşırı beslemeli motorlar konudunda Toyota ve Renault'un yaptıklarını bilmek gerek.

Biraz bilen ve objektif olabilen herkes görecektir ki; 25 yıl önceki C segmentte Toyota'nın attığı ilerici adımla ortaya çıkan 92 ve 101 kasalar emsallerinin çok ötesinde idi kaporta hariç, mekanik ve tasarımda. Bugün ise durum böyle değil, bazı geri gitmeler ve ilerlemeler oldu sektörde ve etkileri de daha kuvvetlice görünecek orta vadede. Toyota, bir kültürdür ve net şekilde, bazı konularda önemli çalışmalar göstermek zorunda, Toyota'yı gerçek anlamda tanıyan zaten bunu görüyordur.

Sonuç olarak; burada amaç fikir empoze etmek değil, bazı yönleri, genellemeler ile değil, bilgi ile ortaya koymaya çalışmaktır. Bu tarz şeylerde tek yön yoktur, şu yönden iyi, bu yönden diğeri daha iyi gibi yaklaşımlar da vardır.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2016, 18:06:07
+ Bu arada, yeni Megane sedanı test etmedim, megane 4 ise iç malzeme kalitesi golf kadar olmasada oldukça iyiydi, belki Mazda bu konuda yaklaşır. Donanıma vs göre fark var mı bakmak lazım tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 13, 2016, 10:22:31 »
Megane Sedan geri dönmüş , fiyatlar Piyasadaki Corolla Civic Yeni Astra hb(aynı) bandında iyi geldi. Özellikle 1.6 dizel 130/320torku koymaları paranın hakkını verir diye düşünüyorum.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ekim 13, 2016, 11:08:38 »
Güzel araba. Ancak Corolla ile mukayese gereksiz. Hepimizin bildiği gibi Corolla bir efsane. 50 yıllık mazisi ve itibarı var. Bu öyle kolay kazanılmaz. Ha reno hep satar bizim memlekette. Megane iyi de olmuş. Param olsa ben almam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 98200
  • Model Yılı: '13
  • 235 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 13, 2016, 11:57:53 »
Selam, bence Renault Megane HB ve SEDAN kasa şuan tüm güncel C segmenti modellerden çok daha güzel görünüyor. Tasarım dili tamamıyla değiştirilmiş. Bence C segmenti değilde, C+ gibi bir izlenim veriyor.

En basiti C segmentinin bir çoğunda olan ve Corolla'da hala olmayan arka yolcu havalandırma ızgaraları dahi düşünülmüş. Megane Sedan ve Hb bu haliyle Türkiye de oldukça çok satacak gibi duruyor ki hali hazırda HB modelini yollarda fazlasıyla görmeye başladım. Ön kokpitin sadeliği vb. albenili olmuş.

Uzun lafın kısası bence yeni Megane farklı birşey olmuş. Corolla Cool, Megane'ın yanında tasarım olarak sönük kalıyor.
Toyota Yaris - Fun Multidrive S (2013) Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ekim 14, 2016, 03:43:04 »
Selam, bence Renault Megane HB ve SEDAN kasa şuan tüm güncel C segmenti modellerden çok daha güzel görünüyor. Tasarım dili tamamıyla değiştirilmiş. Bence C segmenti değilde, C+ gibi bir izlenim veriyor.

En basiti C segmentinin bir çoğunda olan ve Corolla'da hala olmayan arka yolcu havalandırma ızgaraları dahi düşünülmüş. Megane Sedan ve Hb bu haliyle Türkiye de oldukça çok satacak gibi duruyor ki hali hazırda HB modelini yollarda fazlasıyla görmeye başladım. Ön kokpitin sadeliği vb. albenili olmuş.

Uzun lafın kısası bence yeni Megane farklı birşey olmuş. Corolla Cool, Megane'ın yanında tasarım olarak sönük kalıyor.
Bi önceki arabamız olan clio 2dede arka ızgara vardı şuanki e12 de yok e12de olmamasını geçtim cool corolladada yok japonların kafasına anlam veremiyorum çoğu zaman
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ekim 14, 2016, 09:26:11 »
C sınıfının bence en yakışıklısı. Donanım  ve motor söylemiyorum bile. corollayı 3 e katlar rakiplerini 2 ile çarpar.
;)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ekim 14, 2016, 16:19:19 »
HB olanı gayet güzel olmuş lakin çok abartmamak lazım, C sınıfının en iyisi diye.
Türkiye'de bir Golf gerçeği var.
Yeni Astra var.
Yeni Civic HB var.
Mazda 3 HB var.
Leon var.
Auris'i objektif olmaz kendi aracım diye yazmıyorum.

Bence bunların arkasında kalır. Megane HB.
Renault çok satabilir fakat ondan çok satan VW gerçeği var ve Renault şirket arabası profilinden uzun yıllar kurtulamayacak yanlış politikası yüzünden.

1-Golf
2-Yeni Civic
3-Mazda3
4-Astra
5-Leon

:tamam:
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ekim 14, 2016, 18:44:39 »
Mazda , Honda Civic hb piyasada yok , yeni kasada satar mı orasını görecez. 2016da  listenin değişmeyeceğini  civic bu fiyatlarla bu motorla satış patlaması yapamaz.Turbo gelirse bir ihtimal. Haziran ayı C sınofı hatcback  satış grafiği...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)