Gönderen Konu: Sıfır Aracımda Bagaj Boyalı Çıktı!  (Okunma sayısı 10967 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır Aracımda Bagaj Boyalı Çıktı!
« Yanıtla #60 : Haziran 21, 2016, 16:09:51 »
Biraz daha fazla empati yapılmasını şahsen tavsiye ederim.
ben şimdi tekrar empati yaptım. gerçekten üzücü daha doğrusu sinir bozucu bi durum. sıfır araba alıyorsunuz ve aracınız boyalı çıkıyor. Allah kolaylık versin.

Ancak benim anlam veremediğim konu ile ilgili ilk mesajında 1.6 corollaya laf atması. şimdi o kişi de (arkadaş veya dostum demiyorum, çünkü kızıyor) empati yapıp bana bunu anlatsın. Bence 1.3 corolla aldığına pişman olmuştu bagaj kapağının boyalı çıkması tabiri caiz ise tuzu biberi oldu.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Haziran 21, 2016, 16:09:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '12
  • 26 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Haziran 21, 2016, 16:35:16 »

Diğer bir husus da; bir çok ARKADAŞIMIN da belirttiği gibi bagaj kapağındaki boya ile aracın kalitesi, beğenilmesi arasında ne alaka var. Bu tür hasar, onarım ve boya olayları maalesef ülkemizde sıkça rastlanan olaylar. Bu tür kişilere, bayilere dayalı olumsuzluklar buradaki TOYOTA kullanıcıları ve TOYOTA seven arkadaşlara "Toyota'yı beğenenler görsünler bakalım" gibi bir yorum yapmanızı haklı gösteremiyor.
Şimdi bu yorumuma da kimbilir nasıl bir cevap verme ihtiyacı hissedeceksiniz. Ama bence biraz da yazılanları düşünün derim.

Ben de sırf bu sebepten raporları görmek istedim. Ülkemizde kişilere ve kurumlara kanıtsız çamur atmak epey yaygın olduğu için hemen inanamadım açıkçası.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Haziran 21, 2016, 18:25:36 »
Seyit Güvenç Bey, normalde cevap vermeyecektim yalnızca şunu söyleyeceğim size, ben ne yazdığımı ne anlama geldiğini gayet iyi biliyorum merak etmeyin. Haksızlığa gelemeyen bir yapım var. Önceki yazılarımda da görmüşsünüzdür. Ne demişim, ilk defa araba alıp satmıyorum. 27 yaşındayım bu 3. arabam. İlk kez 0 araba aldım bu olay geldi. Kendi kusurum olsa zaten vaktimi harcamam ben vurdum derim.  Zaten Adam olan da gitmez heralde.. Kınıyorum lafınız ise komik sadece, genel olarak geçmiş olsun diyen arkadaşlara teşekkür ederim. Forumu bırakma konusunda da tavsiye için sağolun da o da benim kararım olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaşam, önce sınava sokar; sonra dersini verir.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '18
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Haziran 21, 2016, 23:12:08 »
      Öncelikle geçmiş olsun . Bahsettiğiniz olayın aynısını ben de yaşadım. Benim yaşadığım olay 2011 yılında  ANTALYA BİRMOT bayinden aldığım FİAT DOBLO marka araçta başıma geldi. Aracın sağ ön kapısının boyalı oldugunu aracı satmaya gittiğim galeride öğrendim ve satıştan vazgeçerek doğruca satın aldığım bayiye gittim. Tabiki sözlü başvuru kar etmedi, boyanın mikron değerlerinin yasal sınırlar içinde olduğunu falan iddia ettiler. Yaptığım araştırmalar sonucunda yasal değerlerin 200 mikron oldugunu bunun üstünün boyalı olarak kabul edildiğini öğrendim. Bunun üzerine aldığım bayiye ve fabrikaya noter kanalıyla ihtarname gönderdim. Tabiki zat-ı muhteremler yine durumu pek de fazla ciddiye almadılar.. Ben de ihtarnamelerin yasal cevap süresinin dolmasının ardından tüketici mahkemesine dava açtım. Dava yaklaşık iki yıl sürdü, bilirkişi incelemesi sonucunda kapının sonradan boyandığı belirtildi. Aracımı sürekli kaskolu kullandığımdan ve bütün kasko trafik vs gibi tramer sorgulamalarının temiz olması sebebiyle, mahkemenin karar duruşmasında aracın yenisiyle değiştirilmesine karar verildi. Karşı taraf kararı temyize götürdü, şu an oradan gelecek sonucu bekliyorum. Temyiz sürecinin de benim açımdan olumlu sonuçlanmasıyla birlikte bütün süreç içindeki unsurları internet vs üzerinde örnek olması amacıyla paylaşmayı düşünüyorum.
    Yaşadığınız olay benimkiyle birebir aynı sadece markalar ve boyalı parçalar farklı.. Kesinlikle mahkemeye başvurun, hakkınızı arayın. Bilirkişi boyanın atıldığı zamana, atılış yönüne vs vs özelliklere göre ne zaman kim tarafından boyatıldıgını ortaya çıkarıyor. Bu tür davalarda zaman aşımı diye bir şey yok. GİZLİ KUSURLU (AYIPLI) MAL olarak adlandırılıyor ve bunun için herhangi bir zaman kısıtlaması yok. Ayrıca sizin çok büyük bir avantajınız da size bayiden verilen belge olmasıdır.
    Yapacağınız işleyiş çok basit, noterden ihtarname ardından gelen veya gelmeyen cevapla birlikte tüketici mahkemesine dava açmak. İşi iyi bilen bir avukatla daha da rahat hareket edersiniz, kendiniz bu tür konulara biraz hakimseniz avukatsız bile süreci işletebilirsiniz.
     Tekrar geçmiş olsun , yapabileceğim bir şey varsa her daim yardımcı olmaya çalışırım. Forumu çok fazla takip edemiyorum, aklınıza takılan bir şey olursa ozgurakin07@gmail.com adresine mail tabilirsiniz.. Herkese selamlar.
2018, Corolla 1.6 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '06
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Haziran 22, 2016, 05:25:54 »
öncelikle geçmiş olsun. Empati kurmaya çalıştım ama yinede mantıksız gelen şeyler var. Evet bende çok degısık duygulara gırebılır bayiyi afişe edebilir hatta toyotayıda suclayabılırdım ama giripte forumda bana yardımcı olmaya calışan insanları terslemezdim. Yakışıksız olmus diyeceğim ama alacağım cevap 'sendenmi öğrenicem yakışanı' olacağı için demiyorum..
iktidar yozlaştırır, mutlak iktidar mutlaka yozlaştırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Haziran 24, 2016, 13:52:39 »
Seyit Güvenç Bey, normalde cevap vermeyecektim yalnızca şunu söyleyeceğim size, ben ne yazdığımı ne anlama geldiğini gayet iyi biliyorum merak etmeyin. Haksızlığa gelemeyen bir yapım var. Önceki yazılarımda da görmüşsünüzdür. Ne demişim, ilk defa araba alıp satmıyorum. 27 yaşındayım bu 3. arabam. İlk kez 0 araba aldım bu olay geldi. Kendi kusurum olsa zaten vaktimi harcamam ben vurdum derim.  Zaten Adam olan da gitmez heralde.. Kınıyorum lafınız ise komik sadece, genel olarak geçmiş olsun diyen arkadaşlara teşekkür ederim. Forumu bırakma konusunda da tavsiye için sağolun da o da benim kararım olsun.
Burak bey,
Öncelikle yazmış olduğum yorumu tam olarak okumadığınızı düşünüyorum. İlk satırımı okuyacak olursanız belki biraz mahcup olursunuz.
Kınıyorum lafına gelince pek de komik bir laf değil. Aksine biraz oturup düşünmeniz gereken bir laf. Agresif yazı ve yorumlarınız forumdaki diğer DOST ve ARKADAŞLARIMIZI biraz irrite etmiş gibi geldi bana.
Yaşınız profilinizde yazmadığı için kaç yaşında olduğunuzu bilemiyordum. 27 yaşında olduğunuzu yazmışsınız. Yaşınız ve büyük araba alım satım tecrübeniz pek işe yaramışa benzemiyor ki araştırmadan bir araç almışsınız ve  bayideki ilgiliyi suçluyorsunuz. Elbette satış elemanının da yaptığı doğru değil ama maalesef ülkemizde piyasa bu şekilde çalışıyor. İşte bu yüzden belli oranda da olsa kandırılmışsınız.
Bu arada benim yaşım 50 ve 27 yıldır ehliyet ve arabam var. Ve 27 yıldır araba alıp satıyorum. Bu nedenledir ki; maalesef sizin gibi kaçıncı arabamı aldığımı hatırlayamıyorum. Siz yine de dediklerimi bir defa daha düşünün.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Haziran 24, 2016, 18:20:11 »
Şimdi böyle yazınca kendinizi haklı çıkardığınızı sanıyorsunuz herhalde.. Yaş mevzusuna hiç girmeyin bence, bir de dalga geçtiniz gibi geldi bana.. Büyük araba tecrübeniz Vs. Teknik olarak 0 km bir aracın boyalı olmasını bilmemem normaldir diye düşünüyorum. Size göre normal ise o da sizin probleminiz, demek ki kazıklanmayı normal görüyorsunuz belki bilemem. Bu arada büyük harfle yazınca bana bağırmış mı oldunuz şimdi? Burada herkese laf yetiştirecek vaktim yok, bence "siz" yazdıklarımı bir daha okuyun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '08
  • 144 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Haziran 24, 2016, 19:21:57 »
Burak Bey servis aracınızı biz satalım demiş bence kafanızdaki fiyata arabayı onların satması mantıklı değilmi? boş yere uğraşmayın aracı zahten satıyorsunuz sinir harbine girip moralinizi daha fazla bozmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Haziran 24, 2016, 22:46:53 »
Hocam firmalarin hepsi ticari kar icin her seyi yapar. Bakin ilac silah firmalarina. Japon ilaç firmasi dunyanin kalanindan daha mi iyi? Toyota haberli habersiz boyle birseye karismis. Tum alt calisanlarindan da sorumlu. Niye marka fanatikligi yapiliyor, konu saptiriliyor? Ne  dil ne edebiyat forumundayiz. Arkadaşin sitemi ve derdi anlasilir durumda. Uzuntusu ve ofkesi de normal. Destek olup dava nasil açılır, davasiz çözüm yolu varmidir?... yardim edeceğimize konu nerenere taşınmış??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Haziran 25, 2016, 00:40:52 »
Mustafa bey ve Kamil Bey, sizin şahsınızda destek veren arkadaşlara teşekkür ederim. Toyota ve sonkar benim babamın oğlu değil sonuçta. Arabayı bunlardan almışım, hata çıkmış, ee kimi suçlayacağım peki? Ama birisi çıkmış çamur atma edebiyatı yapmış başka birisi aklınca, terbiye dersi vermeye çalıştı. He yanlış anlamayın da ben hepsine cevap veririm ayrı, ancak ucuz polemikler tarzım değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Haziran 25, 2016, 14:06:47 »
Şimdi böyle yazınca kendinizi haklı çıkardığınızı sanıyorsunuz herhalde.. Yaş mevzusuna hiç girmeyin bence, bir de dalga geçtiniz gibi geldi bana.. Büyük araba tecrübeniz Vs. Teknik olarak 0 km bir aracın boyalı olmasını bilmemem normaldir diye düşünüyorum. Size göre normal ise o da sizin probleminiz, demek ki kazıklanmayı normal görüyorsunuz belki bilemem. Bu arada büyük harfle yazınca bana bağırmış mı oldunuz şimdi? Burada herkese laf yetiştirecek vaktim yok, bence "siz" yazdıklarımı bir daha okuyun...

Burak bey, kesinlikle dalga geçtiğim falan yok. Aksine sizin forumdaki ARKADALARIMIZA karşı yazdığınız agresif yorumlardan rahatsız olduğum için bir kaç yorum yazmaya çalıştım. Yaş mevzusuna girmeyin diyorsunuz da bu mevzuya asıl girip üste çıkmaya çalışan siz oldunuz. Sürekli sizin düşüncenizden farklı düşünceye sahip olan ve burada fikirlerini beyan eden kişilere karşı bir aşağılama, agresifleşme içerisine giriyorsunuz. Yaş ve tecrübe meselesi elbette çok çok önemli hususlar. Siz de yaşınız ilerledikçe bunun farkına varacaksınız. Bunun en belirgin örneği de yine meseleyi saptırma girişiminiz. Büyük harfle yazmak internet yazışmalarında bağırmak anlamına gelir ancak bütün metni büyük harfle yazarsanız. Benim yaptığım ise sizin DOST ve ARKADAŞ tanımları ile ilgili yorumunuza cevap olması amacıylaydı. Ben bu iki kelimeyi büyük harfle yazarak size bağırmayı değil, bu sitedeki kişilerin zaten birbirlerini dost ve arkadaş olarak gördüklerini belirtmek içindi. Farklı yerlere çekmenizin iki sebebi olabilir. Birincisi konunun detayını bilmiyor olabilirsiniz. İkincisi de bunu yazarak maksadı saptırmak istemeniz. Hangisi olduğu beni ilgilendirmez. Tamamen size kalıyor.
Ben bu yaşımda bu forumdaki benden büyük abilerim ve benden küçük yaştaki kardeşlerimden bir çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Temmuz 14, 2016, 19:42:46 »
Burak Bey, konuyu yeni okuyabildim. Öncelikle geçmiş olsun umarım bu süre zarfında olumlu gelişmeler yaşanmıştır. Süreç nasıl sonuçlandı bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler.