Gönderen Konu: Sıfır Aracımda Bagaj Boyalı Çıktı!  (Okunma sayısı 10971 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır Aracımda Bagaj Boyalı Çıktı!
« Yanıtla #20 : Haziran 20, 2016, 09:25:39 »
Tamam da mehmet kardes bu araç fabrikadan geçerken kalite kontrol den geçiyor.Aracin bir eksigi var ise gecmiyor dur herhalde.
Fabrikadan çıkarken iki kat boya atildigini bilmiyorlar mi.Sonuçta burasi diger yerlere göre fazla boyanmis.bu sekilde bayiye giderken bayi bilgilendirilmiyormu.
Yada bayide tirdan inerken birşey oldu belkide o sekilde boyandi.Namuslu bayilee bunu söylüyor.
Ortada üretimden kaynaklanan bir sıkıntı var ise bunu alan kişi bilgilendirilmwliydi.
Ha bu bir kusurmudur bence kusurdur.Fabrikasyonda olsa orasinin normal değeri maksimum 150.mikron ise iki katı çıkması kusurdur

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abi fabrika 2 kat boyamayı kusur görmüyor olabilir çünkü kalite kontrolcü tekrar boyansız diyorsa araç banttan tekrar boyanıp gelip geçiyor. Çoğu firma Honda opel Vw şahit oldum yükleme sırasında hasar gören araçları ayırıp daha uygun fiyata satıyorlar. Arkadaş Vw Jetta almıştı teslim öncesi hata oluştu . Ona da bunu belirtip fiyat indirimi yaptılar.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 20, 2016, 09:25:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 20, 2016, 10:01:08 »
İyi görüşleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Dediğiniz gibi dese ki bu arabada şöyle bir hata var, fiyatı da 1000-2000 TL indirimli, alacak olan adam ona göre alır veya almaz. Satarken de dersin şurasında boya var. Bir de yönetici arkadaşımız ilk açtığım başlığa provokasyon gibi bir açıklama yapmış. Adam kazıklamak güzel, söyleyince mi yanlış oluyor anlamadım açıkçası. Arabayı 500 lira aşağıya verirsin gider, benim demek istediğim müşteriyi enayi yerine koymalarıdır.

Burak bey geçmiş olsun. Malesef 'bayi'ler satış baskısı nedeniyle kaliteyi bozdu, tamirde yan sanayi kullanmı ararsın, 0 arabayı boyatıp satanı mı ararsın.
Her markada var bu. Burada aracının boya kalınlığını ölçtürmemiş (benim gibi) pek çok kişi vardır, belki sizin durumunuzda onalarca kişi var.
Fakat bu durumun 1.33 baz modelin boşluğu veya motorunun güçsüzlüğü ile ilgisi yok.
Aracınızda bahsettiğiniz boya ölçümleri, 'logo çevresinde ince ise' Logolar , yazılar, takıldıktan sonra boyandığını düşündürebilir. Yani banttan çıkış boyası değil. Belki taşınırken, satış öncesi taşınırken , ufak tefek şeyler olmuştur. Bilemeyiz.

Ben 2010 dan beri Toyota kullanıyorum , değiştirirsem yine Toyota alırım. Fakat mümkünse gideyim Fabrikanın kapısından alayım, Bakımını da istediğim yetkili serviste yaptırayım isterim.Bayiden araç alırken de , her türlü kontrolünü yaptırmak şart sanırım.
Bence Bayi ile hiç muhatap olmadan konuyu doğrudan Toyota'ya pek çok kanaldan ulaştırın. Bayi ile sonra muhatap olun.
Aracın kontrolünü yapan ustadan imzalı, rapor isteyin. veya yetkili expertiz yapan bir yerden onaylayabileceği rapor talep edin.
 Tekrar geçmiş olsun.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 20, 2016, 15:35:57 »
Evet arkadaşlar bugün adı geçen bayiye gittim. Kendileri de ölçüm yaptılar. Kendi ustaları da arabanın bagaj kapağının sökülüp boyandığını civatalarda tornavida izi olduğunu teyit etti. Yazılı Belge verdi satış müdürü olan kişi arabanın bagajındaki boya miktarı fabrikasyon olarak değerlerin üzerindedir, boyada kabarcıklar ve tozlar mevcuttur diye. Hatayı kabul ediyorlar ama neymiş yok 1 yıl geçmiş de bilmem ne falanlar filanlar. Dava açın gibi akıl verdi aklı sıra. Dedim merak etme senden akıl almaya ihtiyaç yok, Toyota Türkiye Genel Müdürlüğe yazı yazdılar, yarın cevap gelecekmiş. Hee bir de isterseniz biz satalım aracı dediler, ben de arabayı bana sattığınız fiyat bu verin parayı arabayı ne yaparsanız yapın dedim. Öyle olmazmışmış. Dedim kardeşim boyalı arabayı 0 diye satarken güzel, kusuru kabul ediyorsun ama kıvırıyorsun. Cevap yok tabi. Bakalım dava açarım büyük ihtimalle. Hani burada bazı arkadaşlar Toyota öyle güzel böyle güzel diyorlar ya görsünler işte..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 20, 2016, 15:40:32 »
Evet arkadaşlar bugün adı geçen bayiye gittim. Kendileri de ölçüm yaptılar. Kendi ustaları da arabanın bagaj kapağının sökülüp boyandığını civatalarda tornavida izi olduğunu teyit etti. Yazılı Belge verdi satış müdürü olan kişi arabanın bagajındaki boya miktarı fabrikasyon olarak değerlerin üzerindedir, boyada kabarcıklar ve tozlar mevcuttur diye. Hatayı kabul ediyorlar ama neymiş yok 1 yıl geçmiş de bilmem ne falanlar filanlar. Dava açın gibi akıl verdi aklı sıra. Dedim merak etme senden akıl almaya ihtiyaç yok, Toyota Türkiye Genel Müdürlüğe yazı yazdılar, yarın cevap gelecekmiş. Hee bir de isterseniz biz satalım aracı dediler, ben de arabayı bana sattığınız fiyat bu verin parayı arabayı ne yaparsanız yapın dedim. Öyle olmazmışmış. Dedim kardeşim boyalı arabayı 0 diye satarken güzel, kusuru kabul ediyorsun ama kıvırıyorsun. Cevap yok tabi. Bakalım dava açarım büyük ihtimalle. Hani burada bazı arkadaşlar Toyota öyle güzel böyle güzel diyorlar ya görsünler işte..

Bunun toyota ile ne ilgisi var anlamadım, ama size bundan sonraki adli süreçte başarılar diliyorum. 1 yıl kadar sürer muhtemelen ama sıfır aracınızı alırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Haziran 20, 2016, 15:43:20 »
Tamam kardeşim Toyota 10 numara, bayiler de keza öyle, devlet memuru adamım kimseye yalan borcum da yok 1 parça boya için, 2. el alsam bu kadar sorun etmem zaten. Kusuru zaten kendileri de kabul ediyorlar ama yapacak birşey yokmuş. Benim kızdığım nokta bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 20, 2016, 15:52:03 »
Tamam kardeşim Toyota 10 numara, bayiler de keza öyle, devlet memuru adamım kimseye yalan borcum da yok 1 parça boya için, 2. el alsam bu kadar sorun etmem zaten. Kusuru zaten kendileri de kabul ediyorlar ama yapacak birşey yokmuş. Benim kızdığım nokta bu.

Yani beklenmedik bir durum burada bayi kusuru var. Ama herzaman yapacak birşey vardır.
Mahkeme sürecini beklerken, sonkarın yeri nasıldır bilmiyorum ama tam karşısına çekin aracınızı yazın üzerine sonkar boyalı araçları 0 diye satıyor diye en azından biraz siniriniz geçer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 20, 2016, 15:54:10 »
İnşallah istediğiniz sonuca ulaşırsınız  :huh:
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 20, 2016, 15:55:20 »
Yani beklenmedik bir durum burada bayi kusuru var. Ama herzaman yapacak birşey vardır.
Mahkeme sürecini beklerken, sonkarın yeri nasıldır bilmiyorum ama tam karşısına çekin aracınızı yazın üzerine sonkar boyalı araçları 0 diye satıyor diye en azından biraz siniriniz geçer.
bence çok iyi fikir. hatta medyaya bile taşıyabilir ama karşı dava açarmı sonkar bilemedim!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 20, 2016, 16:01:43 »
Eğer o sökülüp takılma fabrikada olsaydı muhakkak bunu bayiye iletirlerdi. Ki iletmedilerse fabrika da artık işin çakallığına kaçıyor demek ki. Bu düpedüz insanları kandırmak ve dolandırmak olur. Ben o işlemin bayide olduğunu düşünüyorum hala.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 20, 2016, 16:09:34 »
kusurun öğrenildiği tarih önemli diye biliyorum. sizde bu kusuru (buna gizli ayıp da deniyor) bugün aldığınız evraklarla öğrendiniz tüketici mahkemesine dava açarak işlemi halledebilirsiniz tahminimce. bi avukata danışmak lazım.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 20, 2016, 16:11:16

bu dediğinizi sanırım 4-5 yıl önce kayseride birisi yapmıştı sonuca da ulaştı diye hatırlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 20, 2016, 16:21:36 »
Geçen sene Gaziantepte yapıldı. Kaldığım yurdun yakınlarında makyajlı kasa mavi bir Jetta, arka camına kocaman yazdırmıştı bunu. Şehirde öyle geziyordu her yerde paylaşıldı fotoğrafı. Bence sizde öyle bir uygulama yapın
Bakın mesela dün yayınlanan haberlerde yağ yakan 2013 model Auris vardı.
Sizde bilirkişi raporu alın sonrasında Tüketici hakem heyetine başvurun. Onlar sizi yönlendireceklerdir. Aracın fiyatı belli bir rakamdan yüksek olduğu için merkezdeki yerlere başvurmalısınız. Bence bu işin peşini bırakmayın
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 20, 2016, 16:58:15 »
sonkar e5 in dibinde onune cekemezsinizde  yaninda benzin istasyonu var yola cekip yazin 2 3 gun oyle birakin yeride cok dar ayrica muhtemelen orda olmustur

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Celica
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 310000
  • Model Yılı: <'90
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 20, 2016, 18:55:07 »
Evet arkadaşlar maalesef servisler bu tarz seyler yapıyorlar kendim de otomotiv sektöründe çalışıyorum ancak özellikle bayiler sevkiyatı esansinda oluşan hasarları serviste onarım yaparak müşteriye satıyorlar mesela tırda taşırken tavan hafif hasarlandiysa boyanıyor veya tır kaza yapıyor onarim yapılıyor parça değişiyor ve müşteriye sıfır olarak satılıyor mağdur olmamak icin teslim alırken bakmak lazım

Sent from my iPhone using Tapatalk
Toyata Celica ST162 Gen1 3S-GE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 20, 2016, 19:01:27 »
@Burak Fatih  Ocak (34544)  dostum şimdi 1.33  motor hakkında konuşma tarzın çok yanlış.
şuna açıklık getireyim ki herkes kendi ihtiyacına göre alır, mesela ben çok fazla yokuş çıkmam, uzun yol çok yapmam nadiren, ay da veya yılda bir istanbula gider gelirim. benim için 1.33 yeter dedim 1.6 alsam keyfini çıkaramayacağım. birde bunun maddi tarafı var, ikinci el araba almak yerine veya sıfır olupta reno,huyndai,pejo gibi arabaya para yatırmak yerine corolla en mantıklı seçim. eğer sen full bagaj sürekli yokuş çıkan sürekli uzun yol yapan veya araba kullanan veya arabana çok kişi alıyorsan tabi bu durumlar normaldir. ama ben mesela Full bagaj 6 kişi tekirdağdan antalyaya gittik ve banamısın demedi. Araç cayır cayır gittik.
Şu, 1.33 hakkındaki ön yargılarınızı bitirin artık, madem 1.33 yetmiyor git accent blue 1.6 al symbol al , ne bileyim alt ile orta sınıf arasında sedan araba al yani sonuçta 1.33'ü size zorla satmıyorlar. Siz bunu bilerek isteyerek alıyorsunuz.

Bizim türklerde ne var biliyor musun hem yüksek motorlu hem yüksek donanımlı hemde bastımmı gitsin isteği var hemde az ödeyeyim oldu başka ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '20
  • 39 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 20, 2016, 19:05:02 »
Aracı hangi ilin hangi bayisinden aldınız en azından bizde bizde bilelim ki eş dost ve çevremizdeki insanları o bayiden uzak tutalım
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 20, 2016, 19:35:51 »
işte size haberin görüntüsü

Yapacaklarınızı video sonunda anlatıyor

intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 20, 2016, 19:55:48 »
Hocam paranin oldugu yerde hersey olur. Kayseride ayni sekilde satilan honda toyota ve vw biliyorum. Mahkeme yoluyla haklarini aldilar.
Yetkili servis bir nevi galerici. İnanin insaf vicdan vs kesinlikle yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 20, 2016, 20:04:01 »
Burak bey, başınıza gelen çok can sıkıcı bir durum. Hakkınızı sonuna kadar arayın ama bunun faturasını toyota markasına kesmeyin. Her markada olabilir.
Bayii nin dediğinin en komiği de: Aradan 1 yıl geçmişmiş.....   
Ülen biz nerden anlayalım boyalı olduğunu, kaporta ustası mıyız? Şahsen ben boylı aracı hiç anlamam.
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Haziran 20, 2016, 20:05:21 »
Anıl akça isimli arkadaş ilki ben senin dostun değilim. İkincisi hadi ben yine Anıl bey diyeyim de ayıp olmasın. Benim yazdığım olay ne sen ne yazmışsın. Ben arabayı zorla mı aldım dedim. Arabanın kusurlu olduğunu kabul ediyorlar zaten. Neyse aynısı sizin arabanıza olsa ne derdiniz acaba? Ayrıca insanlar istediği aracı alır ya da almaz. Anlatabilmişimdir umarım!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30342
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 20, 2016, 22:03:36 »
Tekrardan geçmiş olsun yaşadığınız olayın emsalleri mevcut ve dava sonucu alıcıya tekrar sıfır araç verildi diye biliyorum bu kararlar yargıda emsal teşkil ettiği için davanız kısa zamanda sonuçlanır diye düşünüyorum inşallah en kısa zamanda olumlu bir sonuç alırsınız bu arada toyotayı kötülemek yerine bayinin kusurunu ön plana çıkarmak daha hoş olurdu 

Sent from my iPhone using Tapatalk