Gönderen Konu: Sıfır Aracımda Bagaj Boyalı Çıktı!  (Okunma sayısı 10969 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır Aracımda Bagaj Boyalı Çıktı!
« Yanıtla #40 : Haziran 20, 2016, 22:25:20 »
Evet arkadaşlar bugün adı geçen bayiye gittim. Kendileri de ölçüm yaptılar. Kendi ustaları da arabanın bagaj kapağının sökülüp boyandığını civatalarda tornavida izi olduğunu teyit etti. Yazılı Belge verdi satış müdürü olan kişi arabanın bagajındaki boya miktarı fabrikasyon olarak değerlerin üzerindedir, boyada kabarcıklar ve tozlar mevcuttur diye. Hatayı kabul ediyorlar ama neymiş yok 1 yıl geçmiş de bilmem ne falanlar filanlar. Dava açın gibi akıl verdi aklı sıra. Dedim merak etme senden akıl almaya ihtiyaç yok, Toyota Türkiye Genel Müdürlüğe yazı yazdılar, yarın cevap gelecekmiş. Hee bir de isterseniz biz satalım aracı ded iler, ben de arabayı bana sattığınız fiyat bu verin parayı arabayı ne yaparsanız yapın dedim. Öyle olmazmışmış. Dedim kardeşim boyalı arabayı 0 diye satarken güzel, kusuru kabul ediyorsun ama kıvırıyorsun. Cevap yok tabi. Bakalım dava açarım büyük ihtimalle. Hani burada bazı arkadaşlar Toyota öyle güzel böyle güzel diyorlar ya görsünler işte..
Burak Bey, yüzde yüz haklısınız. Ve merak etmeyin hakkınızı alırsınız.  Ancak Toyota yı kotulemek yerine bayiyi afişe edin bizde bilelim. Ben samsung tvde 1 piksel için web sitesi açtım. Kusur bayinin kusuru. Daha fazla kar için insan hayatıyla bile oynarlar.Ancak elbette hepsi boyle değil. 0 araba dahi  alırsam komputeste sokucam.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 20, 2016, 22:25:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 20, 2016, 22:38:13 »
Tabi önceki mesajda yazmıştım Avcılar sonkar Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 32000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 20, 2016, 23:40:28 »
Tabi önceki mesajda yazmıştım Avcılar sonkar Toyota
Gerçekten talihsiz bir olay, geçmiş olsun. Ben olaya farklı bir noktadan bakacağım: Bizlerin Toyota'yı tercih nedenlerinden biri de malum, markanın güvenirliği. Eminim Toyota'nın Genel Müdürlüğü bu forumu takip ediyordur. Davanız veya olayınız sonuçlandığında ve sonuç dediğiniz gibi çıktığında  Toyota, Sonkar'a marka imajının zedelenmesi sonucu ceza vermeli ve bunu da bu sayfadan duyurmalıdır. Yaşadığınız olayda Toyota'nın suçu yok, ama bu şansızlık güven tazelemek için müthiş bir fırsat.

E2003 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Türk, Tanrı'nın yeryüzündeki kılıcıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 20, 2016, 23:54:10 »
Bu işler ispat isteyen işler aslında. Başka mahkeme kararları var diye hakim aynı kararı verecek durumu yok. Bilirkişi gecen zamanın uzunluğunu belirtip kullanıcı aracını kendisi vurmuş yaptırmış olabilir. Bu durum bayiye yüklenemez Bunun ispatı mümkün değil diyebilirde. İnşallah hakkınızı alırsınız. Ben bile artık bu olaydan sonra aldığım arabanın boyasını kontrol ettiririm düşüncesindeyim. Ama Totoşlar sizin istediğiniz fiyattan aracı alıp yeni corollayıda min. karsız fiyattan size verse eminim kimsenin ne zararı olur ne de kalbi kırılırdı.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 21, 2016, 01:16:39 »
Sonuçda bayi hatayı kabul etmiş ve mahkeme yolunu göstermiş. Bayi aracı teslim aldıktan sonra sizde de olmuş diyebilirdi ve bunu ispatlamakta bi hayli güç olurdu. İnşaallah bi sonuca ulaşırsınız. 
 Ancak ben sizin tavırınıza bi anlam veremiyorum. Bi sorun yaşamışsınız ve burda bunu dile getirip bi çözüm yolu arıyorsunuz ancak ilk mesajınızda 1.6 corollayı kötülemişsiniz. 1.6 corollanın bagaj kapağı ile ne alakası var. bi arkadaş size dostum demiş, ona saydırmışsınız. bi konu açıyorsanız hakaret içermeyen her türlü görüşe saygı göstermeniz gerekir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Haziran 21, 2016, 01:24:32 »
Madem bayi boyalı dedi kabul etti iş muhtemelen mahkemeye gitmeden toyota gn md tarafından çözülecektir.Olmadı mahkeme yoluna gidilirse araç boya testleri ile boyanın ne zaman atıldığı dahi belirlenebilir diye düşünüyorum.
Bence fazla uğraştırmadan maduriyetinizi giderirler ama bayinin başı baya bir ağırır.
Zaten bahsi geçen bayi ile ilgili şikayeti olmayan yok gibi.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '12
  • 26 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 21, 2016, 03:32:36 »
Evet arkadaşlar bugün adı geçen bayiye gittim. Kendileri de ölçüm yaptılar. Kendi ustaları da arabanın bagaj kapağının sökülüp boyandığını civatalarda tornavida izi olduğunu teyit etti. Yazılı Belge verdi satış müdürü olan kişi arabanın bagajındaki boya miktarı fabrikasyon olarak değerlerin üzerindedir, boyada kabarcıklar ve tozlar mevcuttur diye. Hatayı kabul ediyorlar ama neymiş yok 1 yıl geçmiş de bilmem ne falanlar filanlar. Dava açın gibi akıl verdi aklı sıra. Dedim merak etme senden akıl almaya ihtiyaç yok, Toyota Türkiye Genel Müdürlüğe yazı yazdılar, yarın cevap gelecekmiş. Hee bir de isterseniz biz satalım aracı dediler, ben de arabayı bana sattığınız fiyat bu verin parayı arabayı ne yaparsanız yapın dedim. Öyle olmazmışmış. Dedim kardeşim boyalı arabayı 0 diye satarken güzel, kusuru kabul ediyorsun ama kıvırıyorsun. Cevap yok tabi. Bakalım dava açarım büyük ihtimalle. Hani burada bazı arkadaşlar Toyota öyle güzel böyle güzel diyorlar ya görsünler işte..

Hocam yanlış anlamayın ama raporları, eksper raporunu fotoğraflarla bizlerle paylaşır mısınız? Dediğiniz gibiyse biz de Sonkar Avcılar'la ilişkiyi keseriz bundan sonra. Yanlış anlamayın ancak bu tür durumları kullanıp, provoke eden, suistimal eden insan çok olunca insan hemen inanamıyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Haziran 21, 2016, 06:24:51 »
o değilde ben şu yağ yakan araç haberini dinlemiştim ama tvye bakmadım sadece sesli dinlemiştim kim bilir hangi kalitesiz markanın aracı dedim içimden Toyota'mıymış o.

inşallah sorununuz çözülür bu arada bayilerde galericiler gibi olmuş kar için herşeyi yapar hale gelmişler
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 21, 2016, 08:03:32 »
Ben beyfendinin tavrını da yanlış bulmuyorum. Yine de hala kibarca olay çevresinde dolaşıyor. Arabayı satarken başına gelmiş bu olay. Bütün planları değişmiştir. Ben empati yapıyorum. Insan arabasını 1 haftada satamayinca sitrese giriyor, verdiği ilan değişiyor, ve genelde arabayı alana suc buluyor.

Geçmiş olsun inşallah en iyi şekilde sonuçlanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 21, 2016, 08:07:23 »
Yağ yakma haberine ben de saşırdım gecen yıl ikinci el aldığım aracımı sırf boyle sorunlar toyota da olmaz diye almıştım. Benim aracın ilk sahibi de sonkar dan almış aracı. Neyse    büyük geçmiş olsun Burak bey.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Haziran 21, 2016, 08:23:22 »
1,33 ile 1,6 kiyaslamasinin huc bir anlami yok.
Toyota ile baska markalari yaristirmanin da anlami ve faydasi yok.
Toyota'da sorun yok diyen herkes de bana gore yanilgi icinde. Zamaninda, ureticiyi iyi temsil etmedigi icin bayilikleri alinanlar olmustu, yanlis miyim?
Boyanin kalin olmasi ya da ince olmasi onemli degil. TS ne diyor, bakmak lazim.
Isin hukuki boyutunda, sonradan boyanma netlestirilmeli ki, bu yapilmis zaten. Bunun kullanici kaynakli olmadigi da ortaya konabilmeli. Bu noktada, (hukukcu arkadaslar daha net bilgi verecektir) kisinin guvenirliligi seklinde bir olgu vardir. Kisinin gecmisine bakilir. Ayrica cesitli testler ile de boyanin ozellikleri ortaya konabiliyor. Araci satanin da. Araci satanin gecmisinde benzer durumlar var ise satici ile beraber, ona yetki belgesi veren uretici de sorumludur. Boyle bir sey var ise Toyota Motor Company'nin geri durmayacagindan eminim. Umarim bayi kontrollerine de daha cok ozen gosterilir. Bir gida maddesi aldiginizda, onda, stt gecmedigi ya da diger sartlara uyuldugu halde bir problem olustu ise (Kalite sorunu), onu aldiginiz nokta kadar, uretici de sorumluluk sahibidir. Zaten urun takip ve gerekli tetkikler ile uretici bazi sonuclara varacaktir.
Tabi tum bunlar, hukuki ve teknik incelemeler ile netlesecektir, su anda kimse suclu olarak lanse edilemez.
Gelismeleri paylasmaniz, herkes icin faydali olacaktir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Haziran 21, 2016, 09:33:41 »
bu arkadaşın samimiyetine inanmıyorum. yaşadığı mağduriyete istinaden burdaki herkese bi laf sokma çabası içinde. arabanın bagajındaki sorunla arabanın yolda gitmesi, motoru dizeli lpg si benzini aküsü ne alaka. siz arabayı direkt olarak fabrikadan mı aldınız? fabrikadan bile almış olsanız işçi satıcı hatası sonucu sizi kandıran kurum değil şahıs veya 3. tüzel kişi. üretici ile ne alakası var. ve hala üreticiyi kötülemektesiniz. kötüleyebilirsiniz ama haklı sebeplerle gelin. çekmiyo deyin, gitmiyo deyin, konforsuz, deyin, çok ses yapıyo deyin, çünki bu gibi deyişler fabrikayı- üreticiyi ilgilendirir, kapısı boyanıp satıldı diye (onun da ispatlanması gerekiyor )  siz üretici suçluyorsunuz. vs .vs vs. vs. vs. vs. vs.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Haziran 21, 2016, 10:57:08 »
Pardon da benim işim gücüm yok, size veya başka birine samimiyet ispatı yapacak değilim. Ayrıca siz tanımadığınız kişiye dostum falan diyemezsiniz. Kimseden terbiye öğrenecek de değilim bu saatten sonra. Yaşadığım olayı aktardım sadece. Bundan sonrası için bakacağız artık,  dava açacağım tabi ki, daha da uzatmak istemiyorum. Polemiğe gerek görmüyorum açıkçası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • 48 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Haziran 21, 2016, 11:14:51 »
Moralinizi bozmayın, kararlı olursanız hakkınızı alabileceğinizi düşünüyorum. Sizin konuyu okuyunca Google amca ne diyor bu konuda diye az biraz göz gezdirdim. Neredeyse her markada varmış bu 0 km'de boya meselesi. Tavanı, motor kaputu veya komple boyalı olanlar bile varmış. Çok can sıkıcı bir durum.  Sizinki hiç olmazsa bagaj kapağı, kötünün iyisi. Ben de hiç baktırmadım arabama inşallah böyle bir şey yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Haziran 21, 2016, 12:53:37 »
vay anasını. konu nereden nereye gelmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Haziran 21, 2016, 13:39:40 »
Biraz daha fazla empati yapılmasını şahsen tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '10
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Haziran 21, 2016, 14:02:02 »
Öncelikle geçmiş olsun. Bu konu sadece toyotayı kapsamıyor. Her marka 0 araç, araç taşıyıcı tır üzerindeyken taşınma-inme-binme sırasında kaporta kısmı çizilebiliyor, camı veya yan aynaları kırılabiliyor. Böyle araçların tamiri yine servisinde yapılıp 0 araç olarak satılıyor.
Ne yazıkki ülkemizde zarar gören böyle araçların satışı yasak değildir. Keşke o araç satılırken belirtilse.
Bir arkadaşımın başına gelenleri anlatayım; 0 km dacia alıyor. Daha sonra servis zamanı geldiğinde yetkili servise götürüyor. Servis diyor ki mesela  bu araç 5.000 kmde değil 15.000 km olmuş. Meğer avrupada kullanıp memnun olmayan müşteriler orjinal haliyle teslim edebiliyormuş. Bu araç da öyleymiş. En sonunda bagaj kapağının da değiştiğini söylemişler.
Sonucunda tüketici hakem heyetinde kazanmıştı ama şirket ödememek için çamura yatıyordu.
Böyle boyalı veya parçası değişmiş olduğunu öğrenince arabadan soğuyor insan...

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

R 1 3 5
╚╬╬╣
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Haziran 21, 2016, 14:57:57 »
konuda çok haklı olabilirsiniz. ancak dava dahi açsanız birşey elde edebileceğinizi zannetmiyorum. satın alındıktan 1 yıl sonra olabilecek bir kazadan sonra kapağın sanayide boyatıldığını savunabilir, çok da kabul görür bir sebep. alır almaz 1 ay içerisinde fln geri dönülse kabul edilir ancak yine de uğraştırır. aslında orjinalle değişmiş kayıtlara girmeyen 1 bagaj kapağı ile olay kapatılsa daha makul olur bence. olayın büyümesi Marka Değerine sıkıntı, küçük meblağlar çünkü.
dün de ShowHaber de vardı kadının biri aldığı 2015 model Auris aracında arıza ile karşılaşıyor bilir kişi raporu da var ancak hiçbir sonuç alamıyor, kusurlu araç satıldığından dava açmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Haziran 21, 2016, 15:06:22 »
konuda çok haklı olabilirsiniz. ancak dava dahi açsanız birşey elde edebileceğinizi zannetmiyorum. satın alındıktan 1 yıl sonra olabilecek bir kazadan sonra kapağın sanayide boyatıldığını savunabilir, çok da kabul görür bir sebep.

Aslında o kadar basit değil.Detaylı boya analizinde boyanın menşei ne zaman atıldığı hatta atılma şekli bile ortaya konur.Mikroskop altına bir girsin yeter ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Haziran 21, 2016, 16:01:33 »
Pardon da benim işim gücüm yok, size veya başka birine samimiyet ispatı yapacak değilim. Ayrıca siz tanımadığınız kişiye dostum falan diyemezsiniz. Kimseden terbiye öğrenecek de değilim bu saatten sonra. Yaşadığım olayı aktardım sadece. Bundan sonrası için bakacağız artık,  dava açacağım tabi ki, daha da uzatmak istemiyorum. Polemiğe gerek görmüyorum açıkçası..

Burak bey, öncelikle karşılaşmış olduğunuz olumsuzluk nedeniyle geçmiş olsun diyorum.
Ardından da agresif yazılarınız ve yorumlarınız nedeniyle sizi kınıyorum. Anıl bey için "dostunuz değilim" gibi bir yorum yapıyorsunuz ama yazınızın başında "Arkadaş" diyorsunuz. "Dost" değilsiniz de "Arkadaş"mısınız? Ayrıca eklemek istediğim diğer bir husus burada üye olan ve defalarca birbiri ile görüşen, buluşan, birbirine yardım eden, fikir veren kişiler zaten birbirlerine "DOST" olmuş demektir ya da öyle görüyordur. Siz buradaki dostluğu ve arkadaşlığı kabul etmiyorsanız buraya üye olarak hata etmişsiniz. Kimseye samimiyet ispatlamak zorunda olmadığınızı yazmışsınız. Çok doğru demişsiniz. İşin aslı; buraya üye olup yorum yapanlar zaten burada samimiyete binaen bunu yapıyorlar. Siz neden yazdınız yorumunuzu anlayabilmiş değilim. En iyisi siz aracınızı elden çıkartın ve buradan da ayrılın bence.
Diğer bir husus da; bir çok ARKADAŞIMIN da belirttiği gibi bagaj kapağındaki boya ile aracın kalitesi, beğenilmesi arasında ne alaka var. Bu tür hasar, onarım ve boya olayları maalesef ülkemizde sıkça rastlanan olaylar. Bu tür kişilere, bayilere dayalı olumsuzluklar buradaki TOYOTA kullanıcıları ve TOYOTA seven arkadaşlara "Toyota'yı beğenenler görsünler bakalım" gibi bir yorum yapmanızı haklı gösteremiyor.
Şimdi bu yorumuma da kimbilir nasıl bir cevap verme ihtiyacı hissedeceksiniz. Ama bence biraz da yazılanları düşünün derim.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,