Gönderen Konu: Maganda Videosu  (Okunma sayısı 4332 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Maganda Videosu
« : Mayıs 16, 2016, 21:54:03 »
birkaç ay önce başıma gelen bir olay. aksiyon 39.saniyede başlıyor. ilgili şahıs yeterince hızlı gitmediğimi ve ona yol vermem gerektiğini düşündüğü için başıma gelenler. 39. saniye öncesi araç arkamdan büyük bir hızla geldi ve defelarce selektör yaptı. halbuki rahatlıkla sollayıp geçebilirdi.

https://www.youtube.com/watch?v=izOBQiai8vw

sonuna kadar izleyin.

Toyota Club Türkiye

Maganda Videosu
« : Mayıs 16, 2016, 21:54:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
Ynt: Maganda Videosu
« Yanıtla #1 : Mayıs 16, 2016, 22:05:13 »
birkaç ay önce başıma gelen bir olay. aksiyon 39.saniyede başlıyor. ilgili şahıs yeterince hızlı gitmediğimi ve ona yol vermem gerektiğini düşündüğü için başıma gelenler. 39. saniye öncesi araç arkamdan büyük bir hızla geldi ve defelarce selektör yaptı. halbuki rahatlıkla sollayıp geçebilirdi.

sonuna kadar izleyin.
Adem Bey sizin de tahriklere kapılmayıp durmamanız yerinde olmuş.Bazı 3-5 kuruş parayı adamlıktan üstün gören şahıslar yol benim havasına kapılabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 16, 2016, 22:22:22 »
Hergün karşılaşıyoruz artık. Bağışıklık kazandım. İşin daha ilginci yolun daha ilerisinde rutin polis kontrolünde, polis bu aracı durdurmuştu. Ben de polise durumu bildirmek için aracımı yolun kenarına çektim, araçtan indim. Polis ilgili kişinin evraklarını felan sorgularken yanlarına gittim. Arabanın içinden kenara çek yapan kişi beni görünce araç içindeki hareketlerinin tam tersi çok humanist bir rolü oynamaya başladı. Bu kişiler gerçekten çok zavallılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2016, 14:57:22 »

sonuna kadar izleyin.

neden sadece karsı atarfın atar yaptıgı kısmını yayınladınız? ızledıgım kadarıyla kabahatlısınız karsı tarafta bıraz agresıf olunca bu olaylar yasanmıs. range surucusunun yaptıgı dogru degıl ama sızde orta serıtte cok yavas gıdıyorsunuz. bellıkı vatandas sızden gerılerden cok yol ıstemesıne ragmen ısrarla yavas gıtmeye devam etmıssınız sonra da orta serıte gecınce bu talıhsız olay yasanmıs. sagınız bombos sagınızdakı arabalar bıle sızı gecıyor neden en sag serıtte ılerlemıyorsunuz? mılletın ısı gucu var o yol ıstanbulun en ıslek yollarından bırısı mıllet sızın keyfınız yuzunden yolda kaplumbaga gıbı gıtmek zorunda degıl. yavas gıdıyorsanız trafıgın durumuna gore orta serıtten veya  gecın en sagdan yola devam edın. adem bey yoksa ıstanbulda bu tarz hareketlere cok maruz kalırsınız.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2016, 15:26:26 »
Adem Bey sizin de tahriklere kapılmayıp durmamanız yerinde olmuş.Bazı 3-5 kuruş parayı adamlıktan üstün gören şahıslar yol benim havasına kapılabiliyor.

Maganda yemin ediyorum, 1 yıl kadar önce benimde başıma geldi aynı olay ankara sıhıyede araçta eşimle giderken kafaları güzel 5 zibidi yaptı aynı hareketi, operanın orada polis bekliyordu iki araçda onun yanında durunca ehliyetinden de oldu polisden sopasını da yedi bi güzel. Uymamak lazım devam etmekle en iyisini yapmışsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 03, 2016, 22:09:10 »
neden sadece karsı atarfın atar yaptıgı kısmını yayınladınız? ızledıgım kadarıyla kabahatlısınız karsı tarafta bıraz agresıf olunca bu olaylar yasanmıs. range surucusunun yaptıgı dogru degıl ama sızde orta serıtte cok yavas gıdıyorsunuz. bellıkı vatandas sızden gerılerden cok yol ıstemesıne ragmen ısrarla yavas gıtmeye devam etmıssınız sonra da orta serıte gecınce bu talıhsız olay yasanmıs. sagınız bombos sagınızdakı arabalar bıle sızı gecıyor neden en sag serıtte ılerlemıyorsunuz? mılletın ısı gucu var o yol ıstanbulun en ıslek yollarından bırısı mıllet sızın keyfınız yuzunden yolda kaplumbaga gıbı gıtmek zorunda degıl. yavas gıdıyorsanız trafıgın durumuna gore orta serıtten veya  gecın en sagdan yola devam edın. adem bey yoksa ıstanbulda bu tarz hareketlere cok maruz kalırsınız.
Eyüp bey yazdıklarıma inanıp inanmamak size kalmış. Video nun öncesinde veya daha da evveliyatında bahsettiğiniz gibi bir olay yaşanmadı. Bu kişiyi de aracıda daha önce görmüşlüğüm yoktur. Videonun tamamı uzun olduğu için koymadım sadece. Hız sınırının 80 olduğu yol ve hava şartlarının gayet güzel ve serbest olduğu bir durum da 50 ile orta şeritte gittiğim ve bu kişi ona yol vermem gerektiğini düşündüğü için bunlar başıma geldi.. Kaldı ki ben yavaş gittiğimi düşünmüyorum. Sizin yazdıklarınız daha çok bu kişinin yaptıklarını haklı çıkarmaya çalışmak gibi geldi ki bu beni üzdü. Belki de yakın zaman da bahsettiğiniz gibi bir olay yaşadınız bilemiyorum. Ama bu olay farklı gerçekleşti. Yani o kişi yavaş gittiğimi ve ona yol vermem gerektiğini düşündüğü ve benim de aynı yol ve hızım da devam etmeyi tercih ettiğim  için bu kişi beni öldürme hakkına sahip olduğunu düşünüyor. (Olay sonrası olayı polise intikal ettirdiğimi de belirtmek isterim.) Benzer bir olayın kimsenin başına gelmesini istemem gerçekten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 03, 2016, 22:15:17 »
Adem Hocam haklısınız, inşallah kimsenin başına gelmez.

Ama bence Eyüp Hocam doğru söylüyor. Sağ şeritten gidebilirdiniz. Gerçi yolların yetmediği durumlarda bile böyle yollarda sağ şeritten bile keyfe keder gitmek ne kadar doğru oda tartışılır.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 04, 2016, 22:08:01 »
Eyüp bey yazdıklarıma inanıp inanmamak size kalmış. Video nun öncesinde veya daha da evveliyatında bahsettiğiniz gibi bir olay yaşanmadı. Bu kişiyi de aracıda daha önce görmüşlüğüm yoktur. Videonun tamamı uzun olduğu için koymadım sadece. Hız sınırının 80 olduğu yol ve hava şartlarının gayet güzel ve serbest olduğu bir durum da 50 ile orta şeritte gittiğim ve bu kişi ona yol vermem gerektiğini düşündüğü için bunlar başıma geldi.. Kaldı ki ben yavaş gittiğimi düşünmüyorum. Sizin yazdıklarınız daha çok bu kişinin yaptıklarını haklı çıkarmaya çalışmak gibi geldi ki bu beni üzdü. Belki de yakın zaman da bahsettiğiniz gibi bir olay yaşadınız bilemiyorum. Ama bu olay farklı gerçekleşti. Yani o kişi yavaş gittiğimi ve ona yol vermem gerektiğini düşündüğü ve benim de aynı yol ve hızım da devam etmeyi tercih ettiğim  için bu kişi beni öldürme hakkına sahip olduğunu düşünüyor. (Olay sonrası olayı polise intikal ettirdiğimi de belirtmek isterim.) Benzer bir olayın kimsenin başına gelmesini istemem gerçekten.

adem bey ınanmama gıbı bı sey demek ıstemedım sadece vıdeo neden karsı tarafın atraksıyon yaptıgı yerden baslıyor. kendınız dıyorsunuz zaten vatandas daha gerılerden sızden yol ıstemıs  sızın sol serıtte 50 km hızla gıttınız bolumden yayınlasaydınız keske. hız sınırı 80 km olan yolda yol bos oldugu halde sız 50 km hızla sol serıtte gıdıyorsunuz arkanızdan boyle luks bır arac sızden yol ıstedıgı halde sag serıt bos olmasına ragmen ınatla 50 km hızla sol serıtte veya orta serıtte gıtmeye devam edersenız eger ve arkanızdakı araclar sızden yol ıstıyorsa yol vermek zorundasınız. sız kurallara uyarsınız bır baskası uymaz ama bu demek degıl kı sırf kurallara uymak ıcın sol serıtte yolu rehın alacaksınız yol bos gecın orta serıte veya sag serıtten devam edın. ben adamın yaptıgının cok yanlıs oldugunu soyledım o kısmı okumadınız galıba ve adamı tanımam etmem nıye haklı cıkarmaya calısayım. demek ıstedıgım ıstanbulda bu sekılde arac surersenız bu tarz cok olaylarla karsılasırsınız adem bey ıstanbulun ıtı cakalı bıtmez. haberlerde her gun ızlıyoruz mıllet yol verme kavgası yuzunden bırbırını bıcaklıyor yada olduruyor. bence gerek yok bu tarz ınatlasmalara gecersın saga bırak defolsun gıtsın nereye gıdecekse. vıdeoyu ızledıkten sonra sızın  yavas gıderek trafıgı engelledıgınızı dusunuyorum arkanızdakı arfaca yol vermeyıp ınatla 50 km hızla ılerlemenız sonucu bu talıhsız olay yasanmıs. tekrar soyluyorum ne olursa olsun trafıkte boyle seyler yasanmamalı.
Allah'a sukur basıma boyle bı olay gelmedı gelmezde cunku sızın gıbı ısı bu sevıyeye getırmem hızımı gıttıgım serıde gore ayarlarım yol ısteyene yol verırım. sayet ben hızlı gıdıyorsam ve sızın gıbı sol serıtte veya orta serıtte 50 km hızla gıden olursa ısrarla yol ısterım oyle tehtıt etmeler arabayı onune kırmalar falan bıze yakısmaz ısın gucum yok bırde polıs mahkeme kapısıyla ugras bence gereksız hareketler. bı yol verme ınadınız yuzunden karakolluk olmussunuz hıc gerek yok bence.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 05, 2016, 10:56:06 »

Adem bey, oncelikle paylasiminiz icin tesekkur ederim. Hava sartlarinin gayet guzel ve serbest oldugu 3 seritli bir yolda  orta seritte 50km hizla giden soforu bize gosterdiginiz icin sagolun. Size gore herhalde en sag serit 30km sonra 50km en sol serit ise80km hizla gidecek. Size mantikli geliyorsa gidin. Ancak siz kaza yapan degil kaza yaptiran soforsunuz. Ankarada dahi orta seritten 50 ile giderseniz ayni muamele ile karsi karsiya kalirsiniz. Hatalisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 06, 2016, 22:14:32 »
Adem bey, oncelikle paylasiminiz icin tesekkur ederim. Hava sartlarinin gayet guzel ve serbest oldugu 3 seritli bir yolda  orta seritte 50km hizla giden soforu bize gosterdiginiz icin sagolun. Size gore herhalde en sag serit 30km sonra 50km en sol serit ise80km hizla gidecek. Size mantikli geliyorsa gidin. Ancak siz kaza yapan degil kaza yaptiran soforsunuz. Ankarada dahi orta seritten 50 ile giderseniz ayni muamele ile karsi karsiya kalirsiniz. Hatalisiniz.
neden bu kadar tepki verdiğinizi anlamıyorum. sizde tabi istediğinizi düşünmekte serbestsiniz. Burada sadece video paylaşılıyor. Sizler ise mahkeme kurmuşsunuz yargılama yapıyorsunuz. Kusura bakmayın ama yazdıklarınızı doğru bulmuyorum.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 06, 2016, 22:16:06
adem bey ınanmama gıbı bı sey demek ıstemedım sadece vıdeo neden karsı tarafın atraksıyon yaptıgı yerden baslıyor. kendınız dıyorsunuz zaten vatandas daha gerılerden sızden yol ıstemıs  sızın sol serıtte 50 km hızla gıttınız bolumden yayınlasaydınız keske. hız sınırı 80 km olan yolda yol bos oldugu halde sız 50 km hızla sol serıtte gıdıyorsunuz arkanızdan boyle luks bır arac sızden yol ıstedıgı halde sag serıt bos olmasına ragmen ınatla 50 km hızla sol serıtte veya orta serıtte gıtmeye devam edersenız eger ve arkanızdakı araclar sızden yol ıstıyorsa yol vermek zorundasınız. sız kurallara uyarsınız bır baskası uymaz ama bu demek degıl kı sırf kurallara uymak ıcın sol serıtte yolu rehın alacaksınız yol bos gecın orta serıte veya sag serıtten devam edın. ben adamın yaptıgının cok yanlıs oldugunu soyledım o kısmı okumadınız galıba ve adamı tanımam etmem nıye haklı cıkarmaya calısayım. demek ıstedıgım ıstanbulda bu sekılde arac surersenız bu tarz cok olaylarla karsılasırsınız adem bey ıstanbulun ıtı cakalı bıtmez. haberlerde her gun ızlıyoruz mıllet yol verme kavgası yuzunden bırbırını bıcaklıyor yada olduruyor. bence gerek yok bu tarz ınatlasmalara gecersın saga bırak defolsun gıtsın nereye gıdecekse. vıdeoyu ızledıkten sonra sızın  yavas gıderek trafıgı engelledıgınızı dusunuyorum arkanızdakı arfaca yol vermeyıp ınatla 50 km hızla ılerlemenız sonucu bu talıhsız olay yasanmıs. tekrar soyluyorum ne olursa olsun trafıkte boyle seyler yasanmamalı.
Allah'a sukur basıma boyle bı olay gelmedı gelmezde cunku sızın gıbı ısı bu sevıyeye getırmem hızımı gıttıgım serıde gore ayarlarım yol ısteyene yol verırım. sayet ben hızlı gıdıyorsam ve sızın gıbı sol serıtte veya orta serıtte 50 km hızla gıden olursa ısrarla yol ısterım oyle tehtıt etmeler arabayı onune kırmalar falan bıze yakısmaz ısın gucum yok bırde polıs mahkeme kapısıyla ugras bence gereksız hareketler. bı yol verme ınadınız yuzunden karakolluk olmussunuz hıc gerek yok bence.
Emin bey çok uzun yazmışsınız ama ben konuyu daha fazla yazışmak istemiyorum. Fikirleriniz için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 07, 2016, 11:03:04 »
Adem bey kusura bakmayın ama diğer arkadaşlara bende hak veriyorum.
Orta şeritte 50 km/h ile gittiğinizi belirtmişsiniz ve aracın biri (size ne yaptığı ayrı konu) sizden yol istemiş sizde vermemişsiniz. Hava şartları, trafik durumu vb durumlarda kendinizi ve diğer sürücüleri tehlikeye düşürmeden araba kullanmak en birinci görevinizdir. Yavaş gitmekle zaten kusurlusunuz yol vermemekle ayrı kusurlusunuz.
Range Rover sürücüsüne diyecek birşey zaten yok. Magandanın teki ve belindeki ile cebindekinin esiri olmuş.
Siz, size yapılanı bizlerle paylaşmışsınız teşekkür ederiz paylaşımınız için lakin sizde göz göre göre suç işlemişsiniz.
İşlediğiniz bu suç 46/2-a bendine göre 199 TL cezayı gerektirir.
Bence sizi eleştiren arkadaşlara kızmak yerine şapkanızı önünüze koyup düşünün...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 07, 2016, 12:11:09 »
Adem bey kusura bakmayın ama diğer arkadaşlara bende hak veriyorum.
Orta şeritte 50 km/h ile gittiğinizi belirtmişsiniz ve aracın biri (size ne yaptığı ayrı konu) sizden yol istemiş sizde vermemişsiniz. Hava şartları, trafik durumu vb durumlarda kendinizi ve diğer sürücüleri tehlikeye düşürmeden araba kullanmak en birinci görevinizdir. Yavaş gitmekle zaten kusurlusunuz yol vermemekle ayrı kusurlusunuz.
Range Rover sürücüsüne diyecek birşey zaten yok. Magandanın teki ve belindeki ile cebindekinin esiri olmuş.
Siz, size yapılanı bizlerle paylaşmışsınız teşekkür ederiz paylaşımınız için lakin sizde göz göre göre suç işlemişsiniz.
İşlediğiniz bu suç 46/2-a bendine göre 199 TL cezayı gerektirir.
Bence sizi eleştiren arkadaşlara kızmak yerine şapkanızı önünüze koyup düşünün...
Benim yazmaya çalıştığım bunun kararını forumdakilerin veremeyeceğidir. Konuyu bilmeden burada keyfe keder yargılarda bulunuluyor. Varyasımlarda bulunuluyor. Neden 50 ile gittiğim veya hep 50 ile mi gidiyordum vb. kısacası olay bilinmeden keyfe keder yorumlar yazılıyor. Kusura bakmayın ben video yu siz haklı veya haksızı tayin edin diye yayınlamadım. Dikkat ederseniz video yu yayınlarken video daki karşı aracın sahibi hakkında da bir yorum da bulunmadım. Sadece video yu yayınladım. Bu konuyla ilgili daha fazla yorum da bulunmamanızı rica edeceğim. Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 07, 2016, 12:15:38 »
neden bu kadar tepki verdiğinizi anlamıyorum. sizde tabi istediğinizi düşünmekte serbestsiniz. Burada sadece video paylaşılıyor. Sizler ise mahkeme kurmuşsunuz yargılama yapıyorsunuz. Kusura bakmayın ama yazdıklarınızı doğru bulmuyorum.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 06, 2016, 22:16:06
Emin bey çok uzun yazmışsınız ama ben konuyu daha fazla yazışmak istemiyorum. Fikirleriniz için teşekkürler.

adem bey Ismim emin degıl Eyüp.  bu forumda bırbırımıze  yardımcı olmaya calısıyoruz. dıkkat ettıysenız bu bolumde genelde kaza , kural hatası olan veya ılgınc olan arac ıcı vıdeo kayıtları paylasılıyor. sızde vıdeoyu paylasırken ilgili şahıs yeterince hızlı gitmediğimi ve ona yol vermem gerektiğini düşündüğü için başıma gelenler. 39. saniye öncesi araç arkamdan büyük bir hızla geldi ve defelarce selektör yaptı. halbuki rahatlıkla sollayıp geçebilirdi
 dıye yazıp kendınızı haklı sanıp karsıdakı vatandasa veryansın edıyorsunuz. sadece o vatandas degıl ınanın bu vıdeoyu ızleyen herkes oyle ıslek bır yolda 50 ıle gıttıgınız ıcın sızın yavas gıttıgınızı dusunecektır. aslında o ıslek yolda 50 km hızla ılerleyıp arkadan gelen surucuye yol ıstemesıne ragmen ınatla yolvermemek ıcın dırenerek kural hatasını baslatan sızsınız. sıze ılk mesajımda da  o sekılde arac kullanırsanız ıstanbul gıbı yogun trafıkte daha cok bu tarz yaklasımlara maruz kalırsınız dedım. fakat sız mesajı okumadııgınız ıcın ne demek ıstedıgımı anlamadıgınız.
yoksa kımseyı yargılamak veya kotulemek gıbı bır nıyetım yok. hatta 50 ıle degıl 30 ıle gıdın benım ıcın bı sıkıntı yok ben sadece bu ekılde devam edersenız yolda daha cok sızı sıkıstırırlar hatta kımısı daha ılerı bıle gıdebılır. umarım anlatabılmısımdır. k.bakmayında burada bır paylasım yapılırken ınsanlar elbettekı sevgı saygı cercevesınde olumlu veya olumsuz yorum yapacak. ne beklıyordunuz kı haksız oldugunuz konuda sıze saksakcılık mı yapalım aaa cok yanlıs vs. gıbı vatandasa atar mı yapalım. tamam adam suclu o hareketlerı yapmaması lazım ama sızde de hata var.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 07, 2016, 12:29:03 »
Konuyu buraya taşıdım.

46/2-a bence çok açık değil, 50km/s de şehir içi hız limiti zaten. Yollardaki hız limitlerinin de adı üstünde limit, yani azami hız olduğunu hatırlatırım.

Ben açıkçası trafik kurallarına aykırı davranış görmüyorum.

Ancak sağ şerit müsait gibiydi (Serçe var bir tek), kullanılması daha doğru olurdu.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 07, 2016, 13:12:05 »
Alper gidilen yol ana arter. Ankara'da Eskişehir yolu İstanbul yolu gibi bir yer. Azami hız 80 km/h bu yolda tıpkı Ankara'da ki gibi. Adem bey genel anlamda kural ihlali yapmamış. Gayet nizami kullanıyor.
İş yol vermeye gelince değişiyor. Kendisi orta şeritte 50 ile gidip sağından ve solundan arabalar gelip geçiyorsa gittiği hız gittiği şerite uygun değil. Mesele bu. Kendi adıma söylüyorum yazdıklarım Adem beyi yargılamak amaçlı değil. Sadece şunu belirttik hızınız sağ şerite uygun bir hız. Bu durumda kendisinden yol istemeleri zaten abes kaçar.
Mesele bence bu
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 07, 2016, 13:48:19 »
Yolda sol şeritteysem yol vermek zorundayım.Orta ya da sağ şerittysem arkamdaki araç beni şeritten zorla çıkartmak yerine kendisi bir sol şeride çıkarak beni sollamalı.Yanımdaki sol şeridim dolu ise o zaman onun arkasına geçerek yol istemeli.Adı üstünde sollama.
Otobanda hız sınırı 120km orta şeritte 90 km hız ile giderken arkamdan 120 ile selektör yesem yol vermem,geç kardeşim sol şeride,ben neden çıkıyorum şeridimden.Solla beni geç orta şeride o zaman. Kanuni hakkım var sonuçta. Burada ben otobanda 180 km hız ile gittim (öyle bir şey yok) desem kurallara uymamaktan ceza ya da uyarı yerim ama şehir içi 50km ile orta şeritten gittim (kurallar dahilinde) diyince neden eleştiri oluyor anlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 07, 2016, 13:52:18 »
Trafik kurallarına göre sağdan sollamak da yanlış :) Dahası sağ şeride geçmeyi de engelliyor.

Videodaki trafik saçmalıklarında yavaş gidiş çok çok alt sıralarda yer alıyor, bunu söylemeye çalışıyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 07, 2016, 14:38:32 »
istanbul gibi araç popülasyonunun had safhada olduğu bir şehirde, pratikte uygulanması imkansız trafik kurallarından ziyade, duruma göre kendiliğinden şekil alan otomatik kuralların daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Mesela takip mesafesi. İstanbul gibi bir şehirde herkes hız/2 takip mesafesi koysa, köprü trafiği İzmit'e kadar uzar herhalde. Zaten bu mesafeyi koyamazsın, zira biri gelir mutlaka o araya girer. Şimdi bana hiç kimse o yolda 50 km hız sınırıyla ilgili mantıklı bir açıklama yapamaz. Yapmasın da zaten.

Son zamanlar caddelerde, sokaklarda, otoyollarda babasının yoluymuş gibi sahilde gezintiye çıkmışcasına araba kullanan bir güruh peydah oldu. Kimisi sırıtarak yandakiyle muhabbet halinde, kimi elinde telefon yol sanki onun. Kimse kusura bakmasın ama ben bu tarz araba kullananlara sinir oluyorum.

Çok değil, 3-5 gün önce, Tem'den havaalanı istikametine giderken açık olan trafik birden yavaşladı, herkesin arka arkaya fren lambası yanmaya başladı.
Ne oluyor falan derken meğer hem orta hem de sol şeritte yan yana giden iki kaplumbağa yüzünden millet belki de zincirleme bir kazadan son anda kurtuldu. Sol şeritteki sürücü uzun uğraşlarımız sonucu sağa doğru anca tenezzül etti. Koskoca ana arterde 50 km hızla gidilmez. Bana yazılı kural böyle diyor demeyin, en iyi kural trafiğin akışına göre pozisyon almaktır. Güvenlik açısından da en ideali budur.

Adem Bey'in videosunda üstüne basmak istediği olay ise tamamen adli bir vaka. Hiç kimsenin direksiyonu başkasının üzerine kırma gibi bir hakkı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 4d4 elegance mmt
  • Kilometre: 220
  • Model Yılı: '07
  • 92 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Maganda Videosu
« Yanıtla #18 : Haziran 07, 2016, 14:49:05 »
Öncelikle geçmiş olsun. Karşı sürücünün estirdiği terör! Umarım hak ettiğini en kısa sürede bulur.
Soğuk kanlı duruşunuz için tebrik ederim. Ancak orta şeridi işgal etmiş olmanızı yadırgadım. Düşük hızlı sürüşlerde zaten boş olan sağ şeridi kullansanız diğer sürücüler solunuzdan akacaktı. Bu İstanbul'da herkes haklı, herkesin acelesi var. Olmayan tek şey insanlık.
Tekrar geçmiş olsun. Umarım tekrarına maruz kalmazsınız. Keyifli sürüşler.Yolunuz açık olsun...
Sen seni bil,sen seni...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 07, 2016, 14:52:46 »
Birde şöyle baksak, ortada arkadaşımız değilde o videodaki kıro gidiyor, ama Arkadaşımız gibi gidiyor..... Bir tane daha kıro gelsin de şu adama haddini bildirse derdiniz, yada o kıro dediğiniz gibi olurdunuz yada birisi o kıro gibi olur ortada aylak aylak gezen kıroyu durdurur döver sizde yanından oh olsun diyerek geçersiniz.
THE END