0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar video yu yayinlayan arkadaşımız yorum yapılmaması ricasinda bulunmuş.Herkes Ayni düşüncelere fikirlere sahip olmak zorunda değil.Sonuçta ne olursa olsun bu şekilde araci üzerine sürüp canina kastedemez.Bunu yapan kişi bir gün bir yerde baska birinden cezasini belasini bulur
sadece range değil arkadan gelen beyaz volvo bile baya sinirlenmiş ki o da sağa çekiyor.
Mehmet asgari hız 40 km/h diye sol şeriti veya orta şeriti kullanamazsın. Bu trafiğin akışını ve güvenliğini riske sokan kullanım şeklidir. Sol şerit ise sollama şertidir. Adı üstünde sadece sollama yapmak içindir. Ama ülkemizde bu böyle değildir. Öte yandan ana arter otoban gibi yollarda trafiğin akışına göre hızını korumak zorundasın ki buna sağ şerit dahil değildir. Arkadaşın biri orta şeritten 60/90'la giderim kimse karışamaz demişti. Bal gibi de karışırlar. Bu durumda yapılan kullanım şekli de trafik güvenliğini tehlikeye sokan kullanım şeklidir.
Arkadaşlarım, bu yorumda bir kere daha bu forumda olduğum için memnun oldum. Öncelikle belirtmeliyim ki Range Rover kullanıcısı tam bir maganda ve yaptığı kanunen suç. Adem beyin araba sürüşü ise bence kusur olmamakla birlikte bakış açısına ve arkadaşlarımın sürüş alışkanlıklarına göre değişik şekillerde yorumlanabilir. Benim burada en çok hoşuma giden ve belirtmek istediğim şey ise forumda sert sayılabilecek yorumları yazanlar ve cevap verenler dahil birbirine sövüp saymadan saygılı bir şekilde yazmışlar. Burada saçma sapan, agresif ve saygısızca yorumlar yapmayan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İyi ki bu forum varmış dedim bir kere daha. Diğer bir hususu da ilave etmek istedim. Bu magandalar yalnızken şahin olurlar ancak iş şikayete, polise gelince süt dökmüş kediye dönerler. Bin bir yalan, bin bir yalakalık, özürden geçilmez.
Seyit bey ; Range sürücüsü hata yapsa bile insandır, hatalıdır, hatalı der o günkü durumu, psikolojisi, yaşadıklarını bilemediğimiz için ancak eleştiririz. Ancak tanımadığımız ve forumda olmadığı için hakaret edemez , yerden yere vuramayız. Örneğin aşırı sakin olan ancak arabasını hızlı kullanan, iki tane çocuğu olan 40 yaşında bir adamım. Bir gün trafikte bebeğimi aşıya götürürken bir şöförün önümde aniden bilerek durması sonucu kendimi öndeki aracı tekmelerken ve camlarına yumruk atarken buldum. O an için anlayış bitmiş, insanlıktan çıkmıştım. Bunu yaşayan biri olarak ancak hata yapabilen bir insan olarak hatayı söyleriz. Hakaret etmek, saygı çerçevesini bozmak forumda olmayan bir olaydır. Örneğin bir konuda Ufuk Sönmez ile sayfalarca tartıştık. Ancak malzeme sparişlerinde ödemeyi havale ediyorum.Oda gönderiyor. O kadar güveniyorum kendisine. Ancak anlamadığım bir konu olursa elbette fikrimi söylerim. Forumlarda ben de dahil herkes fikrinin kabul görmesini istiyor. Kendini haklı görmek istiyor. Ancak herkez kendini haklı gördüğü için kazalar oluyor, insanlar ölüyor. Yol benim diyip hatalı sollama yapıp, yol benim diyen diğer sürücünün frene basmamasıyla dolu kaza oluyor. Kimse empati yapmıyor. Kimse karşıdakini, yolu ve düzeni düşünmüyor. Günümüz ekonomik ve siyasi ortamı insanımızı geriyor.Bu yüzden yorumlara bakarsak hep şu öğe göze çarpıyor. Range sürücüsü hatalı, çok kötü birşey yapmış. Cezasını çekmeli. Ama 50 ile de gitmeyelim. Yolun durumuna göre gidelim mümkünse.... Denizli Muğla yolunda bir viraj vardı eskiden. Geçen sene 3 şeride çıkartıldı. Viraja girmeden önceki levha 70 km diyordu. Ben hep 30km ile giriyorum ve zor dönüyorum. Eeee 70 ile dönersem karşıdakine zarar veriririm. Bu levhaya uymak zorunda mıyım ? Hayır. Tartışma esnasında hep şunu söyledim. 3 şeritli yolda orta şeritten 50 ile gitmeyelim. ya Kaza yaparız yada kaza yaptırırız. Örnek olay yaratalım. Ablulance geliyor arkadan sol şeritten 100 ile. Yine sol şertte 90 ile giden başka bir şöför var. Siz orta şeritten keyifle 50 ile gidiyorsunuz. Sol şeritteki araç ablulanca'ye yol vermek için sizin şeride girdi. Nasıl bir fren yapması lazım düşünür müsünüz ? Başka bir örnek. Siz 50 km hız ile en sağ şeritte gidiyorsunuz. Yine en sağ şeritte giden kamyonun freni patladı. En sağ şeritten 80 km ile geliyor. Sizde hızlanıp orta şeritte 50 km ile giden aracın arkasına girmeniz gerekti.Ne olacak ? Başka bir örnek. Orta şertte 80 km ile yani hız sınırında gidiyorsunuz. Ankarada 3 şeritli yollarda max sürat 82km. Solunuzdan bir araç 100 ile en sol şeritten geliyor. ve önünüzde 50 ile orta şeritten giden bir sürücü var. Sol şerite geçemezsiniz, nizami hızda öndeki aracı sağdan mı geçeceksiniz ? Kısacası hem bilgisayar programı yazan, yani hayatı if / else ile geçen biri olarak hemde 24 yıllık bir şöför olarak fikrimizi söylüyoruz. Olasılıkları düşünerek.
Recep bey aynı işle meşgulüz . Her olayın bin bir çözümü ve sorunu olabilir diye akşama kadar düşünüp yazıyoruz. Bu konuda da binbir türlü çözüm ve sorun oluşturulabiliyor. Sorularınıza yanıt vermek istiyorum1. 50 km hız ile giderken, sonrasında hızlanıp 50 km ile giden aracın arkasına girmektense önüne geçmeyi düşünürüm. Geçecek yer yoksa hızlanıp arkasına geçebilecek pozisyonda iken frene basıp arkasına geçebilirim . Tabi suçlu orta şeritte giden 50 km li araba galiba. Peki hız sınırı 50 km ise suçlu kim ?.2. 80 km hızla giderken sollama yapamayacak isem sağdan geçmem ve yavaşlarım, sollamadaki araç geçtiğinde bende tekrar hızlanarak sollama yaparım..Çok masumca cevapladım acaba bi olayı atlıyorum mu diye düşündüm ama bulamadım . break point koyarak devam etmek istedim şuan.
Haklısınız. Ben 80 km ile giderken 50'ye düşmek için frene bastım da. Deneyin konuşalım
Recep bey, kusura bakmayın ama ben ne demek istediğinizi anlayabilmiş değilim. Kim kime hakaret etmiş, kim kimi yerden yere vurmuş anlamadım. Ben de yazdıklarımda zaten bunlar bizim forumumuzda yaşanmadığını yazmıştım. Ne demek istediniz ki?Yazdıklarınızın başına Seyit bey, diyerek başlamışsınız. Bütün bu yazdıklarınızı bana mı yazdınız?
80'den 50'ye düşmek zor olduğunu mu kastediyorsun anlamadım . Ama zor değil. İstanbul trafiğinde zaten bi hızlan bi dur anlık 80den 50ye düşmek normal gibi geldi bana. Tabi bunları arkadaki gelen tehlikeli kamyon varken yapacağız .