Gönderen Konu: Maganda Videosu  (Okunma sayısı 4333 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
Ynt: Maganda Videosu
« Yanıtla #20 : Haziran 07, 2016, 16:19:02 »
Nasıl aşırı hız kazalara sebep oluyorsa , trafiğin akış hızına göre yavaş gitmekte kazalara veya belalara sebep olabilir.

Öncelikle sizi sollayan arkadaşın el kol hareketi yapması yanlış. Ancak video da izlediğim kadarı ile bütün araçlar sağdan- soldan hep sizi sollamış, yani trafiğin akış hızına göre hızınız çok düşük. bir nevi orta şeridin akışını engelliyorsunuz. iki taraf da da hata olduğunu düşünüyorum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 07, 2016, 16:19:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 07, 2016, 16:47:56 »
İstanbul yollarında trafik kuralları azami hız diye bişey yok öncelikle gittiğin hıza göre şeride geçceksin bu kadar basit eğer birileri seni sağlıyorsa sağ şeritten gidenlerin hızındaysan o şeride geçceksin hız sınırı istanbulda yok zaten trafik sorunu var bırakın en soldan adam 120 gitsin bende sinir oluyorum böyle 50 ile orta şeritten sol şeritten gidenlere.Ama tabiki bu magandanın yaptığı haraketler doğru değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 92500
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 07, 2016, 17:19:51 »
10 km hizla sol seritte bile gitseniz hic kimsenin sizi taciz etme hakki yok. Ancak bu videoyu yorum yapalim ve baskalarina da ornek olsun diye yayinladiniz. Biz de yorum yapiyoruz. Cok mukemmel bir ornek. Cunku siz kendinizi hakli gorup 3 seritli yolda 50 ile orta seritten gidiyorsunuz. Ve bize yapilmamasi gereken iki olayi ayni anda gosterdiginiz icin tesekkur ederiz. Hatalisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 07, 2016, 19:44:42 »
Arkadaşlar video yu yayinlayan arkadaşımız yorum yapılmaması ricasinda bulunmuş.
Herkes Ayni düşüncelere fikirlere sahip olmak zorunda değil.Sonuçta ne olursa olsun bu şekilde araci üzerine sürüp canina kastedemez.
Bunu yapan kişi bir gün bir yerde baska birinden cezasini belasini bulur
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 145 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Haziran 07, 2016, 20:13:44 »
Arkadaşlar video yu yayinlayan arkadaşımız yorum yapılmaması ricasinda bulunmuş.
Herkes Ayni düşüncelere fikirlere sahip olmak zorunda değil.Sonuçta ne olursa olsun bu şekilde araci üzerine sürüp canina kastedemez.
Bunu yapan kişi bir gün bir yerde baska birinden cezasini belasini bulur
Kusura bakmayin. Yorum yapilmasin diyorsa videolarini bizimle paylasmasin. Burasi forum. Engelliyebiliyorsa da engellesin. Hem  hata yap hemde kimse yorum yapmasin ....  yok boyle birsey...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 07, 2016, 21:15:02 »
Arkadaşım video yu paylaşmış yeterince yorum yapılmış.Ve kendisi de artik yorum yapilmamasini rica etmiş.Önceki mesajlari okuyun.Neden böyle birsey istemiş.
Gayet düzgün ve kibar şekildede olayi açıklamış.
Hatali olduğunu söyleyenler oldu siz de söylediniz.Yetmedi mi .Sayfalar dolusu mu yazacaksiniz.Yada başka bir sekilde mi kendi ego nuzu yerine getireceksiniz.
Burada sizinle tartışma amacim yok.
Arkdaşın mesajinda vurguladığı noktayi tekrar hatirlattim.
Siz eleştirdiniz.Olayi uzatmanin büyütmenin bir mantigi yok

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 07, 2016, 21:36:16 »
Tuncay abiye hak veriyorum.  Uzatmanın bir faydası yok..Arkadaşlarda haksız değil ama Adem bey herkesin duymak istediği cevabı vermedi o yüzden uzadı. Peki Adem Bey, polisin yanına gidip magandayı nasıl şikayet ettiniz. Polise kaydı açıp izlettiniz mi? Kasten adam öldürmeye bile girer bu yaptığı. Bu şikayet savcılığa kadar gider önemli olan nokta bu bence.. Bana devamı gelmemiş gibi geldi.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 08, 2016, 00:49:52 »
surucunun neden sinirli oldugunu az cok tahmin edebiliyorum o yolu cok kullaniyorum evim beylikduzunde oldugu icin yol tam avcilarda aciliyor oraya kadar kilit yolu goren yardiriyor gidiyor sizde yavas olunca sinirlendi yapilan hareketler yanlis ama diger seridi kullanmaniz daha iyi olacaktir

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 08, 2016, 05:45:42 »
Madem yorum yapilmasini istemiyordu paylasimda bulunmasaydi. Herkes deseydi vay namussuz boyle sey olurmu bu nasil araba surmek asmak lazim kesmek lazim vs. Gibi yorumlarda bulunup  Range surucusune atar yapsaydi acaba adem bey yine kibarca dermiydi lutfen yorumda bulunmayin diye?
 Herkes burada birbirine yardimci olmak icin fikir alis verisinde bulunuyor. Kendi adima konusayim en azindan ben oyleyim. kendisine videoda kendisininde hatali oldugunu (kendisinin bunu kabul etmemesine ragmen ) saygi sevgi cercevesinde belirttim. saygılı ve  Seviyeli bi sekilde herkes istedigi kisiye paylastigi konu hakkinda yorum yapabilir. Adi ustunde burasi  forum.
Burda cogu kisi o magandanin yapitigini tasrif etmiyor. Ama kayit yapan aracinda hatasi var. Bu yogunluktaki trafikte bu sekil arac kullanilmaz. Yasanan taciz Olayi bu yuzden gelismis bunu demek istiyoruz yoksa adem beyin sahsina karsilik bi sey denildigi yok.
Istanbul gibi yogun trafikte O sekilde arac kullanmanin yanlis oldugunu soyluyoruz ki adem beye ve videoyu izleyen arkadaslara bi faydamiz olsun kimse  bu tarz hareketlere maaruz kalmasin.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 08, 2016, 09:15:04 »
sadece range değil arkadan gelen beyaz volvo bile baya sinirlenmiş ki o da sağa çekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 08, 2016, 09:18:26 »
Peki bi sorum var.
Otobanda 120km azami hız, 40km asgari hız değil mi?.

Yani ben 40km hız ile gidersem trafik kurallarına uymuş oluyorum. Peki sol şeritte 40 km hız ile gidemezsin diye bir trafik kuralı var mı ?.

Not : ateş püskürmeyin :D ben sadece merak ettiğim bir soru soruyorum.

Birde şu 50Km hız sınırı istanbulda anlamış değilim tabelalar 50 diyor yanımdan füze gibi geçiyorlar radara gireceğim korkusuyla 50km yi geçemiyorum. Buna nasıl bir çare bulacağız peki ?

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2016, 09:20:12
sadece range değil arkadan gelen beyaz volvo bile baya sinirlenmiş ki o da sağa çekiyor.

Başka taraftan bakalım birde olaya
Sivil polis olupta kavga önlemek için duruyor olabilir mi :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 08, 2016, 10:45:24 »
Mehmet asgari hız 40 km/h diye sol şeriti veya orta şeriti kullanamazsın. Bu trafiğin akışını ve güvenliğini riske sokan kullanım şeklidir. Sol şerit ise sollama şertidir. Adı üstünde sadece sollama yapmak içindir. Ama ülkemizde bu böyle değildir. Öte yandan ana arter otoban gibi yollarda trafiğin akışına göre hızını korumak zorundasın ki buna sağ şerit dahil değildir. Arkadaşın biri orta şeritten 60/90'la giderim kimse karışamaz demişti. Bal gibi de karışırlar. Bu durumda yapılan kullanım şekli de trafik güvenliğini tehlikeye sokan kullanım şeklidir.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 08, 2016, 10:48:30 »
Arkadaşlarım, bu yorumda bir kere daha bu forumda olduğum için memnun oldum. Öncelikle belirtmeliyim ki Range Rover kullanıcısı tam bir maganda ve yaptığı kanunen suç. Adem beyin araba sürüşü ise bence kusur olmamakla birlikte bakış açısına ve arkadaşlarımın sürüş alışkanlıklarına göre değişik şekillerde yorumlanabilir. Benim burada en çok hoşuma giden ve belirtmek istediğim şey ise forumda sert sayılabilecek yorumları yazanlar ve cevap verenler dahil birbirine sövüp saymadan saygılı bir şekilde yazmışlar. Burada saçma sapan, agresif ve saygısızca yorumlar yapmayan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İyi ki bu forum varmış dedim bir kere daha.
Diğer bir hususu da ilave etmek istedim. Bu magandalar yalnızken şahin olurlar ancak iş şikayete, polise gelince süt dökmüş kediye dönerler. Bin bir yalan, bin bir yalakalık, özürden geçilmez.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Haziran 08, 2016, 11:26:26 »
Mehmet asgari hız 40 km/h diye sol şeriti veya orta şeriti kullanamazsın. Bu trafiğin akışını ve güvenliğini riske sokan kullanım şeklidir. Sol şerit ise sollama şertidir. Adı üstünde sadece sollama yapmak içindir. Ama ülkemizde bu böyle değildir. Öte yandan ana arter otoban gibi yollarda trafiğin akışına göre hızını korumak zorundasın ki buna sağ şerit dahil değildir. Arkadaşın biri orta şeritten 60/90'la giderim kimse karışamaz demişti. Bal gibi de karışırlar. Bu durumda yapılan kullanım şekli de trafik güvenliğini tehlikeye sokan kullanım şeklidir.
Özcan abi trafik kültürü olarak bakarsak tabi ki hiç bir şeritte 40 ile gitmemek lazım ama bu kanunda var mı açıklayıcı şekilde onu sormak istemiştim. Öte yandan ana arter yollarda eğer hız sınırı 50 iken trafik hızı 90 ile gidiyorsa bende mi 90 ile gitmeliyim. 90 ile gidersem radar cezamı 90 ile gitmeme zorlayan sürücüler mi karşılayacak :). Karşılamayacaklar o yüzden trafik hızına uymamak gerekiyor. yanlış mı düşünüyorum ?.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 145 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Haziran 08, 2016, 11:56:20 »
Arkadaşlarım, bu yorumda bir kere daha bu forumda olduğum için memnun oldum. Öncelikle belirtmeliyim ki Range Rover kullanıcısı tam bir maganda ve yaptığı kanunen suç. Adem beyin araba sürüşü ise bence kusur olmamakla birlikte bakış açısına ve arkadaşlarımın sürüş alışkanlıklarına göre değişik şekillerde yorumlanabilir. Benim burada en çok hoşuma giden ve belirtmek istediğim şey ise forumda sert sayılabilecek yorumları yazanlar ve cevap verenler dahil birbirine sövüp saymadan saygılı bir şekilde yazmışlar. Burada saçma sapan, agresif ve saygısızca yorumlar yapmayan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İyi ki bu forum varmış dedim bir kere daha.
Diğer bir hususu da ilave etmek istedim. Bu magandalar yalnızken şahin olurlar ancak iş şikayete, polise gelince süt dökmüş kediye dönerler. Bin bir yalan, bin bir yalakalık, özürden geçilmez.

Seyit bey ;

Range sürücüsü hata yapsa bile insandır, hatalıdır, hatalı der o günkü durumu, psikolojisi, yaşadıklarını bilemediğimiz için ancak eleştiririz. Ancak tanımadığımız ve forumda olmadığı için hakaret edemez , yerden yere vuramayız. Örneğin aşırı sakin olan ancak arabasını hızlı kullanan, iki tane çocuğu olan 40 yaşında bir adamım. Bir gün trafikte bebeğimi aşıya götürürken bir şöförün önümde aniden bilerek durması sonucu kendimi öndeki aracı tekmelerken ve camlarına yumruk atarken buldum. O an için anlayış bitmiş, insanlıktan çıkmıştım. Bunu yaşayan biri olarak ancak hata yapabilen bir insan olarak hatayı söyleriz.

Hakaret etmek, saygı çerçevesini bozmak forumda olmayan bir olaydır. Örneğin bir konuda Ufuk Sönmez ile sayfalarca tartıştık. Ancak malzeme sparişlerinde ödemeyi havale ediyorum.Oda gönderiyor. O kadar güveniyorum kendisine. Ancak anlamadığım bir konu olursa elbette fikrimi söylerim.

Forumlarda ben de dahil herkes fikrinin kabul görmesini istiyor. Kendini haklı görmek istiyor. Ancak herkez kendini haklı gördüğü için kazalar oluyor, insanlar ölüyor. Yol benim diyip hatalı sollama yapıp, yol benim diyen diğer sürücünün frene basmamasıyla dolu kaza oluyor. Kimse empati yapmıyor. Kimse karşıdakini, yolu ve düzeni düşünmüyor. Günümüz ekonomik ve siyasi ortamı insanımızı geriyor.Bu yüzden yorumlara bakarsak hep şu öğe göze çarpıyor. Range sürücüsü hatalı, çok kötü birşey yapmış. Cezasını çekmeli. Ama 50 ile de gitmeyelim. Yolun durumuna göre gidelim mümkünse....

Denizli Muğla yolunda bir viraj vardı eskiden. Geçen sene 3 şeride çıkartıldı. Viraja girmeden önceki levha 70 km diyordu. Ben hep 30km  ile giriyorum ve zor dönüyorum. Eeee 70 ile dönersem karşıdakine zarar veriririm. Bu levhaya uymak zorunda mıyım ? Hayır.

Tartışma esnasında hep şunu söyledim. 3 şeritli yolda orta şeritten 50 ile gitmeyelim. ya Kaza yaparız yada kaza yaptırırız.

Örnek olay yaratalım. Ablulance geliyor arkadan sol şeritten 100 ile. Yine sol şertte 90 ile giden başka bir şöför var. Siz orta şeritten keyifle 50 ile gidiyorsunuz. Sol şeritteki araç ablulanca'ye yol vermek için sizin şeride girdi. Nasıl bir fren yapması lazım düşünür müsünüz ?

Başka bir örnek. Siz 50 km  hız ile en sağ şeritte gidiyorsunuz. Yine en sağ şeritte giden kamyonun freni patladı. En sağ şeritten 80 km ile geliyor. Sizde hızlanıp orta şeritte 50 km ile giden aracın arkasına girmeniz gerekti.Ne olacak ?

Başka bir örnek. Orta şertte 80 km ile yani hız sınırında gidiyorsunuz. Ankarada 3 şeritli yollarda max sürat 82km. Solunuzdan bir araç 100 ile en sol şeritten geliyor. ve önünüzde 50 ile orta şeritten giden bir sürücü var. Sol şerite geçemezsiniz, nizami hızda öndeki aracı sağdan mı geçeceksiniz ?

Kısacası hem bilgisayar programı yazan, yani hayatı if / else ile geçen biri olarak hemde 24 yıllık bir şöför olarak fikrimizi söylüyoruz. Olasılıkları düşünerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Haziran 08, 2016, 12:33:31 »
Seyit bey ;

Range sürücüsü hata yapsa bile insandır, hatalıdır, hatalı der o günkü durumu, psikolojisi, yaşadıklarını bilemediğimiz için ancak eleştiririz. Ancak tanımadığımız ve forumda olmadığı için hakaret edemez , yerden yere vuramayız. Örneğin aşırı sakin olan ancak arabasını hızlı kullanan, iki tane çocuğu olan 40 yaşında bir adamım. Bir gün trafikte bebeğimi aşıya götürürken bir şöförün önümde aniden bilerek durması sonucu kendimi öndeki aracı tekmelerken ve camlarına yumruk atarken buldum. O an için anlayış bitmiş, insanlıktan çıkmıştım. Bunu yaşayan biri olarak ancak hata yapabilen bir insan olarak hatayı söyleriz.

Hakaret etmek, saygı çerçevesini bozmak forumda olmayan bir olaydır. Örneğin bir konuda Ufuk Sönmez ile sayfalarca tartıştık. Ancak malzeme sparişlerinde ödemeyi havale ediyorum.Oda gönderiyor. O kadar güveniyorum kendisine. Ancak anlamadığım bir konu olursa elbette fikrimi söylerim.

Forumlarda ben de dahil herkes fikrinin kabul görmesini istiyor. Kendini haklı görmek istiyor. Ancak herkez kendini haklı gördüğü için kazalar oluyor, insanlar ölüyor. Yol benim diyip hatalı sollama yapıp, yol benim diyen diğer sürücünün frene basmamasıyla dolu kaza oluyor. Kimse empati yapmıyor. Kimse karşıdakini, yolu ve düzeni düşünmüyor. Günümüz ekonomik ve siyasi ortamı insanımızı geriyor.Bu yüzden yorumlara bakarsak hep şu öğe göze çarpıyor. Range sürücüsü hatalı, çok kötü birşey yapmış. Cezasını çekmeli. Ama 50 ile de gitmeyelim. Yolun durumuna göre gidelim mümkünse....

Denizli Muğla yolunda bir viraj vardı eskiden. Geçen sene 3 şeride çıkartıldı. Viraja girmeden önceki levha 70 km diyordu. Ben hep 30km  ile giriyorum ve zor dönüyorum. Eeee 70 ile dönersem karşıdakine zarar veriririm. Bu levhaya uymak zorunda mıyım ? Hayır.

Tartışma esnasında hep şunu söyledim. 3 şeritli yolda orta şeritten 50 ile gitmeyelim. ya Kaza yaparız yada kaza yaptırırız.

Örnek olay yaratalım. Ablulance geliyor arkadan sol şeritten 100 ile. Yine sol şertte 90 ile giden başka bir şöför var. Siz orta şeritten keyifle 50 ile gidiyorsunuz. Sol şeritteki araç ablulanca'ye yol vermek için sizin şeride girdi. Nasıl bir fren yapması lazım düşünür müsünüz ?

Başka bir örnek. Siz 50 km  hız ile en sağ şeritte gidiyorsunuz. Yine en sağ şeritte giden kamyonun freni patladı. En sağ şeritten 80 km ile geliyor. Sizde hızlanıp orta şeritte 50 km ile giden aracın arkasına girmeniz gerekti.Ne olacak ?

Başka bir örnek. Orta şertte 80 km ile yani hız sınırında gidiyorsunuz. Ankarada 3 şeritli yollarda max sürat 82km. Solunuzdan bir araç 100 ile en sol şeritten geliyor. ve önünüzde 50 ile orta şeritten giden bir sürücü var. Sol şerite geçemezsiniz, nizami hızda öndeki aracı sağdan mı geçeceksiniz ?

Kısacası hem bilgisayar programı yazan, yani hayatı if / else ile geçen biri olarak hemde 24 yıllık bir şöför olarak fikrimizi söylüyoruz. Olasılıkları düşünerek.

Recep bey aynı işle meşgulüz :). Her olayın bin bir çözümü ve sorunu olabilir diye akşama kadar düşünüp yazıyoruz. Bu konuda da binbir türlü çözüm ve sorun oluşturulabiliyor.
Sorularınıza yanıt vermek istiyorum
1. 50 km hız ile giderken, sonrasında hızlanıp 50 km ile giden aracın arkasına girmektense önüne geçmeyi düşünürüm. Geçecek yer yoksa hızlanıp arkasına geçebilecek pozisyonda iken frene basıp arkasına geçebilirim :). Tabi suçlu orta şeritte giden 50 km li araba galiba. Peki hız sınırı 50 km ise suçlu kim ?.

2. 80 km hızla giderken sollama yapamayacak isem sağdan geçmem ve yavaşlarım, sollamadaki araç geçtiğinde bende tekrar hızlanarak sollama yaparım..

Çok masumca cevapladım acaba bi olayı atlıyorum mu diye düşündüm ama bulamadım :). break point koyarak devam etmek istedim şuan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 145 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Haziran 08, 2016, 12:59:08 »
Recep bey aynı işle meşgulüz :). Her olayın bin bir çözümü ve sorunu olabilir diye akşama kadar düşünüp yazıyoruz. Bu konuda da binbir türlü çözüm ve sorun oluşturulabiliyor.
Sorularınıza yanıt vermek istiyorum
1. 50 km hız ile giderken, sonrasında hızlanıp 50 km ile giden aracın arkasına girmektense önüne geçmeyi düşünürüm. Geçecek yer yoksa hızlanıp arkasına geçebilecek pozisyonda iken frene basıp arkasına geçebilirim :). Tabi suçlu orta şeritte giden 50 km li araba galiba. Peki hız sınırı 50 km ise suçlu kim ?.

2. 80 km hızla giderken sollama yapamayacak isem sağdan geçmem ve yavaşlarım, sollamadaki araç geçtiğinde bende tekrar hızlanarak sollama yaparım..

Çok masumca cevapladım acaba bi olayı atlıyorum mu diye düşündüm ama bulamadım :). break point koyarak devam etmek istedim şuan.

Haklısınız.  Ben 80 km ile giderken 50'ye düşmek için frene bastım da. Deneyin konuşalım  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 08, 2016, 13:26:56 »
Seyit bey ;

Recep bey, kusura bakmayın ama ben ne demek istediğinizi anlayabilmiş değilim. Kim kime hakaret etmiş, kim kimi yerden yere vurmuş anlamadım. Ben de yazdıklarımda zaten bunlar bizim forumumuzda yaşanmadığını yazmıştım. Ne demek istediniz ki?
Yazdıklarınızın başına Seyit bey, diyerek başlamışsınız. Bütün bu yazdıklarınızı bana mı yazdınız????
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Haziran 08, 2016, 13:48:09 »
Haklısınız.  Ben 80 km ile giderken 50'ye düşmek için frene bastım da. Deneyin konuşalım  :D
80'den 50'ye düşmek zor olduğunu mu kastediyorsun anlamadım :). Ama zor değil. İstanbul trafiğinde zaten bi hızlan bi dur anlık 80den 50ye düşmek normal gibi geldi bana. Tabi bunları arkadaki gelen tehlikeli kamyon varken yapacağız :D.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 145 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Haziran 08, 2016, 14:24:52 »
Recep bey, kusura bakmayın ama ben ne demek istediğinizi anlayabilmiş değilim. Kim kime hakaret etmiş, kim kimi yerden yere vurmuş anlamadım. Ben de yazdıklarımda zaten bunlar bizim forumumuzda yaşanmadığını yazmıştım. Ne demek istediniz ki?
Yazdıklarınızın başına Seyit bey, diyerek başlamışsınız. Bütün bu yazdıklarınızı bana mı yazdınız????

Yazdıklarınızın doğru olduğunu, haklı olduğunuzu, forum hakıkında sizinle aynı görüşü paylaştığımı örnekleri ile açıklamaya çalıştım. Bunun yanıs sıra neden 50 ile gidilmesinin tehlike oluşturacağını yazdım.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2016, 14:26:27
80'den 50'ye düşmek zor olduğunu mu kastediyorsun anlamadım :). Ama zor değil. İstanbul trafiğinde zaten bi hızlan bi dur anlık 80den 50ye düşmek normal gibi geldi bana. Tabi bunları arkadaki gelen tehlikeli kamyon varken yapacağız :D.

Evet onu kastettim. Şöyle bir trafikteki araçların tamponlarına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. En son gelişimde tamponu düzgün olan araç sayısı tamponu yamalı araç sayısından fazla gibi görmüştüm.  :lol: