0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Özcan abi trafik kültürü olarak bakarsak tabi ki hiç bir şeritte 40 ile gitmemek lazım ama bu kanunda var mı açıklayıcı şekilde onu sormak istemiştim. Öte yandan ana arter yollarda eğer hız sınırı 50 iken trafik hızı 90 ile gidiyorsa bende mi 90 ile gitmeliyim. 90 ile gidersem radar cezamı 90 ile gitmeme zorlayan sürücüler mi karşılayacak . Karşılamayacaklar o yüzden trafik hızına uymamak gerekiyor. yanlış mı düşünüyorum ?.
Sana ceza üzerinde yorum yapayım dediğimi anlarsın 46/2-a der ki;Aksine bir işaret bulunmadıkça, araçlarını, gidiş yönüne göre yolun sağından, çok şeritli yollarda ise yol ve trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmemek 199 TL'lik ceza gerektirir.Aksi bir işaret yoksa hızının gerektirdiği örnek olarak otobanda 40km/h ( senin örneğin) gidiyorsan veya gitmek zorundaysan, yol kaç şeritli olursa olsun en sağda ki şeriti kullanmak zorundasın. Yolumuz otoban olduğuna göre senin dışında ki diğer bütün araçlar hızlı olduğundan sağ şerit dışında herhangi bir şeriti kullanman halinde hem trafik güvenliği tehlikeye girmiş olmuş hem de trafik karışır.Radarı sormuşsun. Diğer sürücülere ve aynı yolu paylaşan diğer canlılara karşı sorumluluklarımız olduğu gibi kendimize karşı da sorumluluklarımız var. Radar kontrolü olan yollarda temkinli davranmak gerek. Ankara'da süre kısıtlamalı radarlar varken İstanbul'da böyle radarlar yok. Akan trafik sabit radarların olduğu yerlerde zaten yavaşlıyor akabinde sende yavaşlamış olacaksın. Seyit abi eskiden herşeye hırlayan bağırıp çağıran tipler vardı. Hatta forum üzerinden benim hanıma tehdit mesajları atan değişik insanlar vardı. Allah'a şükürler olsun onlar şimdi aramızda değiller. Forum şuanda tam formunda Seyit abi
Yazdıklarınızın doğru olduğunu, haklı olduğunuzu, forum hakıkında sizinle aynı görüşü paylaştığımı örnekleri ile açıklamaya çalıştım. Bunun yanıs sıra neden 50 ile gidilmesinin tehlike oluşturacağını yazdım. Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2016, 14:26:27Evet onu kastettim. Şöyle bir trafikteki araçların tamponlarına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. En son gelişimde tamponu düzgün olan araç sayısı tamponu yamalı araç sayısından fazla gibi görmüştüm.
Seyit abi eskiden herşeye hırlayan bağırıp çağıran tipler vardı. Hatta forum üzerinden benim hanıma tehdit mesajları atan değişik insanlar vardı. Allah'a şükürler olsun onlar şimdi aramızda değiller. Forum şuanda tam formunda Seyit abi
Ben yorum yapmayacağım. Sadece şu üç videoyu sırasıyla izleyin. https://www.youtube.com/watch?v=KrMTYz2CgCQhttps://www.youtube.com/watch?v=tHbh2l9eoHEhttps://www.youtube.com/watch?v=nHhk_5U2wu0
Adamım benim, Mutlaka izleyin http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/170027/trafikte-yol-verme-kavgasinda-ne-yapilmali-bear-grylls
10 dakika video mu olur abi:-) Açmamla kapatmam bir oldu:-)
neden sadece karsı atarfın atar yaptıgı kısmını yayınladınız? ızledıgım kadarıyla kabahatlısınız karsı tarafta bıraz agresıf olunca bu olaylar yasanmıs. range surucusunun yaptıgı dogru degıl ama sızde orta serıtte cok yavas gıdıyorsunuz. bellıkı vatandas sızden gerılerden cok yol ıstemesıne ragmen ısrarla yavas gıtmeye devam etmıssınız sonra da orta serıte gecınce bu talıhsız olay yasanmıs. sagınız bombos sagınızdakı arabalar bıle sızı gecıyor neden en sag serıtte ılerlemıyorsunuz? mılletın ısı gucu var o yol ıstanbulun en ıslek yollarından bırısı mıllet sızın keyfınız yuzunden yolda kaplumbaga gıbı gıtmek zorunda degıl. yavas gıdıyorsanız trafıgın durumuna gore orta serıtten veya gecın en sagdan yola devam edın. adem bey yoksa ıstanbulda bu tarz hareketlere cok maruz kalırsınız.
Aynen bende sen gibiyim Mutlu, açken ben ben değilim Bir abim vardı araba kullanmaya ilk başladığımda , bana öğütler verirdi. Yolda 3 araba kullanacaksın her zaman bir öndeki bir kendi birde arkadaki arabayı derdi. Maalesef çoğunluk sadece kendi arabasını kullanıyor. Adam ışıklardan geçerken aheste aheste geçiyor arkadaki hızlansam oda geçer demiyor. Birde tersi durum var, arkandan hızla gelip yeşil ışık sönmeden yetişeyim diyenler bunlar da çok tehlikeli. Hele burada birde göbeklerden adalardan aheste aheste dönenler var ki oyyy oyyy oy. neyse dalaşmamak sakin olmak lazım. Birde sollama tüyosu vardı önünde otobüs solluyorsa peşinden takıl, arkasında mutlaka bir arabalık yer bırakır derdi trafik canavarıyım ben yalım
trafik canavarıyım ben yalım