Gönderen Konu: Maganda Videosu  (Okunma sayısı 4334 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Maganda Videosu
« Yanıtla #40 : Haziran 08, 2016, 16:01:30 »
Özcan abi trafik kültürü olarak bakarsak tabi ki hiç bir şeritte 40 ile gitmemek lazım ama bu kanunda var mı açıklayıcı şekilde onu sormak istemiştim. Öte yandan ana arter yollarda eğer hız sınırı 50 iken trafik hızı 90 ile gidiyorsa bende mi 90 ile gitmeliyim. 90 ile gidersem radar cezamı 90 ile gitmeme zorlayan sürücüler mi karşılayacak :). Karşılamayacaklar o yüzden trafik hızına uymamak gerekiyor. yanlış mı düşünüyorum ?.
Sana ceza üzerinde yorum yapayım dediğimi anlarsın

46/2-a der ki;
Aksine bir işaret bulunmadıkça, araçlarını, gidiş yönüne göre yolun sağından, çok şeritli yollarda ise yol ve trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmemek 199 TL'lik ceza gerektirir.
Aksi bir işaret yoksa hızının gerektirdiği örnek olarak otobanda 40km/h ( senin örneğin) gidiyorsan veya gitmek zorundaysan, yol kaç şeritli olursa olsun en sağda ki şeriti kullanmak zorundasın. Yolumuz otoban olduğuna göre senin dışında ki diğer bütün araçlar hızlı olduğundan sağ şerit dışında herhangi bir şeriti kullanman halinde hem trafik güvenliği tehlikeye girmiş olmuş hem de trafik karışır.
Radarı sormuşsun. Diğer sürücülere ve aynı yolu paylaşan diğer canlılara karşı sorumluluklarımız olduğu gibi kendimize karşı da sorumluluklarımız var. Radar kontrolü olan yollarda temkinli davranmak gerek. Ankara'da süre kısıtlamalı radarlar varken İstanbul'da böyle radarlar yok. Akan trafik sabit radarların olduğu yerlerde zaten yavaşlıyor akabinde sende yavaşlamış olacaksın.

Seyit abi eskiden herşeye hırlayan bağırıp çağıran tipler vardı. Hatta forum üzerinden benim hanıma tehdit mesajları atan değişik insanlar vardı. Allah'a şükürler olsun onlar şimdi aramızda değiller. Forum şuanda tam formunda Seyit abi :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 08, 2016, 16:01:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 08, 2016, 16:37:01 »
Sana ceza üzerinde yorum yapayım dediğimi anlarsın

46/2-a der ki;
Aksine bir işaret bulunmadıkça, araçlarını, gidiş yönüne göre yolun sağından, çok şeritli yollarda ise yol ve trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmemek 199 TL'lik ceza gerektirir.
Aksi bir işaret yoksa hızının gerektirdiği örnek olarak otobanda 40km/h ( senin örneğin) gidiyorsan veya gitmek zorundaysan, yol kaç şeritli olursa olsun en sağda ki şeriti kullanmak zorundasın. Yolumuz otoban olduğuna göre senin dışında ki diğer bütün araçlar hızlı olduğundan sağ şerit dışında herhangi bir şeriti kullanman halinde hem trafik güvenliği tehlikeye girmiş olmuş hem de trafik karışır.
Radarı sormuşsun. Diğer sürücülere ve aynı yolu paylaşan diğer canlılara karşı sorumluluklarımız olduğu gibi kendimize karşı da sorumluluklarımız var. Radar kontrolü olan yollarda temkinli davranmak gerek. Ankara'da süre kısıtlamalı radarlar varken İstanbul'da böyle radarlar yok. Akan trafik sabit radarların olduğu yerlerde zaten yavaşlıyor akabinde sende yavaşlamış olacaksın.

Seyit abi eskiden herşeye hırlayan bağırıp çağıran tipler vardı. Hatta forum üzerinden benim hanıma tehdit mesajları atan değişik insanlar vardı. Allah'a şükürler olsun onlar şimdi aramızda değiller. Forum şuanda tam formunda Seyit abi :)

Trafik kuralını anladım :) bilgilendirme için teşekkür ederim Özcan abi.
Radar bölümünde hala anlamadığım birşeyler var. 80km azami hız biçilmiş yolda trafik hızı 110 ise ben 110 ile gidersem ve gezici veya sabit radardan ceza yiyeceğim. Bazı hızlı kullanıcılar için radar cezası yemek hak mı :). Bu durumu yaşıyorum o yüzden çözümü merak ediyorum.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 08, 2016, 19:28:57 »
Otobanlardada görüyoruz 90 km ile adam sol şeriti kapatmış önü bomboş arkasındada uzunca bir kuyruk, O insanı geçmek içinde sağdan sürat yapıyoruzki yolumuza bakalım.
Siz en sağdan gidiyor olsaydınız rangenin sizinle işinin olmayacağını düşünüyorum.
Size çek sağ el kol hareketide, range  binmenin öz güveniyle ve kişiliğiyle adam kendine macera aramış bu tarz insanların hep birbirini bulmasını diliyorum ki heveslerini birbirinden alsınlar!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 08, 2016, 20:58:05 »
Yazdıklarınızın doğru olduğunu, haklı olduğunuzu, forum hakıkında sizinle aynı görüşü paylaştığımı örnekleri ile açıklamaya çalıştım. Bunun yanıs sıra neden 50 ile gidilmesinin tehlike oluşturacağını yazdım.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2016, 14:26:27
Evet onu kastettim. Şöyle bir trafikteki araçların tamponlarına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. En son gelişimde tamponu düzgün olan araç sayısı tamponu yamalı araç sayısından fazla gibi görmüştüm.  :lol:

Recep bey, aynı fikirleri paylaştığımıza sevindim.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2016, 21:01:39

Evet Özcan forum gerçekten formunda. Allah bu formumuzu bozmasın. Arada hafif kabaran duygular oluyor ama onlar da sorun yaratmıyor.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 08, 2016, 21:43:36 »
Öncelikle herkes gayet seviyeli tartışmış tebrikler  :alkis: işte tct farkı  8-)

Range'in zaten savunulacak bir tarafı yok ancak asıl hatalı olan bence de kayıttaki aracın sürücüsü..  Hatta 52-53 km hız ile giderken range öne geçmeden hemen önce kayıttaki araç da fren ile hızını 30lu rakamlara düşürmüş, benzer eylemi önce o gerçekleştirmiş..

Video hakikaten ibretlik..Evet belli hız limitleri var ancak siz de trafiğin akışına uygun hızda ve şeritte seyretmek zorundasınız.. Sağınızdaki araçlar sizi "sağlıyorsa" hızınıza uygun şeritte değilsinizdir.

Bir arkadaşımız güzel bir tespitte bulunmuş, kaza yapan değil kaza yaptıran sürücü modeli..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Haziran 08, 2016, 23:23:03 »
2006 Toyota Yaris 1.0 MMT
2004 Subaru Impreza WRX STI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 08, 2016, 23:49:10 »
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Haziran 08, 2016, 23:52:41 »
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 09, 2016, 01:09:50 »
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #49 : Haziran 09, 2016, 01:19:54 »
10 dakika video mu olur abi:-) Açmamla kapatmam bir oldu:-)

Zaten Okumayan toplumduk şimdi izlemeyen toplum olduk  :rofl:

Sana özet geçeyim, trafikte dalaşma kaç diyor ayı grylls namı diğer bear grylls
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Haziran 09, 2016, 01:20:30 »
neden sadece karsı atarfın atar yaptıgı kısmını yayınladınız? ızledıgım kadarıyla kabahatlısınız karsı tarafta bıraz agresıf olunca bu olaylar yasanmıs. range surucusunun yaptıgı dogru degıl ama sızde orta serıtte cok yavas gıdıyorsunuz. bellıkı vatandas sızden gerılerden cok yol ıstemesıne ragmen ısrarla yavas gıtmeye devam etmıssınız sonra da orta serıte gecınce bu talıhsız olay yasanmıs. sagınız bombos sagınızdakı arabalar bıle sızı gecıyor neden en sag serıtte ılerlemıyorsunuz? mılletın ısı gucu var o yol ıstanbulun en ıslek yollarından bırısı mıllet sızın keyfınız yuzunden yolda kaplumbaga gıbı gıtmek zorunda degıl. yavas gıdıyorsanız trafıgın durumuna gore orta serıtten veya  gecın en sagdan yola devam edın. adem bey yoksa ıstanbulda bu tarz hareketlere cok maruz kalırsınız.

Adem bey, geçmiş olsun. Her ne kadar böyle bir şey ile karşılaşsam ben de sağ çekip adamla kapışırdım belki, ama siz en iyisini yapmışsınız. Karşı tarafın yaptığı da kesinlikle doğru değil. Fakat şunu bilmelisiniz ki sizin de yaptığınız doğru değil. Bu konuda Eyüp abinin yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.

Ben yapım gereği çok aceleciyimdir, hele de işte yorulduysam, öğrencilerle uğraşıp beni sinir ettilerse, ya da uzun sürüp aç kaldıysam evime bir an evvel gidip dinlenmek için istem dışı hızlı kullanmaktayımdır. İşlek yollarda da düşük hızlarda orta ve sol şeritten gidenlere de çok kızarım. Hız sınırı 80 olan yerden de 88 ile geçerim hız sabitleyici ile. Ve 80-90 hız sınırı olan yerlerden 50-60-70 ile geçenleri de bir türlü anlayamam. Tabi ki sizin kararınızdır, saygı duyarım, ama siz de hızlı gitmek isteyenlerin trafiğe yakalanmaması için en sağdan gitmeye özen gösterin lütfen. Büyükşehirlerde ve benzeri trafik olan yerlerde de sıkıntı genellikle ortadan ya da soldan yavaş gidenler yüzünden yaşanmakta. Bu nedenle araç sollayacaksam bile arkadan gelenin hızını kesmemeye, keseceksem onun hızına çıkarak sollamaya aşırı özen gösteririm. Çünkü ben solda giderken düşüncesizce önüme geçilip aracımın hızının kesilmesini hiç sevmem.

Sevgiler, saygılar.

Önceki yorumları okumamıştım, kusura bakmayın lütfen.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #51 : Haziran 09, 2016, 01:37:19 »
Aynen bende sen gibiyim Mutlu, açken ben ben değilim  :asikadam:

Bir abim vardı araba kullanmaya ilk başladığımda , bana öğütler verirdi. Yolda 3 araba kullanacaksın her zaman bir öndeki bir kendi birde arkadaki arabayı derdi. Maalesef çoğunluk sadece kendi arabasını kullanıyor. Adam ışıklardan geçerken aheste aheste geçiyor arkadaki hızlansam oda geçer demiyor. Birde tersi durum var, arkandan hızla gelip yeşil ışık sönmeden yetişeyim diyenler bunlar da çok tehlikeli. Hele burada birde göbeklerden adalardan aheste aheste dönenler var ki oyyy oyyy oy. :argh: neyse dalaşmamak sakin olmak lazım. Birde sollama tüyosu vardı önünde otobüs solluyorsa peşinden takıl, arkasında mutlaka bir arabalık yer bırakır derdi  :foto: trafik canavarıyım ben yalım  :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Haziran 09, 2016, 02:44:43 »
Aynen bende sen gibiyim Mutlu, açken ben ben değilim  :asikadam:

Bir abim vardı araba kullanmaya ilk başladığımda , bana öğütler verirdi. Yolda 3 araba kullanacaksın her zaman bir öndeki bir kendi birde arkadaki arabayı derdi. Maalesef çoğunluk sadece kendi arabasını kullanıyor. Adam ışıklardan geçerken aheste aheste geçiyor arkadaki hızlansam oda geçer demiyor. Birde tersi durum var, arkandan hızla gelip yeşil ışık sönmeden yetişeyim diyenler bunlar da çok tehlikeli. Hele burada birde göbeklerden adalardan aheste aheste dönenler var ki oyyy oyyy oy. :argh: neyse dalaşmamak sakin olmak lazım. Birde sollama tüyosu vardı önünde otobüs solluyorsa peşinden takıl, arkasında mutlaka bir arabalık yer bırakır derdi  :foto: trafik canavarıyım ben yalım  :asikadam:

Aynen abi açken biz biz değiliz. :D Fakat gereksiz risk almam hayatta. O abin çok doğru söylemiş. İstersek 20-30 yıllık sürücü olalım, ama defansif şekilde süremiyorsak bir şey değişmiyor. Sürekli arkayı kontrol ederim, sürekli yol vermeye çalışırım. Haliyle ben böyle davrandığım için de trafikte de bana yol verilmesini istiyorum, saygı gösterdiğim için saygı bekliyorum haklı olarak ve aynasını kontrol etmeyip sol şeridi kaplayanlara da sinir oluyorum. 2.5 saat oldu Ereğli'den Karabük'e geleli. En sakin zamanda bile karşılaştıklarımı paylaşsam en az 3 vakadır. Ya 4 gün önce giderken, baktım önümdeki otomobilin tırı geçeceği yok ben geçeyim dedim, adama hem  sinyal hem selektör yaptım, öküz tam solladığım sırada aynasına bakmadan  üstüme kırıyor, böyle dallamaları sopayla dövesim geliyor. Sonra sinyal vermeden yavaşlayıp dönenleri mi ararsın, adamın dönüp dönmeyeceğini tahmin etmek zorunda mıyım ben? Öyleleriyle karşılaşırsam küfür niyetinde kornayı çalıyorum da.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Haziran 09, 2016, 09:18:22 »
:foto: trafik canavarıyım ben yalım :asikadam:

Dur gari dur. Napıp duruyon sen? Ööölü ööölü herkese açık veme gari. Egeli gardeşim.  :rofl: :rofl: :rofl:
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Haziran 09, 2016, 09:44:12 »
Şu kanalı takip ederseniz bu videodaki hareket sonucu kaza yapan kamyonlar, tırlar vs var:

https://www.youtube.com/user/CarCrashesTime
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler