Gönderen Konu: Bu araç Tamir edilir mi  (Okunma sayısı 13743 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu araç Tamir edilir mi
« Yanıtla #40 : Mayıs 24, 2016, 22:46:05 »
Öncelikle geçmiş olsun.Benim eski aracım golf bundan daha iyi konumda olmasına rağmen allianz kasko bana sıfır araç parası verdi.Size kötü senaryo ya hazırlayıp başka bir teklifle gelecekler kaskonuzda sıfır klozu varsa asla hiç bir teklifi kabul etmeyin siz o sıfır klozu için ekstra para ödediniz.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 24, 2016, 22:46:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 24, 2016, 22:47:29 »
Aracın üzerinde oynama yapılmasına izin vermeden hemen dava açın. Kazanma ihtimali  % 95
Geçmiş olsun
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mayıs 24, 2016, 22:51:01 »
Geçmiş olsun, serviste tamiri kulfetli olacağı için eninde sonunda aracı pert ayiracaklardir. İnşallah istediğiniz gibi sonuçlanır,  tekrar çok geçmiş olsun...

SM-T700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '15
  • 48 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 24, 2016, 22:53:57 »
Geçmiş olsun.

Sağlığınız yerindeyse canınızı sıkmayın. İnşallah paranızı fazlasıyla alırsınız.

Sigorta şirketi aleyhine tüketici mahkemesine başvurun ve varsa tanıdığınız bir avukattan yardım isteyin. Büyük ihtimalle Linea bile perte çıkar, sizin aracınızı nasıl perte ayırmazlar akıl alacak iş değil.

Hakkınızı sigortada ve lineacı arkadaşta bırakmayın, sakın yılmayın. Allah yardımcınız olsun. İnşallah adalet yerini bulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 239500
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mayıs 24, 2016, 23:08:56 »
Adil bey çok geçmiş olsun,size bir şey olmaması olayın en sevindirici yanı,aracınıza pert kararı verilmesi için tüm hukuki yolları deneyin.
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 24, 2016, 23:09:26 »
O Line sürücüsü şerefsizi p..... yı bir güzel dövmek ve hakkında dava açıp hayatını yakmak gerek. Adi köpek. Gebersin inşallah bu tipler. Allah bilir facebook'a girmiştir araba kullanırken. Lanet olsun araba kullanırken cep telefonuyla faceye girenlere instagrama girenlere.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mayıs 24, 2016, 23:20:27 »
Çok geçmiş olsun.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mayıs 24, 2016, 23:39:02 »
Cok buyuk gecmis olsun.  Malesef ki hergun trafikte boyle hastalikli tiplerle iciceyiz. Hallerini gordukcede icimden "gelecekse sana gelsin kimsenin basini yakma" demekten baska biseyde yapamiyorum. Sucsuz gunahsiz insanlarida tehlikeye ,zarara sokuyolar.

Sent from my SM-G900H using Tapatalk

SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kırmızıda geçti, ama artık çok geçti...
  • 74 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mayıs 25, 2016, 00:23:29 »
Cok gecmis olsun. Sukur size birsey olmamis.

2015 1.6 Corolla Advance
Geç gitmek, hiç gitmemekten iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Vaveylâ!
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 20053
  • 2 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mayıs 25, 2016, 00:29:56 »
Çok geçmiş olsun hocam. Size bir şey olmamış. Maalesef trafikte araba sürmekten bîhaber şerefsiz çok.

Aracınız büyük ihtimal perte çıkarılacaktır. Ayak yapmaya çalışırlar, kabul etmeyin.
Muallim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mayıs 25, 2016, 08:14:03 »
Adil bey daha beş ay önce aracımı pert etmiş, sizin yaşadığınız sıkıntıların neredeyse aynısını yaşayan biri olarak bilgi vermek istedim.
Öncelikle aracı exper perte ayırmaz experin yapacağı tek iş parça değişim listesini onaylamak ve kasgo şirketinize AĞIR HASARLI araç olarak dosyayı iletmektir. Benim experim sağ olsun 20 gün parça listesini kabul etmedi. Toyota servis 42000 masraf çıkardı exper taş çatlasa 20000lik hasar var dedi ve tam 20 gün beni oyaladı. Sizin burada yapmanız gereken şey servisten onaylı değişim-onarılacak parça listesini almak olacak Çünkü oldu ya tamir dediler ki sizin onayınızı almadan tamir işlemine kesinlikle başlayamazlar !!! mahkemeye bu onaylı değişim listesi ile itiraz edeceksiniz. Experin size atacağı en büyük kazık İstanbul içinde başka bir yetkili servise aracı çektirebilir. Bende bunu yapamadı çünkü Konya da başka yetkili servis yoktu. Ben de kesinlikle il dışı için onay vermedim.

öyle işçilik düşme falan diye kesinlikle birşey yok sadece servisler kasgolarla anlaşmalı olduğu  için işçilikte %5 iskonto ve yedek parçada da %5 indirim yapıyorlar

1 yaşa kadar olan araçların pert olayı biraz farklı poliçenizi inceleyin orada mutlaka 0-1 yaş arası pert araçlarla ilgili bölümde aracın yüzde kaç hasar alırsa zorunlu perte ayrılacağı yazıyordur. size servisin verdiği fiyatla aracın değerini oranlayın eğer bu oranı yakalamışsa aracınız kanunen pert edilmek zorundadır ve 0 Araç üzerinden paranızı alırsınız. Burada ikinci durumda ise eğer bu kaza oranı zorunlu pert oranını karşılamıyorsa size 1 Yaşından büyük araçlara uygulanan kasko üzerinden değer ödemeyi teklif edecekler maalesef buda onların hakkı.

Bu bahsettiğim olaylar işin teori kısmı. Uygulamada firmalar kaza masrafı+ihale sonucu araç satış bedeli aracın rayiç fiyatını geçiyorsa hemen perte ayırırlar.
size tekrar geçmiş olsun kafanıza takılan bir sorun olursa mail de atabilirsiniz.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Bu araç Tamir edilir mi
« Yanıtla #51 : Mayıs 25, 2016, 08:59:24 »
Sigorta şirketi nasıl daha az masrafla çıkarım işin içinden peşine düşmüş belli ki. Aracınız yapılırsa kesinlikle değer kaybı davası açın ufak hasarlarda bile 2-3 bin liralar kazanılıyor.

Edit Not; exper parçaları kendim temin edersem (yan sanayi parça kullanılırsa) hasar bu kadar çıkıyor diye belirtecek. Klozunuzda sıfır araç pert klozu varsa muhtemelen orjinal yedek parça klozu da vardır. Servis muhtemelen orjinal parça olarak fiyatı bayaa yüksek gösterir ihale sonucu olarakta istediğiniz sonuç çıkacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mayıs 25, 2016, 09:13:17 »
Çok geçmiş olsun, direklerde sorun olduğu taktirde her zaman pert olduğunu gördüm araçların. Kesinlikle yılmayın haklısınız hakkınızı alın. Allah yardımcınız olsun.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 500
  • 62 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mayıs 25, 2016, 09:37:30 »
Arkadaşlar günaydın değerli bilgileriniz tecbüreleriniz için çok çok teşekkür ederim kaskomda yeni değer klozu var bende bunu aynen exper arkadaşa belirttim ama kendisi sigortanın beni zengin etmeyeceğini söyledi bende zaten 1 lira fazla istemiyorum benim arabamı verin sizden 1 lira bile istemiyorum dedim birde arkadaş aracı incelerken aynı aracın şuan ki fiyatını sorduğunda 75.bin tl demişler ben zaten aralık ayında 78 bin tlye aldım nasıl olur dedim anlatamadım auris 1,4 dizel advance skypack modeli şuan için 82,400 tl gözüküyor. Hastanede tedavi ve kontrollerden sonra karakola gidip şikayetçi olduğumu belirttim bütün bunlara sebep olan arkadaşın internette sosyal medya hesaplarında makas videolarını buldum bunlarıda mahkemede belirteceğim kaza yerindeki mobese kameralarınında incelenmesini ayrıca istedim söylediklerinizden yola çıkarak kasko şirketimi bugün bir kez daha arayacağım kesinlikle tamirini kabul etmediğimi belirtip gerekirse dava açacağımı söyleyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mayıs 25, 2016, 09:41:22 »
Arkadaşlar günaydın değerli bilgileriniz tecbüreleriniz için çok çok teşekkür ederim kaskomda yeni değer klozu var bende bunu aynen exper arkadaşa belirttim ama kendisi sigortanın beni zengin etmeyeceğini söyledi bende zaten 1 lira fazla istemiyorum benim arabamı verin sizden 1 lira bile istemiyorum dedim birde arkadaş aracı incelerken aynı aracın şuan ki fiyatını sorduğunda 75.bin tl demişler ben zaten aralık ayında 78 bin tlye aldım nasıl olur dedim anlatamadım auris 1,4 dizel advance skypack modeli şuan için 82,400 tl gözüküyor. Hastanede tedavi ve kontrollerden sonra karakola gidip şikayetçi olduğumu belirttim bütün bunlara sebep olan arkadaşın internette sosyal medya hesaplarında makas videolarını buldum bunlarıda mahkemede belirteceğim kaza yerindeki mobese kameralarınında incelenmesini ayrıca istedim söylediklerinizden yola çıkarak kasko şirketimi bugün bir kez daha arayacağım kesinlikle tamirini kabul etmediğimi belirtip gerekirse dava açacağımı söyleyeceğim.

O kasko firmasında ki yani sigorta firmasında ki experi gidip dövmek istiyorum. Aptal mı bu herif? Kendi arabası aynı durumda olsa yapılsın mı der yoksa pert'e çıkıp yenisi verilsin mi ister? Bunu sormak lazım. Manyak mı nedir ya aptal herif. Çok sinir bozucu bir durum. Resmen sinirimden yanımda ki duvara yumruk attım.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 500
  • 62 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mayıs 25, 2016, 09:57:22 »
15 gün içinde hayatım alt üst oldu ilk bir hafta o lineanın 4 tekeri havadaki görüntüsü gözümün önünden gitmedi uyuyamadım günlerce herşey üst üste geliyor birde aracı satın aldığım bayii kazadan sonra aracın fotoğrafını istedi fotoğrafları gördükten sonra aracı kabul edemeyeceklerini istediğim başka bir sonkara götürebileceğimi söyledi ben o halde birde istanbulda sonkar bayii aradım airbagler nasıl açılmadı oda ayrı bir olay anlayamıyorum bütün bunlar toyotadan soğumama sebep oldu sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '13
  • 102 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mayıs 25, 2016, 10:30:33 »
"Sigorta seni zengin etmez" ifadesi hangi yüzle ve cüretle bu olayda hiç suçu olmayan mağdur olan bir insana söylenir ki. Bu usluba sahip insanları nasıl exper yapıyorlar.
Başından böyle bir kaza geçmiş bir adam fırsatları değerlendirme yoluna neden başvursun. Ayrıca ne fırsatı arasın, adamın arabası gitmiş, haklı olarak mağduriyetinin giderilmesini istiyor. Zaten insanlar bu şirketlere bunun için para ödüyor. Senin isteğinin dışındaki her teklife itiraz et. Biraz vaktini alacaklar ama inşallah lehine sonuçlanacak.
Kardeşim Allah yardımcın olsun.
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mayıs 25, 2016, 10:44:27 »
çok büyük geçmiş olsun. allah korumuş sözü tam da bu kazada sizin için söylenmiş adil bey. aracınız için gönlünüze küsüp hakkınızı aramaktan asla vazgeçmeyin. mutlaka bu ülkede işini iyi yapan birileri vardır ve sizin mağduriyetinizi giderip yeni aracınızı size verecektir. hiç bir bilgim yok bu konularda ancak bir kaç sigortacıdan fikir alabilirsiniz mevcut durumunuzu anlatıp.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mayıs 25, 2016, 11:09:09 »
Adil bey böyle bir kazada Airbag açılmaması çok normal.
Airbag sensörleri bildiğim kadarıyla Ön Çamurluk ve Motorun bazı noktalarında var.
Sizin kazanızda hasar A sütunu denilen ön direkler ve tavanda.
Yani takla attığınızda bile bazen araçlarda airbag açılmayabilir.
Siz bence buraya takılı kalmayın.
Zaten bu tip bir kazada Airbag açılsa dahi sizi zerre korumaz çünkü adam resmen üzerinize arabayla uçarak gelmiş zaten belkide 10-15 cm aşağıdan çarpsa çok daha kötü sonuçlar olacaktı.
Sadaka filanda verin derim fakir-muhtaç birisine bence.

Siz bu elemanın video kayıtlarını yedekleyin.
Sonrasında hastaneden kazaya dair rapor almışınızdır umarım.
Karakola bunlarla gidin yada tanıdığınız bir avukata vekalet verin tüm işlemleri sizin yerinize takip etsin,zaten davayı kazanacağınız için tüm masrafları karşı taraf ödemek zorunda kalacak.

Geçmiş olsun tekrardan.
Siz expertize takılı kalmayın.
Sigorta şirketiniz ve firma ile iyi bir diyalog kurun derin.
Diklenmeden tartışmaya girmeden adam akıllı konuşarak halletmeye çalışın.
Baktınız olmuyor avukatı sokacaksınız devreye...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mayıs 25, 2016, 17:04:38 »
Bu işin sıkıntısız çözülmesi gerekir, çünkü kasko size ne öderse ödesin, eğer yalan yanlış bir kaza raporu çıkmadıysa alacak parasını karşı tarafın trafiğinden.