Gönderen Konu: Avensis(tüm modeller) hızlı yardımlaşma/sohbet konusu  (Okunma sayısı 13216 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '13
  • 58 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis(tüm modeller) hızlı yardımlaşma/sohbet konusu
« Yanıtla #20 : Haziran 06, 2016, 11:08:05 »
Sistem çıkışı mosfet değil yani max 4x40w olduğunu düşünüyorum.
Büyük hoparlör takıldığı için sistem hoparlörü besleuyemeyecek ve ses biraz fazla açılınca boğuk çıkacak ya da daha az çıkacaktır.
Amfi olmadan boşa kürek çekmek olur ha bu beni kanaatim bu işin erbabı değilim.
Talat hocam anfi var araçta bakalım nasıl olacak

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 06, 2016, 11:08:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 06, 2016, 12:14:23 »
Talat hocam anfi var araçta bakalım nasıl olacak
Hmm o zaman anfi çıkışına göre alınabilir. Tweeter lar da değişirse daha hoş ses alınabilir
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 08, 2016, 00:06:06 »
Demin balkondan bir araba gördüm hoşuma gitti, adam hangi yöne dönecekse o tarafın sis farı yanıyor. Gerçi adam sinyal falan verme özürlü ama bu olay hoşuma gitti. Virajlarda falan iyi olabilir bizimkisi gibi dönmeye duyarlı dönen kısa farları olmayan için. Gerçi bu olayı nasıl yapabiliriz düşünmek lazım  :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 08, 2016, 00:10:58 »
Alman araçlarda var genelde bu özellik Murat bey
Benim pek hoşuma gitmiyor bazıları direksiyon az bir şey dönse yanıyor bazıları tam cevirince
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 08, 2016, 00:19:10 »
Sis farı ampulunu zırt pırt değiştirmek için harika ve bir o kadar da gereksiz bir özellik (bana göre tabiki)
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Haziran 08, 2016, 00:29:58 »
Alman araçlarda var genelde bu özellik Murat bey
Benim pek hoşuma gitmiyor bazıları direksiyon az bir şey dönse yanıyor bazıları tam cevirince
Arabalardan hiç anlamam ki uzaktan gördüm marka model bilemedim ama logo sanki fiat gibiydi :tamam: arabayı uzaktan tek sis farlı görünce patlamış herhalde dedim adam dönünce söndü, herhalde adam sisleri kapadı sandım  ama yola dönünce döndüğü taraftaki sis yanınca şimşek çaktı  :lol:
Ne kadar hassas bilemedim ama adam sinyal özürlü, sinyal niyetine bu özelliği kullanıyor olabilir. Yada bu özelliği sinyallere adapte edip sinyal kolundan da kurtulabiliriz  :asikadam:
Gerçi bizim arabalarda bu tetiği nerden alacaz oda var, aslında obd özellikli yapılabilir, çünkü obd den direksiyon açısı ölçülüyor.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2016, 04:02:56
Birde aklıma geldi, geçen haftasonu Antalyaya gitmiştik Expo 2016 ya girelim dedik, çok sıkı güvenlik önlemleri almışlar, arabanın altına üstüne bakıyorlar, eleman bagajı açın diyor ben mal mal adama bakıyorum Allahtan ki gençlerden birisi elle bagajı açabildi  :rofl: :rofl: :rofl: diyemedim ki siz bu arabanın kelli felli göründüğüne bakmayın içerden açılmıyor hahahah. Telaşla kapıyı açıp bagajı açmaya kalksam adamlar belkide canlı bomba muamelesi yapacaklar  :rofl: :rofl: en kısa zamanda arabanın içine bir gizli düğme yapayım bari bu zamanlar için.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 08, 2016, 10:52:06 »
Abi benim 2000 model Uno'mda vardı içeriden bagaj açma  :wacko:

@Murat Köse (28015)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #27 : Haziran 08, 2016, 11:06:13 »
Sis farı ampulunu zırt pırt değiştirmek için harika ve bir o kadar da gereksiz bir özellik (bana göre tabiki)
Abi ampul patlayacak diye bu gayet yararlı özellikten neden mahrum olalım ki?
Sinyal ampulu patlayacak diye sinyal vermeyelim.
Bizim zenonların ömrü bitecek diye selektör atmayalım..

Böyle uzar gider..
Ampul denilen şey sarf malzeme sonuçta.
Ben yapsam böyle bir şey kesinlikle sislere performans ampulu de takarım daha iyi aydınlatır
Demin balkondan bir araba gördüm hoşuma gitti, adam hangi yöne dönecekse o tarafın sis farı yanıyor. Gerçi adam sinyal falan verme özürlü ama bu olay hoşuma gitti. Virajlarda falan iyi olabilir bizimkisi gibi dönmeye duyarlı dönen kısa farları olmayan için. Gerçi bu olayı nasıl yapabiliriz düşünmek lazım  :wacko:
Sinyali bağlanan modeller var çifti  30 40 TL tr de. Ayrıca direksiyona açı sensörü takıp sağ ve sol sis farı bu açan yerli üretim modüller var piyasada.  Bir ara düşündüm ben ama neden vazgeçtim hatırlayamadım [emoji4]
Ayrıca bu özellik Fiat doblo partner teper gibi hafif ticarilerde var.
Özellikle karanlık yerlerde sollama yaparken de yol kenarını görmek için güzel bir özellik tabi kalibrasyon ona göre yapılmalı
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Haziran 08, 2016, 11:06:38 »
Abi benim 2000 model Uno'mda vardı içeriden bagaj açma  :wacko:

@Murat Köse (28015)

Benim Kiada da vardı Mehmet, Telli çekme kolu koltuk altında. Buna da yapılır yok sıkıntısı ama hiç uğraşasım gelmiyor. :wacko:

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2016, 11:08:29
Abi ampul patlayacak diye bu gayet yararlı özellikten neden mahrum olalım ki?
Sinyal ampulu patlayacak diye sinyal vermeyelim.
Bizim zenonların ömrü bitecek diye selektör atmayalım..

Böyle uzar gider..
Ampul denilen şey sarf malzeme sonuçta.
Ben yapsam böyle bir şey kesinlikle sislere performans ampulu de takarım daha iyi aydınşatorSinyali bağlanan modeller var çifti  30 40 TL tr de. Ayrıca direksiyona açı sensörü takıp sağ ve sol sis farı bu açan yerli üretim modüller var piyasada.  Bir ata düşündüm ben ama neden var geçtim hatırlayamadım [emoji4]

Aha bak bundan da soğudum yaaaa, Talat daha önce görmüş bilmiş düşünmüş hahahahaha  :rofl: :rofl: :rofl: satacam arabayı yaaa başka marka alacam,  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #29 : Haziran 08, 2016, 11:12:10 »
Murat abi sen su bagaj işine bak  bari.bir düğme ile içeriden açsak iyi olur. Bagaj kilidine paralel hay çekip düğme mi koymak gerek acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 08, 2016, 11:15:48 »
Özellik yoksunu bu arabalar napcan işte Murat Bey. :)

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2016, 11:16:45
Murat abi sen su bagaj işine bak  bari.bir düğme ile içeriden açsak iyi olur. Bagaj kilidine paralel hay çekip düğme mi koymak gerek acaba

Avensislerde, ae101 ler gibi bagaj açılınca amortisör yada yay yok mu kapağı yukarı kaldıran ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #31 : Haziran 08, 2016, 11:17:16 »
Benim Kiada da vardı Mehmet, Telli çekme kolu koltuk altında. Buna da yapılır yok sıkıntısı ama hiç uğraşasım gelmiyor. :wacko:

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2016, 11:08:29
Aha bak bundan da soğudum yaaaa, Talat daha önce görmüş bilmiş düşünmüş hahahahaha  :rofl: :rofl: :rofl: satacam arabayı yaaa başka marka alacam,  :islik:
Modül bu http://www.hepsiburada.com/performance-adaptif-sis-fari-sinyal-modulu-p-OTM37A088

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 08, 2016, 11:17:43 »
Bagaj içinde mekanik açma teli var biliyorsunuz,oradan bir ip bağlayın işlem tamam  :rofl:
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #33 : Haziran 08, 2016, 11:25:38 »
Bagaj içinde mekanik açma teli var biliyorsunuz,oradan bir ip bağlayın işlem tamam  :rofl:
Ben görmedim nerede acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Haziran 08, 2016, 11:26:23 »

İyi fikirmiş. O ipi de  dışardan aldığınız bir kapı motoruna bağlayın, al sana kumanda ile bagaj açma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Haziran 08, 2016, 11:41:51 »

Tüh yaaa gitti şimdi işin tüm sırrı :) Talat yapacak TR de tek olacak yine  :olu: :olu: :olu: :olu:

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2016, 11:42:47
Özellik yoksunu bu arabalar napcan işte Murat Bey. :)

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2016, 11:16:45
Avensislerde, ae101 ler gibi bagaj açılınca amortisör yada yay yok mu kapağı yukarı kaldıran ?

Yok öyle birşey ama zaten bagajı açamıyoruz sorun orada yoksa kendisi yaysız maysız zınk havaya kalkıyor :)

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2016, 11:44:35
İyi fikirmiş. O ipi de  dışardan aldığınız bir kapı motoruna bağlayın, al sana kumanda ile bagaj açma.

Evet ama ilave bir kumanda daha taşımak lazım sırf bu bagaj için saçma yani.... Mevcut kumanda dan yapmak lazım, kumanda da düğmesi var bagaj açmak için ama gördüğüm kadarım ile sinyallere tetik gidiyor başka sadece o tuşla çalışan bir yeri olsa oradan tetik alıp işlem devam edebilir ama bilmiyorum gerisini  :argh:

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2016, 11:47:38
Modül bu http://www.hepsiburada.com/performance-adaptif-sis-fari-sinyal-modulu-p-OTM37A088

Talat modüle baktım bu kolay ya, sinyal verince tetik alıyormuş. Esas kendisi anlamalı direksiyon açısına göre.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Haziran 08, 2016, 11:48:32 »

Evet ama ilave bir kumanda daha taşımak lazım sırf bu bagaj için saçma yani.... Mevcut kumanda dan yapmak lazım, kumanda da düğmesi var bagaj açmak için ama gördüğüm kadarım ile sinyallere tetik gidiyor başka sadece o tuşla çalışan bir yeri olsa oradan tetik alıp işlem devam edebilir ama bilmiyorum gerisini  :argh:

Kumanda da o tuş varsa, mutlaka modul kısmında da çıkışı kesinlikle  vardır. Sen detaycı adamsın, bulursun aslında.

Yada en kötüsü kolay ulaşabileceğin bir yere bir buton koy tamamdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #37 : Haziran 08, 2016, 11:49:35 »
Dönüşe duyarlı sis farını hatırladım.
Bu özelliği olan araçlarda sis farı yanında 2.ampul varmış bu yanıp köşeyi aydınlatıyormuş.  Bizimki direkt karşıya aydınlatacak.
Adam 1970 yılında viraja duyarlı farı aracına koymuş. Bizim ultra yalın üretilen araçta aydınlatma teknolojisi olarak sadece edisondan kalan sarı mantar ampuller var.
Yine kızdım oruç oruç bak başım ağrıdı!
. Murat abi dönüşe duyarlı yapmışlar 180 lira gibi bir şey galiba. Çinden ucuz bulursak yaparız belki [emoji23]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #38 : Haziran 08, 2016, 11:52:56 »
Kumanda da o tuş varsa, mutlaka modul kısmında da çıkışı kesinlikle  vardır. Sen detaycı adamsın, bulursun aslında.

Beyin ECU ları ile alakalı herhalde Osman hocam ya, ben kaba saba elektrik işinden anlıyorum böyle ECU mecu deyince tırsarım. ECU da bir sürü yani, sertifika eküsü herhalde bu işten sorumlu

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2016, 11:56:01
Dönüşe duyarlı sis farını hatırladım.
Bu özelliği olan araçlarda sis farı yanında 2.ampul varmış bu yanıp köşeyi aydınlatıyormuş.  Bizimki direkt karşıya aydınlatacak.
Adam 1970 yılında viraja duyarlı farı aracına koymuş. Bizim ultra yalın üretilen araçta aydınlatma teknolojisi olarak sadece edisondan kalan sarı mantar ampuller var.
Yine kızdım oruç oruç bak başım ağrıdı!
. Murat abi dönüşe duyarlı yapmışlar 180 lira gibi bir şey galiba. Çinden ucuz bulursak yaparız belki [emoji23]

Aman yaaa bişi yapasım yok Talat akşam akşam arabanın birinde görünce hoşuma gitti sadece, ben bir arabaya bu kadar özellik yapmaya kalksam satar özelliklisini alırım  :rofl: :rofl: :rofl: Ben arabayı hepi topu kaç saat kullanıyorum ki zaten  :wacko:

Mesaj Birleştirildi: Haziran 09, 2016, 00:58:00
Laptopta güncellenecek zamanı buldu, bizim şofor tarafında kapı eşiği altından geçen kablo demetindeki kabloların açılmış halinin fotosu olan var  mı? Varsa orada kaç tane violet eflatun kablo var?

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • 58 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 09, 2016, 14:58:01 »
Avensis severler dostlar bisey danışacağım :) yaa bırak o arabaya yapılırmı diyenler çıkacaktır ama heves ettim şimdi gelelim konuya açık hava filtresi yapmak istiyorum cok ucuz yada cok pahalı olmamalı gerektiği kadar yani.2013 avensise uygun önerebileceginiz urun varmıdır şimdiden teşekkürler :)