Gönderen Konu: kısa far aydınlatması için yardım  (Okunma sayısı 14373 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: kısa far aydınlatması için yardım
« Yanıtla #60 : Mayıs 12, 2016, 11:42:14 »
Zifiri karanlıkta gece yolculuğu sonrası sonuçlar: memnuniyet derecem %70..
Normal ampule göre aydınlatma olarak biraz fark var öyle aman aman bir fark yok. Bir de daha şık bir görüntü veriyor. Standart çift ampul 20tl farzedersek bu ürünün 40 tl olması isabetli olurdu 60 yerine.Tavsiyem; Eğer aracınızın ampulünü herhangi bir sebepten dolayı(patlama-eskime-ışık zayıflığı vs) değiştirmeniz gerekiyorsa bu tip ürünleri alabilirsiniz fakat keyfi yere bu ampullere bu parayı vermeye de gerek yok kanaatindeyim. :saygi:

Kesinlikle aynı şeyleri düşünüyorum  :tamam:

Gerçi daha önceden sizede söylemiştim  :islik:
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 12, 2016, 11:42:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mayıs 12, 2016, 12:05:18 »
Zifiri karanlıkta gece yolculuğu sonrası sonuçlar: memnuniyet derecem %70..
Normal ampule göre aydınlatma olarak biraz fark var öyle aman aman bir fark yok. Bir de daha şık bir görüntü veriyor. Standart çift ampul 20tl farzedersek bu ürünün 40 tl olması isabetli olurdu 60 yerine.Tavsiyem; Eğer aracınızın ampulünü herhangi bir sebepten dolayı(patlama-eskime-ışık zayıflığı vs) değiştirmeniz gerekiyorsa bu tip ürünleri alabilirsiniz fakat keyfi yere bu ampullere bu parayı vermeye de gerek yok kanaatindeyim. :saygi:
Ya kaliteli halojen ya da orjinal xenon. Bunun dışındakiler para tuzağından başka birşey değil. İllaki alınacaksa vardır özel ürünler ama bunların yerini tutmuyor...
Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '21
  • 25 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mayıs 12, 2016, 12:56:59 »
Ben de kasımdan beri philips crystal vision kullanmaktayım. Geçenlerde birisi patladı. Onun yerine normal halojen taktım.

Aracı her gün kullanıyorum ve en az 15-20 km yapıyorum bu bazen 80-100 km de oluyor. Gündüzleri de farkedilmek adına farları açarım. Araç çalışırken farlari açıp kapatırım. Gündüzü de sayarsak bu 5 aylık ömür başta az gibi gelse de belki yıla karşılık gelebilir diyorum. Daha onceki aracımda da 6 ayda yada 1 yılda normal ampül patlardı.
Tabi ben ürünü n11 den almıştım ve faturasını da yollamamışlardı. Orjinalliğini de düşünmedim değil.

Neyse, tek normal ampule düşünce fark belli oluyor ve yine Philips Crystal Vision almayı düşünüyorum ama bu sefer Hepsiburadan bakalım bir de onu deneyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mayıs 12, 2016, 14:35:44 »
Icindeki gaz basincindan dolayi nispeten kullanim omru kisa olabilir ama bu cok kisa olmus. Ben uzun sure silver stari sorunsuz kullanmistim. Aractaki sallantilar da omrunu etkileyebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Mayıs 12, 2016, 14:59:24 »
Bu tarz ampul alırken ömür kısmına da bakmak gerekir. Forumdan birkaç arkadaş buna bakmadan almış ve 5-6'cı aylar da her ikisi birden yananlar olmuştu diye hatırlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 65 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ekim 15, 2016, 22:51:59 »
Aracıma takmış olduğum h7 phılıps chriystal vision ampul tam 5ay kullandıktan sonra bu akşam fark ettim ki biri patlamış.. ;)Gece fazla bir yol yapmadım buna rağmen sadece 5ay ömrü oldu. İlgilenen veya taktırmayı düşünen arkadaşlara duyurulur takdir sizin :saygi: Hangi halojen ampulü takarsanız takın Passatın bu kasada ışık problemi var. Gece şehirler arası karanlık yolda soluk ışıktan dolayı yola çok odaklanarak gitmek zorunda kalıyorsunuz  bu da gözleri aşırı yoruyor..
Muayeneyi yeni yaptırdım, gece yolculuğum artacak, farlar da mercekli, hazır ampul de patlamışken orta halli bir zenon kit taktırmaya karar verdim.. Sitelere baktım yüzlerce belli belirsiz marka türemiş.. Bir kaç arkadaş forza önermişti. Ülke dışı alışveriş yapmıyorum. Yerli sitelerden temin edebileceğim şöyle 150tl civarı bizzat kullandığınız  araca zararsız bir kit önerebilir misiniz ?
''Bizi aldatan bizden değildir''
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Ekim 15, 2016, 23:09:06 »
Muhammet bey merhaba iyi geceler
Benim bildiğim en iyi marka Mtec marka idi. Şimdi kaliteli markalar var mı bilmiyorum. 150 liralık kit'leri almamanızı öneririm. Ve 4.300 kW alınız. Orijinal xenon'lar 4.300'lük. Şunu da belirtmekte yarar görüyorum sizin aracınızda ki mercekler halojen için üretilmiş olanlardan. Xenon'dan da istediğiniz faydayı elde edemeyebileceğinizi düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ekim 15, 2016, 23:09:10 »
Aracıma takmış olduğum h7 phılıps chriystal vision ampul tam 5ay kullandıktan sonra bu akşam fark ettim ki biri patlamış.. ;)Gece fazla bir yol yapmadım buna rağmen sadece 5ay ömrü oldu. İlgilenen veya taktırmayı düşünen arkadaşlara duyurulur takdir sizin :saygi: Hangi halojen ampulü takarsanız takın Passatın bu kasada ışık problemi var. Gece şehirler arası karanlık yolda soluk ışıktan dolayı yola çok odaklanarak gitmek zorunda kalıyorsunuz  bu da gözleri aşırı yoruyor..
Muayeneyi yeni yaptırdım, gece yolculuğum artacak, farlar da mercekli, hazır ampul de patlamışken orta halli bir zenon kit taktırmaya karar verdim.. Sitelere baktım yüzlerce belli belirsiz marka türemiş.. Bir kaç arkadaş forza önermişti. Ülke dışı alışveriş yapmıyorum. Yerli sitelerden temin edebileceğim şöyle 150tl civarı bizzat kullandığınız  araca zararsız bir kit önerebilir misiniz ?
Halojenlerin nerdeyse tamamam marka gozetmeksizin aydinlatmasi zayif. Benzer ampul bende Astra J de 1 ay ya gitti ya gitmedi. Yariste 8 ay kullandim. Mutlu Tekir kardesimde de Mazda 3 var mercekli. Oda Forza aldi kullaniyor. Suan icin memnun.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Ekim 15, 2016, 23:20:49 »
Benim bildiğim en iyi marka Mtec marka idi. Şimdi kaliteli markalar var mı bilmiyorum. 150 liralık kit'leri almamanızı öneririm. Ve 4.300 kW alınız. Orijinal xenon'lar 4.300'lük. Şunu da belirtmekte yarar görüyorum sizin aracınızda ki mercekler halojen için üretilmiş olanlardan. Xenon'dan da istediğiniz faydayı elde edemeyebileceğinizi düşünüyorum
Mercekli diye karşıdakini pek rahatsız etmez babında söylemiştim yoksa tabiki bixenon değil.. Aydınlatma farkı olmasa komşunun toyotası 30mt arkamdan benim aracın önüne ışık vermezdi :)Mtec-Phılıps 350-400 tl bandında, taktıramam onları şu an. Ben mevcut aydınlatmaya nazaran zenon sonrası minimum 2 kat iyileşme olacağını düşünüyorum teşekkürler yorumunuz için.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 15, 2016, 23:42:35
Arkadaşlar bir de bu led zenon ampuller çıkmış niken marka..
http://urun.n11.com/xenon-far/h1-h3-h4-h7-h11-9005-9006-led-xenon-power-cree-led-sogutmali-P100035315
Zenon kitlerden daha iyi olduğunu iddia edenler var sizin tecrübeniz nedir acaba kullanan var mı aranızda ? Zenon kit ile mukayese edilir mi performansı gerçekten ?
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ekim 15, 2016, 23:46:36 »
Ledlerde ucuza kaçarsanız görmezsiniz :)

bence bu ürünü alın rahat görürsünüz

http://urun.n11.com/xenon-far/h7-4300k-xenon-far-kiti-ince12-v-forza-P87562265

satıcı Forza Türkiye distribütörü. garantili ürün

*Özcan abi Mtec 4300k Türkiyede yok diye biliyorum. en düşük 6000k var
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Ekim 15, 2016, 23:50:27 »
Şimdi beni yanlış anladınız sanırım. Merceğiniz halojen için üretilmiş derken karşıdakini rahatsız eder anlamında demedim. Bizde de Passat vardı bir aralar. Mtec xenon takılıydı ama net bir görüşe sahip değildi. Ampülün biri yanınca ve tek ampül fiyatı komple kit fiyatına denk gelince halojen takmıştım. Halojen (Philips Premium) takınca daha iyi ışık elde etmiş oldum. Bunu demek istemiştim

Kaan xenon setlerle uzun zamandan bu yana hiç ilgilenmediğim için 4.300 var mı yok mu bilmiyorum. Passat'ta 6.000'lik vardı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Ekim 16, 2016, 00:07:33 »
Şimdi beni yanlış anladınız sanırım. Merceğiniz halojen için üretilmiş derken karşıdakini rahatsız eder anlamında demedim. Bizde de Passat vardı bir aralar. Mtec xenon takılıydı ama net bir görüşe sahip değildi. Ampülün biri yanınca ve tek ampül fiyatı komple kit fiyatına denk gelince halojen takmıştım. Halojen (Philips Premium) takınca daha iyi ışık elde etmiş oldum. Bunu demek istemiştim

Kaan xenon setlerle uzun zamandan bu yana hiç ilgilenmediğim için 4.300 var mı yok mu bilmiyorum. Passat'ta 6.000'lik vardı
Estağfirullah yanlış anlamadım Özcan abi aydınlatma konusunda gerekli araştırmaları önceden de yapmıştım zaten teknik detaylarını biraz olsun biliyorum. Geçen Türkiye maçına Konya'ya gittik geldik resmen önümü göremedim elim bir uzunda bir kısada, çok rahatsız oldum virajlar falan hiç gözükmüyor. 4-5 aydır şehir içinde kullanıyorum pek elzem değil ama yeni yıldan itibaren haftada 1 kez Konya'ya gideceğim uzun yolda mühim işte. Ben de hazır patlamışken şimdi taktırayım diyorum çünkü başka çare kalmadı, farlar yine yeterli olmazsa yapacak bir şey yok o zaman. Zenon takmış araçlara bakıyorum gerekli mesafeyi baya ışıtıyor ben de imreniyorum açıkçası çünkü karanlıkta gidiyorum :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Ekim 16, 2016, 00:11:21
Ledlerde ucuza kaçarsanız görmezsiniz :)

bence bu ürünü alın rahat görürsünüz

http://urun.n11.com/xenon-far/h7-4300k-xenon-far-kiti-ince12-v-forza-P87562265

satıcı Forza Türkiye distribütörü. garantili ürün

*Özcan abi Mtec 4300k Türkiyede yok diye biliyorum. en düşük 6000k var
Mutlu Tekir' de forza kullandığını ve memnun kaldığını söylemişti muhtemelen onu taktıracağım. Teşekkür ederim ilginize. :saygi:
[/quote]

Mesaj Birleştirildi: Ekim 16, 2016, 00:18:40
Pahalı kitlere gerek yok sanırım. Çünkü birine bir şey olduğu zaman külfetli oluyor. Normal bir kit takınca her hangi bir arızada yine ekonomik şekilde halledebiliyoruz. Üç aşağı beş yukarı  hemen hemen hepsi aynı işi görür muhtemelen ki öyle olmasaydı sokaktaki arabaların yarısı zenon takmazdı :)
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ekim 16, 2016, 12:23:11 »

Özcan abi 4300K ışığın sıcaklık değerini gösterir, kw ise saatte harcanen enerji miktarıdır. 4300kW lık birşey taksak tesisat komple yanar, arabadan geriye birşey kalmaz. :)

Mesaj Birleştirildi: Ekim 16, 2016, 12:25:49
Estağfirullah yanlış anlamadım Özcan abi aydınlatma konusunda gerekli araştırmaları önceden de yapmıştım zaten teknik detaylarını biraz olsun biliyorum. Geçen Türkiye maçına Konya'ya gittik geldik resmen önümü göremedim elim bir uzunda bir kısada, çok rahatsız oldum virajlar falan hiç gözükmüyor. 4-5 aydır şehir içinde kullanıyorum pek elzem değil ama yeni yıldan itibaren haftada 1 kez Konya'ya gideceğim uzun yolda mühim işte. Ben de hazır patlamışken şimdi taktırayım diyorum çünkü başka çare kalmadı, farlar yine yeterli olmazsa yapacak bir şey yok o zaman. Zenon takmış araçlara bakıyorum gerekli mesafeyi baya ışıtıyor ben de imreniyorum açıkçası çünkü karanlıkta gidiyorum :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Ekim 16, 2016, 00:11:21
Mutlu Tekir' de forza kullandığını ve memnun kaldığını söylemişti muhtemelen onu taktıracağım. Teşekkür ederim ilginize. :saygi:

Mesaj Birleştirildi: Ekim 16, 2016, 00:18:40
Pahalı kitlere gerek yok sanırım. Çünkü birine bir şey olduğu zaman külfetli oluyor. Normal bir kit takınca her hangi bir arızada yine ekonomik şekilde halledebiliyoruz. Üç aşağı beş yukarı  hemen hemen hepsi aynı işi görür muhtemelen ki öyle olmasaydı sokaktaki arabaların yarısı zenon takmazdı :)

Aynen forza h11 4300k yı kullanıyorum. Çünkü piyasada satılanların tamamına yakını 6000k. Ve ben de görüşü artırmak için aldığımdan 4300k istiyordum. 6-7 ay oldu sanırım sıkıntısını görmedim. Her ihtimale karşın diyerekten tesisat kablo seti alıp aküden direk tesisat çektim. Tek sıkıntım, o da sıkıntı denirse, arada bir parlama yapıyor. Uzun yolda denk geliyor genelde, saatte 2-3 defa anlık bixenon flashı çakmışım gibi parlama yapıyor. Neden yaptığını bulamadım. Uzun yolculuklarda o ani patlama beni anlık korkutup uykumun gelmesini engelliyor ama.  :rofl: :rofl: :rofl:
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Ekim 18, 2016, 17:03:58 »
Phılıps chriystal vision h7 ampullere yargısız infaz yapmışım :islik: Meğerse patlamamış,kablo yanmış 20 cm bi kablo değiştirdiler ampuller sağlammış :) Markada kötü imaj ve olumsuz algı oluşturmamak adına paylaşıyorum 5 ay geçti farlar sağlam :) ama ben yine de tavsiyeler üzerine forza 4300k sipariş ettim,taktırınca sonucu paylaşırım inşaallah :saygi:
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Ekim 18, 2016, 17:18:30 »
Kablo yanmışsa diğer ampülleri nasıl kullandınız? :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Ekim 18, 2016, 17:26:18 »
Kablo yanmışsa diğer ampülleri nasıl kullandınız? :wacko:
hocam elektrikçiye gittim, arabada yedek ampul vardı şunu takıver galiba patlamış dedim. O da far kapağını açtı bunun kabloda sıkıntı olmuş ampul sağlam dedi. 20-30cm kadar bi kablo kesti ekledi sıkıntı halloldu :)
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Ekim 18, 2016, 20:28:09 »
Ben bilmediğim yol hariç uzun kullanmam kısalar standart ayarın altında,ampuller halojen gece sıkıntı çıkartıyor,bide aracın alçak olması karşı tarafın farı ne kadar düzgün olsada etkiliyor. Philips yada Osram almayı düşündüm piyasada çakma ürün çok güvenemiyorum.  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ekim 18, 2016, 20:42:28 »
Ben bilmediğim yol hariç uzun kullanmam kısalar standart ayarın altında,ampuller halojen gece sıkıntı çıkartıyor,bide aracın alçak olması karşı tarafın farı ne kadar düzgün olsada etkiliyor. Philips yada Osram almayı düşündüm piyasada çakma ürün çok güvenemiyorum.  :hoş:

Yaşar bey Otocity sitesinden alabilirsiniz. Orjinal ürün satıyorlar
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '16
  • 41 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ekim 18, 2016, 21:42:12 »
arkadaslar  photon marka led farlar hakkinda bilgisi olan varmi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Ekim 19, 2016, 13:45:18 »
Sizin passata ne takarsanız takın Xenon performansı elde etmeniz oldukça zor.Muhtemelen Halojen merceklerinizin içindede kararma olmuştur ve buda aydınlatma performansını olumsuz etkiliyordur.Ayrıca farlarınız mercekli dahi olsa halojen sisteme göre üretildiği için xenon takmanız bence uygun değil.

Sizin farlara olacak en iyi çare mercek değişimi :)

Buda nacizane kendi aracımdaki orjinal bi-xenon farlarım.Bunları kendim sonradan taktım.

https://www.youtube.com/watch?v=na-NQmfEPEU
VW Golf 1.6 TDI & DSG