0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aradaki farkı bilmiyorum ben ucuzunu taktım kendi aracıma. Elektronik şans işi. En kaliteli kitte sıkıntı çekenler de oluyor, en ucuzunu yıllardır sorunsuz kullanan da oluyor.
Teşekkür ederim yorumların ve ilgin için. Tabiki orası öyle. Sizin araçta arıza ışığı yakmadı değil mi o ürün reklamında vurguladıkları gibi ? Bir de sarı-beyaz karşımı mı ışık veriyor yoksa beyaz mı ?
Muhammed hocam hayırlı olsun yeni aracınız, güle güle kullanın Işıklardan pek anlamam sadece hayırlı olsun diye yazdım Birde Mutlu çizgisine bak demiş kafama takıldı, burada komşuda beyaz bir Renault var arabadan pek anlamam laguna herhalde uzun bir araç. Adam aracı çalıştırınca farları bir yukarı bir aşağı iniyor sonra sabitleniyor. Geçen evden baktım araba giderken yolun üstünde dümdüz beyaz bir hat çizgi bırakıyordu. Benim araçta bu çizgi yok mesela sanki lazerle çizmiş gibi aracın önünde belirtmişti
Dediğin otomatik far yükseklik ayarı abi. Orjinallerde dediğin gibi dümdüz oluyor. Halojen farlarda da mümkün olduğunca düz olması gerekiyor. Benim araçtaki gibi mesela.
Sokak lambalarından dolayı far ışığı çok soluk gösteriyormuş az önce farkettim, sokak lambası olmayan karanlık yerde bütün farları denedim baktım çok da fena değilmiş. O yüzden xenon taktırmayacağım (yok arıza ışığı yanar mı yok karşıdakinin gözünü alır mı yok araca elektriksel bir sıkıntı yaşatır mı yok muayeneden geçer mi yok çakma xenon kaliteli çıkar mı gibi bir çok tartışmalı ve kafa karıştıran sorulardan kurtulacağım) phılıps ampulünden alacağım hem şu anki ampule göre daha iyi aydınlatır hem de daha hoş görüntü verir kanaatindeyim( inşAllah)
Araçta H7 ampul varsa seçenekler çok çok fazlaBosch Plus 90Osram Nightbreaker UnlimitedPhilips X-treme VisionGeneral electric megalight ultraAma bunların hiç biri Xenon yerini tutmaz. Can bus sistemli xenon alırsanız çok güzel kullanırsınız
Megalight olan sarı ışık veriyor hocam beyaz tercihin ise diğerlerine bak derim. Xenon işine de girmene gerek yok bana görede
Bende sis ve kısalara photon xenon efect 5000k taktırdım görüntü çok güzel dediğiniz gibi ışık olan yerlerde fazla etki yapmıyor karanlıkta gayet iyi aydınlatması var ama karşıdan araç gelince sanki o aracın farları sizin arabanın farlarını yok ediyor ve önünüzü görmekte zorlanıyorsunuz.aracı kullanım alanımda sıkıntıya düşmüyorum ama çok aftif kullanıcı olsam pişmanlık duyardım herhalde.4 ampule toplam 150tl verdim keske diyorum biraz daha paraya kıyıp xenon yapsaydım.ama aracın görüntüsü süper ötesi oldu dediğim gibi kullanım alanıda önemli.uzun yola çıkmıyorum gece yolculuğu fazla yapmıyorum
Sarımsı beyazımsı ise 4300 K ideal olan o zaman ben megalight aldım uzunlara kısalar xenon uyumlu olsun diye ama beyaz çıkmadı. Aslında beyaz xenon olanı söküp daha sarı ampül takasım var. Beyaz ışık bana göre değil bunu anladım ama şimdilik gittiği yere kadar gitsin bakalım
Xenonları sokersen 50 lira verim. Sislere takacam.