Gönderen Konu: kısa far aydınlatması için yardım  (Okunma sayısı 14371 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 65 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
kısa far aydınlatması için yardım
« : Mayıs 01, 2016, 02:02:09 »
Merhaba arkadaşlar.. Toyota aracımı satıp b5 kasa passat almış bulunmaktayım..Passat forum'a neden yazmadın diyenler çıkabilir cevap: site kullanışlı gelmedi ve aradıklarımı bulamadım,ayrıca buranın samimiyeti çok güzel.. İstişaremin araç markasıyla da bir ilgisi yok.. Sorunum şu: Farlar yeterli aydınlatmayı sağlamıyor, hiç memnun değilim standart ampul takılı ve rengi oldukça sarı olduğundan yakışmıyor  araca.. Yaz tatilinde bir kaç uzun yola çıkacağım için aydınlatma sorununu çözmek istiyorum fakat kararsızım önerilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım olacak. Araçta H7 tip mercekli far var. Beklentim önümü iyi görebilmek ve biraz da beyaz-beyazımsı görüntü elde etmek. zenon meraklısı değilim, bu ampullerin işe yaradığına kani olursam bunları taktıracağım. linkini verdiğim
http://urun.n11.com/ampul/h7-philips-crystal-vision-ampul-seti-beyaz-isik-P108514359
http://urun.n11.com/ampul/osram-h7-night-breaker-unlimited-2li-ampul-seti-P87870057
 bu led ampuller işimi görür mü yoksa illa xenon mu taktırmalıyım  ? :wacko:    not: Kurak bölgede yaşadığım için yağmurda görememe derdim yok. Zenon için bütçem de azami 150 civarı olur..Tecrübelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum :) :saygi:
''Bizi aldatan bizden değildir''
                                         Hz.Muhammed (sav)

Toyota Club Türkiye

kısa far aydınlatması için yardım
« : Mayıs 01, 2016, 02:02:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: kısa far aydınlatması için yardım
« Yanıtla #1 : Mayıs 01, 2016, 09:51:20 »
Passatın mercekleri xenonla da güzel sonuç verebilir. B5 inexenon takanların ışık kırılma çizgilerine bakın düzgünse siz de 4300k takın. Çok rahat edersiniz. Forza 4300 k öneririm
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 01, 2016, 10:09:54 »
Mutlu bey ışık kırılma çizgisinden anlamıyorum malesef :-[ tavsiye ettiğiniz linkteki forza 4300k zenonların farkı ne acaba biliyor musunuz?
http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/h7-4300k-xenon-far-kiti-ince12-v-forza-194851702
http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/h7-4300k-canbus-xenon-far-kiti-12v-24v-forza-194851355
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #3 : Mayıs 01, 2016, 10:25:28 »
Aradaki farkı bilmiyorum ben ucuzunu taktım kendi aracıma. Elektronik şans işi. En kaliteli kitte sıkıntı çekenler de oluyor, en ucuzunu yıllardır sorunsuz kullanan da oluyor.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 01, 2016, 10:47:00 »
Aradaki farkı bilmiyorum ben ucuzunu taktım kendi aracıma. Elektronik şans işi. En kaliteli kitte sıkıntı çekenler de oluyor, en ucuzunu yıllardır sorunsuz kullanan da oluyor.
Teşekkür ederim yorumların ve ilgin için. Tabiki orası öyle. Sizin araçta arıza ışığı yakmadı değil mi o ürün reklamında vurguladıkları gibi ? Bir de sarı-beyaz karşımı mı ışık veriyor yoksa beyaz mı ?
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 01, 2016, 10:58:43 »
Muhammed hocam hayırlı olsun yeni aracınız,  güle güle kullanın  :saygi:

Işıklardan pek anlamam sadece hayırlı olsun diye yazdım  :tamam:

Birde Mutlu çizgisine bak demiş kafama takıldı,  burada komşuda beyaz bir Renault var arabadan pek anlamam laguna herhalde uzun bir araç. Adam aracı çalıştırınca farları bir yukarı bir aşağı iniyor sonra sabitleniyor.  Geçen evden baktım araba giderken yolun üstünde dümdüz beyaz bir hat çizgi bırakıyordu.  Benim araçta bu çizgi yok mesela sanki lazerle çizmiş gibi aracın önünde belirtmişti
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 01, 2016, 11:14:36 »
İşte o , orjinal xenon. Otomatik far yükseklik ayarı araç çalışınca yapıyor :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 01, 2016, 11:15:35 »
Allah razı olsun Murat abi sağolasın.  led ampul veya normal kalite bi xenon takacaz artık. . Xenonla uğraşmayıp o ampullerden takasım var ama işe yaramazsa diye tereddüt ediyorum.Bakalım biraz kullananlar yorum yapar da netleştirebilirsem karar verecem :)
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #8 : Mayıs 01, 2016, 11:27:57 »
Teşekkür ederim yorumların ve ilgin için. Tabiki orası öyle. Sizin araçta arıza ışığı yakmadı değil mi o ürün reklamında vurguladıkları gibi ? Bir de sarı-beyaz karşımı mı ışık veriyor yoksa beyaz mı ?

Bende yakmadı çünkü benim araç Mazda, Japonlarda abuk subuk arıza ışığı yakma olayları olmuyor. Passatda olacaktır ama.
Ben yarisimde philips xtreme vision kullanmıştım. Aydınlatma artmıştı birazcık fakat xenon yanında hiç bir şey bu performans halojenler.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 01, 2016, 11:29:09

Birde Mutlu çizgisine bak demiş kafama takıldı,  burada komşuda beyaz bir Renault var arabadan pek anlamam laguna herhalde uzun bir araç. Adam aracı çalıştırınca farları bir yukarı bir aşağı iniyor sonra sabitleniyor.  Geçen evden baktım araba giderken yolun üstünde dümdüz beyaz bir hat çizgi bırakıyordu.  Benim araçta bu çizgi yok mesela sanki lazerle çizmiş gibi aracın önünde belirtmişti

Dediğin otomatik far yükseklik ayarı abi. Orjinallerde dediğin gibi dümdüz oluyor. Halojen farlarda da mümkün olduğunca düz olması gerekiyor. Benim araçtaki gibi mesela.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mayıs 01, 2016, 13:28:15 »
Dediğin otomatik far yükseklik ayarı abi. Orjinallerde dediğin gibi dümdüz oluyor. Halojen farlarda da mümkün olduğunca düz olması gerekiyor. Benim araçtaki gibi mesela.

Bu düz çizgi karşı duvarda değildi Mutlu arabanın bir metre kadar önünde yoldaydı. Arabanın aydınlatması resmen yolda düz bir çizgiden itibaren başlıyordu.  Belki hızlanınca daha ileriye gidiyordur. Ama beğendim bu adaptif far olayını.
Muhammed hocam,  valla beyaz güzel görünüm veriyor ama bence sakıncalı hele hele bizdeki gibi sokak ve otoyol aydınlatması sapsarı civalı sistem sokak lambaları ile yapılıyorsa.  Beyaz ışık resmen kayboluyor,  tamam komple yağmurlu bir iklimde değiliz ama görüşümüzün her daim açık olması lazım.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 01, 2016, 20:08:27 »
Ben night breaker unlimited  kullaniyorum. Gayet memnunum..

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 01, 2016, 20:10:39

Orjinal zenonlarda oluyor....
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 01, 2016, 23:20:01 »
Sokak lambalarından dolayı far ışığı çok soluk gösteriyormuş az önce farkettim, sokak lambası olmayan karanlık yerde bütün farları denedim baktım çok da fena değilmiş. O yüzden xenon taktırmayacağım (yok arıza ışığı yanar mı yok karşıdakinin gözünü alır mı yok araca elektriksel bir sıkıntı yaşatır mı yok muayeneden geçer mi yok çakma xenon kaliteli çıkar mı gibi bir çok tartışmalı ve kafa karıştıran sorulardan kurtulacağım) phılıps ampulünden alacağım hem şu anki ampule göre daha iyi aydınlatır hem de daha hoş görüntü verir kanaatindeyim( inşAllah) :saygi: :)
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 01, 2016, 23:25:11 »
Sokak lambalarından dolayı far ışığı çok soluk gösteriyormuş az önce farkettim, sokak lambası olmayan karanlık yerde bütün farları denedim baktım çok da fena değilmiş. O yüzden xenon taktırmayacağım (yok arıza ışığı yanar mı yok karşıdakinin gözünü alır mı yok araca elektriksel bir sıkıntı yaşatır mı yok muayeneden geçer mi yok çakma xenon kaliteli çıkar mı gibi bir çok tartışmalı ve kafa karıştıran sorulardan kurtulacağım) phılıps ampulünden alacağım hem şu anki ampule göre daha iyi aydınlatır hem de daha hoş görüntü verir kanaatindeyim( inşAllah) :saygi: :)

Araçta H7 ampul varsa seçenekler çok çok fazla

Bosch Plus 90
Osram Nightbreaker Unlimited
Philips X-treme Vision
General electric megalight ultra

Ama bunların hiç biri Xenon yerini tutmaz. Can bus sistemli xenon alırsanız çok güzel kullanırsınız :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 01, 2016, 23:59:00 »
Araçta H7 ampul varsa seçenekler çok çok fazla

Bosch Plus 90
Osram Nightbreaker Unlimited
Philips X-treme Vision
General electric megalight ultra

Ama bunların hiç biri Xenon yerini tutmaz. Can bus sistemli xenon alırsanız çok güzel kullanırsınız :)
Haklısın hocam xenon yerini tutmaz ama yeterli işi görür umarım. Almışken phılıps,mtec gibi kalitelisini almak lazım şüphe yaşamamak için onlar da 350-400 tl civarı gerek yok. Seçeneklerinizi inceledim bosch,osram,phılıps aynı çizgide ürünler. Philips crystal vision sipariş edeceğim inşallah verimli olur.. Teşekkürler yorumlarınız için :) :saygi:
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Mayıs 02, 2016, 00:02:49 »
Megalight olan sarı ışık veriyor hocam beyaz tercihin ise diğerlerine bak derim.  Xenon işine de girmene gerek yok bana görede :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • 58 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 02, 2016, 00:13:11 »
Bende sis ve kısalara photon xenon efect 5000k taktırdım görüntü çok güzel dediğiniz gibi ışık olan yerlerde fazla etki yapmıyor karanlıkta gayet iyi aydınlatması var ama karşıdan araç gelince sanki o aracın farları sizin arabanın farlarını yok ediyor ve önünüzü görmekte zorlanıyorsunuz.aracı kullanım alanımda sıkıntıya düşmüyorum ama çok aftif kullanıcı olsam pişmanlık duyardım herhalde.4 ampule toplam 150tl verdim keske diyorum biraz daha paraya kıyıp xenon yapsaydım.ama aracın görüntüsü süper ötesi oldu dediğim gibi kullanım alanıda önemli.uzun yola çıkmıyorum gece yolculuğu fazla yapmıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 02, 2016, 00:14:20 »
Megalight olan sarı ışık veriyor hocam beyaz tercihin ise diğerlerine bak derim.  Xenon işine de girmene gerek yok bana görede :saygi:
Phılıps crystal visionda karar kıldım abi. Çok beyaz olmasına gerek yok zaten, sarımsı beyazımsı olsa da olur maksat iyi aydınlatma ve biraz hoş görüntü :tamam: 3,4 güne takarım inşallah. Kısa far çok sarı.Şu an parklar beyaz led olmasa reno12 sanırsın uzaktan :rofl:

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 02, 2016, 00:19:24
Bende sis ve kısalara photon xenon efect 5000k taktırdım görüntü çok güzel dediğiniz gibi ışık olan yerlerde fazla etki yapmıyor karanlıkta gayet iyi aydınlatması var ama karşıdan araç gelince sanki o aracın farları sizin arabanın farlarını yok ediyor ve önünüzü görmekte zorlanıyorsunuz.aracı kullanım alanımda sıkıntıya düşmüyorum ama çok aftif kullanıcı olsam pişmanlık duyardım herhalde.4 ampule toplam 150tl verdim keske diyorum biraz daha paraya kıyıp xenon yapsaydım.ama aracın görüntüsü süper ötesi oldu dediğim gibi kullanım alanıda önemli.uzun yola çıkmıyorum gece yolculuğu fazla yapmıyorum :)
Benim sipariş ettiğim 4300k sarımsı beyaz,sizdeki 5000k imiş. yorumunuza göre crystal vision 4300k ideal olur diye pay biçiyorum. :saygi:
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Mayıs 02, 2016, 00:25:17 »
Sarımsı beyazımsı ise 4300 K ideal olan o zaman  :tamam: ben megalight aldım uzunlara kısalar xenon uyumlu olsun diye ama beyaz çıkmadı.  Aslında beyaz xenon olanı söküp daha sarı ampül takasım var.  Beyaz ışık bana göre değil bunu anladım ama şimdilik gittiği yere kadar gitsin bakalım  :D
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 02, 2016, 09:34:59 »
Sarımsı beyazımsı ise 4300 K ideal olan o zaman  :tamam: ben megalight aldım uzunlara kısalar xenon uyumlu olsun diye ama beyaz çıkmadı.  Aslında beyaz xenon olanı söküp daha sarı ampül takasım var.  Beyaz ışık bana göre değil bunu anladım ama şimdilik gittiği yere kadar gitsin bakalım  :D
Xenonları sokersen 50 lira verim.  Sislere takacam.

[emoji55]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mayıs 02, 2016, 09:38:42 »
Xenonları sokersen 50 lira verim.  Sislere takacam.

Sen elaleme laf et sonrada sislere xenon de :) Yakarım ulen yinede vermem sana  :rofl: :rofl:
THE END