Gönderen Konu: kısa far aydınlatması için yardım  (Okunma sayısı 14372 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: kısa far aydınlatması için yardım
« Yanıtla #20 : Mayıs 02, 2016, 10:07:59 »
Sen elaleme laf et sonrada sislere xenon de :) Yakarım ulen yinede vermem sana  :rofl: :rofl:
Hahahha apaçinin önde gideniyim ben. Burada herkesi eleştirir her türlü pisliği yaparım

Hahahha[emoji23]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 02, 2016, 10:07:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 02, 2016, 10:21:40 »
Hahahha apaçinin önde gideniyim ben. Burada herkesi eleştirir her türlü pisliği yaparım

Hahahha[emoji23]

Bilmem miiiiii  :lol: En sonunda itiraf ettin  :foto:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 65 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 02, 2016, 23:26:44 »
Arkadaşlar bir sorum daha var kusura bakmayın elektrik aksamdan pek anlamıyorum :wacko: bu kısa far ampullerini değiştirince tekrar far ayarı yapmak gerekiyor mu ? 1ay önce far ayarı yapılmıştı da. Yoksa sadece sök-tak iş tamam mı :)
''Bizi aldatan bizden değildir''
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Mayıs 02, 2016, 23:34:02 »
Güzel soru,  bende merak ettim şimdi.  :tamam:

Karşıdan selektör yerseniz gerekiyor demektir herhalde  :asikadam: ben genelde önümde giden aracın arkasına bakıyorum,  aynasına yada bagaj hizasını geçiyormu diye
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 02, 2016, 23:48:22 »
Halojen ampul takacağın için gerekmez.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 03, 2016, 01:29:44 »
Arkadaşlar bir sorum daha var kusura bakmayın elektrik aksamdan pek anlamıyorum :wacko: bu kısa far ampullerini değiştirince tekrar far ayarı yapmak gerekiyor mu ? 1ay önce far ayarı yapılmıştı da. Yoksa sadece sök-tak iş tamam mı :)
Öncelikle yeni aracınız Passat'ınız hayırlı olsun. Kasa kodundan pek anlamam aracınız kaç model?
 Bir zamanlar 2005 model yeni kasa Passat'ımız vardı. Mtec 6000k zenon kit vardı araçta. Ampulü patlayınca yenilemek istedim ama bir adet ampul fiyatı yeni kit'ten 100 lira ucuz olduğu için xenon'ları söküp orjinaline yani halojen ampula çevirdim. O ampul neden daha önce patlamamışda boşuna eziyet çekmişiz. Önceleri ön camda 3 numara film olduğu için görmüyoruz sanmıştık. E halojen merceğe xenon takarsan tabiiki de görmezsin. Aynı dönemde(2009' yılında) A4'ün de ampulü arızalandı. Servisi aradığımda bir ampul için 360 TL istemiştiler :D Aracı öylece sattım sonra yeni sahibi elektrikçiye mi göstermiş ne. Küçük bir temassızlık varmış ondan kendi kendine yanıp sönüyormuş. Yoksa 360 TL kuş olup uçacaktı

Asıl konuya gelecek olursak eğer ampul değişimi far ayarı yaptırmayı gerektirmez. Eskisini söker yenisini takarsınız. Vazgeçtiğinizi belirtmişsiniz ama xenon takacak olursanız eğer 4300k ama kaliteli bir kit öneririm.100-150 liralık mallardan uzak durun. Xenon taktırdıkdan sonra yine önlem amaçlı olarak far ayarlarınızı kontrol ettirirsiniz.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 65 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 03, 2016, 16:55:06 »
Öncelikle yeni aracınız Passat'ınız hayırlı olsun. Kasa kodundan pek anlamam aracınız kaç model?
 Bir zamanlar 2005 model yeni kasa Passat'ımız vardı. Mtec 6000k zenon kit vardı araçta. Ampulü patlayınca yenilemek istedim ama bir adet ampul fiyatı yeni kit'ten 100 lira ucuz olduğu için xenon'ları söküp orjinaline yani halojen ampula çevirdim. O ampul neden daha önce patlamamışda boşuna eziyet çekmişiz. Önceleri ön camda 3 numara film olduğu için görmüyoruz sanmıştık. E halojen merceğe xenon takarsan tabiiki de görmezsin. Aynı dönemde(2009' yılında) A4'ün de ampulü arızalandı. Servisi aradığımda bir ampul için 360 TL istemiştiler :D Aracı öylece sattım sonra yeni sahibi elektrikçiye mi göstermiş ne. Küçük bir temassızlık varmış ondan kendi kendine yanıp sönüyormuş. Yoksa 360 TL kuş olup uçacaktı

Asıl konuya gelecek olursak eğer ampul değişimi far ayarı yaptırmayı gerektirmez. Eskisini söker yenisini takarsınız. Vazgeçtiğinizi belirtmişsiniz ama xenon takacak olursanız eğer 4300k ama kaliteli bir kit öneririm.100-150 liralık mallardan uzak durun. Xenon taktırdıkdan sonra yine önlem amaçlı olarak far ayarlarınızı kontrol ettirirsiniz.
Teşekkür ederim Allah razı olsun abi. 2004 model  araç.  . Şu an kaliteli xenon takmaya bütçem yok. Ucuz mallardan da pek haz etmem, olmuşken hep iyisi olsun derim. Ampulleri sipariş ettim zaten 1-2 güne takarım inşallah.Bakalım eğer aydınlatmadan memnun kalmaz isem ve aracı uzun vadede kullanma imkanı görürsem kaliteli bir xenon kit düşünürüm ilerde. :tamam: :)
''Bizi aldatan bizden değildir''
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 03, 2016, 18:04:33 »
Ampullerin camina kesinlikle elle temas etmeyin.
Duvarda, M cizgisi ile yayilma kontrolu yapilabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 03, 2016, 18:39:10 »
Teşekkür ederim Allah razı olsun abi. 2004 model  araç.  . Şu an kaliteli xenon takmaya bütçem yok. Ucuz mallardan da pek haz etmem, olmuşken hep iyisi olsun derim. Ampulleri sipariş ettim zaten 1-2 güne takarım inşallah.Bakalım eğer aydınlatmadan memnun kalmaz isem ve aracı uzun vadede kullanma imkanı görürsem kaliteli bir xenon kit düşünürüm ilerde. :tamam: :)
Allah kaza bela vermesin inşaallah. Senin arabanın Higline donanımlı olanlarına hastayım. Yeni Passat'lara bile taş çıkarır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 03, 2016, 21:04:58 »
Muhammed hocam hayırlı olsun yeni aracınız,  güle güle kullanın  :saygi:

Işıklardan pek anlamam sadece hayırlı olsun diye yazdım  :tamam:

Birde Mutlu çizgisine bak demiş kafama takıldı,  burada komşuda beyaz bir Renault var arabadan pek anlamam laguna herhalde uzun bir araç. Adam aracı çalıştırınca farları bir yukarı bir aşağı iniyor sonra sabitleniyor.  Geçen evden baktım araba giderken yolun üstünde dümdüz beyaz bir hat çizgi bırakıyordu.  Benim araçta bu çizgi yok mesela sanki lazerle çizmiş gibi aracın önünde belirtmişti

O araçta adaptif farlar var.Virajdada dönüyor sağa sola :) Otomatik yükseklik ayarlı farlar açılışta yukarı aşağı oynamaz.Adaptif olması gerekli öyle fıldır fıldır oynaması için :)
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 03, 2016, 21:12:28 »
O araçta adaptif farlar var.Virajdada dönüyor sağa sola :) Otomatik yükseklik ayarlı farlar açılışta yukarı aşağı oynamaz.Adaptif olması gerekli öyle fıldır fıldır oynaması için :)

Tam tersi. Afs de sağa sola oynar. Direksiyon açısı ve hıza göre değişir. Otomatik yükseklikte kontak açınca arka aks üstündeki ağırlığa göre farı ayarlar o yüzden en yukarı çıkıp iner.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Mayıs 03, 2016, 21:12:47 »
Valla ne bileyim hoşuma gitti o arabanın farları. Çok net bir aydınlatması var. Tabii içinden görmedim benimkisi balkon görüşü  :lol:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 03, 2016, 22:34:14 »
Çok büyük bir yanlış içindesiniz. Bizzat far yükseklik ayarı olan araçlarda bu yukarı aşağı hareket olur.

Latitude'de sağa sola dönen farlar vardı. Bana göre çok gereksiz bit özellik. Mesela Kia Sportage'ın viraj aydınlatması çok başarılıydı. Tabii ki bu benim fikrim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 03, 2016, 22:57:56 »
Çok büyük bir yanlış içindesiniz. Bizzat far yükseklik ayarı olan araçlarda bu yukarı aşağı hareket olur.

Latitude'de sağa sola dönen farlar vardı. Bana göre çok gereksiz bit özellik. Mesela Kia Sportage'ın viraj aydınlatması çok başarılıydı. Tabii ki bu benim fikrim

Konu amaçlından dışarı çıkacak ama bence sizde bi yanlış var.

Adaptif farı olmayan araçlar her marşta kalibrasyon yapmazlar.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 03, 2016, 22:59:18
Tam tersi. Afs de sağa sola oynar. Direksiyon açısı ve hıza göre değişir. Otomatik yükseklikte kontak açınca arka aks üstündeki ağırlığa göre farı ayarlar o yüzden en yukarı çıkıp iner.

Neresi tersi ? Benim söylediğimi söylemişsiniz zaten.

İlk marşta kalibrasyon yapan farlar afl'dir.
Ahl olan farlar kalibrasyon yapmazlar.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 03, 2016, 23:06:26 »
Bilgilerde ufak bir hata var. araçta orjinal xenon varsa otomatik yükseklik ayarı oluyor ve her marşta farlar aşağı yukarı iniyor
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Mayıs 03, 2016, 23:08:08 »
Tartışmayın yarın nasipse arabanın modelini öğrenirim,özelliklerine bakarız netten  :foto:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mayıs 04, 2016, 00:28:11 »
Merhaba arkadaşlar.. Toyota aracımı satıp b5 kasa passat almış bulunmaktayım..Passat forum'a neden yazmadın diyenler çıkabilir cevap: site kullanışlı gelmedi ve aradıklarımı bulamadım,ayrıca buranın samimiyeti çok güzel.. İstişaremin araç markasıyla da bir ilgisi yok.. Sorunum şu: Farlar yeterli aydınlatmayı sağlamıyor, hiç memnun değilim standart ampul takılı ve rengi oldukça sarı olduğundan yakışmıyor  araca.. Yaz tatilinde bir kaç uzun yola çıkacağım için aydınlatma sorununu çözmek istiyorum fakat kararsızım önerilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım olacak. Araçta H7 tip mercekli far var. Beklentim önümü iyi görebilmek ve biraz da beyaz-beyazımsı görüntü elde etmek. zenon meraklısı değilim, bu ampullerin işe yaradığına kani olursam bunları taktıracağım. linkini verdiğim
http://urun.n11.com/ampul/h7-philips-crystal-vision-ampul-seti-beyaz-isik-P108514359
http://urun.n11.com/ampul/osram-h7-night-breaker-unlimited-2li-ampul-seti-P87870057
 bu led ampuller işimi görür mü yoksa illa xenon mu taktırmalıyım  ? :wacko:    not: Kurak bölgede yaşadığım için yağmurda görememe derdim yok. Zenon için bütçem de azami 150 civarı olur..Tecrübelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum :) :saygi:

Aracınızın ampül tipi h7 ise night breaker serisini tavsiye ederim

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 04, 2016, 00:32:02
Bilgilerde ufak bir hata var. araçta orjinal xenon varsa otomatik yükseklik ayarı oluyor ve her marşta farlar aşağı yukarı iniyor

http://youtu.be/9t7eBRb9nuo

Bu şekilde ise bahsedilen hareket afl var demektir.

Afl'si olmayan farlar böyle hareketler yapmaz.

Orjinal xenonlu olanlarda ahl yani otomatik yükseklik ayarı olur ve araç çalışınca yukarı aşağı hareketler yapmaz genel olarak her araçta böyledir.Ahl sistemi aracın arkasının yüksekliği değişmediği sürece bi tepki vermez.

Afl sistemi olan araçlarda ise yukarıdaki videodaki gibi her marşta kalibrasyon yapar.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #37 : Mayıs 04, 2016, 07:44:33 »
Videodaki gibi hareket yapıyor bu farlar.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 04, 2016, 08:13:36 »
Valla ne bileyim hoşuma gitti o arabanın farları. Çok net bir aydınlatması var. Tabii içinden görmedim benimkisi balkon görüşü  :lol:
Etrafi rahatsiz etmeden cok iyi aydinlatma sagliyor. Uzunlari yakinca gunduz oluyor uzun yolda.

Ozcan, Viraj adaptif konusunda farkli dusunuyorum, sis lambasi ile bu isin yapilmaya calisilmasi sadece sokak arasinda isevyariyor. Uzun, karanlik, virajli yollarda cok buyuk konfor ve guvenlik viraj adaptif. Normalde keskin donuslerde karanlik kalan viraj ici, direksiyonu dondurmeye baslayinca aydinlaniyor ve yolin yuzeyi ve nereye gittigi gorunuyor.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 04, 2016, 08:17:44
+ Yunus yanlis soylememis. Murat'in bahsettigi far acilis kontrolinde fonksiyon testi vr viraj adaptifin ozelligi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mayıs 04, 2016, 09:58:25 »
Murat abi o Zaman dediğim gibi işte adaptif farları var ve viraj ile beraber dönüyor ki şahane Bi sistem gerçekten 😊
VW Golf 1.6 TDI & DSG