0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sen elaleme laf et sonrada sislere xenon de Yakarım ulen yinede vermem sana
Hahahha apaçinin önde gideniyim ben. Burada herkesi eleştirir her türlü pisliği yaparım Hahahha[emoji23]
Arkadaşlar bir sorum daha var kusura bakmayın elektrik aksamdan pek anlamıyorum bu kısa far ampullerini değiştirince tekrar far ayarı yapmak gerekiyor mu ? 1ay önce far ayarı yapılmıştı da. Yoksa sadece sök-tak iş tamam mı
Öncelikle yeni aracınız Passat'ınız hayırlı olsun. Kasa kodundan pek anlamam aracınız kaç model? Bir zamanlar 2005 model yeni kasa Passat'ımız vardı. Mtec 6000k zenon kit vardı araçta. Ampulü patlayınca yenilemek istedim ama bir adet ampul fiyatı yeni kit'ten 100 lira ucuz olduğu için xenon'ları söküp orjinaline yani halojen ampula çevirdim. O ampul neden daha önce patlamamışda boşuna eziyet çekmişiz. Önceleri ön camda 3 numara film olduğu için görmüyoruz sanmıştık. E halojen merceğe xenon takarsan tabiiki de görmezsin. Aynı dönemde(2009' yılında) A4'ün de ampulü arızalandı. Servisi aradığımda bir ampul için 360 TL istemiştiler Aracı öylece sattım sonra yeni sahibi elektrikçiye mi göstermiş ne. Küçük bir temassızlık varmış ondan kendi kendine yanıp sönüyormuş. Yoksa 360 TL kuş olup uçacaktıAsıl konuya gelecek olursak eğer ampul değişimi far ayarı yaptırmayı gerektirmez. Eskisini söker yenisini takarsınız. Vazgeçtiğinizi belirtmişsiniz ama xenon takacak olursanız eğer 4300k ama kaliteli bir kit öneririm.100-150 liralık mallardan uzak durun. Xenon taktırdıkdan sonra yine önlem amaçlı olarak far ayarlarınızı kontrol ettirirsiniz.
Teşekkür ederim Allah razı olsun abi. 2004 model araç. . Şu an kaliteli xenon takmaya bütçem yok. Ucuz mallardan da pek haz etmem, olmuşken hep iyisi olsun derim. Ampulleri sipariş ettim zaten 1-2 güne takarım inşallah.Bakalım eğer aydınlatmadan memnun kalmaz isem ve aracı uzun vadede kullanma imkanı görürsem kaliteli bir xenon kit düşünürüm ilerde.
Muhammed hocam hayırlı olsun yeni aracınız, güle güle kullanın Işıklardan pek anlamam sadece hayırlı olsun diye yazdım Birde Mutlu çizgisine bak demiş kafama takıldı, burada komşuda beyaz bir Renault var arabadan pek anlamam laguna herhalde uzun bir araç. Adam aracı çalıştırınca farları bir yukarı bir aşağı iniyor sonra sabitleniyor. Geçen evden baktım araba giderken yolun üstünde dümdüz beyaz bir hat çizgi bırakıyordu. Benim araçta bu çizgi yok mesela sanki lazerle çizmiş gibi aracın önünde belirtmişti
O araçta adaptif farlar var.Virajdada dönüyor sağa sola Otomatik yükseklik ayarlı farlar açılışta yukarı aşağı oynamaz.Adaptif olması gerekli öyle fıldır fıldır oynaması için
Çok büyük bir yanlış içindesiniz. Bizzat far yükseklik ayarı olan araçlarda bu yukarı aşağı hareket olur.Latitude'de sağa sola dönen farlar vardı. Bana göre çok gereksiz bit özellik. Mesela Kia Sportage'ın viraj aydınlatması çok başarılıydı. Tabii ki bu benim fikrim
Tam tersi. Afs de sağa sola oynar. Direksiyon açısı ve hıza göre değişir. Otomatik yükseklikte kontak açınca arka aks üstündeki ağırlığa göre farı ayarlar o yüzden en yukarı çıkıp iner.
Merhaba arkadaşlar.. Toyota aracımı satıp b5 kasa passat almış bulunmaktayım..Passat forum'a neden yazmadın diyenler çıkabilir cevap: site kullanışlı gelmedi ve aradıklarımı bulamadım,ayrıca buranın samimiyeti çok güzel.. İstişaremin araç markasıyla da bir ilgisi yok.. Sorunum şu: Farlar yeterli aydınlatmayı sağlamıyor, hiç memnun değilim standart ampul takılı ve rengi oldukça sarı olduğundan yakışmıyor araca.. Yaz tatilinde bir kaç uzun yola çıkacağım için aydınlatma sorununu çözmek istiyorum fakat kararsızım önerilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım olacak. Araçta H7 tip mercekli far var. Beklentim önümü iyi görebilmek ve biraz da beyaz-beyazımsı görüntü elde etmek. zenon meraklısı değilim, bu ampullerin işe yaradığına kani olursam bunları taktıracağım. linkini verdiğim http://urun.n11.com/ampul/h7-philips-crystal-vision-ampul-seti-beyaz-isik-P108514359http://urun.n11.com/ampul/osram-h7-night-breaker-unlimited-2li-ampul-seti-P87870057 bu led ampuller işimi görür mü yoksa illa xenon mu taktırmalıyım ? not: Kurak bölgede yaşadığım için yağmurda görememe derdim yok. Zenon için bütçem de azami 150 civarı olur..Tecrübelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum
Bilgilerde ufak bir hata var. araçta orjinal xenon varsa otomatik yükseklik ayarı oluyor ve her marşta farlar aşağı yukarı iniyor
Valla ne bileyim hoşuma gitti o arabanın farları. Çok net bir aydınlatması var. Tabii içinden görmedim benimkisi balkon görüşü