Gönderen Konu: Bujiler ve Baskı Balata  (Okunma sayısı 10311 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Bujiler ve Baskı Balata
« : Ocak 23, 2009, 00:54:02 »
arkadaşlar buji ve baskı balatanın ömrünün azaldığını nerden anlarım. bunları kaç km de bir değiştirmek icap eder? teşekkür ederim
şuanki aracım "tabanvay"

Toyota Club Türkiye

Bujiler ve Baskı Balata
« : Ocak 23, 2009, 00:54:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: bujiler ve baskı balata
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2009, 08:12:13 »
  Bujinin tipine bağlı olarak değişir. Kimisi 20 bin Km. iken, kimisi 100 bin Km. olabiliyor. Ayrıca bujinin durumunu 5-10 binde bir gözle kontrolde de fayda var bence.
 Debriyaj balatasını ise hafif rampa yukarı çıkarken aracı en yüksek vitese tak. hızın bu arada 50-60Km/s. civarlarında olsun. Gaza yüklen, eğer devir saati hızla artıyor ancak aracının hızı aynı oranda artmıyorsa balata kaçırmaya başlamış demektir. Eğer belli bir seviyeden daha fazla balatanın bitmesini beklersen Volana da zarar verme ihtimalin olur ve maliyet çok artar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Altı Yere Yakın Olandan Korkacaksın
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2009, 11:20:04 »
Ayni zamanda kalkis yaparken hemen kavramayabilir bujiler cig benzinde atar egzostan
1998 Toyota Corolla 1.3 XL Zeytin Gri
GaLaTaSaRaY
Nokia E71

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2009, 12:58:29 »
Ceyhun bey merhabalar.Uzun zamandır aracınızda her hangi bir problem yoktu.Problem çıkınca tekrar foruma geldiniz.İsteriz ki aracınız arızalandıgında değilde her zaman vaktinizin yettiğince bağlansanız,aktif olsanız,kaynaşsak bir birimizi tanısak daha iyi olmaz mı..Sizce bu yazdıklarımda haklılık payı varmıdır..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 23, 2009, 13:02:29 »
hakan abinin bahsettiği 100binlik bujiyi sormuştum bizim ae 101 için olanı fiyatı 160 liraydı ve iridyummuş galiba
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 23, 2009, 13:46:54 »
  Özcan'a aynen katılıyorum.  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 23, 2009, 20:26:03 »
  Özcan'a aynen katılıyorum.  :alkis:
  Ama gerçek bu Hakan abi.Kim ne derse desin.Bakıyoruz üye sayısı epeyce fazla,ama online olan sayısı toputopu 10 kişi ya varız yada yokuz.Herkese saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 23, 2009, 21:40:59 »
hakan abinin bahsettiği 100binlik bujiyi sormuştum bizim ae 101 için olanı fiyatı 160 liraydı ve iridyummuş galiba

Gokhan,

Japon NGK'nin, Denso'nun iridyum bujilerinin tanesini 10 dolara falan satiyorlar amazon.com'da. 160Lira 4'unun fiyatiysa bile cok pahali.

http://www.amazon.com/Denso-5303-Iridium-Spark-Plug/dp/B000CJ048W/ref=au_pf_ss_3?ie=UTF8&n=15684181&s=automotive&carId=002

Ben de bundan almayi ustiyorum ama aklimi kurcalayan bir sey var: Bizim arabada buji araliginin 0,0031 inch olmasi gerekiyormus, ama bu buji 0,044 inchlik. Bu aralik nasil saglanir, hangi aletle? Araligi degistirmeden boylece takarsak motora ve yakit sarfiyatina ne etkileri olur?
Yakit sarfiyatini azalatacak bir buji araligi olsun istiyorum. Arabayi genelde sehir icinde, dur-kalk trafiginde kullaniyorum. Gunde ortalama 10-15 km yol gidiyorum.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 24, 2009, 09:16:43 »
valla ahmet abi burda böyle :D benim sarduğum 4 adet fiyatıydi
standart buji fiyatı bile 30 lira civarı :D burası türkiye
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 24, 2009, 12:50:43 »
Gokhan,

Japon NGK'nin, Denso'nun iridyum bujilerinin tanesini 10 dolara falan satiyorlar amazon.com'da. 160Lira 4'unun fiyatiysa bile cok pahali.

http://www.amazon.com/Denso-5303-Iridium-Spark-Plug/dp/B000CJ048W/ref=au_pf_ss_3?ie=UTF8&n=15684181&s=automotive&carId=002

Ben de bundan almayi ustiyorum ama aklimi kurcalayan bir sey var: Bizim arabada buji araliginin 0,0031 inch olmasi gerekiyormus, ama bu buji 0,044 inchlik. Bu aralik nasil saglanir, hangi aletle? Araligi degistirmeden boylece takarsak motora ve yakit sarfiyatina ne etkileri olur?
Yakit sarfiyatini azalatacak bir buji araligi olsun istiyorum. Arabayi genelde sehir icinde, dur-kalk trafiginde kullaniyorum. Gunde ortalama 10-15 km yol gidiyorum.

Ahmet Bey,
Amerika'daki yedek parca magzalarinda asagida resimdeki buji acikligini ayarlamaya yarayan metal parcayi bulabilirsiniz. Fiyatinin bir kac dolari gecmeyecegini tahmin ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #10 : Ocak 24, 2009, 14:49:57 »
benimki biraz soru içinde soru olacak ama debriyaj baskı balatasının bittiğini debriyaj kavrama noktasından da anlaşılabilir mi eski arabalarda baskı balata bittikçe ya daha aşağıdan ya da daha yukarıdan  kavrıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 24, 2009, 18:35:57 »
valla ahmet abi burda böyle :D benim sarduğum 4 adet fiyatıydi
standart buji fiyatı bile 30 lira civarı :D burası türkiye

Boyle pahada ve agirlikta cok tutmayan seyler internette siparis edilebilir gumruksuz, rekabet de olur yerli saticilara :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 24, 2009, 18:40:03 »
Cevabiniz icin tesekkurler Ali Bey.  :)
Dusundugum bujinin araligi 0,044. Bana lazim olan aralik 0,031.Bakacagim bulabilirsem. Bu aletle aralik kucultulebiliyor mu acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 24, 2009, 18:57:46 »
Cevabiniz icin tesekkurler Ali Bey.  :)
Dusundugum bujinin araligi 0,044. Bana lazim olan aralik 0,031.Bakacagim bulabilirsem. Bu aletle aralik kucultulebiliyor mu acaba?

Tam aradiginiz aciklikta uretilmis olanlari bulmak cok daha iyi olur tabi. Bu aletle kucultebilmek icin herhalde once biraz bujinin ucunu bukmek gerekir, bu da sagliksiz olabilir. Bu arada internette ufak bir arastirma yaptim ve gordum ki bujinin ucunun silindirin agzinda hangi yonde durmasi gerektigi bile anlatilmis, cok ince isler bunlar. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 24, 2009, 18:58:25 »
Bu arada biz bu soruya cevaplar verirken,soru sahibinden hiç ses seda yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 25, 2009, 17:39:32 »
arkadaşlar bu iridium buji her araca takılabiliyormu mesela benimkine :) yakıtta veya çekişte bi fark oluyormu acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 25, 2009, 23:12:37 »
arkadaşlar bu iridium buji her araca takılabiliyormu mesela benimkine :) yakıtta veya çekişte bi fark oluyormu acaba?
hem çekişte hem yakışta farketsin diyorsan gittigidiyorda bir adam var ultrasonik buji diye birşey satıyor, yakıt konusunda aşırı farketmiyor ama performans konusunda ciddi farkediyor sattığı bujiler, gözüm kapalı kefilim sattığı bujilere, alt devirlerde motor ciddi bir şekilde canlandı, öneririrm ;
http://urun.gittigidiyor.com/Ultrasonic-Performans-Buji-TOYOTA-15-Indirim_W0QQidZZ15068782
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #17 : Ocak 25, 2009, 23:34:38 »
yeni corollada iridyum var uzun ömürlü. sanırım eski kasaya da takılıyordur sonuçta motor farklı da olsa yine vvt-i.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #18 : Ocak 27, 2009, 22:33:40 »
Arkadaşlar aracınıza oluyorsa Iridium bujileri şiddetle tavsiye ediyorum çok uzun ömürlü ve sorunsuz.
Çalıştığım şirkette doğalgazlı gemi makinalarında (20 silindirli ,yaklaşık 13.000 beygir gücünde) Iridium bujiler 2000 saat çalışıyor , diğer bujiler 500 saati bile bulamıyor.
Bu teknoloji ile üretilen bujiler bazı motorlarda 160.000 km kullanılabiliyor....
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 28, 2009, 00:47:26 »
hem çekişte hem yakışta farketsin diyorsan gittigidiyorda bir adam var ultrasonik buji diye birşey satıyor, yakıt konusunda aşırı farketmiyor ama performans konusunda ciddi farkediyor sattığı bujiler, gözüm kapalı kefilim sattığı bujilere, alt devirlerde motor ciddi bir şekilde canlandı, öneririrm ;
http://urun.gittigidiyor.com/Ultrasonic-Performans-Buji-TOYOTA-15-Indirim_W0QQidZZ15068782

Turkay adam iyi kar ediyor, masallah :)

ABD'deki urun sitesini buldum, burada $ 6.95'e satiyorlar, adam burada 70 kusur Liraya satiyor (45 dolar civari). 7 nerede 45 nerede? :)
Demek ki ticaret karli :D

http://www.enginebrain.com/