0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Turkay adam iyi kar ediyor, masallah ABD'deki urun sitesini buldum, burada $ 6.95'e satiyorlar, adam burada 70 kusur Liraya satiyor (45 dolar civari). 7 nerede 45 nerede? Demek ki ticaret karli http://www.enginebrain.com/
Aisin, Daikin, birde Asco idi sanırım. Bunlar Japon üretimi ve kaliteliler. Japon üretimi kalitesiz duymadım hiç zaten. Ahmet, bujileri tek tek çıkar ve tak ve bu arada o deliğe birşey kaçmamasına dikkat et. Buji anahtarın var dimi? Bujiyi takarken buji anahtarına tam ve doğru girdiğinden emin ola. Bujinin dişlerinin bloğa doğru girdiğinden emin olmadan sıkma. Bujileri takınca yeteri kadar sık (ne çok, ne de az). Bujileri çıkarır ve takarken buji kablolarının zarar görmemesine dikkat et.
Cok cok tesekkurler Hakan Bujileri degistirmek isteme sebebim zaten asiri yakit tuketimi. Arabanin onceki sahibinin taktirdigi/taktigi bujiler hatali olabilir diye dusunuyorum. Sehir icinde dolu depoyla ancak 300-350 km yol gidebiliyorum. Bu da 8 silindirli araclarin yaktigi kadar. Dun NGK'nin 2087 kodlu BKR5EYA tipi bujilerinden aldim. Tirnak araligi 0.032 inc. (0.8 mm(?) Fabrikanin servis kitabinda onerilen iki tip bujiden birisi.Ama bazi yerlerde 0.042 inclik aralik oneriliyor.Toyota Turkiye 93-97 arasi Corolla'lar icin hangi/hangi ozellikteki bujileri oneriyor acaba? Bir de WD40 diye bir yaglayici madde aldim. Bujileri takmadan once vida yerlerine surmek icin.Bir yerde okudum, asli astari varmi bilmiyorum...Ya arabayi bozacagiz iyice ya da insallah asiri yakit tuketme sorununu cozecegiz Verdigin bilgiler icin tekrar cok cok tesekkur ediyorum Hakan. Eski bujileri cikarinca bu resimlerdekiyle bir karsilastirma yapacagim.
Ozcan, oluyor boyle seyler. Vatandasin belki zamani olmuyor, belki sorununu cozmus oluyor, tekrar buraya gelme ihtiyaci ve zahmetine girmiyor Bu arada biz de faydalaniyoruz sunulan bilgilerden Kotu mu?Az once NGK bujilerinin buradaki musteri hizmetlerini aradim. Benim arabanin fabrika servis kitabinda buji tirnak araligi 0,032 inc diyor, Corolla'nin ayni yil/model motoruyla ayni ozellikte.Corolla'ninki de 0,032 inc. Ama NGK'nin sitesinde ve bircok baska kitapta, katalogda benim araba (Prizm) icin 0,042 inc yaziyor. Adam, sen servis kitabi ne diyorsa o dogrudur, bizdeki katalog hatasi olabilir dedi. Simdi dusunuyorum da fazla yakit problemi acaba arabanin onceki sahibinin taktirdigini sandigim daha buyuk tirnak araligindaki bujilerden kaynaklaniyor olabilir. Eger oyleyse ve problemsiz bujileri takabilirsem asiri yakit tuketimi problemini cozmus olacagiz. Pusat okuyorsan bunu bir zahmet bir yorumda bulun
Kendi kendimize yazıp kendimizi bilgilendiriyoruz.Soru sahibinden hlaaaaa bir ses seda,bir teşekkür falan yok. Hakan abi bu tarz konuları bir başlık altında toplasak nasıl olur.yararlı bilgiler yada mekanik bilgiler gibi..Nasıl olur acaba....