Gönderen Konu: Pasta, Cila, Boya Koruma, İç temizliği ve Merak Ettiğiniz Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 113602 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
ozkan bey birazda kirlenmiş ondan siritiyor gibi.En iyisi arap sabunlu su yapip hafif nemlendirip islatmadan silip gene hafif nemli bez ile durulayin.
ama mendilin zarar verdiği gide gözüküyor

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • adapazarı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '19
  • 66 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Islak mendilden böyle bir zarar beklemezdim
Çıkarım seninle her yola 🚕🚗

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Çok ilginç bir görüntü. Islak mendilin parçaları kumaşın arasına dolmuş olmasın? Şarjlı el süpürgeleriyle hafiften bastırarak orayı temizlemeye çalışsanız?
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Oradaki kaplama malzemesi bozulmuş gibi, ıslak mendilin marifeti. Araçlarda kullanmamak lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • adapazarı
  • Model Yılı: '19
  • 66 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Oradaki kaplama malzemesi bozulmuş gibi, ıslak mendilin marifeti. Araçlarda kullanmamak lazım.
yok yok orayı deforme etmısım bende oyle sanmıstım kucuktu ıslak mendılın parcaları dıye hala durmadan ovaladım ust doku zedelendı
Çıkarım seninle her yola 🚕🚗

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Abi bunlar kireç izi gibi.
Mahmut son viraja giriyorum. Sana soru: şu boya koruma işini yapmam lazım son 136 yılın en sıcağı olacakmış[emoji5]  Allah korusun inşallah olmaz.
Boya koruma olarak. Parlaklık vs önemsiz önemli olan uv ışınlarından boyayı korumak. Ve mantıklı fiyatı olan 2 ürün aklıma yattı
1_ c2v3.
2_soft 99 fusso coat 12month Black Color. Birde bu fusso ortalama kaç ay koruma sağlar

Sen ne dersin
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Mahmut son viraja giriyorum. Sana soru: şu boya koruma işini yapmam lazım son 136 yılın en sıcağı olacakmış[emoji5]  Allah korusun inşallah olmaz.
Boya koruma olarak. Parlaklık vs önemsiz önemli olan uv ışınlarından boyayı korumak. Ve mantıklı fiyatı olan 2 ürün aklıma yattı
1_ c2v3.
2_soft 99 fusso coat 12month Black Color

Sen ne dersin

Abi ikisini de kullanmadım fakat ikisi de kaliteli ürünler bugünlerde uygularsanız ikisi de yazı çıkarabilecek ürünler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Abi ikisini de kullanmadım fakat ikisi de kaliteli ürünler bugünlerde uygularsanız ikisi de yazı çıkarabilecek ürünler .
Saolasın. Fusso daha aklıma yattı. Yaklaşık 10gr ürünle bir araç rahat çıkıyormuş videoları da izledim. Sanki fusso daha önde
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Saolasın. Fusso daha aklıma yattı. Yaklaşık 10gr ürünle bir araç rahat çıkıyormuş videoları da izledim. Sanki fusso daha önde

Abi dediğim gibi ikisi de iyi fussonun 2 ürünü elimde var fakat daha uygulama fırsatım olmadı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi

Fusso candır :) Şaka bir yana uygulaması düzgün yapıldığı sürece fussonun ömrü oldukça uzun ben bir kutusunu aldım raf ömrü ne kadar bilmiyorum ama bir kutusu 10 arabayada rahat yeter gibi :)
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Ben ikisini de uyguladim. Fusso bir tik onde gibi...

Uygulama yonunden c2v3 daha kolay.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Fusso candır :) Şaka bir yana uygulaması düzgün yapıldığı sürece fussonun ömrü oldukça uzun ben bir kutusunu aldım raf ömrü ne kadar bilmiyorum ama bir kutusu 10 arabayada rahat yeter gibi :)
Ben 40gr bölünmüş almayı düşünüyorum  2 3 kez yapılır herhalde. Videolarda adam süngerin ucuna belli belirsiz değirdi ve kaputu yaptı baştan aşağı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Ben 40gr bölünmüş almayı düşünüyorum  2 3 kez yapılır herhalde. Videolarda adam süngerin ucuna belli belirsiz değirdi ve kaputu yaptı baştan aşağı.

Aynen o şekilde belirli belirsiz bir tabaka oluşturup yayarak uygulayın.Ben bir kutu alınca har vurup harman savurdum  :)

Uygulama yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta var kenarlara köşelere kaçtığı zaman zor temizleniyor mümkünse fitillerin olduğu yerleri kağıt bant ile bantlayın.Kuruması için çok üzün süre beklemeyin,çok bekleyince zor siliniyor yada ben fazla sürdüğüm için zor silindi
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50900
  • Model Yılı: '20
  • 94 kere teşekkür etti
  • 95 kere teşekkür edildi
Ben 40 gr ile 2 defa L300 ve 2 defa da Duster'a uyguladım.(Çok ince sürmeye çalıştım.Kalın sürünce hiçbir ekstrası olmuyor silmesi zor oluyor.)
4 uygulamadan sonra dibinde az birşey kaldı jantlara kullandım.Bence de c2v3den daha başarılı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Ben 40 gr ile 2 defa L300 ve 2 defa da Duster'a uyguladım.(Çok ince sürmeye çalıştım.Kalın sürünce hiçbir ekstrası olmuyor silmesi zor oluyor.)
4 uygulamadan sonra dibinde az birşey kaldı jantlara kullandım.Bence de c2v3den daha başarılı.
Hocam koruma ne kadar sürdü tahmini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 94 kere teşekkür etti
Hocam koruma ne kadar sürdü tahmini
L300'e ilk uyguladığımda(öncesinde kil ve polisaj yapmıştım) 3 ay sonra neredeyse zayıflama yok gibiydi.Yıkamalarda mikrofiber eldiven ve soft99'un siyah ambalajlı şampuanını kullandım.Sonrasında keyfi olarak waxı silip tekrar uyguladım.Bundan sonrasında işkence başladı :D Devamlı benzinlik köpüğü ve fırça ile yıkandı.2 ay sonra boncuklanmalar zayıflasada su iticicilik bir miktar devam ediyordu.Eğer temiz yüzeye uygulayıp ph nötr şampuanla yıkarsanız 2-3 ay güzel boncuklanma olur.Destekleyici olarakta sonax brilliant shine detailer çok iyi olur.Bauhaus'da da satılıyor artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '16
  • 15 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
Aracımı haftaya teslim alıyorum, sıfır km araç koruma uygulamalarında marka, paket tavsiyeniz varmı?
Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S (2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Aracımı haftaya teslim alıyorum, sıfır km araç koruma uygulamalarında marka, paket tavsiyeniz varmı?

Kaliteli bir kaput filmi ise yarar.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bilgi güçtür
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 63 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
İyi günler herkese.2005 model gümüş gri aracıma cila yapmak istiyorum.İncelediğim ürünler bunlar:

http://www.hepsiburada.com/meguiar-s-gold-class-sivi-pasta-cila-857016-p-OTMOTM857016
http://www.hepsiburada.com/sonax-super-parlatici-cila-250-ml-p-OTSON300100
http://www.hepsiburada.com/sonax-super-guclu-cila-250-ml-p-OTSON301100

Pasta yapmak istemiyorum sadece aracın boyası biraz matlaşmış ben de parlaklık ve canlılık katmak istiyorum.Yukarıdaki ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz?Ayrıca sizin önerebileceğiniz bir ürün var mı?Şimdiden teşekkürler... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 94 kere teşekkür etti
İyi günler herkese.2005 model gümüş gri aracıma cila yapmak istiyorum.İncelediğim ürünler bunlar:

http://www.hepsiburada.com/meguiar-s-gold-class-sivi-pasta-cila-857016-p-OTMOTM857016
http://www.hepsiburada.com/sonax-super-parlatici-cila-250-ml-p-OTSON300100
http://www.hepsiburada.com/sonax-super-guclu-cila-250-ml-p-OTSON301100

Pasta yapmak istemiyorum sadece aracın boyası biraz matlaşmış ben de parlaklık ve canlılık katmak istiyorum.Yukarıdaki ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz?Ayrıca sizin önerebileceğiniz bir ürün var mı?Şimdiden teşekkürler... :)
Demir tozu sökücü+kil+dolgu ürünü+wax

Demir tozu sökücü: 3D bdx
Kil:Valet pro turuncu ,soft99 veya bilt hamber
Dolgu Ürünü:Auto finesse tripple(Sert el pedi ile uygulanmalı)(Fiyat fazla gelirse autoglym srp de iyi bir üründür)
Wax:Soft99 fusso coat

Hem araç gri hem de el ile uygulama yapacağınızdan dolayı çok fazla bir değişim olmaz ama boyayı temizleyip,canlandırıp korumuş olursunuz.Uygulamanın uzun ömürlü olması içinde arabanızı çift kova,mikrofiber eldiven ve ph nötr şampuanla yıkamanız gerekiyor.