Gönderen Konu: Pasta, Cila, Boya Koruma, İç temizliği ve Merak Ettiğiniz Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 113632 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 50900
  • Model Yılı: '20
  • 94 kere teşekkür etti
  • 95 kere teşekkür edildi
Mat bi yüzey mi bıraktımı?yani cila uygulamaya gerek varmı
Biraz fazla baskı yaptığımdan dolayı uygulama yaptığım yöne doğru sadece ışık altında görünen ufak kılcal çizikler oluştu.İki katta elle m205 uyguladım mükemmele yakın oldu.(Makineyle uygulamış kadar kusursuz olmadı kesinlikle ama dediğim gibi el ile uygulamaya göre başarılı oldu.)
Önceki mesaja fotoğrafları ekledim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar s30 ile çizik gideremezsiniz hare gidericidir s30. El ile çizik gidermek için kalın pasta almanız lazım. Turtle waxın bende olacak resmini çeker konuda paylaşırım.

iPhone cihazımdan tapatalk ile gönderildi.
Tavsiye bekliyoruz [emoji5]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Tavsiye bekliyoruz [emoji5]
Abi arabayı değiştirin uğraşmayın çizikle göçükle. :)

Şaka bir yana abi gün içinde ürünün resmini çeker burada paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Detailing dükkanında büyük indirim var haberiniz olsun
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Abi arabayı değiştirin uğraşmayın çizikle göçükle. :)

Şaka bir yana abi gün içinde ürünün resmini çeker burada paylaşırım.
Hahahha para sıkıntım olmadığı sürece araç satmam ben ;)
Bölünmüş ürünler falan da olur. Çok fazla bir ürüne de gerek yok aslında. Arındırma oranı x/6 falan yazıyor bazı sitelerde. Ele gelmeyen çizikler için kaç önerirsin[emoji6]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Hahahha para sıkıntım olmadığı sürece araç satmam ben ;)
Bölünmüş ürünler falan da olur. Çok fazla bir ürüne de gerek yok aslında. Arındırma oranı x/6 falan yazıyor bazı sitelerde. Ele gelmeyen çizikler için kaç önerirsin[emoji6]
Abi Allah sattırmasın.

Abi aşındırma oranına bakmak çok doğru değil. El ile çizik en iyi kalın pasta ile alınır sonra onun üzerine S3 uygulanabilir parlaklık artsın diye. Tabi bu söylediğim tırnağa takılmayan çizikler için geçerli. Kalın çiziklere zaten boyadan başka çözüm yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Abi Allah sattırmasın.

Abi aşındırma oranına bakmak çok doğru değil. El ile çizik en iyi kalın pasta ile alınır sonra onun üzerine S3 uygulanabilir parlaklık artsın diye. Tabi bu söylediğim tırnağa takılmayan çizikler için geçerli. Kalın çiziklere zaten boyadan başka çözüm yok.
Şu nasıl hocam aşındırma 12/12 silikonsuz  atas marka.

Not : abi deyip durma [emoji23] [emoji23]

http://www.erdemboya.net/VIRTUS-413-EXTRA-AGIR-CIZIK-GIDERICI-PASTA-BOLUNMUS-250-ML,PR-308.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Şu nasıl hocam aşındırma 12/12 silikonsuz  atas marka.

Not : abi deyip durma [emoji23] [emoji23]

http://www.erdemboya.net/VIRTUS-413-EXTRA-AGIR-CIZIK-GIDERICI-PASTA-BOLUNMUS-250-ML,PR-308.html
ABİ üşenmedim sizin için indim garaja kullandığım ürünün fotosunu çektim ben bu üründen memnunum bulabilirseniz el ile çok rahat çizikleri alabilirsiniz. Bahsettiğiniz ürünü el ile kullanmadığımdan hakkında birşey diyemem.

Abi google amcaya turtle wax safe cut diye sorarsan bulabilirsin. Bunun üzerine s3 uygularsan parlaklık biraz daha iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
ABİ üşenmedim sizin için indim garaja kullandığım ürünün fotosunu çektim ben bu üründen memnunum bulabilirseniz el ile çok rahat çizikleri alabilirsiniz. Bahsettiğiniz ürünü el ile kullanmadığımdan hakkında birşey diyemem.

Abi google amcaya turtle wax safe cut diye sorarsan bulabilirsin. Bunun üzerine s3 uygularsan parlaklık biraz daha iyi olur.
Allah razı olsun. [emoji6] tamam buna bakayım insallah. Peki biz çizik gideririrken aslında çizik kenarındaki boyayı aşındırıyoruz değil mi?  Mantık bu mu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Allah razı olsun. [emoji6] tamam buna bakayım insallah. Peki biz çizik gideririrken aslında çizik kenarındaki boyayı aşındırıyoruz değil mi?  Mantık bu mu
Aynen abi. Ondan derin çizikleri bununla kapatmaya çalışmayın sonra çiziğin etrafındaki boyayı alır astara ulaşabilirsiniz. Çok kötü bir duygudur yaşamanızı istemem :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Bu ürün halihazırda satılıyor. Mahmut'un dediği gibi el ile kullanmak lazım. Pastayı makina ile yüksek devirde kullanırsak boya gider. Pasta boyayı aşındırarak çiziklere dolgu yapar ve aynı seviyeye getirir basit anlatımı ile.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Önemli bi kaç bilgi paylaşayım. Atas araç sampuanının  aracın kromlarına zarar verdiği detailing forumunda yazılmış.yetkili pek ses çıkarmasa  da bir çok kullanıcı yaşamış.

İkincisi atas est jant temizleyici bu ürünün jantın verniğini soktuğunu söyleyenler var. Ben de atas forlega jant temizleyici almıs ama hic kullanmamıştım galiba kullanmayacağım ya da daha fazla seyrelterek kullanırım.

Resmi sitesinde gösterilen ürün rengi ile satılan ürün rengi arasında bazı ürünlerin fark varmış. Galiba bu ürünler atas est ve yıkama şampuanı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Önemli bi kaç bilgi paylaşayım. Atas araç sampuanının  aracın kromlarına zarar verdiği detailing forumunda yazılmış.yetkili pek ses çıkarmasa  da bir çok kullanıcı yaşamış.

İkincisi atas est jant temizleyici bu ürünün jantın verniğini soktuğunu söyleyenler var. Ben de atas forlega jant temizleyici almıs ama hic kullanmamıştım galiba kullanmayacağım ya da daha fazla seyrelterek kullanırım.

Resmi sitesinde gösterilen ürün rengi ile satılan ürün rengi arasında bazı ürünlerin fark varmış. Galiba bu ürünler atas est ve yıkama şampuanı.

Abi atas est yi uzun zamandır kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım fakat gerçekten çok güçlü bir temizleyici elimdeki bitsin bende başka bir jant temizleyici kullanmaya başlıcam .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Atas DLS 125 de örneğin plastikleri ağartıyor, ben artık kullanmıyorum 1-2 litre de var elimde, duruyor. Onun yerine Nasiol'un bir ara çıkardığı mor şampuanı kullanıyorum ama o da Atas'ın onda biri kadar temizliyor :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Abi atas est yi uzun zamandır kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım fakat gerçekten çok güçlü bir temizleyici elimdeki bitsin bende başka bir jant temizleyici kullanmaya başlıcam .
Ya bende tırstım atas yetkilisine sordum. O da bire 5 oranında seyrelterek kullanın dedi. Sık hemen ardından su tut dedi. Artık bende bire 7 falan seyrettip kullanacağım. Sonax jant temizleyici vardı o çok iyi kıpkırmızı oluyor her yeri temizliyordu ama pahalı meret. Anlaşılan atas urunlerine pek yanasmam bundan sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Atas DLS 125 de örneğin plastikleri ağartıyor, ben artık kullanmıyorum 1-2 litre de var elimde, duruyor. Onun yerine Nasiol'un bir ara çıkardığı mor şampuanı kullanıyorum ama o da Atas'ın onda biri kadar temizliyor :)
Bende de sonax 2 in 1 beyaz sampuan var cok memnunum çok köpük yapıyor hassas aksama zarar vermiyor. Ve kurulama derdi yok iz kalmadan kuruyor fiyatı da pahalı değildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Bunun yanında atasın sevdiğim f/p ürünleri de var
Silikon sprey klima temizleme köpüğü atas vinet (iyi leke cıkarıyor)  bunları tavsiye ederim.  En son atas lastik tamir köpüğü aldım ama tabi kullanmadım nasıldır bilmiyorum
Son olarak atas plak2 de beğendim alınabilir. Aracın dış plastiklerinde denedim. Oldukça kalici su itici ve güzel renk veriyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Bende de sonax 2 in 1 beyaz sampuan var cok memnunum çok köpük yapıyor hassas aksama zarar vermiyor. Ve kurulama derdi yok iz kalmadan kuruyor fiyatı da pahalı değildi

Abi bu bahsettiğiniz şampuan tembel işi fakat kısıtlı zamanda araç yıkamak gerektiğinde güzel bir seçenek olabilir bahsettiğiniz ürün için link verebilirmisiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Abi bu bahsettiğiniz şampuan tembel işi fakat kısıtlı zamanda araç yıkamak gerektiğinde güzel bir seçenek olabilir bahsettiğiniz ürün için link verebilirmisiniz .
http://www.sonax.com.tr/urunler/%C5%9Fampuanlar/item/1-sonax-xtreme-sampuan-215300.html

[emoji23]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi

Sulandırma oranına göre sulandırılırsa birşey olmayacağını düşünüyorum. 6-7 aydır atas autobella kullanıyorum daha bir sıkıntı yaşamadım
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma