Gönderen Konu: arabayı geliştirmek için önce ne yapılmalı  (Okunma sayısı 7696 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 296000
  • Model Yılı: '98
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
arabayı geliştirmek için önce ne yapılmalı
« : Şubat 26, 2016, 19:07:57 »
arkadaşlar arabayı alalı 2 sene oldu ve pek bieşy yapamadım conta yaktı falan baya uğraştık sonunda düze çıktık şimdi sıra dış görünüşte sizce nerden başlamalı ben kabataslak bir liste yaptım ama hangisinden başlayayım..

http://i.hizliresim.com/8Zlzja.jpg

Aracı boyama...
Jant değişimi...
Açık hava filtresi..
Cam  filmi...
Stop filmi...
Araç basma işlemii...
App plaka basımı...

sizinde önerilerinizi alabilirim..
TRD SPORTS..

Toyota Club Türkiye

arabayı geliştirmek için önce ne yapılmalı
« : Şubat 26, 2016, 19:07:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: arabayı geliştirmek için önce ne yapılmalı
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2016, 19:20:49 »
Motor yaptırdıysanız Forget motor toplayabilirdiniz.

bunlar hep maddiyata bağlı. Cam filmi olmadan da çok güzel araçlar var. USDM olarak toplanabilir. Yeni ön arka USDM tampon alınırsa çok güzel başlangıç olur bence
jantlar biraz kötü görünüyor değişebilir aslında. Spoon jant olabilir mesela
Araç basmayı bakla kesme yada merdiven altı coilover kullanarak yaparsanız hem araca zararlı olur hemde sizin sağlığınızı tehlikeye atar
eibach pro kit , H&R yay alınabilir
APP en kolayı bunlar içinde. Eğer USDM yaparsanız arkaya kare APP gerekir :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2016, 21:33:24 »
araçtaki parçalar orjinal olduğu için değiştirmek mantıklı gelmiyor boyası o kadar iyi değil ona kafam takılıyor.
cam filmine benim farklı bir ilgim var olmazsa olmazım o.

boya yaptıracağım ama klasik bu corolla mavisi istemiyorum daha lacivert daha parlak lacivert istiyorum.
boyacı tanıdık ama boya konusunu sormadım.
sizce farklı bir marka boya kodu kullansak sıkıntı olur mu gene lacivert mavi tonlarda sonuç olarak ruhsatta lacivert(mavi) geçiyor
TRD SPORTS..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2016, 22:04:37 »
Yukarıda tavsiye ettiğim parçalarda orjinal harici bulmanız imkansız :) bu kadar orjinal takıntısına gerek yok bence. araç komple boyanacaksa üstte tavsiye ettiğim parçaları alıp boyatırsanız on numara olur. tabi maddiyat. cam filmi bence yapacağınız tarza bağlı. Low&Slow tarzda olacaksa gerek bile yok

Renk tercih meselesi ama daha profesyonel işler yapanları tercih etmek lazım. illa Toyota renkleri istiyorsanız AE101 yurtdışında güzel renkleri var,bakılabilir

FX tamponu parça kodu: 52119-1E130
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2016, 22:51:47 »
Açık hava filtresi yerine kn yağlı kutu içi pamuk filtre de kullanabilirsiniz. Ben kullanıyorum çok memnunum. 2.0 motor olmasına rağmen rolantide sıfır sarsıntı ve sıfır ses var. Araç daha rahat nefes alıyor. Performansa ufak da olsa katkısı var ama abartılacak kadar değil.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2016, 23:03:07 »
Metalik mavi, ortasi sari jant ve 2-3 numara film. Cok koyu film olunca apaci isi oluyor kanimca.
-KARABÜK ÜNİVERSİTELİ TRABZONSPORLULAR-
-CEVAP YAZARKEN ALINTI YAPINIZ-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2016, 23:21:46 »
Metalik mavi, ortasi sari jant ve 2-3 numara film. Cok koyu film olunca apaci isi oluyor kanimca.

mavinin parlamasını istiyorum bakan bir daha baksın modunda gibi.
arabayı gösteren boya ve jant gerisi yalann.
bide gümüş bbs düşündüm çok yakıştırıyorum ben araçlara...  hele mavi arabaya sarı jant takmak en son yapacağım şey olur koyu bir beşiktaşlı olarak :D
koyu film yapsam hem ısı konusu iyi oluyor diye duydum ama apaçiliğe gelince düşünmem lazım öyle bir damga yemek istemem.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 26, 2016, 23:22:13
Açık hava filtresi yerine kn yağlı kutu içi pamuk filtre de kullanabilirsiniz. Ben kullanıyorum çok memnunum. 2.0 motor olmasına rağmen rolantide sıfır sarsıntı ve sıfır ses var. Araç daha rahat nefes alıyor. Performansa ufak da olsa katkısı var ama abartılacak kadar değil.

açık hava filtresini önceki aracımda kullandım sesi tatlı ve benzinde güzel performans veriyor ondan bu araca da yapmak istedim.
sizin dediğiniz sistemi bilmiyorum nasıl oluyor o

Mesaj Birleştirildi: Şubat 26, 2016, 23:23:35
Yukarıda tavsiye ettiğim parçalarda orjinal harici bulmanız imkansız :) bu kadar orjinal takıntısına gerek yok bence. araç komple boyanacaksa üstte tavsiye ettiğim parçaları alıp boyatırsanız on numara olur. tabi maddiyat. cam filmi bence yapacağınız tarza bağlı. Low&Slow tarzda olacaksa gerek bile yok

Renk tercih meselesi ama daha profesyonel işler yapanları tercih etmek lazım. illa Toyota renkleri istiyorsanız AE101 yurtdışında güzel renkleri var,bakılabilir

FX tamponu parça kodu: 52119-1E130

maddiyat da o kadar geniş olmadığı için gerek duymadım açıkçası.
bakan bir daha baksın modunda istiyorum ben temiz dursun araba satıyor musun desinler yok demek istiyorum :D

boya görüntüsü olarak da tavsiye ederseniz sevinirim ona göre boyacıma göstereceğim
TRD SPORTS..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2016, 00:15:49 »

İstediğim tam olarak bu renk
TRD SPORTS..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2016, 00:24:58 »
Bence aracı ilk olarak basın basık araba her zaman güzel gözükür sonra açık hava filtresi konulabilir jantları değiştirirsiniz arkaya m tipi spoiler sonrasında app plaka ön farlarınızı içten karartıp led koyabilirseniz içine çok güzel gözükür en sonda şu attığınız hondanın rengine gelirse araba bence bi kere bakan bi kere daha bakar ben böyle yapardım :)

edit:aklımdaki farların resmini internetten buldum buyrun: http://store.donanimhaber.com/71/52/d1/7152d1b5d184cd9d491153235761386a.jpg
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 27, 2016, 00:34:44 »
Bence aracı ilk olarak basın basık araba her zaman güzel gözükür sonra açık hava filtresi konulabilir jantları değiştirirsiniz arkaya m tipi spoiler sonrasında app plaka ön farlarınızı içten karartıp led koyabilirseniz içine çok güzel gözükür en sonda şu attığınız hondanın rengine gelirse araba bence bi kere bakan bi kere daha bakar ben böyle yapardım :)

edit:aklımdaki farların resmini internetten buldum buyrun: http://store.donanimhaber.com/71/52/d1/7152d1b5d184cd9d491153235761386a.jpg
Açık hava filtresibi 4 sene önce yaptırdım fiyatları hatırlamıyorum bana kaça patlar biliyor musun. 
Spoiler da ucuza bulmaya çalışıyorum beğendiklerimin sıfırı 200 civarı beni aşıyor. Renge karar verdim en kısa sürede o ise gireceğim..   
Yarın şua jantlari alabilirsem direk fotoğraf koyacağım inşallah
TRD SPORTS..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 27, 2016, 00:35:44 »

Far konusunda o tip farları sevmiyorum onun yerine folyo veya cam boyasi daha güzel duruyor veya parklara turuncu farlara siyah film yapmak daha mantıklı geliyor
TRD SPORTS..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 27, 2016, 08:20:02 »
Ae101'e yapılanları bu konudan görebilirsin.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=72268.msg980072#msg980072

Hatta etna81.blogspot.com adresinden aşama aşama ulaşabilirsin.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 27, 2016, 10:56:07 »
Kutu içi filtre dediğim orjinal filtrenin yerine direk takılan filtre. Herhangi bir işleme gerek kalmıyor.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 27, 2016, 11:03:52 »
Kutu içi filtre dediğim orjinal filtrenin yerine direk takılan filtre. Herhangi bir işleme gerek kalmıyor.
Fiyati ne biliyor musunuz
TRD SPORTS..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 27, 2016, 14:09:17 »
Abi fiyatını bilmiyorum hava filtresininde aklıma geldi amerikan park şart bu bebeğe sis farlarınada beyaz ampül takabilirsin(xenon değil göz almayan beyaz ampüllerden xenon geceleri çok göz alıyor güzel gözüksün diye can yakmak istemeyiz) o tarz farları beğenmiyosan mehmet abimin paylaştığı linkteki beyaz efsanedeki gibi yapabilirsin onlarda çok güzel gözüküyor.Araba alcağım zaman 17milyara kadar temiz bi efsane bulursam alıcağım arabalardan modifiyesinde sınır yok en problemsiz arabalardan ve çok güzel performansı var tam bir genç arabası :)
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 27, 2016, 14:32:56 »
arkadaşlar arabayı alalı 2 sene oldu ve pek bieşy yapamadım conta yaktı falan baya uğraştık sonunda düze çıktık şimdi sıra dış görünüşte sizce nerden başlamalı ben kabataslak bir liste yaptım ama hangisinden başlayayım..

http://i.hizliresim.com/8Zlzja.jpg

Aracı boyama...
Jant değişimi...
Açık hava filtresi..
Cam  filmi...
Stop filmi...
Araç basma işlemii...
App plaka basımı...

sizinde önerilerinizi alabilirim..
arabanın boyası kötü değilse boyatma, hele hele orijinal rengini değiştirme. aynı şekilde arabayı alçaltırsan değerinden 4-5 bin düşürürsün.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 27, 2016, 16:39:08 »

Abi fiyatını bilmiyorum hava filtresininde aklıma geldi amerikan park şart bu bebeğe sis farlarınada beyaz ampül takabilirsin(xenon değil göz almayan beyaz ampüllerden xenon geceleri çok göz alıyor güzel gözüksün diye can yakmak istemeyiz) o tarz farları beğenmiyosan mehmet abimin paylaştığı linkteki beyaz efsanedeki gibi yapabilirsin onlarda çok güzel gözüküyor.Araba alcağım zaman 17milyara kadar temiz bi efsane bulursam alıcağım arabalardan modifiyesinde sınır yok en problemsiz arabalardan ve çok güzel performansı var tam bir genç arabası :)

Dediğin gibi zenona karşıyım aşırı göz alıyor.  Sis farlairni yeni taktım ampul numarasını bilmiyorum bilen birisi varsa far park sinyal sis ampullerinin modellerini öğrenirsem beyaz ve turuncu yapmak istiyorum.
Amerikan park şart tabiki olmazsa olmaz..
Bu ara hondalar coştu ama Toyota bin kat daha iyi bir araç
TRD SPORTS..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 27, 2016, 16:40:32 »
arabanın boyası kötü değilse boyatma, hele hele orijinal rengini değiştirme. aynı şekilde arabayı alçaltırsan değerinden 4-5 bin düşürürsün.
Arabanın boyasi biraz yanar döner boya var boyanmisken normal rengi olacağına o attığım hondanin rengi olsun dedim eğer o renk olursa fiyat düşmez sonuç olarak 18 yaşında araç boyaya takan bakmasın bu saatten sonra pis boyayla duracağına göz alsın orijinali olmasa da olur.
TRD SPORTS..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 27, 2016, 16:45:42 »
Arabanın boyasi biraz yanar döner boya var boyanmisken normal rengi olacağına o attığım hondanin rengi olsun dedim eğer o renk olursa fiyat düşmez sonuç olarak 18 yaşında araç boyaya takan bakmasın bu saatten sonra pis boyayla duracağına göz alsın orijinali olmasa da olur.
Fatih altında efsane var bu arabayı orj olarak muhafaza edersen on onbeş sene sonra sana sıfır araba alabilir ama orijinalliği bozarsan araban çok çok değer kaybeder o zaman çok pişman olacağını sanıyorum.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 27, 2016, 16:48:29
bende 75 model bmw 2002 vardı 8 ay önce 22 ye verdim, eğer orj boyalı bir araba olsaydı 60-70 bin rahat ederdi.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 27, 2016, 17:07:15 »

Fatih altında efsane var bu arabayı orj olarak muhafaza edersen on onbeş sene sonra sana sıfır araba alabilir ama orijinalliği bozarsan araban çok çok değer kaybeder o zaman çok pişman olacağını sanıyorum.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 27, 2016, 16:48:29
bende 75 model bmw 2002 vardı 8 ay önce 22 ye verdim, eğer orj boyalı bir araba olsaydı 60-70 bin rahat ederdi.

Arabada boya hiç olmasa doğrudur edebilir ama o kadar da fiyat ölmez.
Arabyi o kadar kullanacağımi da sanmıyorum.  Sizde dediğinizde haklısınız ama 20 sene sonrada tutup birisi bu arabaya 50-60 milyar vermez vermesin yani.. 
TRD SPORTS..