Gönderen Konu: e160 corolla neden bu kadar çok satıyor  (Okunma sayısı 8755 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
e160 corolla neden bu kadar çok satıyor
« : Şubat 19, 2016, 22:15:33 »
Merhaba abilerim uzun zamandır konu açmıyordum geçen gün ilk defa e160 corollaya bindim kısa bi yolculuğumum oldu araç 1.4 d4d otomatik vites donanımını bilmiyorum çelik jantlıydı dijital klimalıydı touch teyp vardı bide içi bej renkliydi bide arkadada kol dayama dikkatimi çekti ilk olarak son model bi araba için malzeme kalitesi vasat geldi sanki bizim 2002 model e12 de bile daha fazla özenilmiş gibi hissettim bide arkada oturuyodum koltuğa yaslanınca bi esnemeyle tık sesi geliyo koltuk azcık içeri göçüyo yaslanmayınca tekrar tık sesiyle atıyodu onuda geçtim 4cam auto bile değil ki bu araç en az 75 milyar sanırım fiyat listesini bilmiyorum sonra hızlanmasınıda fazla beğenmedim düşük viteslerde tamamda yüksek hızda tıkanıyo gibi geldi sonuç olarak bu araba boş olmayan bi corollaydı ve benim hoşuma gitmedi fazla,parasını haketmiyor ama şöyle bişey var peynir ekmek gibi satılıyolar toyota satışlardan memnundu galiba öyle okumuştum insanlar bu araçları böyle alırsa toyota hatasını anlayıp düzeltmezki neden bu kadar çok satılıyor bu araçlar astralar daha mantıklı geliyor bana
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Toyota Club Türkiye

e160 corolla neden bu kadar çok satıyor
« : Şubat 19, 2016, 22:15:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: e160 corolla neden bu kadar çok satıyor
« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2016, 22:40:15 »
Merhaba abilerim uzun zamandır konu açmıyordum geçen gün ilk defa e160 corollaya bindim kısa bi yolculuğumum oldu araç 1.4 d4d otomatik vites donanımını bilmiyorum çelik jantlıydı dijital klimalıydı touch teyp vardı bide içi bej renkliydi bide arkadada kol dayama dikkatimi çekti ilk olarak son model bi araba için malzeme kalitesi vasat geldi sanki bizim 2002 model e12 de bile daha fazla özenilmiş gibi hissettim bide arkada oturuyodum koltuğa yaslanınca bi esnemeyle tık sesi geliyo koltuk azcık içeri göçüyo yaslanmayınca tekrar tık sesiyle atıyodu onuda geçtim 4cam auto bile değil ki bu araç en az 75 milyar sanırım fiyat listesini bilmiyorum sonra hızlanmasınıda fazla beğenmedim düşük viteslerde tamamda yüksek hızda tıkanıyo gibi geldi sonuç olarak bu araba boş olmayan bi corollaydı ve benim hoşuma gitmedi fazla,parasını haketmiyor ama şöyle bişey var peynir ekmek gibi satılıyolar toyota satışlardan memnundu galiba öyle okumuştum insanlar bu araçları böyle alırsa toyota hatasını anlayıp düzeltmezki neden bu kadar çok satılıyor bu araçlar astralar daha mantıklı geliyor bana
Marka değeri, Müşteri memnuniyeti ön planda birde sağlamlık eklenince satıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '96
  • 17 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2016, 22:51:37 »
Soylediklerinize katiliyorum ama astra kismina katilmiyorum. Gercekten toyota biraz saglamlik cizgisini sadece mekanik kisma odakladi sanirim(oyle umit ediyorum). İc mekan kalitesi yetersiz. 70 bin liralik arabanin bagajini acinca tangir tungur edip tepede sekmemeli. İnsan bi yayli sistem falan koyar:) arka kapilari acip kapayinca da ne demek istedigim anlasilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 35
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2016, 23:00:18 »
Astra daha mantıklı( kişisel görüşüm).
-KARABÜK ÜNİVERSİTELİ TRABZONSPORLULAR-
-CEVAP YAZARKEN ALINTI YAPINIZ-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 19, 2016, 23:10:19 »
@Hakan Karaoğlan (34276) Abi arka kapılardaki problem ne ben arkada yolculuk yaptım açtım kapadım ama fazla dikkatimi çeken bir şey olmadı?
bi de astra daha mantıklı geliyo çünkü astra dediğimiz arabanın 2015 model olduğunu düşünüyorum mesela onunda içine binmiştim 1.6 astrayı 1.33 corolla fiyatına alabiliyoruz ki bu motor 1.6 üstelik daha detaycı mesela astranın ekranında alpül arızasına kadar yazarken 1.33 toyotanın göstergesindeki krom çerçeveden bile kısmışlar kısa far sembolü konulmamış cam düğmelerinde ışıklandırma bile yok astrada hepsi var iki araçta 0 olcağı için kısa vadede astrada toyota kadar sorunsuz olcaktır ama bi insan arabayı aldığında 10sene kullanırım diyosa e160 corolla astradan çok daha az arıza yapar orası tartışılmaz bence
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2016, 23:17:09 »
Valla ben Toyota^nın sorunsuzluk efsanesine inanmıyorum, şu doğru olabilir; eski Toyota^lar Efsane kasalar, sağlam araçtı, belki e12 lerde dahil edilebilir, hepsini geçtim de ben 94-96 kasa broadway kadar sorunsuz bi araç görmedim
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 19, 2016, 23:50:22 »
güzel değinilen nokta şu: "insanlar almasın ki toyota hatasını anlasın."

insanlar peynir ekmek gibi aldığı sürece üretici firma bunu hata olarak görmez. geri dönüş anketleri elbet yapılır fakat bir iki nokta göz boyamak için düzeltilir. örneğin 4 cam otomatiği geri gelir, davlumbaz eklenir. bunun dışında insanlar tepki koymadığı sürece araçtan gösterge grubunu bile alırlar.

neden sattığına gelince de üzerinde bulunduğumuz coğrafyada araç içi ne kadar genişse o kadar güzel olduğu yönünde bir algı var. megane, fluence gibi araçlar da bu sebepten çok satılır. bir de toplumda toyota'nın geçmişten gelen sağlamlık destanları ve toplum içi popülarite var. bazı araçlar sadece revaçta olduğundan incelenmeden hatta görülmeden bile satın alınabiliyor. tüketim çılgınlığı hat safhada.

insanlar 80 bin tl harcamaya karar vermek için 5-10 dakika düşünmeyi yeterli görebiliyor.

"kaç yakıyor bu ?".. "oo iyimiş.."
"otomatik di mi ? en full'ü kaç para ? her şey var di mi ?"..
"tamam bu renk iyi ya. en son ne olur ?"..
"oo led far var tamam.. adamlar yapıyor abi ya.."

1 ay sonra;

site içi arama: corolla davlumbaz sorunu, corolla çekmiyor, corolla cam açma ışıkları yok, corolla bagaj kapağı kapanmıyor, corolla ses sorunları..

uzar gider.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 19, 2016, 23:57:12 »
sağlam kelimesinden kasıt nedir bilmiyorum ama
sağlam bence=bozulma süresi uzun olan malzeme diyorum ben

toyotada bu var..kronik sorun her araçta var mercedese bile.araçlardaki donanım arttıkça sorun çıkma oranıda artıyor.toyotadaki durum bu
efsane kasa ae101 sorun yok neden sorun çıkacak parça sayısı azd ondan....
ae101 de 500 000 parça varsa
nde180(2016 model)650 000 parça var ve bunların yarısından fazlası elektronik...uçak bozuluyoda araba mı bozulmasın yapmayın allah aşkına
vw mercedes renault forumlarına bi girin bakın bakalım sorunlar nasılmış görürsünüz.0 jetta aldık bagajı su alıyodu.0 vw bora almıştık ön yaylar 2 senede 88 oldu yamuldu yolda devirdaimi patladı 40 000 km de saysam bu sayfa dolara taşar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 20, 2016, 00:12:55 »
Genelde bakarsanız markalar arızaları tartışırken biz 4 cam neden otomatik değil neden ışıksız diye tartışıyoruz tabi istisna arızalarda var toyotoda toyota belki bazı püf noktalarda geri kalmış olabilir bu bizim bakış açımız işte tamda burda başlıyor nekadar ayrıntı yapılırsa sorun yüzdesi okadar yükseliyor bu yüzden toyota elektronik ayrıntılardan ziyade mekanık sağlamlıktan kazanıyor şahsi fikrim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2016, 00:14:37 »
Güzel araba, kasa uzun ve akıcı. Ön burun keskin ve agresif. Zaten 20 küsür yıl önce babam hayattayken almak istediği arabaydı ama ömrü vefa etmedi, ben de alamayıp Renault almıştım ve sonra şartlar el verdi aldım. Tıkırtıları ile, fren sesi ile seviyorum arabayı. Geçen hafta arka merkez ve kaliperler değişti garantiden ve ses kesilmedi ama bu gün hiç yapmadı o sesi ve galiba alıştı kampana yerine umarım yarın ve sonrası yapmaz.
Bana göre Ford Focus cazip Corolla'ya alternatif olarak ve bir sonrası arabam için Focus olsun derim
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 20, 2016, 00:38:12 »
Tıkırtıları ile, fren sesi ile seviyorum arabayı. Geçen hafta arka merkez ve kaliperler değişti garantiden ve ses kesilmedi ama bu gün hiç yapmadı o sesi ve galiba alıştı kampana yerine umarım yarın ve sonrası yapmaz.

Bir iki panik fren yaparak balatalar temizlenebilir diye biliyorum

Ankara'ya gitmiştim geçenlerde. Bütün resmi makamların bahçesinde füme ve siyah Corolla var. Resmi plakalı. satışların artma sebebi bu, ama sayı olarak.

biz neden aldık? Japon istiyordum ben. Bütün markaları gezdik ısınamadım hiç birine. Çok enteresan şeyler vardı.
-Focus 1.0 Ecoboost istedim. Sunroof,xenon istedim olmaz dediler. Wagon istedim yine 1.0 yoktu sunmamışlardı
-C4 picasso baktık. tamam araba donanımlı ve mükemmel ama ellerinde xenon ve sunrooflu (yani opsiyonlarıda dahil üst paket) yoktu. getiremeyiz uzun sürer ayağına yattılar
-Opelde satış danışmanı çok dobraydı. Bu araba ağır çok yakar hocam dedi. Ne oluyor ya dedim :D ama opel çok çok çekmedi beni.çok disiplinliydi :)
-Mitsubishi ASX ve hayalim Lancer baktık. ASX otomatik şanzıman yoktu. Lancerda donanım yoktu ve önceden sport paketi vardı kaldırmışlar. Yoksa 1.8 CVT lancer ile bayaaa aksiyonum olacaktı :)
-Eski aracımız Renault diye bayiye bile girmedik. Ailem bakalım desede girmek dahi istemedim :)
-Ben skoda istedim bakalım dedim ama eski kötü intibası ailemin üzerinde kötü etki bırakmış hayatta bakmayız dediler yoksa SuperB Combi yada Octavia Combi istiyordum
-son seçenek ve babamın istediği Honda Civic vardı,güncel kasaya ben ısınamamıştım. Corolla çok ilgimi çekti.

Bayide Avensis 68 civarındaydı. Corolla 65 idi. ama otomatik aracımız olsun istedik. yoksa biraz bütçe olsaydı yada kredi faizi olmasaydı 1.8 CVT Avensis sahibi olacaktık. Gücümüz yetmez o kadara dediler

artık halimize şükür :)

ilerde inşallah ben GT86 yada BRZ alırım inşallah :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 42000
  • 40 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 20, 2016, 01:05:30 »
Ben 50 bin tl olduğundan 1.33 Corolla aldım. Şu an 56 bin civarı,, kesinlikle o parayı vermem.

Yeni Civic veya focus alırım. Dış tasarımı çok güzel özellikle aracın önü ledler farklı hava katıyor, ama Corolla milattan kalma çok düz iç tasarıma sahip,, yeni civic çağ atladı. Toyotanın da atak yapıp çağ atlaması lazım. İnsanlarda Toyota nın sorunsuzluk algısı var bende ondan aldım. Ama ilk arızasında Toyotayı silerim.. Daha önce Vw ni sildim Toyota aldım. Toyotayı siler Honda alırım. Allaha şükür şu ana kadar bi problemi yok.. inşallahta olmaz 10 yıl( 100 bin km) binerim.
2015 Corolla 1.33 life brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 20, 2016, 02:33:39 »
Toyota özelinde değerlendirecek olursak; dünya genelinde müşteri memnuniyeti anketlerinde ilk 3'e giren bir markadır. Toyota Corolla da model bazında dünyanın en çok satan aracı olmuştur her zaman. Fakat bu tamamen sorunsuzlukla ilişkili değildir, her ülkenin kendi geleneği vardır. Örneğin orta doğu coğrafyasında bir araçta aranan en önemli iki konudan birincisi aracın her akaryakıtı (kalitesiz ve/veya tortu içeren) sorunsuz yakabilmesi ve ikincisi ise klima tertibatının güçlü ve sorunsuz çalışmasıdır. Toyota bunu başarmakta. Veya ülkemizde "motoruna anahtar değmemiş" olmak bir kriterdir, Toyota bunu da başaran bir marka.

Yani Toyota markası birçok açıdan farklı farklı kullanıcı kitlelerini kucaklayabilmekte, bana kalırsa da başarısının sırrı burada saklı.

Bu da bir döngüyü beraberinde getiriyor, Toyota bu sebeplerle zamanında çok satmış, çok satınca da ikinci el piyasasında değer kaybı azalmış ve alıcı bulması kolaylaşmış, bunu gören kullanıcı yeniden Toyota'ya yönelmiş ve bu şekilde döngü başa sarıyor.

Demem o ki E16 Corolla'ya özgün bir satış rakamı yok aslında, Toyota Corolla her zaman çok sattı ve çok büyük bir hata yapmadıkları sürece böyle sürüp gidecek. Kimse araç satın alırken "Citroen'de opsiyonel şerit takip asistanı vardı o nedenle Toyota'dan vazgeçip Citroen aldım" demeyecek, donanım bir araçta en önemli kriter olmadı, olmayacak.

Ve tabi bence.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 20, 2016, 09:27:56 »
Benim tercihim özellikle dış tasarımı ve geniş ve sağlam bir aile aracı olmasından oldu. fiyatına göre de alınabilecek en iyi araçtı. Astra kampanyayı çok geç yaptı yoksa o yöne de kayabilirdim fakat kötü yanı eski kasada kampanya yaptı, ayrıca yakıtı yüksek lpg uyumu yok ve her ne kadar alman araçlarda (vw ve opel) daha önceler sıkıntı yaşadıysam da bayilerde herbirine baktım. Octavia düşündüm ama ikinci elde sıkıcı, ve fiyatı haketmeyen bir malzeme işçilik var. Hyundai Kia artık daha kaliteliler evet ama eski fiyatları da yok uçmuşlar resmen. Fiat, Reno, Citroen, Peugeot, Alfa italyan veya Fransıza bir daha pek bulaşmam.. bu markalardaki araç ömrü en fazla 4 yıl. her yerinden arıza ses vs. yapmaya başlıyor. Daha önce 2011 Fiat Bravo vardı araç Alfa Gulietta ile birebir aynı araç,sadece tasarım farklı. ama aralarında 20.000tl fark var. Bravo daki donanım ve konforu o fiyata başka araçta da görmedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 20, 2016, 10:01:17 »
Konu dışı olacak ama Astralar Turboluları dahil tüpe uyumlu. Ha subapları toyotaya göre daha hassas o ayrı [emoji23]  Bakalım Toyotanın çıkaracağı turbolular tüpe uyumlu olacak mı. Her iki araçta karakteristik olarak birbirinden farklı. Toyota sevene Astra Astra sevene Toyata çok garip gelebiliyor. Benim kendi Astram var İşyerinde Corolla. Corollaya binince bana çok garip geliyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 20, 2016, 10:13:10 »
Hocam adamlar çölde bozulmayan araç yapmışlar. Dünyanın en çok satan markası. En güvenilir markası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 224000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 20, 2016, 15:32:37 »
4 cam otomatigi 2015 ler de geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 20, 2016, 18:29:54 »
benim.2004 corolla hb vardi onda all auto idim.2006 verso var oda all auto.toyota 2007 den sonra kaldirdi bunu
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 20, 2016, 18:39:37 »
Tamamen fiyat uygunluğuna ve sorunsuzluk algısına bağlıyorum ben de. 2. El durumlarındaki sözde avantajı da var.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 20, 2016, 18:52:17 »
Bence 93-98 arasında ürettiği efsane kasa olarak anılan aracına borçlu bugün çoğu şeyini. Hala o kasanın kaymağını yiyorlar bence. Yoksa ne diğer markalarda ne de Toyota'da eski kalite var. Malzemeyi öyle bir üret ki belli bir süre sonra arıza çıksın ve yedek parçadan daha çok para kazanılsın. Üretim mantığının temeli bu artık bugün. Tüm olumsuzluklara rağmen servis anlayışlarını seviyorum Toyotanın.
" Less English, more bike."