Gönderen Konu: e160 corolla neden bu kadar çok satıyor  (Okunma sayısı 8753 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 35
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Ynt: e160 corolla neden bu kadar çok satıyor
« Yanıtla #20 : Şubat 20, 2016, 19:41:14 »
Türkiye'de linea, dünyada corolla.
-KARABÜK ÜNİVERSİTELİ TRABZONSPORLULAR-
-CEVAP YAZARKEN ALINTI YAPINIZ-

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 20, 2016, 19:41:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 20, 2016, 20:00:44 »
Türkiye'de de satıyor.

2015
1-Linea
2-corolla
3-Fluence

Ayıca Corolla Dünya da 1.221.000 adet olan rekorunu 2015 yılında 1.368.000 satarak kırdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 20, 2016, 20:13:02 »
bence bu corolla bu kadar çok sattığı sürece Toyota dahada kötüleştircek bu arabaları
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Şubat 20, 2016, 20:16:10 »
Amerka 2014 ve 2015 satışları

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 20, 2016, 21:19:18 »
e160 konusuyken merak ettiğim bişey var sormak istiyorum babam e160 alcak çünkü ben vazgeçiremedim touch olmayan sıradan teyplerinde bluetooth ile bağlantı özelliği mevcutmu sırf bu özellik için touch teypli aldırmak istiyorum çünkü
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 224000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 20, 2016, 23:36:39 »
benim.2004 corolla hb vardi onda all auto idim.2006 verso var oda all auto.toyota 2007 den sonra kaldirdi bunu
2015 de corolla ya all auto geldi demek istemiştim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 20, 2016, 23:49:00 »
Bana göre bir diğer sebep de, C sınıfında en güzel tasarıma sahip araçlardan birisi.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ömür dediğin kısa bir moladır.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 3000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 21, 2016, 00:20:43 »
Çoğu insanın bildiği gibi 1993-1998 efsane kasa corolla bu sıfatı yani "efsane" sıfatını hak ederek almıştır. Türkiyede toyotanın marka değerinin büyük bir kısmını bu araç sağlamıştır. Dost sohbetlerinde corolla dendiğinde "ooo sağlam araba" tepkisi gecikmez. 1993 modelini uzun süre ailemizde kullandık ve o aracın hissini 2015 corolladan alamıyorum desem yeridir. Yani bu marka değeri ve Türk insanı bilinç altındaki corolla algısı önemli bir faktördür. Bu kadar bahsettik şunu da ekleyelim.

Yeni kasa corollaya gelirsek gerçekten muadili olan veya genel tabiri ile sınıfındaki rakipleriyle yanyana getirip artı eksi değerlendirmesi yapıldığında verdiğin paraya karşılık sana vermiş oldukları açısından hiç geri kalmadığı aşikar. 2015 temmuz itibariyle alınan aracta 4 cam otomatiği, davlumbaz ve benzeri eksikliği hissedilen özellikler giderilmiştir.

Görsellik ne kadar kişisel olarak değişse de e160 corollanın dış tasarımı konusunda bugün "yahu bu arabanın tipi be biçim böyle" diyecek kimse çıkmaz. Bilakis dış tasarım konusunda çevremizden övgüler duymaya da alıştık. Özellikle yeni hedef kitle genclerden. Kişisel olarak ben rakiplerinden mazda3 ve corolla derim. Tabii ki iç tasarım konusu en büyük handikapı corollanın. Konsolun dikey yapısı herkes gibi bana da ilk başlarda garip gelmişti. Özellikle görüşe etkisi önemli. Bir önceki kasada on cam görüşü çok daha iyiydi.

Motor ve performans konusuna gelirsek uzun yıllar sorun cıkarmaması beklentisi etkili faktör olmakla birlikte ülkemizde hey maşallah dedirten benzin fiyatları ile lpg seceneğinin hiç de hafife alınamayacak seviyedeki tercih yüzdesi bu motorun ayrı bir tercih nedenidir. 1.6 motorla ilgili yorumum. Bana göre bir önceki kasada kullanmış olduğum 1.33 motor bu kasa için yetersiz. Tüketim açısından corollanın şehiriçi 7-8 litre, uzun yolda 5-6 litre genel tüketimi normaldir.

İkinci elde değer kaybetmeme özelliği de tercih sebeplerinden biridir. 2018 e kadar kasa değiştirilmeyeceği de düşünülürse yollarda daha çok poşetli! Corolla görmemiz yüksek ihtimaldir.

Benzer fiyat skalasında eksileri olsa da gönlümüzü fethetmiştir.

En büyük cehaletimiz yarım yamalak bildiklerimizdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 21, 2016, 06:28:04 »
e160 konusuyken merak ettiğim bişey var sormak istiyorum babam e160 alcak çünkü ben vazgeçiremedim touch olmayan sıradan teyplerinde bluetooth ile bağlantı özelliği mevcutmu sırf bu özellik için touch teypli aldırmak istiyorum çünkü
Evet Corolladaki normal teyplerde bluetooth baglantisi var. Bende dizel mmt active modeli vardı onda vardı bu ozellik
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 21, 2016, 14:41:23 »
Evet Corolladaki normal teyplerde bluetooth baglantisi var. Bende dizel mmt active modeli vardı onda vardı bu ozellik
Bende 2015 model 1.33 life Corolla var Bluetooth varmı gercekten?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 21, 2016, 15:13:50 »
Cevap basit TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 32000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 21, 2016, 16:22:28 »
Özellikle 1.33 icin söylüyorum sifir araç almak isteyip de 50 bin civarina alınabilecek başka bir araba yok. Bagaj ihtiyacınız mı var, olabildiğince sorunsuz bir araç mı istiyorsun, ikinci elde olabildiğince az kayıp mı hedefiniz, yakıt tüketimi de önemlise cevap e160. Bu kadar basit. (Astra sedan tercih edecekler icin söylüyorum, araç safkan sedan değil hb kasadan bozma sedan,  artı hatchback makyaj yemedi resmen kasası değişti yakındır sedanı da değişir.)
Türk, Tanrı'nın yeryüzündeki kılıcıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 21, 2016, 17:19:30 »
emrullah bey o fiyata ayni fiyata 1.6 edition astra vardi.
Ha corolla  kadar geniş degil ama corolladan daha donanimli ve kaliteli malzemesi vardi bana göre.herkesin kendi tercihi elbette.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 21, 2016, 17:29:49 »

Özellikle 1.33 icin söylüyorum sifir araç almak isteyip de 50 bin civarina alınabilecek başka bir araba yok. Bagaj ihtiyacınız mı var, olabildiğince sorunsuz bir araç mı istiyorsun, ikinci elde olabildiğince az kayıp mı hedefiniz, yakıt tüketimi de önemlise cevap e160. Bu kadar basit. (Astra sedan tercih edecekler icin söylüyorum, araç safkan sedan değil hb kasadan bozma sedan,  artı hatchback makyaj yemedi resmen kasası değişti yakındır sedanı da değişir.)
Safkan sedan değil derken ne demek istiyorsunuz. Hb kasadan bozma nedir ozaman focus sedanda aynı şekilde safkan sedan değil hb modeli ile aynı ön yüzü paylaşıyorlar.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Şubat 21, 2016, 18:15:54 »
emrullah bey o fiyata ayni fiyata 1.6 edition astra vardi.
Ha corolla  kadar geniş degil ama corolladan daha donanimli ve kaliteli malzemesi vardi bana göre.herkesin kendi tercihi elbette.
Tabi tabi burada nesnel ve kesin doğrular üzerinden değil kendi görüşümüzce fikrimizi bildiriyoruz. 2015 Haziran ayinda ben de iki kez Opel bayiine gittim aracımı almadan önce, sis farlari yoktu Astra'nın ama sis gibi görünen sinyal farı sanirim vardı. Aliminyum jantı yoktu ama onun gibi görünen kapak jantı vardı. Suna katılıyorum iç göğsün görüntüsü daha doluydu, ama artısı eksisinden fazla değildi. Yine de her alan kazasız belasız binsin aracına.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Şubat 21, 2016, 18:24:48 »
Safkan sedan değil derken ne demek istiyorsunuz. Hb kasadan bozma nedir ozaman focus sedanda aynı şekilde safkan sedan değil hb modeli ile aynı ön yüzü paylaşıyorlar.
Demek istediğim şey, özellikle Avrupa merkezli markalar daha çok satıldığı icin hb kasa çizimini ve konseptini önce dizayn ederler. Ardından bizim gibi sedan düşkünü ülkeler için de tasarımı c sütunundan alır bagaj ilave ederler. Bakınız Astra'nın tüm modellerinde önce hb kasa lansman edilir, üzerine bagaj konur sedan kasa daha sonra çıkar. Kastettiğim bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ömür dediğin kısa bir moladır.
  • Kilometre: 3000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 21, 2016, 18:54:09 »
İş yine 1.33 e geldi. 2 sene kullandım 1.33. Aile işi değil. 4kişi+biraz bagajla arabanın nefesi yetmiyor. Hele yokuşa filan denk geldin mi. Geçmiş olsun.
En büyük cehaletimiz yarım yamalak bildiklerimizdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Şubat 21, 2016, 18:57:45 »
Bağımsız  denetleme yapan bir şirkette 4 yıl Amerika!da  kalan kişinin dediğine göre A.B.D'de satmasının nedeni;

-Servise az götürmesi (İşçilik orada çok pahalıymış)
-Müşteri memnuyeti
-Güvenilk
-Konfor
-Fiyat performansı oranı

Özellikle servis üzerinde çok yorum yaptı arkadaş.Amerikalılara hangi otomobili almak istersiniz diye sorulduğunda "beni servise götürmesin" fikri ağır basıyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 21, 2016, 19:30:39 »

Tabi tabi burada nesnel ve kesin doğrular üzerinden değil kendi görüşümüzce fikrimizi bildiriyoruz. 2015 Haziran ayinda ben de iki kez Opel bayiine gittim aracımı almadan önce, sis farlari yoktu Astra'nın ama sis gibi görünen sinyal farı sanirim vardı. Aliminyum jantı yoktu ama onun gibi görünen kapak jantı vardı. Suna katılıyorum iç göğsün görüntüsü daha doluydu, ama artısı eksisinden fazla değildi. Yine de her alan kazasız belasız binsin aracına.
Ben donanımları karşılaştırmıyorum toyota da oluğu gibi opelde de donanım saçmalıkları var. Opelin önce hb piyasaya sürüp sonra sedan karoseri piyasaya sunduğu yıllardır bir gerçek benimde demek istediğim bazı markalar araçlarının sedanı ile hb arasındaki farkları daha keskin anlatabilmek farklı isimlerle piyasaya sunuyorlar golf jetta gibi auris corolla gibi hatta bu farklılıklar platform farklılığına bile gidebiliyor. Ayrıca  Sadece Avrupa da değil japonlarda da sedan ile hb ön yüzü aynı olup sadece bagaj eklenip hb araçın platformu ve ön yüzü bire bir aynı olan markalar var mesela mazda 3 mitsubishi lancer subaru impreza toyotada e12den sonra bu kavramı bozup hb corolla yerine aurisi sürdü iyimi yaptı evet Avrupa da boy gösterebilmek için güzel strateji.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 21, 2016, 20:20:29 »
Hocam adamlar çölde bozulmayan araç yapmışlar. Dünyanın en çok satan markası. En güvenilir markası.
Bu yüzden "uluslararası terör örgütleri resmi sponsoru" diye de capslere konu olmuştu Toyota :)
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X