Gönderen Konu: e160 corolla neden bu kadar çok satıyor  (Okunma sayısı 8754 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
e160 corolla neden bu kadar çok satıyor
« Yanıtla #40 : Şubat 21, 2016, 21:33:12 »
E160 corollayı test edemedim ancak bayide inceledim. Kendi kişisel görüşüm fazla donanım ilerde sorun çıkarabilecek küçük oyuncaklardır. Tabi bu benim tamamen şahsi görüşüm. Araç alcak olsaydım 3 şeye dikkat ederdim;
1- Güvenlik
2- Sağlamlık, uzun vadede baş ağrıtsın istemem
3- 2. El piyasası çünkü ülkemizde araba değerli kıymetli ve kolay alınamayan birşey başım sıkışır satmak istersem ilanda 3-5 ay beklesin istemem
 Toyota Corolla yıllardır bu 3 maddeyi de gayet güzel sağlıyor. İmkanım olsa alırdım e160 corolla bence dış tasarımı gayet agresif ve şık, iç dizaynı da pek beğenilmese de benim çok hoşuma gidiyor gayet klasik düz bir tasarım bu da benim ilk tercihim olur. Çünkü yıllar geçse de gözüme yeni gibi gelir böyle tasarımlar, örneğin e12 corollamın iç tasarımı bana hâlâ yeni bir araçmış gibi hissettiriyor. Işıksız cam düğmeleri belki can sıkabilirdi ama o da düzelmiş yenilerde. Bence gayet alınası bir araç makyajlanmışını heyecanla bekliyorum :) ( Alcağımdan değil merak işte :) )
Ekleme: Yaris Sedanın 1.4 d4d si var mı bilmiyorum ama varsa ve bir gün gelirse ilk işim e12 yi satıp onu almak olur çok hoşuma gidiyor ama getirmiyorlar :(

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 21, 2016, 21:33:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: e160 corolla neden bu kadar çok satıyor
« Yanıtla #41 : Şubat 21, 2016, 21:36:51 »
.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 21, 2016, 21:39:31 »
Emrullah hocam safkan ile hb kasadan bozma sedanın farkları neler. Satırlıken zaten Hb Ve sedan olarak satılıyor. Bir zamanlarki Corolla Hb yada Corolla Sedan gibi.
Tam bilmiyorum ama aerodinamik sıkıntılar olabiliyormuş ama tam bilmiyorum iyi araştırmak lazım. Ve sedan astranın arkası gözüme kötü görünüyor sanki bagaj sonradan eklenmiş gibi şahsi görüşüm bu tabi beğenen olur beğenmeyen olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 21, 2016, 21:47:56 »
Tam bilmiyorum ama aerodinamik sıkıntılar olabiliyormuş ama tam bilmiyorum iyi araştırmak lazım. Ve sedan astranın arkası gözüme kötü görünüyor sanki bagaj sonradan eklenmiş gibi şahsi görüşüm bu tabi beğenen olur beğenmeyen olur :)

İyi bir tasarım ile hiç de ekleme gibi gözükmüyor. Aerodinamik açıdan ele alalım. Aracın ön kısmı yan arka kapı bitimine kadar kısmı tamamen aynı. Haliyle önden kaynaklı bir aerodinamik direnç farkı yok. Tek sıkıntı HB lerde arka aniden bittiğinden ötürü arka kısımda oluşan Eddy türbülansı, ve bunun yarattığı vakum etkisi aracın direnç katsayısını artırır. Sedanda ise bu eddy türbülansı daha azdır ve daha düzgün bir akış oluştuğundan sedanlar HB'ye göre daha az yakar.
Görünüş açısından ele alırsak yeni Mazda 3'ün hem sedanı hem de HB'ine kötü diyecek adam zevksizdir. Aynı şekilde Auris ve Corolla da güzeller. İsimleri de pazara göre verilmiştir. Bazı pazarlarda Auris hala Corolla HB diye satılmaktadır.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 32000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Şubat 21, 2016, 22:23:47 »
İş yine 1.33 e geldi. 2 sene kullandım 1.33. Aile işi değil. 4kişi+biraz bagajla arabanın nefesi yetmiyor. Hele yokuşa filan denk geldin mi. Geçmiş olsun.
Bence işi 1.33'e getiren siz oldunuz. Öncesinde 1.33'e nazaran şu ya da bu model dendi. Haklısınız demem o ki cümleleriniz yeni bir 1.33 tartışması getirebilir.
Türk, Tanrı'nın yeryüzündeki kılıcıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 12000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Şubat 21, 2016, 22:28:45 »
 g h j kasalarım oldu. Çok iyi araçlardır yalıtım güvenlik donanım her konuda seleflerindeki araçların çoğundan çok çok iyilerdir. Fakat mekanik elektronik sorunlar ve bütçeme verdikleri zararlar sebebiyle astra maceralarıma son verdim. Hb yol tutuşu sedandan daha iyidir. İlk olarak hb üretilir 1 yıl sonra sedan gelir. Sedan gerçekten sonradan takma gibi oluyor astralarda. Zaten Almanya üretimi sedan yok. İspanya üretimidir sedanlar. Ve hb ve sedan arasında malzeme kalite farkı var. Özet olarak astra sedan biraz daha dış talep sebebiyle birazcık baştan savma gibi. Hb tasarım olarak çok daha iyidir çünkü orijinaldir.hele hele gtc tek kapı sanat eseridir 😊 saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ömür dediğin kısa bir moladır.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 3000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Şubat 22, 2016, 00:12:21 »
Bence işi 1.33'e getiren siz oldunuz. Öncesinde 1.33'e nazaran şu ya da bu model dendi. Haklısınız demem o ki cümleleriniz yeni bir 1.33 tartışması getirebilir.

Bi arkadaş bu fiyata en iyi araba gibi bişey söylemiş. Ben de bildiğimi aktardım. Tartışma filan baslatmaya calıstığım yok. Herkesin kendi parası sonuçta.
En büyük cehaletimiz yarım yamalak bildiklerimizdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Şubat 22, 2016, 12:23:33 »
Bende 2015 model 1.33 life Corolla var Bluetooth varmı gercekten?
Galiba Life modelde yok Direksiyon üzerinde telefon tusu yoktu yanış hatırlamıyorsam.
Teyb üzerinde telefon işareti olan yeşil ve kırmızı renkte tuş var mı?
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Şubat 22, 2016, 12:26:04 »
Life modelde bluetooth olmaması lazım, 2016 lara koydularsa bilmiyorum.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Şubat 22, 2016, 12:29:19 »
Bi arkadaş bu fiyata en iyi araba gibi bişey söylemiş. Ben de bildiğimi aktardım. Tartışma filan baslatmaya calıstığım yok. Herkesin kendi parası sonuçta.
Performans göreceli bi kavramdır kimi kullanıcı rampayi kaplumbağa gibi 2 ile çıkar şikayet etmez
Kimisi ise 3 veya 4 vitese atmak ister araç çekmeyince de veryansın eder.  Sonuçta 1.3 çeyrek Porsiyon motoru var öyle aman aman  iyi performans beklememek lazım. 
Bana göre şuan piyasada sedan arabalar içersinde parasını hak eden bir araç Corolla. Tipi donanım vs olarak baz modeli bile yeterli.
Ama motoru ufak çok atılgan değil buda bi gerçek.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • 48 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Şubat 22, 2016, 19:38:51 »
2015 Aralıkta sayılarla bir karşılaştırma yapmıştım 1.33 life ve baz model rakipleri arasında. Rakamlara bakarak karar verseydim en son seçenek Corolla 1.33 oluyordu ama Peugeot 301 hariç aşağıdaki araçların tümünü detaylı inceledim bazıları ile test sürüşüne çıktım 1.6 Corolla dahil. Corolla 1.33 mantıklı geldi aldım. Bütçem de buna yetiyordu zaten. 2. el 4-5 yaşında Jetta almaya kalksam 40-45 bin lira arasındaydı.

Burada da 1.6 Corolla ile 1.33 ü karşılaştırmıştım. İkisini de kullandım, şehir içi performans olarak aralarında bahsedildiği gibi uçurum yok. Sayılarla karşılaştırma yaparsak kabaca %22 gibi bir fark var iki araç arasında performans olarak. (Güncel fiyat)