0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sevgili Efsane sever arkadaşlar; Geçen hafta aracımı Toyota yetkili servise götürdüm bir gün öncesi ücretsiz Check-Up yaptıklarını öğrenmiştim. Aracımı detaylı incelediler ve normal şartlarda yasak olmasına rağmen bende aracın başında bulundum, bizzat gördüm yani aracı detaylı incelediler ve 8.000 TL lik masraf çıkardılar. bir kısmı benim bildiğim sorunlardı. Aracın güzel beğendik fakat yaşından dolayı mekanik değişmesi gereken parçalar var denildi. Değişmesi gereken parçalar; Debriyaj set, Aks iç dış körükler, Ön ve arka motor askısı, Ön fren disk ve balatalar, Sağ ön fren caliper, 4 Amortisör ve Helezon yaylar ve körükleri, Ön arka Z rotlar, Devir daim pompası gibi... Şimdi bu konuyu neden açtım? ben bu aracı aldım alalı zaten geçmişinde takılan yan sanayi (sahte) birçok parça aşama aşama değişmeye başladım. Sahte diyorum çünkü yan sanayi parça bana göre sahte parçadır. bana çıkarılan listedeki birtakım parçaları da servisten orijinal olarak aldım ve değişimlerini yapıyorum. Şimdi arkadaşlar bakıyorum piyasada arabam şöyle arabam böyle diye uçuk fiyatlar çekiliyor işte tamda bu noktada diyorum ki hadi ordan, hadi ordan bu araçlar yaşı itibari ile ciddi masraf istiyor ve yan sanayi parça çakılmış çoğunda ya masrafı göze alıp orijinal parça takıp hep konforlu hem de güvenli sürüşe devam edeceğiz yada hiç satıp yeni araba bakacağız şimdi ben aldım alalı masraf 6.000 bin i buldu bir 8.000 bin daha harcayamam yeni alacak paramda yok ama yapabildiğim bir şey var orijinal parçayı alıp kendim takıyorum herkese de tavsiye ederim...
Tamer biraderim servis in çok fiyat çıkarması normal servis adı üzerinde işçilik filan yüksek rakamlar çıkıyor bir araçtan soğumana neden değil bu aracın orijinal ise neden soğuyasın bu mekanik parçalarında bir ömrü var sonuçta...Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2016, 17:44:55Tolga kardeşim en güzelini yapıyorsun Avrupa da hep böyle evinin bahçesinde bakım yapıyor millet hem öğreniyorsun yaparken ben mesela birçok değişimi internetten izleyerek öğrendim, şimdi sırada arka amortisör ve helezonlar var 100 TL ye helezon çektirme aldım ustalığa verecek para ile takım alıyorum ben birazda bunu düzgün usta bulamadığımdan yapıyorum kiminin işi güzel iş ahlakı yok kimi güzel insan işinde hayır yok )Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2016, 17:46:33Mutlu kardeş yan sanayi sahtesidir bu böyledir bu ülkede orijinal parçanın pahalı olmasının sebeplerini sana burada yazabilirim ancak sahte parça hem güvenli değil hem de ömrü az yani aynı hesaba geliyor o nedenle sana katılmıyorum.
Kardeş sen galiba ya yan sanayi üreticisi bir kardeşimsin yada yan sanayi peşin satansın şimdi şöyle örnekleme yapayım; Toyota ve birçok araç markası KYB amortisör kullanıyor diyelim ben orijinal KYB amortisörü piyasadan servisten daha uygun fiyata alabiliyorum ve bulma şansım var bunu alırım bu bana göre sahtesi değil ancak bazı parçalar var ki orjinaline yakın bile yapılmıyor örnekleri çok adam motor askısı almış ya kopmuş ya araç içini rahatsız edici sarsıntı yapmış gitmiş orjinalini almak zorunda kalmış yine adam gitmiş kapı fitillerini almış bir yaz görmüş çamur gibi erimiş gibi gibi birsürü örnek verebiliriz ancak ve ancak aracın orjinalinde hangi marka parça kullandığını öğrenebilir ve piyasadan bu parçayı sağlayabilirsek buna kabulüm ama adam gitmiş orijinal parçayı kopyalamış bişiler yapmış bu sahteciliktir ve kulanana da zarar verir.
Kardeş sen galiba ya yan sanayi üreticisi bir kardeşimsin yada yan sanayi peşin satansın
Sitenin parçası Ufuk Sönmez de Delphi ithal parça satmakta ve Delphinin kalitesi tartışılmaz.
Ben sitenin parçası @Ufuk Sönmez (16363) alış veriş etmesem de yan sanayi markalar hakkında çok soru sordum. Satmadığı yan sanayiyi bile -kalitesizi-öldürmedi. Bu işlerin işinde olanlar bu kadar keskin konuşmazken bence bu kadar kesin ve alaşağı edecek ön yargıya gerek yok.
@Ufuk Sönmez (16363) delphi alt takım fiyatı alırken konuşmuştuk. Fiyat aldım diye hatırlıyorum Ufuk bey, elinizdeki parçayı siz daha iyi bilirsiniz. Delphinin kaliteli olduğuna dair bilgilendirme verdiğinizden eminim ama. Teşekkürler Ufuk bey.
Toyota mesela debriyaj setinde aisin kullanıyor dışardan aisin bulabiliyorum peki mekanik aksam olarak mesela motor askısı z rot Toyota ne kullanıyor marka söyleyebiliyorsanız ve piyasada bulabiliyorsak alırım yani neticede üreten orijinal üretici