0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
uzun bir araştırma sonucunda 2 ay öncesinde 2006 model rav4 aldım araç 135 bin km de ve baktırdığım kadarı ile herhangi bir sorunu yok aracım atiker gold lpg li 2000 cc 150 ps araç bana göre yokuşlarda çok hız kaybediyor normal değilmiş gibi geliyor daha öncesinde hiç benzinli yada lpg li araçlara binmedim ayrıca yakıt tüketimi ortalama 100 km 15 lt lpg tüketiyor bu normal mi ayrıca aracımda seri badallar da sunrooftan takırtılar geliyor ama çevreden bunun için sunroofa herhangi bir şekilde tamir yaptırmamı ayarlanmasının çok zor olduğunu söylediler bana garip geldi yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler....
Baskı balatanızı kontrol ettirin
Aracın bakımları zamanında yapılmış mı? Kullanım şartlarına göre 15 litre tüketim normal olabilir 2000 cc araç sonuçta, Lpg sistemi de kontrol edilmeli belki de.Aracın çekişi konusunda Rav4 kullanan arkadaşlar daha sağlıklı yorum yapabilirler.
otomatik mi düz mü belirtilmemiş.
bence aracınızın yokuşta çekmeme sorunu beyin yazılımını güncellemeniz halinde düzelecektir. tabi lpg yi de kontrol etmekte fayda var.
Benim araçta max.12.5 lt oluyor oda sehir içi.Tüketim fazla onu belirteyim gaz kaçağı olabilir ,bakımlarıda ihmal etmeyin.Çekiş konusuna gelince önceki aracınız dizel miydi?Eğer öyleyse dizellerin torku sayesince rampalar vız geliyor.Çıktığınız uzun bir rampa ise tabiki çekiş düşüşü normal lpgli oluşundan ,gaza tam basın bağırmasına aldırmayın bir müddet ,uygun hıza ulaşınca vitesi kendi zaten değiştirecektir bildiğiniz üzere .şanzıman yağı ne zaman değişmiş oda önemli .Rampa konusunu sorun yapmayın alın benzine gerekirse ,sonuçta araç benzinle çalışmak için yapılmış hem benzinle lpg yanma ve sıkıştırma oranları aynı değil bilirsiniz tabiki çekiş etkiler.Mesaj Birleştirildi: Şubat 04, 2016, 10:03:26Atilla abi araç otomatik,benzinli olanlarının %99 u otomatik,dizellerininde otomatiği yok bilirsin.
Cevaplar cok net verilmis zaten.Ouyari isiklari lpg yi isaret ediyor buyuk ihtimalle, bunun ile ilgili konularimiz mevcut.Asiri besleme bir aracin cekisini beklemeyin yokusta, ozellikle 4 cekerden. Burada belirleyici parametre Bg degil, tork.
Öncelikle lpg filtresi değişmediyse değiştirin ve yolda lpg ayarı yaptırın. Sonrasında aracın diğer bakımları yapılmamışsa yaptırın. Şanzıman yağı değişimi gibi mesela.Sunroof için de silikon sprey sıkmayı deneyebilirsiniz. Fitil araları kirlidir, ıslak mendil ile fitil aralarını temizlemeyi deneyin.
Mutlu lpg filtresi çekiş artması gibi tecrüben var mı? Ben de 5ooo km sonra değiştireceğim .Aslında gaza hafif dokunduğumda bile koltuklara yapıştırıyor.
Aynen bende geçen hafta Prins vsi2 nin filtresini değiştirmeye gittim 21000 oldu ne yapalım dedim 25000 km de bir değiştirelim dedider. :)2 adet filtre değişimi olacakmış ,gaz ve likit filtre si ve depoya enjektör temizleyici atacağız 200 tl alacağız dediler .Benzin deposuna yanma odası benzin enjektörleri varsa kurum temiziliğ içinmiş.