0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aksesuar mağazasına gidip sipariş vermelisin ,ellerinde yoksa. Görerek almak en iyisi böyle şeyleri.
şanzıman yağını değiştirdikten sonra vites geçişleri daha hissedilir oldu acaba bu normal mi yada havanın soğuk olması etken mi zamanla alışmasımı lazım ?
ne yağ koydunuz?
castrol atf dex3 diye bir yağ...
şanzıman yağını mutlaka değiştirmek lazım büyük ihtimalle eskimiştir yağ T lV ise atf 3309 olmalı veya castrol atf multivehicle ondan sonra bir şikayetin kalırsa resmi servise götürüp arıza tesbiti yaptırırsın.
Yokuşta sağlam şanzımanlı bir rav4 uzun yolda nasıldır. Bende vtec es civic vardı bastıkça hızlanırdı. Bu rav4 yokuşta pek hızlanma taraftarı değil acaba 4x4 olmasındanmı bu hantallığı.
Aynen öyle kalkışlarda çok atak ama iş rampaya gelince 100 le girdiğim rampayı 70 le çıkıyorum. Şanzıman sağlam, motor sağlam rav4 bu kadar demekki. Nasıl gidiyor diye soranlara tank gibi gidiyor diyorum zaten. Kafamı çok bulandırmayım bari teşekkür ederim yanıt için.
rav4 maleseef uzun yolda çok beklenti karşılamaz hızlanma anlamında.. beklentiyi yüksek tutmayın.. stabil hızların aracıdır rav4. atmosferik olduğu için, 1600 kg olduğu için vs. öyle sollamada dipgaz yapıp turbolu araç gibi uzayamazsınız.. anca vites düşürür bağırır durur... gereksiz zorlamış olursunuz.. zaten maksimum çıkacağı sürat de 140 160dır.. rampada abartı derecede "niye gitmiyo ya" diyeceğiniz kadar yığılıp kalmaz... yine hızını korumaya çalışır fakat aşırı yüksek devir çevirdiği için de araç zorlanır ve yakıt tüketimi artar..rav4x4 olduğu için kalkışlarda üstünlük sağlar bir çok araçtan önde kalkarsınız fakat bu mutluluğunuz 60-70kmden sonra kaybolur.
Aracınız 1600 kg.değil Halil bey daha düşük . Uzun yolda yeni nesil araçlar gibi değildir buna tamam sizin aracı bilmem benim araç maksimum hızı göstergesinde belirtilenin 20 km altına kadar çıkıyor bir kaç kez gördüm çokta hız hastası değilim onuda belirteyim ama şunu da belirteyim bazen gti keyfide alabiliyorum.Çoğu aracın durmaya çesaret edemeyeceği yerde durup kalkmakta 4 çekerin ayrı keyfi olsa gerek kar ve buz keyfiniden bahsetmeye gerek yok.Saygılar..
Hazır konu canlıyken bizim araçlarda rolanti ayarı yokmudur 600 devir rolanti araca az geliyor bazen sallıyor bu yüzden. Boğaz kelebeği temizliği yaptırdım daha sürme imkanım olmadı düzeldi diyorlar ama yinede bi sorayım belki düzelmemiştir.
Ayar olmaz otomatik kendi düzenler dediler rolanti sensörü için. Düzelmezse almayı düşünüyorum bu sensörü. Bir kaç defa yolda giderken stop etmişti düşük rolantiden dolayı. Temizlemişler ama daha araç elime ulaşmadı geçip geçmediğini bilemiyorum.