Gönderen Konu: rav4 yokuşta çekmiyor  (Okunma sayısı 11385 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: rav4 yokuşta çekmiyor
« Yanıtla #20 : Şubat 09, 2016, 09:41:48 »
Aksesuar  mağazasına gidip sipariş vermelisin ,ellerinde yoksa. Görerek almak en iyisi böyle şeyleri.

bizim burada varsa var yoksa kimse bir tek benim için ürün getirtmiyor bir kaç yere sordum malesef olmadığı gibi getittirme gibi bir şeyleride yokmuş....
Allah var gam yok....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 09, 2016, 09:41:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 09, 2016, 19:36:16 »
Ankara'ya yolunuz düşerse oradan alın o zaman .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 11, 2016, 09:08:17 »
şanzıman yağını değiştirdikten sonra vites geçişleri daha hissedilir oldu acaba bu normal mi yada havanın soğuk olması etken mi zamanla alışmasımı lazım ?
Allah var gam yok....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 11, 2016, 10:42:53 »
şanzıman yağını değiştirdikten sonra vites geçişleri daha hissedilir oldu acaba bu normal mi yada havanın soğuk olması etken mi zamanla alışmasımı lazım ?
ne yağ koydunuz?
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 11, 2016, 11:25:58 »
ne yağ koydunuz?

castrol atf dex3 diye bir yağ...
Allah var gam yok....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 11, 2016, 12:44:47 »
Tam tersine geçişlerin daha az hissedilir olması lazım. Şanzımanın istediği yağ mı konuldu? Kitapçıkta Dextron 3 mü koyun diyor?
Filtre var mı? Varsa değiştirildi mi?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 11, 2016, 17:07:22 »
Şanzıman filtresi değişimi için şanzıman komple indirilip açılıyor mu? Pahalı bir işlem mi?
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 11, 2016, 17:29:31 »
castrol atf dex3 diye bir yağ...

Yanlış ATF kullanılmış aracınıza, bakın Atilla bey ne demiş ;

şanzıman yağını mutlaka değiştirmek lazım büyük ihtimalle eskimiştir yağ T lV ise atf 3309 olmalı veya castrol atf multivehicle ondan sonra bir şikayetin kalırsa resmi servise götürüp arıza tesbiti yaptırırsın.

Ek olarak Eneos Eco ATF'de olabilirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 19, 2016, 21:15:08 »
Yokuşta sağlam şanzımanlı bir rav4 uzun yolda nasıldır.  Bende vtec es  civic vardı bastıkça hızlanırdı.  Bu rav4 yokuşta pek hızlanma taraftarı değil acaba 4x4 olmasındanmı bu hantallığı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 20, 2016, 03:23:19 »
Yokuşta sağlam şanzımanlı bir rav4 uzun yolda nasıldır.  Bende vtec es  civic vardı bastıkça hızlanırdı.  Bu rav4 yokuşta pek hızlanma taraftarı değil acaba 4x4 olmasındanmı bu hantallığı.

rav4 maleseef uzun yolda çok beklenti karşılamaz hızlanma anlamında.. beklentiyi yüksek tutmayın.. stabil hızların aracıdır rav4. atmosferik olduğu için, 1600 kg olduğu için vs. öyle sollamada dipgaz yapıp turbolu araç gibi uzayamazsınız.. anca vites düşürür bağırır durur... gereksiz zorlamış olursunuz.. zaten maksimum çıkacağı sürat de 140 160dır.. rampada abartı derecede "niye gitmiyo ya" diyeceğiniz kadar yığılıp kalmaz... yine hızını korumaya çalışır fakat aşırı yüksek devir çevirdiği için de araç zorlanır ve yakıt tüketimi artar..

rav4x4 olduğu için kalkışlarda üstünlük sağlar bir çok araçtan önde kalkarsınız fakat bu mutluluğunuz 60-70kmden sonra kaybolur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 20, 2016, 07:58:40 »
Aynen öyle kalkışlarda çok atak ama iş rampaya gelince 100 le girdiğim rampayı 70 le çıkıyorum.  Şanzıman sağlam,  motor sağlam rav4 bu kadar demekki.  Nasıl gidiyor diye soranlara tank gibi gidiyor diyorum zaten. Kafamı çok bulandırmayım bari teşekkür ederim yanıt için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 20, 2016, 14:30:02 »
Aynen öyle kalkışlarda çok atak ama iş rampaya gelince 100 le girdiğim rampayı 70 le çıkıyorum.  Şanzıman sağlam,  motor sağlam rav4 bu kadar demekki.  Nasıl gidiyor diye soranlara tank gibi gidiyor diyorum zaten. Kafamı çok bulandırmayım bari teşekkür ederim yanıt için.
Benzinli araçların tork bandı yüksek devirlerdeki haliyle 100 le giderken bayılır 130 140 km hızla girseniz hiç bir kesilme olmaz
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 20, 2016, 14:37:41 »
200 ile falan girseniz degmeyin keyfinize.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mart 20, 2016, 17:10:31 »
rav4 maleseef uzun yolda çok beklenti karşılamaz hızlanma anlamında.. beklentiyi yüksek tutmayın.. stabil hızların aracıdır rav4. atmosferik olduğu için, 1600 kg olduğu için vs. öyle sollamada dipgaz yapıp turbolu araç gibi uzayamazsınız.. anca vites düşürür bağırır durur... gereksiz zorlamış olursunuz.. zaten maksimum çıkacağı sürat de 140 160dır.. rampada abartı derecede "niye gitmiyo ya" diyeceğiniz kadar yığılıp kalmaz... yine hızını korumaya çalışır fakat aşırı yüksek devir çevirdiği için de araç zorlanır ve yakıt tüketimi artar..

rav4x4 olduğu için kalkışlarda üstünlük sağlar bir çok araçtan önde kalkarsınız fakat bu mutluluğunuz 60-70kmden sonra kaybolur.
Aracınız 1600 kg.değil Halil bey daha düşük . Uzun yolda yeni nesil araçlar gibi değildir buna tamam  sizin aracı bilmem benim araç maksimum hızı göstergesinde belirtilenin 20 km altına kadar çıkıyor bir kaç kez gördüm çokta hız hastası değilim onuda belirteyim ama şunu da belirteyim bazen gti keyfide alabiliyorum.Çoğu aracın durmaya çesaret edemeyeceği yerde durup kalkmakta 4 çekerin ayrı keyfi olsa gerek kar ve buz keyfiniden bahsetmeye gerek yok.Saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mart 21, 2016, 03:28:00 »
Aracınız 1600 kg.değil Halil bey daha düşük . Uzun yolda yeni nesil araçlar gibi değildir buna tamam  sizin aracı bilmem benim araç maksimum hızı göstergesinde belirtilenin 20 km altına kadar çıkıyor bir kaç kez gördüm çokta hız hastası değilim onuda belirteyim ama şunu da belirteyim bazen gti keyfide alabiliyorum.Çoğu aracın durmaya çesaret edemeyeceği yerde durup kalkmakta 4 çekerin ayrı keyfi olsa gerek kar ve buz keyfiniden bahsetmeye gerek yok.Saygılar..

şimdi baktım 1455 kg imiş haklısınız..
 gösterge rakamının 20 altını görmüş olabilirsiniz fakat güzel bir sürüş olmamıştır. 4 ileri araçta o hızları görmeniz de zaten hayırlı bir iş değil. son viteste 5000 devir çevirerek çıktığım sürate hiç çıkmamayı tercih ederim :) aracınız için oldukça yıpratıcı bir durumdur..  rav4 aracı yormadan üzmeden çıkabileceğiniz sürat yasal otoban hızları olmalıdır.. bundan sonrası devir yükselmesi ve aracı yıpratmaktan, benzin harcamaktan öteye gidemez... bütün yolu içerde hissedip, lastik, yol, rüzgar gürültüsünden yanımdakini duyamayacak hale geldikten, dört elle direksiyona sarılıp 5 duyunun yetersiz gelmeye başladığı içeride fırtınalar kopan yorucu bir sürüş yaşadıktan sonra son hızlara çıkmak anlamsız geliyor bana. arac buna göre tasarlanmamış malesef. ha ama efendi efendi yasal hız limitlerinde falan kullanarak giderseniz de aşırı keyifli bir araç haline geliyor.. bırakın sollasınlar. bırakın rampada ağırlaşsın.. bmw kullanmıyorsunuz sonucta. bmw ile giderken son sürat olmuş daha 120 zannediyorsunuz. aracı serçe parmağınızla tutuyorsunuz son süratte..  araç 8 ileri vites. bu hızlara göre tasarlanmış.. bizimki ise tork konvertörlü 4 vites :) çapı belli. yapabilecekleri ve yapmaması gerekenler çok net çizilmiş :)

dediğniiz gibi çoğu aracın duramayacağı yerde durma, kar buz keyfi falan onlardan yana ben de çok memnunum... frenlemesi bana zayıf gelse de alıştım artık. şehir içi ataklığından yana çok memnunum. şöyle söyleyim. yeni nesil, turbolu falan araçlara kafa tutuyorsunuz fakat rezil oluyorsunuz. eski nesil, yaşıt araçların hemen hepsini pişman edebiliyorsunuz... benim fikrim budur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 21, 2016, 09:56:21 »
Hazır konu canlıyken bizim araçlarda rolanti ayarı yokmudur 600 devir rolanti araca az geliyor bazen sallıyor bu yüzden. Boğaz kelebeği temizliği yaptırdım daha sürme imkanım olmadı düzeldi diyorlar ama yinede bi sorayım belki düzelmemiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 21, 2016, 18:32:51 »
Halil bey aracı çok iyi analiz etmişsiniz. Her ne olursa olsun benim ileride alacağım araç yine 2010 üzeri RAV 4 olacak Allah izin verirse.Foruma otoban hızlarını belirtmiyoruz,forum kuralları gereği,Halil bey.

Mesaj Birleştirildi: Mart 21, 2016, 18:34:08
Hazır konu canlıyken bizim araçlarda rolanti ayarı yokmudur 600 devir rolanti araca az geliyor bazen sallıyor bu yüzden. Boğaz kelebeği temizliği yaptırdım daha sürme imkanım olmadı düzeldi diyorlar ama yinede bi sorayım belki düzelmemiştir.
Rolanti 1000 in biraz altında olmalı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mart 21, 2016, 19:52:52 »

Oğuzhan bey 600 çok düşük bir rakam. VVT-i için 600 normal diyorlar ama bence değil.. benim araba 800'de titremeye başlıyor.... ideali 850-900 arası bir yerde olmasıdır ve tam ısındıktan sonra dalgalanma yapmamasıdır.. ok gibi durması gerekir idealinde... sadece rav4 için değil.. herhangi bir araç için de bu aynı.. 600 dediğiniz benim aracın stop etme raddeleri...  rolantinin devamlı 600 olması bence arabaya da zarar verebilir vuruntudan ötürü... bilemedim... benim araçta boğaz ve maf sensör temizliği yapılıyor 20.000 de bir.. ilk soğuk çalıştırmada 1500 ile başlıyor 1 dakika içerisinde falan da 850-900'e kadar düşüyor.. size de tavsiyem bir gösterin onu..

Mustafa Bey 2010 üzeri RAV4'lere ben de hayranım..  Gücüm yetse hiç düşünmeden alırdım herhalde.. artık küçük arabaya binesim kalmadı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 21, 2016, 20:08:58 »
Ayar olmaz otomatik kendi düzenler dediler rolanti sensörü için. Düzelmezse almayı düşünüyorum bu sensörü. Bir kaç defa yolda giderken stop etmişti düşük rolantiden dolayı. Temizlemişler ama daha araç elime ulaşmadı geçip geçmediğini bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mart 21, 2016, 23:47:31 »
Ayar olmaz otomatik kendi düzenler dediler rolanti sensörü için. Düzelmezse almayı düşünüyorum bu sensörü. Bir kaç defa yolda giderken stop etmişti düşük rolantiden dolayı. Temizlemişler ama daha araç elime ulaşmadı geçip geçmediğini bilemiyorum.

aynen vvti motorda benim de bildiğim kadarıyla rolanti motoru falan gibi bir şey yok ayar gerektirecek.. vvti teknolojisi rolantisini kendi belirler.. her şey sensör ile yapılıyor.. MAF sensörüne de baktırabilirsin.. Hava akış debimetresi yani... motora ne oranda yakıt ne oranda hava geçeceğini belirleyen sensör.. boğaz kelebek ile beraber onu da daima temizletmek lazım... fakat şöyle de acı bir gerçek var.. sırf boğaz kelebeği veya sensör pis diye araba stop etmez...hele 140bindeki arabada hiç olacağını sanmıyorum.. dalgalanma yapar ama motor durduracak raddedeki iş büyük ihtimalle parça değişimini gerektirecektir.. MAF sensörü özellikle sanayilerde falan WD40 veya balata spreyi ile temizlenir. çok büyük bir yanlıştır.. bu gibi sensörler yağsız kontakt sprey ile özel temizlenmelidir.. sensörü bozan detaylardan biri de bu yanlış spreylerdir..

yolda stop ettiyse o işte bir sıkıntı var.. LPG bağlı mı araca?