0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugün VW bayisine gittim. Golf highline sormak için. Manuel istiyorum dedim. Satış elamanı bayan DSG sorunu 6 yıldır yok artık dedi, ben de kadına gülümsedim sadece Mesaj Birleştirildi: Ocak 10, 2016, 23:20:07Otomatik bence de daha güvenli ama ben hala çok tırsıyorum otomatik olayından.
Manuelin tadı bi başka diyen arkadaşlara soruyorum nasıl bi tatmış o bi söyleseler bende anlasam. Ama sakın efendi efendi süren kişiler için otomatik candır.
Manuelin tadı bi başka diyen arkadaşlara soruyorum nasıl bi tatmış o bi söyleseler bende anlasam. 15 senedir araba kullanıyorum ilk defa mmt sanzuman aracim oldu yarı otomatik olmasına rağmen bunca sene amelelik yapmışım diyorum. Tabi şunuda belirtmek isterim kullanım şeklide önemli. sürekli devirli kullanan kendin sumayer sanıp 5 ten 4 de çekip gazlayan veya limitleri zorlayan vs. Arkadaşlar manuel isteyebilirler Ama sakın efendi efendi süren kişiler için otomatik candır. Gerçi şimdi bi çok otomatik vites arabalarda triptronik de mevcut.Gerçekten otomatik çok iyi ve rahat keşke memlekette otomatik vites arabalar için olan şu on yargı kırılsa.
Doğru Mehmet. Son yıllarda otomatiğe talep ciddi oranda arttı, bu da fiyatlara yansımış durumda. Hafta sonu bir akrabam oto pazarına gitmiş inan araç soranların çoğunun ilk sorusu otomatik mi olmuş.
Araba dümdüz kullanılırsa manuel şanzıman tabiki hamallık. Ama şanzımanı tam olarak kullanırsanız o zaman manuel araç keyif vericidir. Debriyaj erkek pedalıdır. Heel&toe yöntemini bilmedikten sonra tabiki hamallık oluyor. Nedir Heel&toe?Heel and Toe ( Topuk ve ayakucu)
Araba dümdüz kullanılırsa manuel şanzıman tabiki hamallık. Ama şanzımanı tam olarak kullanırsanız o zaman manuel araç keyif vericidir. Debriyaj erkek pedalıdır. Heel&toe yöntemini bilmedikten sonra tabiki hamallık oluyor. Nedir Heel&toe?Heel and Toe ( Topuk ve ayakucu) Heel : TopukToe : Ayak ucuÖzellikle yüksek güçlü otomobillerde kullanılan bu teknik , vites düşüşlerinde lastiklerin kitlenmesini önler, şanzımana binen yükü azaltır , şaft takozu , diferansiyel gibi yürüyen aksam parçalarını korur.Vites düşüşlerinde lastiklerin kilitlenmesini önlemek için sağ ayağınızın ucuyla fren yaparken topuğunuzla da gaz vererek motor devrini, düşürdüğünüz vitese göre dengelersiniz ve yumuşak bir vites düşüşü elde edersiniz.Heel and toe yapmak için aracın pedalları buna müsait olmalıdır, günümüzde çoğu otomobilin pedalı buna çok elverişli değil ama imkansız da değil.Honda S2000,Bmw M3 , M5 gibi otomobillerde mutlaka kullanılması gereken bir tekniktir. Hem alışınca çok keyiflidir hem de gereklidir.Sol ayak freni (Left foot braking)Sol ayak freni, önden ve 4 çeker otomobillerin etkin ve süratli biçimde kullanılabilmesi açısından en önemli sürüş tekniklerinden birisidir. Sağ ayak alışıldığı şekilde gaz pedalına basılı durumdayken sol ayağın da fren pedalına basmasıyla uygulanmaktadır. Bu teknik aşağıda sıralanan durumlarda kullanılmaktadır.Aracın istenilenden az dönmeye (understeering) başladığı durumlarda (basit olarak önden çekişli bir araca viraj içerisinde gaz verilmesi durumunda veya çok hızlı olarak viraja girildiğinde) dönüş yarı çapını küçültmek.Aracın çok fazla zıplamaya meyilli olduğu engebeli yüzeylerde zıplamayı sınırlandırmakTurbo otomobillerde yavaşlamak için gazdan ayağı kaldırmaya gerek bırakmaması sonucu turbo basıncının düşmemesi ve aracın daha çabuk süratlenmesini sağlamak..Önemli bir faydasıda reaksiyon zamanınızın önemli ölçüde düşmesi.Sol ayak fren yapmaya alışık olmadığı için çok pratik yapmak gerekir. Kaygan zeminlerde aracı viraja hazırlamak için çok az bir sol ayak freni ile aracın arkası kaydırılabilir ve aracın burnu istenilen yöne çevrilebilir. Aracın arkası çok kayarsa fren gücünü azaltarak aracı istenildiği gibi dengede tutulabilir.Alıntıdır. www.otopark.comBu ileri sürüş tekniğidir. Hiç kimse bi Ayrton Senna değildir. Ama ufak detayları öğrenerek araç kullanmak daha keyifli hale gelir. Araç kullanmanın her zaman keyfi vardır. Araç illaki arkadan itiş yada dört çeker olmasına gerek yok bu tarz teknikler için. Manuel vites bambaşkadır. Son olarak ; arkadan itişe ihtiyacım olduğunun farkındayım... Ne var ki, eski baharatlardan birisi daima kazanıyor ve kanımca daima kazanmaya devam edecek. MANUEL ŞANZIMAN. Erik gibi, kütür kütür, lökür lökür manuel şanzıman. Her vites geçişinde avuç içimden bileklerime doğru uzanan orgazmik titreşimlerin kaynağı manuel şanzıman. Heel&Toe yapan kırmızı converse'lerimin en büyük destekçisi manuel şanzıman. Senna'nın ayaklarını Shakira'nın poposundan daha fazla izlememize sebep olan manuel şanzıman... Manuel hep kazandı, kazanacak. Zafer, göklerden gelen üçüncü pedalın olacaktır. İşte bu yüzden cevabım çoğu zaman manuel.