0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu kadar abartıp insanları rencide etmeye gerek yok. ufak çaplı bir testesteron patlaması sonucunda "debriyaj erkek pedalıdır." demişsiniz. benim gibi yanlış anlayabilecekler için bu ifadeyi düzeltmelisiniz. tabii ki bütün erkeklik becerinizi ve iktidarınızı bir pedaldan ibaret görmüyorsanız. Söylediklerinizin pek çoğunda haklı olmanıza rağmen ifade şekliniz pek hoş değil. bu tür konularda karşıdakini aşağılamak yerine farklı görüş, zevk ve tercihlere saygılı olmak esastır.
Üst mesajlara bakarsanız forumumuzdan çoğu kullanıcı eşi için otomatik vites araca geçiş yapmışlar. Buradan yola çıkarak debriyajı erkek kullanıcıların daha iyi kullandığı anlaşılmaz mı? Olaya bakış açısı. Yanlış anlanılmak istenirse yanlış anlaşılabilir ama doğru anlaşılmak istenirse doğru anlaşılır. Bu kadar basit İnsanlar kötü manada tartışmaya açıklar. Bu yanlış. Tartışma her zaman kötü olmaz. Eleştiri gibi düşünün. İyi eleştiri ve kötü eleştiri vardır. Burada biz iyi bir şekilde tartışıyoruz. Yanlış anlaşılacak bir durum görmüyorumTeşekkür ederim
Debriyaj erkek pedalıdır.
Kaanın söylediklerini muaf tutarak. Ülkemizde ulaşılamayanı hep kötülenir. Otomatik şanzımanlı araçlar bu son dönemlerde revaç gördü bunun sebebi bayan sürücülerin artması, otomatik vitesli aracın rahatlığının yaygınlaşmasıdır. Ama ne yazık ki otomatik vitese hala kadın işi gözüyle bakan bir toplum var. Özellikle yaşadığım bu bölgede aşırı ön yargılar var. Bunun ana sebeplerinden biride arıza yaptığı zaman çok uçuk fiyatlara onarılması diye gerekçe gösterilir ve manuel şanzımanın erkeklik göstergesi olduğunu savunurlar (sahiden de öylemidir otomatik bir şanzıman tamirinin 6-7 bin lira tutacağını söyleyenler var, tırsıyorum bazen ) Aracımın kmsi 250bine dayandı şanzımanından tek sıkıntım biraz sarsıntılı geçişleri var onun dışında geçiş süreleri çok iyi.
Edit: ayrıca şunu eklemeden geçemeyeceğim. Araçlar ne kadar teknolojik hale gelirse kullanıcılar sürüşten o kadar kopuyor. Bunun zevk vermesi biraz garip
Cinsiyeti sadece östrojen veya testesteron mu belirliyor? Hayır. GTR başmühendisi Kazutoshi Mizuno, GTR 35 in tasarımını yaparken "erkek" bir araç olarak nitelendirmiştir. GTR 34 ise Godzilla olarak tabir edilmiştir. Godzilla Japon mitolojisinden gelmektedir. hayali bir Japon canavarıdır. İlk olarak 1954 yapımı Godzilla filminde yer almıştır. Sonrasında dünyaca tanınan bir film karakteri olmuştur. Bu durumda GTR 34 kullananlar canavar mı olmak zorunda? GTR 35 kullananlar sizin düşüncenizle erkek mi olmak zorunda? Hayır. Erkek pedalından kasıt cinsiyet ayrımı değilken neden konuyu farklı yöne çekme çabası var? Herkes istediğini tercih eder ama globalleşen Dünya neler icat ederken bizim burada cinsiyete takılıp kalmamız saçma. Büyük resme bakın. Küçük resimde takılıp kalıyorsunuz. Ben burada ayıp olan bir şey görmüyorum bakış açısı farkı görüyorumBu tartışmanın sonu yok gereksiz yere uzatmamak lazım.Manuel vitesin sorunsuz olduğu söyleniyor bu yüzden tercih ediliyor ama biz eski aracımızda manuel şanzıman problemi yüzünden yolda kaldık. 2 kere şanzıman yapıldı araçta. Düzenli bakılan bir araçta da olabiliyor bu durum. Toyota'nın 6 manuel şanzımanında da kullanıcılar ayna mahuriti sorunu ile karşılaşmışlardı. FD6 kasa Honda Civic manuel şanzımanda geri giderken garip bir ses çıkarıyordu ve kronikti. Garantiden parça değişimleri olmasına rağmen sese çözüm bulunamayabiliyordu. Demekki tercihlerde sorunsuzluk ikinci planda kalıyor bence. Otomatik şanzımanda bile tercih meselesi. Çift kavramanın hızını mı yoksa CVT nin konforunu yada Tam otomatik şanzımanın sorunsuzluğunu tercih etmek kullanıcıya kalıyor. Otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlarda tercih edilebiliyor. Her şey kişisel tercih ve bakış açısı. İnsanların düşüncesine saygı duymak lazımEdit: ayrıca şunu eklemeden geçemeyeceğim. Araçlar ne kadar teknolojik hale gelirse kullanıcılar sürüşten o kadar kopuyor. Bunun zevk vermesi biraz garip
Ya ne yazdığınızın farkında değilsiniz yada ne yazdığınızı bir daha dönüp okumuyorsunuz.Herhangi bir aracın tasarımının cinsiyete dayanması aracı ve tasarımcısını bağlar ama Debriyaj pedalı için erken pedalı derseniz Türkçe'de o pedal erkek olanların kullandığı pedal anlamına gelir.Bunun tevil edilecek oraya bıuraya çekilecek yanı yok.Yazınızı editleyip özür dilemenizi beklerken siz hala dam üstünde saksağan mantığı ile kendinizi savunuyorsunuz hemde ne savunma...alakası olmayan mantıkla.Ayrıca yazıların içinde kendinizle tezata düşüp durmaktansa (erkek pedalı- insanların düşüncesine saygılı olmak) yazıyı düzeltseniz daha iyi olur. Bu konuda bu kadar net cinsiyete dayalı ayrımcılık ve aşağılama içeren yazı yazıpta sonra saygı beklemeniz hiç tutarlı değil bilesiniz.Maksadı aşan cümleler yazmışsınız lütfen düzeltin.
baktığınız zaman aslında vites sayısı, geçmişe göre zamanla artıyor. otomatik viteste de manuel viteste de durum böyle. eskiden araçlar genelde 4 ileri oranlıydı. bugün 7 ileri manuel şanzımanlı porsche var. çoğu araç da 6 ileri oranla üretiliyor ki binek araçların çoğu için en fazla 7 oranın yeterli olduğunu düşünüyorum. ileri zamanlardaki emisyon kıstasları konusunda hakan bey'e katılıyorum. otomatik şanzımanlı araçlar daha kolay sağlayabilecek. aslında vites oranı diye bir şey kalacağını da pek sanmıyorum. manyetik sistemler yardımı ile güç sağlama ve aktarma kısmında birçok mekanizma tarih olacaktır.yine de çoğu otomatik şanzımanın yazılımsal gelişime ihtiyacı var. günümüzde birçok noktada otomatik şanzımana da müdahale etmek zorunda kalıyoruz. tek farkı bunu yaparken kavramayı sağlayan tek unsur aracın kendisi oluyor.