Gönderen Konu: Valvematic & lpg  (Okunma sayısı 12135 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Valvematic & lpg
« : Ocak 07, 2016, 16:55:29 »
Cümleten selamun aleyküm aslında bununla ilgili biçok konu var ama eski tarihli olduğu için soru sorulsa da cevap alamama ihtimali kuvvetle muhtemel o yüzden diyorum ki 2010 ve üzeri avensiste yani valvematic motora sahip avensiste lpg kullanan arkadaşlar hangi kiti kaç yıldır ve kaç km dir kullanıyor memnuniyet sorun arıza vs konularında cevaplar alabilirsem çok memnun olurum ben 2012 avensisimi 2 ay önce aldım 50 binde pek tüp taktırma taraftarı değilim kıyamıyorum arabama ama yine de maddiyat göz önüne alınınca düşünmeye zorluyor mantık insanı..Ben arabama en az 7-8 yıl binmeyi planlıyorum yıllık ortalama 10 bin km yapıyorum prins silverline / lovato obd II / brc my11 gibi kitlerden bahsediliyo kullanıcılardan deneyimlerini paylaşmalarını bekliyorum şimdiden ilgilenip zaman ayıran herkese teşekkürler  :saygi:
Sağlıkcı

Toyota Club Türkiye

Valvematic & lpg
« : Ocak 07, 2016, 16:55:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '11
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Valvematic & lpg
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2016, 17:21:10 »
2000 km önce 36 binde olan arabama brc my11 taktırdım.. keşke daha önce taktırsaymışım.. çekiş hiç düşmedi.. yakıt uzun yolda 17 kuruşu gördüm .. en pahalı gazı bile alsam ş içi 21 kuruştan fazla yakmıyo.. çok memnunum.. tavsiye ederim
2011 avensis 1.6 elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2016, 17:44:07 »
Silverline taktırın kafanız rahat olsun
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 07, 2016, 18:10:12 »
VALVEMATIC e atiker obd çok bile sorun olmaz Ucuz yerli ve kaliteli
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 07, 2016, 19:29:28 »
Avensisi almadan önce de yaptığım araştırmalarda lpg ile %100 uyum sağladığı hakkında yazılar okumuştum diğer d segment araçlarla vereceğim para ve karşılığında alacağım sorunsuzluk konfor vs kıyaslamasında açık ara önde olmasının yanı sıra bu lpg uyumu da bu arabayı almamda ciddi bi etken olmuştu ama insan sahip olunca bi anda kıyılır mı bu arabaya behh diye içinden bi ses gıdıklıyo  :rofl: ben istiyorum ki servisin ya da sanayinin bakım haricinde önünden bile geçmiym... Talat abinin söylediğine göre ki diğer kullanıcılar da bu iddiayı destekliyo ne taktırırsan taktır sorun yaşamazsın :) valvematic için başka bi konuda bu motor lpg için biçilmiş kaftan diye bi yorum okumuştum başka kullanan arkadaş yok mu ki bildiğim kadarıyla Auris de aynı motora sahip
Sağlıkcı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 07, 2016, 19:34:11 »
Murat abi olsaydı Lovato obd sistemi önerirdi. Bilgisiz ustalarlada uğraşmanıza gerek kalmadan kablonuzu alıp ayarınızı kendiniz çok rahat yapabilirsiniz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 07, 2016, 19:36:23 »
Ben brc my11 kullanıyorum memnunum.iki gün önce uzun yolda 17.5 kuruş yaktım(lpg 2.10 dan alındı) Klasik bir yanıt var kit değil iyibir usta ve ayar önemli olan. :islik:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 07, 2016, 19:39:28 »
Cavit abinin dedigi gibi ilk önce usta.Lpg kiti hepsi ile sorunsuz çalışır.Ancak kaliteli bir kit ile sadece lpg filtresini değiştirerek uzun yillar binersiniz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 07, 2016, 19:56:28 »
Peki istanbulda iyi usta kimdir diye sorayım bi de o zaman :) candan mühendislikten övgülerle bahsediliyo internette ama bilmem ki nasıldır ya da önerebileceğiniz başka bi yer var mıdır bu üçüncü arabam ilk c4 vardı 2006 ona tüp üzer adamı dedi kime sorduysam aceleyle alınmış bi arabaydı zaten başka sorunlar da çıkınca 3 ayda sattım ikincisi 2006 elantra 3 yıl bindim aldığımda brc takılıydı yani bu işlerle hiç uğraşmadım o yüzden pek bilgi sahibi değilim   :(
Sağlıkcı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 07, 2016, 20:34:54 »
Peki istanbulda iyi usta kimdir diye sorayım bi de o zaman :) candan mühendislikten övgülerle bahsediliyo internette ama bilmem ki nasıldır ya da önerebileceğiniz başka bi yer var mıdır bu üçüncü arabam ilk c4 vardı 2006 ona tüp üzer adamı dedi kime sorduysam aceleyle alınmış bi arabaydı zaten başka sorunlar da çıkınca 3 ayda sattım ikincisi 2006 elantra 3 yıl bindim aldığımda brc takılıydı yani bu işlerle hiç uğraşmadım o yüzden pek bilgi sahibi değilim   :(
Candan mühendislik büyük bir firma. Lovato Marmara bölge bayisi var. Anadolu Yakası Kadosan Oto Sanayi içerisinde. Sorumlusu Mühendis İlker bey. İsterseniz özelden telefonunu gönderebilirim arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 07, 2016, 20:37:08 »
Candan mühendislik büyük bir firma. Lovato Marmara bölge bayisi var. Anadolu Yakası Kadosan Oto Sanayi içerisinde. Sorumlusu Mühendis İlker bey. İsterseniz özelden telefonunu gönderebilirim arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz.
[/quote
Valla çok iyi olur abi
Sağlıkcı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 07, 2016, 20:55:36 »
2 yıla yakın süredir 2013 model Avensisimle brc my11 kullaniyorum. Kitle 23 bin km yol yaptım. Maşallah sorunsuz geçti. Bundan önce 2 aracima da ayni kiti uygulatmıştim ve memnun kalmıştım. Ikisi de vvti Corolla'ydı. Yani araç lpg'ye uyumlu, kit kaliteli ve işinin ehli bir yere montaj yapilirsa Toyota'nın valvematic, vvti serileri sorunsuz diyebiliriz. Size tavsiyem merdiven altı tamircilerden uzak durun. Sonra arabadan soğursunuz. Yetkili bayilere gidin. Kit tavsiyesi olarak benim siralamam :
1- Brc my 11, 2-Lovato obd 2, 3-Prins silverline. Hangisi bütcenize uygunsa onu taktırın. Başiniz ağrimasın.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 07, 2016, 21:08:42 »
2 yıla yakın süredir 2013 model Avensisimle brc my11 kullaniyorum. Kitle 23 bin km yol yaptım. Maşallah sorunsuz geçti. Bundan önce 2 aracima da ayni kiti uygulatmıştim ve memnun kalmıştım. Ikisi de vvti Corolla'ydı. Yani araç lpg'ye uyumlu, kit kaliteli ve işinin ehli bir yere montaj yapilirsa Toyota'nın valvematic, vvti serileri sorunsuz diyebiliriz. Size tavsiyem merdiven altı tamircilerden uzak durun. Sonra arabadan soğursunuz. Yetkili bayilere gidin. Kit tavsiyesi olarak benim siralamam :
1- Brc my 11, 2-Lovato obd 2, 3-Prins silverline. Hangisi bütcenize uygunsa onu taktırın. Başiniz ağrimasın.
Çok teşekkür ederim 2 yıl 23 bin km uzun vade denebilecek bi kullanım inşallah bundan sonra da hiçbir sorun yaşamadan sağlıkla binersiniz arabanıza siz nerede taktırmıştınız lpgyi İstanbul dışı mı
Sağlıkcı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 07, 2016, 21:21:39 »
Brc kullanıyorum. Kesinlikle obd li kit öneririm. Lovato, atiker vs.
Bu arada brc my 11 den ziyade sequent 32 montajlarına başlamış. Ayar için mutlaka servise gidilecek şekilde önlem alınmış. Bize ters yani :islik:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #14 : Ocak 07, 2016, 21:51:32 »
45 bindir romano fast kullanıyorum çok şükür arıza lambasi yakmadı. Ayarlarımi2da kendim yapıyorum. Çok şükür. Tek sıkıntı küçük şehirlerde servis vs sorun.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #15 : Ocak 07, 2016, 21:52:48 »
Brc kullanıyorum. Kesinlikle obd li kit öneririm. Lovato, atiker vs.
Bu arada brc my 11 den ziyade sequent 32 montajlarına başlamış. Ayar için mutlaka servise gidilecek şekilde önlem alınmış. Bize ters yani :islik:
Zaten bu gidişin sonu bu abi. Baksana biz bile sisteme müdahale edip her şeyini kurcalıyoruz.  Yakında hepsi prins gibi olur.  Bakımı pahalı kablosu şifreli vs vs[emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 07, 2016, 22:16:03 »
Zaten bu gidişin sonu bu abi. Baksana biz bile sisteme müdahale edip her şeyini kurcalıyoruz.  Yakında hepsi prins gibi olur.  Bakımı pahalı kablosu şifreli vs vs[emoji4]
Adamlar lpgyi takmakla işi bitirmiyo devamında da seni servisine bağlıyo bi güzel yani  |-\
Sağlıkcı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 08, 2016, 21:24:06 »
Geç cevap için kusura bakmayın. Kiti Adana'da taktırdım. Burada ikamet ediyorum.

Çok teşekkür ederim 2 yıl 23 bin km uzun vade denebilecek bi kullanım inşallah bundan sonra da hiçbir sorun yaşamadan sağlıkla binersiniz arabanıza siz nerede taktırmıştınız lpgyi İstanbul dışı mı
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 08, 2016, 21:57:42 »
Geç cevap için kusura bakmayın. Kiti Adana'da taktırdım. Burada ikamet ediyorum.
Ne kusuru estağfurullah çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
Sağlıkcı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 08, 2016, 22:57:10 »
42 bindir brc my 11 kullanıyorum sıkıntı yok şükür. Gerçi avensisci arkadaşlar var hep burda ama belirtmek istedim sadece.