0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
42 bindir brc my 11 kullanıyorum sıkıntı yok şükür. Gerçi avensisci arkadaşlar var hep burda ama belirtmek istedim sadece.
Ne kadar yorum olursa o kadar netleşiyo kafamdaki soru işaretleri cevabınız için teşekkür ederim sizin araç neydi
2012 corolla comfort otomatik dual-vvti 124 bg. Aslında yeri ve konusu değil ama makyajlı t27 lere hastayım birkaç güzel temiz denk getirdim ama arabayı satamayınca alamadım nasip değilmiş. Rabbim sizlere kaza bela vermesin her gördüğümde içim sızlayarak baktığım bir araç sizinkiler. Aslını söylemek gerekirse kötü kit diye bişey yok normal kalite var üst düzey kalite var. şimdi asıl sorulması gereken soru şu; hangi kitten, çok lpg montajı konusunda deneyimli usta nerede? olacak. bence siz kitten çok bu konu üzerinde yoğunlaşın.Montaj yaptığı marka ile kaç senedir çalışıyor, referansları neler, yol testi ve ayarı yapıyor mu? Biraz akıl vermek gibi oldu ama bu konular forumda çok konuşuldu ve tartışıldı özellikle yol ayarı. Herşey gönlünüzce olsun inşallah.
İbrahim hocam araç benzinliyken meydana gelen arızalar sabit. Ama araç lpg li ise normal servis lpg servisine lpg servisi normal servise topu atıp durur. Ama çok aşırı takıntılı değilsen lpg nin bulunmaz nimet olduğunu anlarsın. Ama sen bir müddet benzinde bin akabinde ya arabayı benzinli çok yakıyor diye satmaya kalkarsın yada lpg taktırmaya gidersin.
uzun yolda 210 ile giderkeb 12 13 litre yakiyorsa araba az bile yakıyormuş.
Aynen ben de aynısını söleyecektim tuncay abi. [emoji23] Arkadaşın reno cliosu ile istanbuldan kırşehire gittik. Gazı sonuna kadar basıyordu Boluyu geçmeden lpg bitti. Lpg fullettik 100 km de 16 litre 33 - 35 krş arası yakmıştı. Dedim ulen benzinli bu kadar yakmıyor. Dönüşte yavaş geldik yarısı kadar yaktı.
İbrahim hocam lpg çok yakmaya başladığında keşke benzinde de deneseydin ne yakıyor diye. O vakit lpg ye direk suç bulurduk.
ben 110 civari gidersem bir depo ile 36 litre 400 430 civari yapiyor.Ama azcik hizli gitsem 300 yapmiyor bile.bukadar fark ediyor yani.hele 210 ile gitsem ki verso hayatta gitmez o hizla ozaman 200 ancak yapar
İbrahim bey iyi bir usta da lpg taktirabilirsiniz.ayarlar iyi ise hiç sorun cikarmaz.
BEn 0 km avensisime taktırdım lpg şuan 10.000 km oldu 1 kere arıza lambası sıkıntısı yaşadım ayar yaptırdım 7 8 bin km dir en ufak bi sorunum yok çekişte azlık vs çok memnunum ankarada efe plazada yetkili servisin içinde lpg dönüşümü yapıyolar aracı garantiden çıkartmadan o yüzden landirenzo taktırdım ama normal şartlarda dışarda taktırrsam Prins silverline Yada BRC my11 taktırırdım.BEnim kendi düşüncem kesinlikle lpg taktırın şu aralar benzin fiyatları düştü lpg yükseldi gerçi ama genede ciddi manada ekonomi yaptırıyo petrol fiyatları artarsa gene benzin 5 tl yi aşarsa baya bi karlı olcak
5.13 den benzin aldığımı bilirim. Evlat acısı gibi koyardı.
Ne yaptınız İbrahim Bey, LPG taktırdınız mı?Ben de geçenlerde Prins Silverline taktırdım,ilginçtir bana arabanın çekişi daha da arttı gibi geldi. LPG geçişlerini hiç hissetmiyorum, ve önceki aracımın yarısı mesafede LPG ye geçiyor(önceki 2km'yi geçiyordu, şimdi 500-1000 arası geçiyor). Bu da uzun vadede depodaki benzinden daha az harcayacağımızı gösteriyor. Şimdilik LPG den memnunum ama yakıt testini tam yapamadım. umarım ondan da memnun kalırım.
Şimdilik lpg işini tozlu raflara kaldırdım diyebilirim en son silverline ve lovato obd II arasındaydım bi yandan da iç ses taktırmaa taktırmaaaa diye bağırıyodu ve galip geldi