0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yeni mevzuatı bilmiyorum geçen yıl e/d/ g sınıfı harç 636. 60 tl.Kart ücreti bütün sınıflarda aynı 119 liraydı kursta 300/400'den aşağı istemezdi.
sadece e sınıfı ücretini düşünmemek gerek; eğer kamyon ve çekici kullanılacaksa c sınıfı ve 21 yaş yeterli ancak;römorklu kamyon için önce c sınıfı alınması gerekiyor. daha sonra ce alınıyor. otobüs için 24 yaş şartı var. römorklu otobüs minibüs için önce d1 sınıfı, daha sonra d1e sınıfı alınması gerekiyor. doğrudan e diye bir sınıf yok.
Şu an hiçbir ihtiyacım yok aslında. Nadirende olsa traktör sürüyorum belki ileride lazım olur diye düşünmüştüm.
B sınıfı ehliyetle traktör kullanabiliyorsunuz zaten.
ben de bugün teslim aldım. 5 adet ehliyet sınıfı ve hepsinin geçerlilik tarihi yazıyor. d1 sınıfı yenileme tarihi olarak 2021 gözüküyor. diğerleri 2026.
Peki şimdi siz 2026 ya kadar değiştirmediniz. 2026 da d1 hakkınız ölecek mi yoksa 2021 2026 arası d1 kullanamayacaksınız sadece. 2026 da tekrar hepsinin süresi 10 yıl ve 5 yıl olarak uzayacak mı.
Hayırlı olsun bunlarda çip yok değilmi? Ben var zannediyordum.
Arkadaşlar ehliyetimi yenileyeceğim 1 ay sonraya randevumu aldım. Bir şey sormak istiyorum; sağlık ocağından alınan sağlık raporlarını bazı trafik md. kabul etmiyormuş bu bilgi doğrumudur? yakın zamanda bu sıkıntıyı yasayan var mı?